Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OPERASYONEL MUKEMMELLIK = Duman ve Isı Tahliye Sistemleri (RWA)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OPERASYONEL MUKEMMELLIK = Duman ve Isı Tahliye Sistemleri (RWA)"— Sunum transkripti:

1 OPERASYONEL MUKEMMELLIK = Duman ve Isı Tahliye Sistemleri (RWA)
Hoşgeldiniz OPERASYONEL MUKEMMELLIK = Duman ve Isı Tahliye Sistemleri (RWA)

2 RWA Yangın anında Güvenli tarafta ol

3 RWA RWA sistemleri , genellikle atrium veya ışıklıklarda havalandırma amaçlı zaten kullanılması gereken açılır kanatların duman ve ısı tahliye sistemi olarak kullanılmasını sağlayarak, menfezler yardımıyla cebri olarak uygulanacak sistemlerin maliyetini aşağıya çeker ve daha sistematik bir çözüm sunar.

4 RWA Standartlar GEZE duman ve ısı tahliye sistemleri aşağıdaki standartları yerine getirir: Alman ve ulusarası standartlarla uyumludur , örneğin EN ve DIN 18232 VdS sertifikası E 250 Vds ve E 1500 Vds kullanılan komple RWA sistemlerinde.

5 Acil durum: RWA sistemleri anında açılır.
RWA Faydaları İki önemli amaca hizmet eder:acil durum (duman tahliyesi) ve gündelik havalandırma. Acil durum: RWA sistemleri anında açılır.  Duman, ısı ve yanıcı gazlar dışarı atılır. Acil bir durumda avantajları: Kaçış yollarında duman kontrolü, nefes alınabilir alanlar oluşturur. Patlama tehlikesinin azaltılması, ısı tahliyesi sayesinde. İnsanların korunması , zehirli gazların dışarı atılması ile. Ekolojik ve maddi zararların azaltılması RWA sistemleri bazı projelerde anahtar görevi görür mesela hastaneler,ofis binaları,havaalanları ve tren istasyonları Genel olarak kaçış ve kurtuluş yollarında kullanılabilmesi

6 Yangının başlayabilmesi için gerekli üç şey; 1- Yanıcı bir madde
RWA Yangın Başlıyor Yangının başlayabilmesi için gerekli üç şey; 1- Yanıcı bir madde 2- Yeterli enerjiye sahip ateşleme kaynağı (kıvılcım) 3- Oksijen Soru: sizce bir odada yangın başladığında ne kadar süre sonra odadaki herşey alev alır? Tahminlerinizi aldıktan sonra sizlere bir video izletmek istiyorum.

7 RWA Dumanın insan üzerindeki etkisi
Yangındaki ölümlerin %90 ı dumandan kaynaklanır. Kaçış yollarının görünmesini engeller. İtfaiyenin yangının kaynağına ulaşmasını geciktirir. Negatif yangın müdahelesi

8 RWA Duman ve ısı tahliyesi olmaması durumunda
RWA Duman ve Isı Tahliyesi RWA Duman ve ısı tahliyesi olmaması durumunda RWA Duman ve ısı tahliyesi olması durumunda

9 RWA Sistem Yapısı

10 RWA sistemi en azından şunları içermeli
RWA Sistemler RWA sistemi en azından şunları içermeli Açılabilir sistem (Elektrikli mekanizmalarla açılıp kapanabilen pencere, duman kapakları veya kubbeler ) Acil durum güç sağlama ünitesi (duman ve ısı tahliyesini kontrol eder) RWA butonu Acil durumlarda manuel kullanılır Otomatik devreye giren aletler, örneğin duman dedektörü Eğer sistem havalandırma amaçlıda kullanılacaksa diğer parçalarda gereklidir , örneğin havalandırma butonu , hava istasyonu

11 Temiz Hava Girişi RWA Duman ve Isı Tahliye sistemlerinde genellikle ihmal edilen ama sistemin olmazsa olmazlarından biri olan temiz hava girişi, tahliye edilen dumanın temiz hava ile yer değiştirmesini ve kaçış için gerekli dumansız hava tabakasının oluşmasını sağlar. Dilerseniz sistemi daha iyi anlayabilmek için hazırlamış olduğum GEZE RWA tanıtım filmine bir göz atalım.

12 Teknik özellikler ve aksesuarlar
Alarm tetikleme RWA butonu FT4 değişik renklerde Isı farkı detektörü Duman detektörü Alarm sireni Dış alarm tetikleme Havalandırma modülü Havalandırma butonu: Oda sıcaklığı regülatörü Rüzgar/yağmur kontrol ünitesi Uyarı levhaları

13 Acil durum kontrol ünitesi
MBZ 300 -Duman ve ısı tahliye sistemleri ilehavalandırma amaçlı tüm bileşenleri kontrol eder -Modüler sistem yapısı ile kolay montaj, genişletilebilme ve bina otomasyonları ile kusursuz bağlantı olanağı sağlar. -Gündelik havalandırmayı kontrol eder, acil durumda iptal ederek alarma öncelik sağlar. -72 saat 24 V enerji desteğini kendi aküsü ile sağlar. -Binanın mevcut yangın panosundan bir bağlantı ile herhangi bir uyarı durumunda tüm kanatların açılarak açık kalmasını sağlar. -Rüzgar yönüne göre kanatların açılmasını koordine edebilir. -EN uyumlu ve VdS sertifikalıdır.

14 Sonuç Tesis yatırımları konusunda firmamızın öngörüsü doğrultusunda tüm müşterilerimize sertifikalı, kaliteli,estetik, amaca hizmet eden ve diğer teknolojik ürünlerle kolay koordinasyon sağlayabilen ürünler sunmak birinci hedefimizdir. Yatırım maliyetlerini aşağıya çekmek aslında işletme maliyetlerini tırmandırmaktan öteye gitmiyor. Bu nedenle ürün tedariki konusunda GEZE fiyat / performans oranını baz almaktadır. Bizim için ürünlerin kullanım ömürlerinin çok uzun olması, bakım ve onarım masraflarının az olması yanında yeni teknolojiye ait ürünler ile birlikte uyumlu çalışabilmesi de çok önemli bir kriterdir. Şimdi RWA sistemleri ile ilgili referanslara bir göz atalım.

15 Duman ve Isı Tahliye Sistemleri
Referanslar Duman ve Isı Tahliye Sistemleri RWA

16 Referanslar

17 RWA Referanslar

18 RWA Referanslar

19 RWA Referanslar

20 RWA Referanslar

21 RWA Referanslar

22 RWA Referanslar

23 RWA Referanslar

24 RWA Referanslar

25 RWA Referanslar

26 RWA Referanslar

27 Katılımınız için teşekkür ederim!
Atalay ÖZDAYI GEZE Kapı ve Pencere Sistemleri Ataşehir Bulvarı, Ata 2/3 Plaza Kat:9 D:84 Ataşehir - Kadıköy / İstanbul Tel : +90 (0) Fax: +90 (0)


"OPERASYONEL MUKEMMELLIK = Duman ve Isı Tahliye Sistemleri (RWA)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları