Sosyal Bilgiler Öğreniyorum

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KİŞİSEL VE KURUMSAL GELİŞİM OLARAK
Advertisements

E-MEVZUAT GRUBU ÇALIŞMALARI
ÜLKEMİ SEVİYORUM SORUMLULUĞUMU YERİNE GETİRİYORUM.
HEDEFİN GÜCÜ & DOĞRU HEDEF BELİRLEME
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
KAZANIMLAR 5. Bir Türk vatandaşı olarak cumhuriyetin Türk milletine kazandırdığı vatandaşlık temel hak ve sorumlulukları bilincini kazanır.
ADLARIN YERİNE KULLANILAN KELİMELER “ADIL”
AYNUR CEYLAN.
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
SEÇİM GÜNÜ. SEÇİM GÜNÜ SEÇİM GÜNÜ SANDIK KURULU, OY VERMEYE BAŞLANMASINDAN BİR SAAT ÖNCE OLUŞTURULUR. SANDIK KURULU PARTİ ÜYESİ YOKSA YEDEK, YOKSA.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Kazanım 4. Çocuk olarak haklarını fark eder.
KAZANIMLAR 6. Eğitimin meslek edindirme hedefini kavrayarak ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mesleki tercihlerine yönelik planlama yapar.
RABİYE UZUN HARMANTEPE İLKÖĞRETİM OKULU
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
DİLEKÇE 3071.
KABUL EDEMEM.
Meslek Nedir? Kişinin geçimini sağlamak üzere yapmış olduğu sürekli işe meslek denmektedir. Hayatımızda en önemli seçimlerden birisi de uygun bir meslek.
 Emre kılınç   SOSYALBİLGDEMOKRASİ SERÜVENİ  İLER ÖĞRETMENLİĞİ 3.SINIF (İ.Ö)
SUNUM. BAŞKANLIK ZOR ZANAAT Esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının organ seçimleri ile yönetim kurulu başkanlarının seçimi 5362 sayılı kanunun 49.
12 sınıf 59 nolu kazanım etkinliği
EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR VE KÖY ENSTİTÜLERİ ÖRNEĞİNDE TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİ VE 21. YÜZYIL BECERİLERİ.
TÜKETİCİ HAKLARI BİZİM AFACAN ile UZMAN ÖĞRT.Erdoğan GÜL
1924 ANAYASASI.
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ
Ders çalIşmam GEREKTİĞİNDE:
KAZANIMLAR 5.Sosyal bilgilerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin etkin bir vatandaşı olarak gelişimine katkısını fark eder.
Kurulun İnceleme ve Araştırması
DEMOKRASİNİN SERÜVENİ
6.SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Evimizin Yeri ve Yönler
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Sosyalbilgiler Öğreniyorum
*DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM *HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI
PEER SUPPORT TEAM.
CÜMLEDE ANLAM 1.SORU: Aşağıdaki cümlelerin hangisinde küçümseme anlamı vardır? A.Bütün gün uğraştım ,ödevlerimi hala bitiremedim B.İnsanlara zor zamanlarında.
YA Ş ASIN TÜRKÇE ÖĞRENDİM. HAZIRLAYANLAR MEHMET İLHAN ORAL ŞEYHMUS TARKAN AFİF ALTUNKAYA.
MÜHENDİS DEYİP GEÇME.
AMAÇ BELİRLEME.
BİT’İN SOSYAL KÜLTÜREL KATKILARI
Kur'an Doğru Bilgiye Önem Verir
TÜKETİCİ HAKLARI.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM DEĞERLENDİRME SORULARI-1
Kazanım 6. Üretime katkıda bulunma konusunda görüş oluşturur.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİLEKÇE ve BİLGİ EDİNME HAKKI
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
ATATÜRK’ÜN İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİNE VERDİĞİ ÖNEM
1)…..saydı tipi düşünmediler Zamanım olsaydı İmkanım olsaydı Param olsaydı Özel dersim olsaydı Daha zeki olsaydım.
EYVAH KAYBOLDUK.
Alan-Ders Seçimi Seminerine HOŞGELDİNİZ
İNSANLAR VE YÖNETİM.
SOSYAL BİLGİLER.
İNSANLAR VE YÖNETİM.
TOPLUMSAL ALANDA YAPILAN İNKILAPLAR
CUMHURİYET DÖNEMİ SAVAŞTA BARIŞTA KADINLARIMIZ. KADINLARIMIZ  KURTULUŞ SAVAŞINDA EN ÖNDE YER ALDILAR. KURTULUŞ SAVAŞININ İSİMSİZ KAHRAMANLARIYDILAR.
İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ Her insan doğduğu andan itibaren bir takım hak ve hürriyetlere sahiptir.
B u s l a y d a ş i r k e t a m b l e m i n i z i e k l e m e k i ç i n E k l e m e n ü s ü n d e n " R e s i m ” i s e ç i n A m b l e m d o s y a.
Tüketicinin ihtiyacı; Eğitim Örgütlenme (Tüketici Dernek ve Vakıflarına üye olma) Bilgilendirilme.
DOĞADA NELER OLUYOR Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa ki baksak çevremizdeki yeşillikleri nasıl pisletiyoruz. Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa.
Yaşanabilir Bir Dünya İçin (Vatandaşlık görevlerimiz)
TÜRK MİLLÎ EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL AMAÇ VE İLKELERİ
BİLİNÇLİ TÜKETİCİ.
DEMOKRASİ NEDİR?. Gücünü halktan alan, yönetimde halk iradesinin etkin olduğu eşitlik, adalet, özgürlük, insan hakları prensibine dayanan anlayışa demokrasi.
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Özellikleri
YILDIZ SINIFI OKULUM VE BEN Tarih/Sayı: Ekim 2017/1
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
Demokrasinin Temel İlkeleri Hazırlayanlar:M.Kerem GÜNGÖR Deniz ÇAPAR Kaan CANLI.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?  Eskiden devletimizin adı OSMANLI devletiydi.  Osmanlı devleti zamanın en güçlü devletiydi.
Sunum transkripti:

Sosyal Bilgiler Öğreniyorum Konu: Türkiye Cumhuriyetinin Etkin ve Sosyal Bir Vatandaşıyım Kazanım:6 Sosyal Bilgilerin, Türkiye Cumhuriyetinin Etkin Bir Vatandaşı Olarak Gelişimine Katkısını Fark eder Amaç: Sosyal Bilgilerin hangi konulardan oluştuğunu bilme ve vatanını milletini seven bir vatandaş olarak hak ve sorumluluklarını yerine getiren vatandaşlar yetiştirme

Sosyal Bilgiler dersini niçin görürüz?

Etkin ve Sorumlu vatandaş olmak

Vatanını ve milletini seven vatandaşlar olmak

Haklarını bilen vatandaşlar olmak

Sorumluluklarını yerine getiren vatandaşlar olmak

Türk kültürünü ve tarihini oluşturan temel öğe ve süreçleri bilen vatandaşlar olmak

Haber 1 Ali Bey bu hakkını okulda hangi derste öğrenmiş olabilir Vatandaş Ali Bey hangi hakkını kullanmıştır. Vatandaş Ali Bey, dün belediye başkanını belirlemek için sandığa giderek oy kullandı. “En yetenekli ve bu işi yapabilecek olana oyumu verdim” dedi Ali Bey bu hakkını okulda hangi derste öğrenmiş olabilir

18 Yaşından büyük, Akli dengesi yerinde olan, er ve erbaş olmayan, cezaevinde tutuklu olmayan TC. vatandaşları oy kullanarak “Seçme Hakkını” yerine getirir

Haber 2 6-A sınıfı bu hakkını hangi derste öğrenmiş olabilir 6-A sınıfı hangi hakkını kullanmıştır. 6-A Sınıfı öğrencileri, okullarının yanına basketbol sahası yapılması için belediye başkanına dilekçe ile başvuru yaptı 6-A sınıfı bu hakkını hangi derste öğrenmiş olabilir

İstek ve şikayetlerimizi yazılı olarak uygun makamlara bildirmeye “Dilekçe Hakkı” denir.

