HANSEN ELECTRIC, spol. s r. o. Czech Republic www. hansen-electric

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

This project is produce with the financial assistance of EU
Günümüz şartları altında insanların en büyük kaygısı artık can ve mal güvenliği haline geldi. Pek çok güvenlik sistemi artık karşılanamayacak kadar pahalı.
İNTERNET HABERLEŞME ARAÇLARI
TCS:Sistem Eğitimi Servis.
Karışım önleme sistemi
KURANPORTÖR SİSTEMİ MEHMET ŞENLENMİŞ ELEKTRONİK BAŞ MÜHENDİSİ.
Sinan Doğan, Esra Beyoğlu
KONTROL-BAKIM, DANIŞMANLIK ve TOPRAKLAMA ÖLÇÜM HİZMETLERİ
İLETİM HATLARINDA KORUMA
Hazırlayan: Cihan UĞUR
Güvenlik & Savunma F/O Kablo Sistemleri.
Решения нового поколения коммуникаций
CNC GİYOTİN Sac malzemelerin belirli boyutlarda kesilmesi için kullanılan tezgahlardır. Geçmişte bu tezgahlar manüel olarak kullanılmalarına karşın günümüzde.
Derya Birant, Alp Kut Dokuz Eylül Üniversitesi
DOĞRU ÖLÇÜM VE ÖLÇÜM EKİPMANLARI
Erişim Ağları ve Fiziksel Ortam
OPERASYONEL MUKEMMELLIK = Duman ve Isı Tahliye Sistemleri (RWA)
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler
İNTERNET.
FİBER OPTİK SENSOR KABLO ISI ALGILAMASI
Bilgisayar Ağ Sistemleri
Aerobus Güvenliği ve Emniyeti Aerobus yolcularının ve sisteminin Güvenliği ve Emniyeti için alınması gereken Proaktif Önlemler.
TARTI ve DOZAJ KONTROLÖRLERİ
ATEX DIRECTIVE 94/9EC DIRECTIVE ON EQUIPMENT AND PROTECTIVE SYSTEMS INTENDED FOR USE IN POTENTIALLY ATMOSPHERES.
YANGIN YÖNETMELİĞİNDE ASANSÖR
MAKİNE EMNİYETİ INDESIT UYGULAMALARI
BTN Elektronik Güvenlik
Sensörler Öğr. Gör. Erol KINA.
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ YAPI TESİSAT BİLGİSİ.
Open Systems Interconnection
SAYISAL HABERLEŞME.
1 Çekme Butonları Yangın halinde Sistemin elle Çalıştırılmasını sağlar  Butonlar Kaçış güzergahına ve Kolay ulaşılacak Noktalara yerleştirilir ÇEKME BUTONU.
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
Assessed to ISO 9001 LPCB ref. no. 926
99 CHAPTER İLETİŞİM VE AĞLAR. © 2005 The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved. 9-2 İletişim nedir? İki veya daha fazla bilgisayar arasında.
MAXLOGIC Akıllı Adresli Yangın Alarm Santralleri Giriş
Büyük Risk Bilgisayar Ağları Network Soru-Cevap 1 Bilgisayar Ağları
ARDUINO DİJİTAL PİN KONTROLÜ
Akıllı Şebekeler Cengiz Bozbey | Enerji Otomasyon Satış Yöneticisi
Assessed to ISO 9001 LPCB ref. no. 926
GÜÇ TRANSFORMATÖRLERİ
MAXLOGIC Konvansiyonel Yangın
Assessed to ISO 9001 LPCB ref. no. 926
YAZILIM TABANLI RADYO UYGULAMALARI
AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ (AUS) Ali Rıza YÜCEULU Karayolu Düzenleme Genel Müdürü.
3. Bölüm Taşıma Katmanı Computer Networking: A Top Down Approach 4th edition. Jim Kurose, Keith Ross Addison-Wesley, July Transport Layer.
ELEKTROENSEFALOGRAM (EEG)
Elektrik Enerjisi Üretimi
Ders Sorumlusu: Yrd. Doç. Dr. Mustafa TURAN
© Copyright by Deitel & Associates, Inc. and Pearson Education Inc. All Rights Reserved. 1 Amaçlar Bu derste öğrenilecekler: –Uygulamaları “method”
BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
ROBOT KONTROLÜ HAZIRLAYANLAR Kenan ÖZTEKTEN Sıla KARASU Arif ADALAR
TRANSPORT KÜVÖZ.
TOSİBOX ile Network Çözümleri
Test Sistemleri.
ALGILAYICILAR-IV MANYETİK SENSÖRLER
EtherCAT(Ethernet for Control Automation Technology) Ethernet Tabanlı Otomasyon Kontrol Teknolojisi: Açık, yüksek performanslı.
XP-D30C Serisi Kayış Arıza Tespit Cihazı Kayış tip makinelerinin güvenlik kontrolü için, kayışın içindeki arızalı çelik halat tespit edilir ve makine otomatik.
LABVİEW İLE ARDUİNO PROGRAMLAMA
Öğretim Görevlisi Alper Talha Karadeniz Ağ Temelleri
Elektrik kazalarını oluşum nedenleri
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
ÇEVRE BİRİMLERİ VE SORUNLARI HAZIRLAYAN  SEDANUR SOYUK.
Ağ Temelleri 2. Hafta Dersi -Ağ nedir? -İletim Yöntemleri -Ağ Topolojileri
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
PV100&PV200 Solar POMPA INVERTER
OSİ Modeli.
Kuruluşumuz… yıl 2013 COMIDAT, 2013 yılında Yıllardır ithal edile gelen Yer altı Maden İşletmeleri için İş Güvenliği Ekipmanlarının Yerli Üretimlerini.
Sunum transkripti:

HANSEN ELECTRIC, spol. s r. o. Czech Republic www. hansen-electric HANSEN ELECTRIC, spol.s r.o. Czech Republic www.hansen-electric.cz Türkiye Temsilcisi ve Çözüm Ortağı ALSKO ENERJİ Madencilik www.alsko.com.tr Ocak 2012

Yer altı Haberleşme Sistem Örnek Proje

Yer altı Haberleşme Sistem Örnek Proje

Kontrol Sistemi APD1 – Başlıca görevi Otomatik kontrol sistemi APD1 yer altı ve açık maden ocaklarında taşıma kontrol merkezi için tasarlanıyor. Tüm sistem kategori M2, grup 1 olarak sınıflandırılır. Ana Sistem Fonksiyonları konveyör hatlarının parametre ve yönetmelik ayarları, program kontrolü makinenin acil durdurulması hatlar boyunca konuşma iletişimi Çalıştırılmadan önce uyarı sinyallerinin iletimi dahil sinyalizasyon tüm yükleme sürecinin veri geçmişini görüntüleme ve izleme Maden içinde veya dışında kontrol istasyonundan tüm sistemin ve lokalizasyon hataların kolayca bulunması İntranet ve internet erişimi

Kontrol Sistemi APD1 – Başlıca Bileşenler Yerüstü kontrol merkezi SC1 Konveyör istasyonu SD1,SD2 Kendinden Emniyetli Güç Kaynağı OZ2 Megafon OPZ1 P3,P4,P5 Halat Çekme Sivici OKB1 P2, P5 Galvanik Seperator OPB1 P1,P3 Kayma sensörü SO1 P1 Sıcaklık sensörü ST1 Data Konvertörü TP1 P3 Hız sensörü SR1 Kablo bağlantıları

Kontrol Sistemi APD1 – Bileşenler Konveyör istasyonu SD1 P2 Konveyör kontrolü Çalışma modları otomatik / manuel / hizmet Konuşma iletişimi Uyarı sinyali ve sinyaller Parametre ayarları Ayırıcı Arıza tespiti Acil durdurma Çoklu dil Lcd ekran

Kontrol Sistemi APD1 – Bileşenler Konveyör İstasyonu SD2 P1 SD1 P2 sürümü ünitesinden daha fazla kontrol düğmeleriyle geliştirilmiş, SD1 P2’den daha büyük iki ekran sahiptir. AFC, yükleyici ve kırıcıyı birlikte kontrol etmek için kullanılıyor. Kendinden Emniyetli Güç Kaynağı OZ12 Çıkış gerilimi 12V/1.8A Giriş gerilimi 42V yada 230V AC M48*2 bir vida ile aleve dayanıklı kutu üzerine direk akuple ediliyor.

Kontrol Sistemi APD1 – Bileşenler Konuşma Megafonu OPZ1 P5 Konveyör boyunca yerleştiriliyor. Başlıca özellikleri: Konveyör hattı boyunca konuşma iletişimi Uyarı sinyallerinin iletimi Acil stop-kilitleme düğmesi,elle veya siviç ile. Çekilmesi durumunda kendi üstünde LED uyarı ve Kontrol İstasyonundan LCD üstünde adres tanımlanması. Her ünite 2 sensör bağlantısına sahiptir.

Kontrol Sistemi APD1 – Bileşenler Kilitleme Anahtarı OKB1 P2 Konveyör boyunca yerleştirilir. Başlıca özellikleri: Acil stop-kilitleme düğmesi,elle veya siviç ile. Çekilmesi durumunda Kontrol İstasyonundan LCD üstünde adres tanımlanması.

Kontrol Sistemi APD1 – Bileşenler Kablolar Tüm bileşenleri özel silindirik konnektör ile 7 tel kablo tarafından bağlanıyor. IP 68 koruma sınıfı. Konnektör 4 – pin Sensörler ve aktüatörleri bağlama için I.S. Uyarı ışıkları Görsel alarm için, sistem kablosu tarafınca besleniyor. Kendinden emniyetli.

Kontrol Sistemi APD1 – Bileşenler Merkez istasyon SC1 Bu ortak kişisel bir bilgisayar ile donatılmış yerüstü iş istasyonudur. Verilen yazılım yardımı ile iletişim sağlayan konveyör istasyonları, birlikte çalışır: Tüm konuşma birimleri ile iletişim Distant Start/Stop of defined conveyers line (up to 18 individual lines and 465 conveyers) Tanımlama ve başarısızlık lokalizasyonu Kontrol işlemlerinin yapılandırma ayarlamaları İnternet veya intranet tarafından tüm tanısal bilgilerin erişimi Storing all information in files accessible for other data processing, access by TCP/IP Bütün yükleme sürecini görselleştirme Joint Venture : Ferrit s.r.o. – KOPEX S.A. – HBz a.s.

Kontrol Sistemi APD1 – Tüm madenler için izleme Yükleyici Kırıcı AFC İzleme Görüntüleme Bant Konveyör Soft Yol verici Tanımlama 8 km

Kontrol Sistemleri APD1 – Sertifikalar

Kontrol Sistemi APD1 – Referanslar APD1 kendinden güvenli bir kontrol sistemi, 1988 yılından beri üretiliyor. O zamanda bu yana daha fazlası gerçekleştirildi: 100 uzun ayak uygulaması 48 km’den daha fazla uzunlukta konveyör uygulaması Bir çok ülkede – Çek cumhuriyeti, Rusya, Ukrayna, Polonya, Estonya, Türkiye. AFC, kırıcı, yükleyici, bant konveyörler, hidrolik pompalar, su pompaları, gaz ölçümü ve diğer teknoloji veya makinelerle kullanılabilir. Joint Venture : Ferrit s.r.o. – KOPEX S.A. – HBz a.s.

Bazı Referanslar Czech Republic – 1993’ ten bugüne Çek Cumhuriyetindeki en büyük ekipman sağlayıcısı. Polanya ve Almanya için APD Kendinden Emniyetli Sistem. Rusya için Çeşitli güçlerde Transformatör ve Yolvericiler. Meksika – Uzun Ayak Ekipmanları, Transformatörler, Kontrol Kutuları, Yolvericiler, 6 kV devre kesici Kazakistan – Kontrol Kutusu ve Yumuşak Yolvericiler Ukrayna – Transformatörler, Yumuşak Yolvericiler, Yolvericiler. Sandvik Galeri Açma Makinaları için kontrol ve Kumanda Kutuları Türkiye – TTK 500 KVA transformatör Türkiye – TKİ-GLİ -Ömerler– 1000 MVA transformatör Türkiye- Adularya Projesi komple Uzun Ayak Techizatı ve maden Komple Donanımı.

info@hansen-electric.cz info@alsko.com.tr Další informace o našich výrobcích je možno najít na našich internetových stránkách n. případně CD-ROMu, který je také mezi prospektovými materiály. Děkuji za pozornost.