KOLAYLAR Taze Meyve-Sebze Dünyası
Biyolojik Zenginliğimiz: Ülkemiz, iklim, toprak su kaynakları, ürün çeşitliliği ve tarımda çalışan nüfusun fazla olması gibi faktörlerden dolayı bitki tarımı için çok elverişli bir konuma vede potansiyele sahiptir.
Tarım Bilimcilerine Göre Dünyada insan besini olmaya uygun 80.000 bitki türü var. Tarih boyunca 3.000 kullanmışız Yaygın yetiştirilen tür sayısı 150 kadar Sadece 15 bitki türü nüfusun %90 doyurmaktadır
Ot Salataları Çok zengin bir bitki örtüsü ve yerel türlere sahip olan ülkemizde yöresel olarak yenilen/içilen, zaman-zamanda ilaç olarak kullanılan bir çok yabancı ot bulunmaktadır. Yöresel olarak kullanılan bu yabancı otların ülke mutfağına kazandırılması çeşitliliği arttıracak ve daha kaliteli beslenme olanağı sağlayacaktır.
= Gıda ve Beslenme = Sağlıklı yaşamın birinci şartı, sağlıklı üretilmiş çeşitli gıdalar ile beslenmektir. Biz gıdacıların temel hedefi; bilimselliği ilke edinip, doğal ve katkısız olarak gıdaların işlenmesi, uzun raf ömürü için ambalajlanması, tüketicilerin yeterli, dengeli, güvenli ve kaliteli gıdaya ulaşmaları için zemin hazırlamak olmalıdır.
Katma Değerli Üretim deyince: Tohum + yetiştirme + hasat ile ürün kabül yıkama kalibre soyma dilimleme kontrol bulk veya porsiyon ambalaj lojistik alt yapı & dağıtım
Taze Meyve ve Sebzede Kayıplar Dalından Koparmakla Her Şey Bitermi? Büyük emeklerle üretilen ürünlerin tazeye yakın özelliklerde, besin değerlerini muhafaza ederek tüketicilere sağlıklı şartlar altında ulaştırmamız gerekiyor. Kalite Değişiklikleri: Fizyolojik değişiklikler Biyokimyasal değişikler Mikrobiyolajik bozulmalar Duyusal değişimler Yaşamsal Evreleri: Gelişme Olgunlaşma ve Yaşlanma
Dengeli beslenme: SAĞLIK GIDA Yaşam kalitesi ÇEVRE İŞ
Dengeli beslenme: Vücuda alınan yiyecek ve içeceklerin her birisine “besin” denir. Besinlerin bileşiminde bulunan kimyasal maddelerin her birine “besin öğesi” veya “temel besin elementi” adı verilir. “Besin” Yenebilen bitki ve hayvan dokuları olarak da tanımlanır.
Güvenli Gıda Amaçlandığı biçimde hazırlandığında ve fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik özellikleri itibariyle tüketime uygun ve besin değerini kaybetmemiş gıda
Gıdalarda bulunabilecek tehlikeler Bakteri Virus Küf toksinleri Parazit Biyolojik tehlikeler Pestisitler Veteriner ilaçları Doğal toksik maddeler Kontaminantlar Yem katkı maddeleri Kimyasal Tehlikeler
Bol bol sebze ve meyve tüketin Bir çoğumuz çok önemli besin öğeleri taşımasına rağmen meyve ve sebzeleri yeterince tüketmez. Günde en az 5-10 porsiyon tüketmeye çalışın
Bol bol sebze ve meyve tüketin Sebze ve meyveler; vitamin-mineral ve lif gereksiniminizi karşılamaktadır. Lif özellikle barsak hareketlerini düzenler, kan şekeri ve kolesterol düzeylerinin düşmesine yardımcı olur. Her öğünde mutlaka taze sebze ve meyve yiyin.
K o l a y l a r 38 yılın tecrübesiyle siz müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz.Kolaylar Tarım Ürünleri; Türkiye'de bir ilki başlatarak Dünyada yetişen ve Dünya mutfaklarında kullanılan meyve ve sebzeleri Türk tarımında üretip, kazandırmanın gururunu yaşamaktadır.
Güvenli gıda için gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler...