KOLAYLAR Taze Meyve-Sebze Dünyası

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarımsal İlaçların Çevreye ve İnsana Olan etkileri
Advertisements

ENTEGRE MÜCADELE.
Fen Teknoloji 5.
ORGANİK TARIM.
DİYABETTE BESLENME TEDAVİSİ
SU ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ
GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai.
SAĞLIKLI BESLENME VE ANTİ-AGİNG
Danimarka.
Yiyecekler Konuşuyor Arda:
ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi.
SAĞLIKLI BESLENME STJ.DYT. MERYEM İTEK
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR (GDO)
Prof. Dr. METİN ATAMER F. ŞEBNEM ÖZTEKİN
GIDA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? GIDA MÜHENDİSLİĞİ, gıdaların üretiminden tüketimine (tarladan sofraya) kadar ki bütün süreçlerde mesleki bilgi ve deneyimleri.
MEYVELERMEYVELERMEYVELERMEYVELER Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ.
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
BİYOKÜTLE.
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
TARIM-ÇEVRE İLİŞKİLERİ Prof. Dr. Murat ALTIN
ARICILIKTA İLAÇ KULLANIMI
“SÜT İLE İLGİLİ GERÇEKLER”
TÜRKİYE’NİN BİTKİ ÖRTÜSÜ
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
Coğrafi Bölgeler.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
Eslenme engeli.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
DENGELİ BESLENMENİN ÖNEMİ VE SAĞLIĞA ETKİSİ
KENT VE TARIM ÇALIŞMA EKİBİ Zir. Müh. Sertaç HEKİM
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
KONU İÇERİKLERİ ÇÖPLÜK ALANLAR ÇÖPTEN KURTULMAK İÇİN
Besinler Ve Dengeli Beslenme.
SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
YURDUMUZDA EKONOMİK HAYAT
OBEZİTE (Şişmanlık).
Beslenme nedir ? İnsanının yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel durumuna göre ihtiyacı olan enerji ve besin öğelerinin her birinden yeterli miktarlarda.
PROJESİ.
SAĞLIKLI BESLENMENİN 10 ALTIN KURALI  Tek taraflı beslenme yemekte alınan hazzı ortadan kaldırdığı gibi ayrıca yemeğe karşı olumsuzluk geliştirir. Dengeli.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
1. Giriş.
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
DENGELİ BESLENME.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
TÜKETİCİ HAKLARI En son yaptığınız alışverişi hatırlıyor musunuz?
Sağlıklı beslenme dengeyle ilgilidir; ne kadar hareketli olduğunuza bağlı olarak belirli miktarda yemek yiyerek ve farklı yiyeceklerin tadını çıkararak,
Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak
Gıda Güvenliği Açısından Geleneksel Gıdalarda Fiziksel, Kimyasal Ve Biyolojik Riskler 2015.
BESİN KİRLİLİĞİ Sağlığınız için sağlıklı ve dengeli beslenmeniz gereklidir. Sağlıklı beslenmek için vücuda alınan besinlerin güvenilir olması gerekir.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
KİMYAGER BAKI Ş I İLE TEKNOLOJİNİN KİLOMETRE TA Ş LARI Kimyacılar ve kimya mühendislerinin gıda ve verimli ve doğal besinler yetiştirme, hasat etme ve.
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
EKOLOJİK (= ORGANİK) TARIM TANIMI, İLKELERİ
Lif Bitkileri Lifleri için yetiştirilen veya toplanan bitkilerdir.
Gıda kalite sağlama sistemleri
ISO HACCP ve ISO22000.
OKULUMUZDA “BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ” UYGULANMAKTADIR.
Menü Planlama.
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
BESLENMEMİZE DİKKAT.
SAĞLIKLI YAŞAM ve SAĞLIKLI BESLENME…
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
İYİ TARIM UYGULAMALARI NEDİR?  İnsan sağlığına zararlı maddelerin, fiziksel kalıntılar barındırmayan,çevreyi olumsuz şekilde etkilemeyen, doğal.
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
Yeterli ve Dengeli Beslenme Sağlığımızın korunması için bir günde tüketilen yiyeceklerin dört ana besin grubunu içermesi ; Yaş, cinsiyet ve aktiviteye.
Beslenme İlkeleri - 4.
Sunum transkripti:

KOLAYLAR Taze Meyve-Sebze Dünyası

Biyolojik Zenginliğimiz: Ülkemiz, iklim, toprak su kaynakları, ürün çeşitliliği ve tarımda çalışan nüfusun fazla olması gibi faktörlerden dolayı bitki tarımı için çok elverişli bir konuma vede potansiyele sahiptir.