Haber 3 Ersan Bey bu hakkını okulda hangi derste öğrenmiş olabilir Ersan Bey hangi hakkını kullanmıştır. İnşaat Mühendisi Ersan Bey “Yıllarca inşaat şektöründe çalıştım, ülkedeki şehirleşme ilgili problemleri meclise taşımak ve çözmek istiyorum” Ersan Bey bu hakkını okulda hangi derste öğrenmiş olabilir

30 yaşından sonra milletvekili seçilme hakkımız vardır.

Vatandaşlar bu hakkını okulda hangi derste öğrenmiş olabilir Haber 4 Bir çok vatandaş hangi hakkını kullanmıştır. 2003 yılında çıkarılan “Bilgi Edinme Kanunu” gereğince vatandaşlar bir çok kamu kuruluşuna dilekçe ile başvurarak merak ettikleri konularla bilgi edinmek istedi Vatandaşlar bu hakkını okulda hangi derste öğrenmiş olabilir

Devletin belli konular dışında vatandaşın istediği bilgi ve belgeleri vermesi 2003 yılında çıkarılan BİLGİ EDİNME HAKKI KANUNU ile gerçekleşmiştir.

    Haber İlgili Hak Seçme Hakkı Belediye Seçimleri Dilekçe Hakkı Öğrenciler Belediyede  Seçilme Hakkı Mühendis Ersan  Bilgi Edinme Hakkı Başvurular Artıyor

Haklarımızı bilmezsek nasıl bir durum ortaya çıkar?

“Tüketicilerin Korunması Kanununu” hangi derste öğreniriz? Örnek Olay Nergis hanım mahallesindeki bakkaldan çocuğu için süt alır. Eve geldiğinde bakar ki sütün kullanım tarihi geçmiş. Tekrar bakkala döner ve değiştirmek ister Ancak bakkal değiştirmez ... “Tüketicilerin Korunması Kanununu” hangi derste öğreniriz? Nergiz Hanım “Tüketicilerin Korunması Kanununu” biliyorsa neler yapmalıdır? Nergiz Hanım “Tüketicilerin Korunması Kanununu” bilmiyorsa nasıl bir sonuç çıkar?

Sizce hangisi haklı? Neden? Örnek olay Çevreyi kirleten bu fabrika hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce hangisi daha etkin ve haklarını bilen bir vatandaş İş vermesi güzel ama doğaya canlılara zarar vermeden başkalarının haklarını çiğnemeden yapmalı Ben Ahmet ilköğretimi geçen sene bitirdim ve şu an okumuyorum Çevreyi kirletebilir ama buradan bir çok kişi para kazanıyor. Önemli olan herkese iş vermesi Bende Ayhan. 6. Sınıfa gidiyorum Sosyal Bilgiler dersini çok seviyorum Sizce hangisi haklı? Neden?

Sizce hangisi haklı? Neden? Örnek olay Bazı aileler kız çocuklarını okula göndermiyor Pamuk tarlalarında çalışmaya götürüyor ? Sizce hangisi daha etkin ve haklarını bilen bir vatandaş İlköğretim hem hakkımız hem görevimizdir. Önce okuması gerekir. Hem Eğitime destek kampanyaları da var Eğer ailenin maddi durumu zayıf ise aileye katkı amacı ile gönderilebilir. Sizce hangisi haklı? Neden?

Sorumluluklarını bilen bir vatandaş aşağıdakilerden hangisini yapmaz? Vergisini verir Askerliğini yapar Faturaların günün geciktirir Seçme-Seçilme hakkını kullanır

Verdiğiniz cevap doğru

Üzgünüm Bilemediniz