YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
Advertisements

İSTEK ÖZEL ACIBADEM LİSESİ 2010-ÖSYS Sunum , İstanbul 29 Ağustos 2009
Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III. Bölüm
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
ULAKBİM Veri Tabanları Uzm. Didem Aydan TÜBİTAK-ULAKBİM 22 Kasım 2008 Hacettepe Üniversitesi Ankara.
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
BİLİM İNSANI DESTEKLEME
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
LOGO TÜBİTAK Lindau Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Lisans Öğrencileri için Proje Destekleri
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM.
AKADEMİK AR-GE DESTEKLERİ TÜBİTAK Akademik Ar-Ge Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) öncülüğünde yürütülmektedir. ARAŞTIRMA DESTEK.
CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ ULUSAL VERİ TABANLARI Uzman Didem AYDAN Uzman Sibel TABANLIOĞLU V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009, Antalya.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
LOGO TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
ULAKBİM Veri Tabanlarında Dizinleme Uzm. A. Nuray DEMİRKOL TÜBİTAK-ULAKBİM 10 Kasım 2007 İnet-Tr Ankara.
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
İlgiler ve Meslekler MURAT FİDAN MÜDÜR YARDIMCISI
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 2014
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
2014 SINAV SİSTEMİ.
Bilimler Formal Bilimler (Matematik, Mantık, İstatistik, Bilgi Teorisi, Bilgisayar Bilimi) Fiziksel Bilimler (Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Yerbilim)
2010 yılında kapsamlı olarak değiştirilen üniversiteye giriş sınavları;
YGS-LYS SUNUMU.
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK PROJELERİ
9. sınıfı başarısı hangi meslek = uygun dersler istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan Ders seçimi sisteminde öğrenim gören bir öğrencinin alanı.
FOET (ISCED F) (EĞİTİM VE ÖĞRETİM ALANLARI SINIFLAMASI)
TÜBİTAK DESTEKLERİ.
BİLİM VE TOPLUM PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI
TÜBİTAK 47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015/2016 BAHAR DÖNEMİ PROGRAMLARI.
ÖSYS BİLGİLENDİRME YGS LYS OÖBP.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
2209- B SANAYİYE YÖNELİK LİSANS ARAŞTIRMA PROJE BAŞVURULARI
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
TERCİH.
TÜBİTAK Lisans Destekleri:
Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı 10 Ocak 2018 Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü.
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Misyon-Vizyon Misyon Türkiye’nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik.
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Sunum transkripti:

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ TÜBİTAK/BİDEB ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ / YURT DIŞI ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (2013) Doç. Dr. Esvet Akbaş PDO Koordinatörü 2013 yyuprojedestek@gmail.com

TÜBİTAK/BİDEB nedir?

BİDEB’in GÖREVLERİ Bilim insanlarının, araştırmacıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için olanaklar sağlamak; bu amaçla ödüller vermek, Öğrenim sırasında ve öğrenim sonrasında üstün başarısıyla kendini gösteren gençleri izleyerek onların yetişme ve gelişmelerine yardım etmek ve bu amaçla burslar vermek, Yarışmalar düzenlemek ve yayınlar yapmak.

BİDEB (BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI) BİDEB, bilim ve teknoloji üretebilen; ürettiği bilim ve teknolojiyi toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürebilen, bilim insanlarının sayı ve niteliğinin artmasına yardımcı olmak amacıyla, bu kesime yönelik destekleyici ve teşvik edici çeşitli programları ve etkinlikleri yürüten TÜBİTAK birimidir.

A. BİDEB DESTEK PROGRAMLARI İLK VE ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK PROGRAMLAR LİSANS ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK PROGRAMLAR BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ DESTEKLEMEYE YÖNELİK PROGRAMLAR B. YURT İÇİ BURSLAR MÜDÜRLÜĞÜ BURS PROGRAMLARI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK PROGRAMLAR DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMACILARI DESTEKLEMEYE YÖNELİK PROGRAMLAR C. YURT DIŞI BURSLAR MÜDÜRLÜĞÜ BURS PROGRAMLARI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEMEYE YÖNELİK PROGRAMLAR ULUSLARARASI BİLİMSEL ANLAŞMALAR ÇERÇEVESİNDE YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR

LİSANS ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK BİDEB DESTEK PROGRAMI 2209 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ / YURT DIŞI ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI Üniversitelerde Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler (*) alanlarıyla ilgili bölümlerinde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek amacıyla; A) Yurt içinde yapacakları araştırma projelerine, B) Yurt içinde üniversitelerce düzenlenecek olan proje yarışmalarına, C) Uluslararası proje yarışmalarına katılması uygun görülen projelere, kısmi destek sağlanmaktadır.

2209 YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ: DÖNEM 1: Üniversitelerin Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarıyla(*) ilgili bölümlerinden birinde öğrenim gören lisans öğrencileri, hazırladıkları araştırma projesinin desteklenmesi için başvurabilirler.

astronomi ve uzay bilimleri, fizik, diğer ilişkili konular DOĞA BİLİMLERİ Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Matematik ve diğer ilişkili alanlar Bilgisayar bilimleri ve ilişkili konular (sadece yazılım geliştirmesi; donanım geliştirmesi mühendislik alanları altında sınıflandırılmalıdır) Kimya bilimleri kimya, diğer ilişkili konular Biyoloji bilimleri (klinik ve veterinerlik bilimleri hariç) Biyoloji Botanik Bakteriyoloji Mikro biyoloji Zooloji Entomoloji Genetik Biyokimya Biyofizik ve diğer ilişkili bilimler Fiziki bilimler astronomi ve uzay bilimleri, fizik, diğer ilişkili konular   Dünya ve ilişkili çevre bilimleri Jeoloji Jeofizik Mineraloji Fiziki coğrafya ve diğer jeobilimler Meteoroloji ve diğer iklimsel araştırmalar Deniz bilimleri Volkanoloji Palaekoloji Diğer ilişkili bilimler dahil diğer atmosferik bilimler

MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ İnşaat Mühendisliği Mimari mühendislik İnşaat bilimleri ve mühendisliği İnşaat mühendisliği Şehir ve yapı mühendisliği ve diğer ilişkili konular Elektrik mühendisliği Elektronik Haberleşme mühendisliği ve sistemleri Bilgisayar mühendisliği (sadece donanım) ve diğer ilişkili konular Diğer Mühendislik Bilimleri Kimya Havacılık ve uzay Mekanik Metalurji ve malzeme mühendisliği ve bunların uzmanlaşmış alt bölümleri Orman ürünleri Jeodezi Sınai kimya vb. gibi uygulamalı bilimler Gıda üretimi bilim ve teknolojisi Bilim dalları arası alanların uzmanlaşılmış teknolojileri sistem analizi, metalurji, madencilik, tekstil teknolojisi ve diğer ilişkili konular

TIBBİ BİLİMLER Klinik Tıp Anestezi Pediatri Obstetri ve jinekoloji Dahiliye Cerrahi Diş hekimliği Nöroloji Psikiyatri Radyoloji Terapi Otorinolarongoloji Oftalmoloji   Temel Tıp Anatomi Sitoloji Fizyoloji Genetik, Eczacılık Farmakoloji Toksikoloji İmmünoloji ve immünohematoloji Klinik kimya Klinik mikrobiyoloji Patoloji Sağlık bilimleri Kamu sağlık hizmetleri Sosyal tıp Hijyen Hemşirelik Epidemoloji

TARIMSAL BİLİMLER Tarım Ormancılık Balıkçılık ve ilişkili bilimler Ziraat Hayvancılık Balıkçılık Bahçecilik ve diğer ilişkili konular Veterinerlik

SOSYAL BİLİMLER Psikoloji Ekonomi Eğitim bilimleri Diğer Sosyal Bilimler Antropoloji (sosyal ve kültürel) ve etnoloji Demografi Coğrafya (beşeri, ekonomik, sosyal) Şehir planlaması ve kırsal planlama Yönetim Hukuk Dilbilimi Siyasal bilimler Sosyoloji Organizasyon ve yöntemler Çeşitli sosyal bilimler ve bu gruptaki çeşitli konulara ilişkin bilim dalları arası yöntembilimsel ve tarihsel BT faaliyetleri. Fiziksel antropoloji, Fiziksel coğrafya ve psikofizyoloji normalde doğal bilimlerle sınıflandırılmalıdır.

BEŞERİ BİLİMLER Tarih Tarih öncesi ve tarih Yan tarih bilim dallarıyla birlikte tarih Arkeoloji Sikke bilimi Paleografi Jenoloji Diğer Beşeri Bilimler Felsefe (bilim ve teknoloji tarihi de dahil) Sanat tarihi, Müzik bilimi, Bu gruptaki konular ile ilgili yöntembilimsel, tarihi ve diğer BT faaliyetleri.

BAŞVURU KOŞULLARI T.C. vatandaşı olmak. Proje yürütücüsü olmak, Üniversitede kayıtlı öğrenci olmak, Lisans eğitiminin son sınıfında olmamak,(I. Sınıflarda başvurabilir). Danışman bir hocanın rehberliğinde projeyi yapacak olmak, Aynı anda birden fazla başvuru yapmamış olmak, Daha önceki proje başvurusu desteklendiyse, bu projeyi tamamlamış olmak, Bir danışmanın rehberlik ettiği projelerden sadece bir tanesi desteklenebilir.

DESTEK SÜRESİ VE MİKTARLARI Projeler en çok bir yıllık süre boyunca desteklenir. Destek süresince öğrencinin/öğrencilerin, lisans öğrenimine devam ediyor olması gerekir. Takım projeleri de bu kapsamda desteklenir. Projede görev alan diğer öğrenciler proje ortakları olarak değerlendirilir. Proje sorumlusu proje yürütücüsüdür. Aynı proje için birden fazla başvuru yapılamaz. Daha önce desteklenen bir proje için tekrar başvuru yapılamaz

2013 yılı için öngörülen destek miktarı proje başına en çok 2. 500 2013 yılı için öngörülen destek miktarı proje başına en çok 2.500.-TL’dir. Proje için çıkan destek miktarı TÜBİTAK adına alınmış fatura karşılığı (kasa fişi ve makbuz kabul edilmez) sarf malzemesi, kırtasiye malzemesi, ulaşım (şehirlerarası otobüs bileti, benzin fişi veya araç kiralama faturası) ve analiz bedeli gibi proje giderleri için kullanılabilir.

Alet edevat, parça alımı dışındaki demirbaş alımı kesinlikle kabul edilmez. Gerek öğrencilere ve gerekse danışman öğretim üyelerine harcırah ya da yevmiye adı altında hiçbir şekilde ödeme yapılamaz.

BAŞVURU FORMUNA EKLENECEK BELGELER Proje önerisi (kaynak araştırması dahil) (proje önerisi formatı web sayfasında yer almaktadır), Çalışma planı (çalışma planı formu web sayfasında yer almaktadır), Projenin yürütüleceği birim sorumlusunun, projenin o birimde yapılmasını onaylayan ve birimde laboratuar vb. olanakların bu projeyi yürütebilmek için yeterli olduğunu açıklayan yazısı, Canlı hayvanlar üzerinde yapılacak deneylerle ilgili projeler için üniversitelerin Etik Kurulundan alınacak yazı, Proje yürütücüsü öğrencinin, varsa danışmanından, yoksa aynı konuda çalışan bir öğretim üyesinden alacağı bir referans mektubu, Proje yürütücüsü öğrencinin özgeçmişi, Proje yürütücüsünün onaylı not belgesi (transkript), Proje ile ilgili taslak bütçe (taslak bütçe formu web sayfasında yer almaktadır) BAŞVURU FORMUNA EKLENECEK BELGELER

NEREYE NASIL BAŞVURULUR?

Başvurular internet üzerinden TÜBİTAK ana sayfadan ve ya http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresine yapıldıktan sonra, başvuru formu ve eklerinin bulunduğu bir asıl dosyanın son başvuru tarihi mesai bitimine kadar BİDEB'e ulaştırılması gerekmektedir. Başvuru koşullarından herhangi birini sağlamayan, belgeleri tam olmayan, son başvuru günü mesai bitiminden sonra gelen ve faksla yapılan başvurular işleme konulmaz.

BAŞVURU TARİHİ BAŞVURU DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ I. Dönem (*) : 18 Şubat - 22 Mart 20.. (Seçilen projeler 1 Eylül 20.. tarihinden itibaren desteklenmeye başlanacaktır.) II. Dönem : 16 Eylül - 14 Ekim  20.. (Seçilen projeler 1 Ocak 20... tarihinden itibaren desteklenmeye başlanacaktır.) (*) Programın 1. dönemine son sınıflar başvuru yapamaz.

2013 I. DÖNEM

Örnek proje 2209_a_proje_onerisi_formati (1).doc

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü   TEŞEKKÜRLER… Doç. Dr. Esvet Akbaş Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü Proje Destek Ofisi Koordinatörü E-mail: yyuprojedestek@gmail.com