Tarım Bilimcilerine Göre Dünyada insan besini olmaya uygun 80.000 bitki türü var. Tarih boyunca 3.000 kullanmışız Yaygın yetiştirilen tür sayısı 150 kadar Sadece 15 bitki türü nüfusun %90 doyurmaktadır

Ot Salataları  Çok zengin bir bitki örtüsü ve yerel türlere sahip olan ülkemizde yöresel olarak yenilen/içilen, zaman-zamanda ilaç olarak kullanılan bir çok yabancı ot bulunmaktadır. Yöresel olarak kullanılan bu yabancı otların ülke mutfağına kazandırılması çeşitliliği arttıracak ve daha kaliteli beslenme olanağı sağlayacaktır.

= Gıda ve Beslenme = Sağlıklı yaşamın birinci şartı, sağlıklı üretilmiş çeşitli gıdalar ile beslenmektir. Biz gıdacıların temel hedefi; bilimselliği ilke edinip, doğal ve katkısız olarak gıdaların işlenmesi, uzun raf ömürü için ambalajlanması, tüketicilerin yeterli, dengeli, güvenli ve kaliteli gıdaya ulaşmaları için zemin hazırlamak olmalıdır.

Katma Değerli Üretim deyince: Tohum + yetiştirme + hasat ile ürün kabül yıkama kalibre soyma dilimleme kontrol bulk veya porsiyon ambalaj lojistik alt yapı & dağıtım

Taze Meyve ve Sebzede Kayıplar Dalından Koparmakla Her Şey Bitermi? Büyük emeklerle üretilen ürünlerin tazeye yakın özelliklerde, besin değerlerini muhafaza ederek tüketicilere sağlıklı şartlar altında ulaştırmamız gerekiyor. Kalite Değişiklikleri: Fizyolojik değişiklikler Biyokimyasal değişikler Mikrobiyolajik bozulmalar Duyusal değişimler Yaşamsal Evreleri: Gelişme Olgunlaşma ve Yaşlanma

Dengeli beslenme:   SAĞLIK GIDA Yaşam kalitesi ÇEVRE İŞ

Dengeli beslenme:   Vücuda alınan yiyecek ve içeceklerin her birisine “besin” denir. Besinlerin bileşiminde bulunan kimyasal maddelerin her birine “besin öğesi” veya “temel besin elementi” adı verilir. “Besin” Yenebilen bitki ve hayvan dokuları olarak da tanımlanır.

Güvenli Gıda   Amaçlandığı biçimde hazırlandığında ve fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik özellikleri itibariyle tüketime uygun ve besin değerini kaybetmemiş gıda

Gıdalarda bulunabilecek tehlikeler Bakteri Virus Küf toksinleri Parazit Biyolojik tehlikeler Pestisitler Veteriner ilaçları Doğal toksik maddeler Kontaminantlar Yem katkı maddeleri Kimyasal Tehlikeler

Bol bol sebze ve meyve tüketin Bir çoğumuz çok önemli besin öğeleri taşımasına rağmen meyve ve sebzeleri yeterince tüketmez. Günde en az 5-10 porsiyon tüketmeye çalışın

Bol bol sebze ve meyve tüketin Sebze ve meyveler; vitamin-mineral ve lif gereksiniminizi karşılamaktadır. Lif özellikle barsak hareketlerini düzenler, kan şekeri ve kolesterol düzeylerinin düşmesine yardımcı olur. Her öğünde mutlaka taze sebze ve meyve yiyin.

K o l a y l a r 38 yılın tecrübesiyle siz müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz.Kolaylar Tarım Ürünleri; Türkiye'de bir ilki başlatarak Dünyada yetişen ve Dünya mutfaklarında kullanılan meyve ve sebzeleri Türk tarımında üretip, kazandırmanın gururunu yaşamaktadır.

Güvenli gıda için gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler...