KIRKINCI ODA Bu slayt EBRU TEZKAN tarafından hazırlanmıştır. Lütfen üzerinde oynamayalım.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Denemekten, çabalamaktan yorulup cesaretin kırıldığında,
Advertisements

 BEKLENTiSiZ SEVMEYi DENEDiNiZ Mi?
Biz bu oyuna deli olduk! Bir Japon psikoloji profesörü, Isamu Saito oturmuş psikolojinin prensiplerinden faydalanarak kendimizi keşfetme oyunu hazırlamış.
Arkadaşlarıma.
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
Yaşamak için zaman kalmıyor
Her şey sende gizli: Yerin seni çektiği kadar ağırsın
AŞK YARASI SESLİDİR.
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
Tek Kişilik Aşk Müzik: Candan Erçetin/Sensizlik İnternetten alıntı.
Benim biricik Canım Babacığım
Terentius, "Onunla her şeyi paylaşmak zevkinden
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Sesli İzleyin..
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
P a z a r S a b a h l a r ı.
SU DAMLASININ ÖYKÜSÜ.
Ben Seni Sevdim Mi. Ben seni sevdim mi
Yalnız Olanlara; Müşfik KENTER‘ den...
Hiç Bir insani unutmak, bir insandan vazgeçmek, bir insani hayatından sonsuza kadar çıkartmak zorunda kaldın mi hiç...¿ Hani ölmüş gibi, hani uzatsan da.
Daha az seviyorum seni Giderek daha az Unutur gibi seviyorum Aramızdaki uzaklığın karanlığında Geceler kısalıp,gündüzler uzuyor böyle olunca Daha az seviyorum.
Kıl Beni Ey Namaz !.
Yıktın Mavi Hayallerimi
Daha az seviyorum seni.. Giderek daha az.. Unutur gibi seviyorum..
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
İletişim Kaynak Mesaj Kanal Alıcı Kim Ne Söyledi Hangi Yolla Kime
HAYAT DİYE BİR ŞEY VAR "Nedir, ne oluyor, unuttunuz mu yoksa yaşadığınızı”
SUSARAK Güneş altında söylenmedik söz yokmuş.. Bu yüzden geceleri söylüyorum sevdiğimi.. Ne gece ne gündüz yokmuş söylenmemiş söz.. Bende söylenmişleri.
Korkmuyorum Seni Sevmekten
MÜDÜRLER VE BEBEKLER Ahmet ÇELEBİ / KONYA. Yaşama farklı açılardan baktığımızda ilgisizmiş gibi gözüken şeyler arasında birtakım benzerlikler bulabiliriz.
Tlg
Yaşanan tüm güzel anlar bitmiş meğer gözünde…
AŞKLaRıM.
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
Beni aramaya çıkarsa düşlerin,
"Nedir, ne oluyor, unuttunuz mu yoksa yaşadığınızı”
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Yalnızlık Çemberi Ruhumu Sardı
Hangi cümlenin yüklemi isim tamlamasıdır
MEVLANA YOLUNDA ARALIK 2010 KONYA
Beni hatırlamak için
NOKTALAMA İŞARETLERİ ... ? . ‘’ , !.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
Hiç bitmeyecekmiş gibi görünen zamanın herkes için
 Bir okulum olsa ki öyle güzel,muhteşem ki,  Pembe şekerden,beyaz bulutlardan şeker okul…  Bir okulum olsa ki öyle temiz ve parlayan,  Yerlerde çöpler.
Kalbim şimdi bir sokak çocuğu Kelebekleri göç etti gönlümün
ZORDU NE ZORDU GECELERİ GÜNDÜZE BAĞLAMAK SENSİZ
AYDINLANMA Nasıl anlatsam bilmiyorum Düşündükçe şaşırıyorum. Dün akşam bir haller yaşadım Aydınlanıverdi sonra aklım. Yarı uykulu yarı uyanık Oda oldukça.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde günler gecelere yağarak günler gecelere yağarak Bir çığlık çağlıyor Bir çığlık.
HAYATIN ANLAMI.
GiTTiĞiN YeR.
SAMİMİYET.

Ne kadar zaman geçti bilmiyorum,
SEN DE Mİ BENİ UNUTTUN BEY ?
SeNDeN SoNRa.
ASIL EKSİKLİK.
YALAN (2).
Bilir misin yalnızlık ne demek? Bilir misin
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
SAVAŞ ÖLÜM YANGIN ŞİDDET DEPREM.
Uzak bir ormanın yamacında bir ördek yaşarmış
Sevdiğime söyle Hazırlayan ::: SAHİN65.
Sunum transkripti:

KIRKINCI ODA Bu slayt EBRU TEZKAN tarafından hazırlanmıştır. Lütfen üzerinde oynamayalım.

Ne kadarınız gerçek sizin, kırk odalı şatonuzun kırkıncı odasındaki kilitler altında sakladığınız gerçek duygularınızla, gerçek düşüncelerinizin ne kadarı yansıyor hayatınıza,

Söylenmeyen neler var kuytularda, hani kendinizden bile sakladığınız, bir sinir kriziyle ya da büyük bir acıyla yahut da muhteşem bir sevinçle kabuğunu çatlatıp da ortalara dökülecek neler biriktiriyorsunuz içinizde...???

Ne kadarınız kendi sahtekarlığınızın esiri Ne kadarınız kendi sahtekarlığınızın esiri? Sevip de söyleyemediğiniz, özleyip de açıklayamadığınız ya da sevmeyip de sevginizin eksikliğini içinize gömdüğünüz oluyor mu, korkaklıklar var mı kalleşlikler var mı, yoksa diplerde saklanan cesaretiniz bir işaret mi bekliyor...???

Göründüğünüz insan mısınız siz, yoksa bir define arayıcısı hazineler mi bulur içinizde ya da yıkılmış bir kentin harabelerini mi taşıyorsunuz? Derininizde neler saklıyorsunuz? Ne kadarınız gerçek sizin?

Günahlardan yapılmış hayaller var mı içinizde, günahtan korktuğunuzdan bunları saklayıp Tanrı'yı mı kandırmaya uğraşıyorsunuz? Günahları sevmiyor musunuz, seviyor musunuz yoksa...???

Uzun bir yolculuğa çıkar gibi duygularınızla düşüncelerinizi denklere sarıp da içlerinizde bir yerlere mi yerleştirdiniz, aslında yolculuğun hiç bitmeyeceğini ve denklerinizi hiç açmayacağınızı bilerek...

Bir gün çıldırsanız da bütün duygularınızla düşüncelerinizi açıkça söyleseniz,neler duyacağız sizlerden, gizli palyaçolar mı çıkacak ortaya, yoksa korkaklığın altında, bir istiridyenin içinde büyüyen inciler gibi büyümüş yiğitlikler mi?

Kızgınlıklarınız yok mu sizin, öfkeleriniz, isyanlarınız Kızgınlıklarınız yok mu sizin, öfkeleriniz, isyanlarınız? Asklarınız yok mu? Kendi sahtekarlığınıza ne kadar esirsiniz? Esaretten kurtulsanız da gerçekler dökülse ortaya, kendinize şaşar mısınız,

Hiç düşündüğünüz oluyor mu kırkıncı odada neler var diye, hangi unutulmaya çalışılmış sevgililer, dile getirilmeyen özlemler, söylenmeye söylenmeye birikmiş öfkeler, hangi boş vermişlikler, hangi inkar edilmiş arzular yatıyor diplerde?

bir gezintiye çıkıyor musunuz, ağır ağır yaklaşıp o kırkıncı odaya Ne kadarınız gerçek sizin? Kimselerden korkmadığınız kadar korkuyor musunuz kendinizden? Şehrin ışıklarının bulutlara yansıdığı turuncu pırıltılı külrengi bir gecede, şimşeklerle boşanan yağmur başladığında şatonuzun odalarında bir gezintiye çıkıyor musunuz, ağır ağır yaklaşıp o kırkıncı odaya açıyor musunuz kapıyı usulca,

Gördükleriniz ağlatıyor mu sizi, bu kadar gerçeği o odada saklayıp, hayatı yalandan yasadığınızı fark etmek nasıl bir sarsıntı yaratıyor? korkuyor musunuz kendi gerçeklerinizden, kırkıncı odanız size de mi kapalı, kendi kendinize bile mahrem misiniz?

Ne kadarınız gerçek sizin. Ne kadarınız kendi sahtekarlığına esir Ne kadarınız gerçek sizin? Ne kadarınız kendi sahtekarlığına esir? Bıktığınız olmuyor mu kendi yalanlarınızdan, hiç kendinizden sıkıldığınız olmuyor mu, kendinizi bir yerlerde terk edip de gitmek istemiyor musunuz, bütün yalanlarınızdan uzak bir yere? Söyle rahatça bütün duygularınızı, bütün düşüncelerinizi söyleyebileceğiniz bir diyara, kendinizi bile yanınıza almadan.

Ah aslında ben onu seviyordum diye ağlayacağınız kimleri saklıyorsunuz koynunuzda, yüksek sesle eleştirip de içinizden hak verdiğiniz hangi düşünceler var, kendinizi akıllı bulurken aslında gizlice kendi korkaklığınızdan utandığınızın itirafını nerelerde gizliyorsunuz? Ne kadarınız gerçek sizin? Ne kadarınız kendi sahtekarlığına esir?

Bunu hiç düşündüğünüz oluyor mu yoksa bunu düşünmek bile yasak mı size Bunu hiç düşündüğünüz oluyor mu yoksa bunu düşünmek bile yasak mı size? Neler var kırkıncı odada? Otuz dokuz odadan yapılmış hayatınızı, kırkıncı odanın kapısını açmamak için yalandan mı yaşıyorsunuz? Niye yapıyorsunuz bunu? Açsanıza kırkıncı odayı yağmurlu bir gecede belki... Belki de hiç açmazsınız, kapalı bir odayla yasarsınız bütün ömrünüzü, kendinizden sıkılarak...  Ahmet Altan

amonRA http://ebrutezkan.sitemynet.com/amonRA/