Yeni Sınav Sistemi (OGES)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE ETKİN ÖĞRENME YOLLARI
Advertisements

VERiMLi ÇALIŞMANIN iLKELERi
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi EYLÜL 2013.
  VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Alaattin SEMİZ Rehberlik Servisi.
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
MERKEZİ SINAV MODELİ VE UYGULANMASI.
HOŞGELDİNİZ GÜNYÜZÜ ORTAOKULU.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
SINAV KAYGISI İLE NASIL BAŞEDEBİLİRİM?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
DÜZENLİ DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI NASIL KAZANDIRILIR?
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Fen ve Teknoloji, Türkçe, Yabancı Dil, Matematik, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE ETKİN ÖĞRENME YOLLARI
Psi.Danışman Uğur DENİZ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
Verimlilik: Doğru olan işleri, doğru bir biçimde ve ekonomik bir çalışma ile gerçekleştirmeyi amaçlayan akılcı bir yaşam biçimidir.
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. NEDİR? Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni sistem, SBS’nin kaldırıldığı ve yerine 6 derse yönelik toplam.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. MODELİN AMAÇLARI Öğrenci öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.
Yeni Sınav Sistemi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınav hakkında merak ettiğiniz her şey… Tunahan ÇETİN l Psikolojik Danışman ve Rehber.
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sema TÜRKMEN Rehber Öğretmen.
Özgül DEMİRTAŞ.
Sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) Süphan İŞNEL Psikolojik Danışman SİLVAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Ardahan Rehberlik Araştırma Merkezi
AYAZMA İLKOKULU Rehberlik Servisi
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİ TANIYALIM! YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
BAŞARININ ALTIN KURALLARI
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
E Ğİ T İ M Ö Ğ RET İ M YILI BARAJ ORTAOKULU ORTAÖ Ğ RET İ ME GEÇ İ Ş S İ STEM İ B İ LG İ LEND İ RME SEM İ NER İ GÜLSÜM YALABUK Okul Psikolojik.
REHBER ÖĞRETMEN. FAYDALI MI ? ZARARLI MI ? Yeni sistem amaçları HANGİ OKULDA GİRİLECEK PUANLAMA VE YAZILILAR NASIL OLACAK ? UYGULAMASI ÜCRET VERİLECEK.
Fen ve Teknoloji Yazılısı Matematik Yazılısı Türkçe Yazılısı Yabancı Dil Yazılısı Din Kültürü ve Ahlak.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
HOŞGELDİNİZ 2 3 Ders Çalı ş ma İ le İ lgili Yakınmalar Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum…
TEOG SINAVI VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Adnan Menderes Ortaokulu Rehberlik Servisi Eylül 2013.
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak 6 temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA. VERİMLİ BİR ÇALIŞMA İÇİN NELER YAPMALIYIZ? Öncelikle çalışma planı yapılmalıdır. Çünkü çalışma planı hangi gün hangi dersi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
TEOG Sınav sistemi nedir?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
PROFİLO İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA TEKN İ KLER İ HAZIRLAYAN ŞULE NUR ÇAKIR.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
VERİMLİ ÇALIŞMA YOLLARI

Eğitim Ailede Başlar, ÖZEN’le Devam Eder.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ GAP Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi
Fahri TEKİNOL PSİKOLOJİK DANIŞMAN
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
VerİMLİ DERS ÇALIŞMA NEDİR?.
Sunum transkripti:

Yeni Sınav Sistemi (OGES) Rehber Öğretmen Ömer CİMEM

Merak edilenler Bu sınav da nerden çıktı? Nasıl bir sınav bu? Ne zaman yapılacak? Nerede yapılacak? Nasıl yapılacak ? Nerelerden çıkacak ? Puanım nasıl hesaplanacak?

Bu sınav (OGES) Sınav stresini en aza indirmek Sınava telafi imkanı sağlamak Sınavı zamana yaymak Okul devamsızlığını azaltmak Okulun verimini arttırmak amacıyla Hazırlanmıstır.

Merak edilenler Nasıl bir sınav bu? Bu sınav da nerden çıktı? Ne zaman yapılacak? Nerede yapılacak? Nasıl yapılacak ? Nerelerden çıkacak ? Puanım nasıl hesaplanacak?

Nasıl bir sınav bu? 8. sınıf konularını kapsayan Çoktan seçmeli (test) 3 yanlış 1 doğruyu götürmeyecek 6 dersten olusan ; Matematik Fen Bilgisi Türkçe İnkilap tarihi ve Atatürkçülük Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yabancı Dil

3 yazılısı olan derslerin 2. yazılıları (sınavları) Yani inkilap tarihi ve Din sınavlarının ilki, Türkçe-fen bilgisi-matematik ve ingilize nin ikinci sınavları Merkezi sistemle ortak yapılacak

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi DERSLER YAZILI 2. YAZILI 3. YAZILI Matematik Ekim 5. Hafta Kasım 4. Hafta Ocak 1. Hafta Fen Bilgisi Ekim 4. 5. hafta Ocak 2. Hafta Türkçe Yabancı Dil Kasım 2. haftası Ocak 3. hafta Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi İnkilap tarihi ve Atatürkçülük

Merak edilenler Ne zaman yapılacak? Bu sınav da nerden çıktı? Nasıl bir sınav bu? Ne zaman yapılacak? Nerede yapılacak? Nasıl yapılacak ? Nerelerden çıkacak ? Puanım nasıl hesaplanacak?

Ne zaman yapılacak? İlk dönem Kasım’ ın son haftası (22 gun kaldı) İkinci dönem Nisan’ ın son haftası merkezi sınav yapılacak

Merak edilenler Nerede yapılacak? Bu sınav da nerden çıktı? Nasıl bir sınav bu? Ne zaman yapılacak? Nerede yapılacak? Nasıl yapılacak ? Nerelerden çıkacak ? Puanım nasıl hesaplanacak?

Nerede yapılacak? Öğrenciler kendi okullarında sınava girecekler, başka okul arama, başka bire atmosferde sınava girme stresinden kurtulmuş olacaklar. Sınavlarda başka okulun öğretmenleri gözetmen olarak bulunacak. Bizlerde başka okullara gideceğiz.

Merak edilenler Nasıl yapılacak ? Bu sınav da nerden çıktı? Nasıl bir sınav bu? Ne zaman yapılacak? Nerede yapılacak? Nasıl yapılacak ? Nerelerden çıkacak ? Puanım nasıl hesaplanacak?

Nasıl yapılacak ? Okullar tatil edilerek 2 günde 6 sınav (günde 3 Sınav) olarak uygulanacak 2 dönemde toplam 4 günde 12 sınav yapılacak Mazareti nedeniyle sınava giremeyen öğrencilere takip eden hafta sonunda mazeret sınavı yapılacak

Derslerin Ağırlıkları

Merak edilenler Nerelerden çıkacak ? Bu sınav da nerden çıktı? Nasıl bir sınav bu? Ne zaman yapılacak? Nerede yapılacak? Nasıl yapılacak ? Nerelerden çıkacak ? Puanım nasıl hesaplanacak?

Nerelerden çıkacak ? Matematik İlk dönem : Geometri Örüntü ve Süslemeler, Dönüşüm Geometrisi, Sayılar Üslü Sayılar, Köklü Sayılar, İkinci dönem: olasılık, bağımlı bağımsız olay, gerçek sayılar, üçgenler, merkezi eğilim-yayılım, cebirsel ifadeler,permutasyon, kombinasyon, denklemler, geometrik isimler

Fen Bilgisi: İlk dönem: Hücre Bölünmesi ve Kalıtım, Kuvvet ve Hareket İkinci dönem: Maddenin yapısı ve özellikleri, ses, maddenin halleri ve ısı, canlılar ve enerji ilişkileri

Türkçe İlk dönem: Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama, İkinci dönem: Cümleyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama,

İngilizce İlk dönem: Frienship, Road to Success, Improving One's Looks, dreams İkinci dönem: Ataturk, the founder of Turkısh Republic, personal experiences, cooperation in the family, success stories, reading for entertainment, personal goals, personality types, lenguage learnings.

TC İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük İlk dönem: Bir kahraman doğuyor, Milli Uyanış: Yurdumuzun İşgaline Tepkiler, İkinci dönem: ya istiklal ya ölüm, çağdaş Türkiye yoluna adımlar, atatürkçülük,

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: İlk dönem: Zekat, Hac ve Kurban İbadeti, Kaza ve Kader İkinci dönem: hz. Muhammed’ in hayatı ve örnek davranışlar,Kur’an’ da akıl ve bilgi, islam dinine göre kötü alışkanlıklar, dinler ve evrensel öğütleri

Merak edilenler Puanım nasıl hesaplanacak? Bu sınav da nerden çıktı? Nasıl bir sınav bu? Ne zaman yapılacak? Nerede yapılacak? Nasıl yapılacak ? Nerelerden çıkacak ? Puanım nasıl hesaplanacak?

Puanım nasıl hesaplanacak? Merkezi sınavlardan alınan notlar %70 6-7-8. sınıfların not ortalamaları %30 Her ders; Ders saati ağırlığınca etki edecek, Eşit puan olduğu durumlarda devamsızlığı az olan öğrenci öncelikli olacak

BESLENME UYKU SINAVA HAZIRLIK

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ NELERDİR? 1- Bir Amaç Belirleyiniz Kendinize açık, net, belirleyici bir hedef belirleyin. Kısa ve uzun vadeli amaçlarınız olsun.

2- Planlı Çalışınız PLAN; "nasıl", "ne zaman" ve "nerede" çalışacağınıza karar vermek demektir. 

3- Zamanınızı Etkin Şekilde Değerlendiriniz. Bir saat çalıştıktan sonra araya 5-10 dakikalık dinlenme koymak yararlı olur. (45’+15’ dk) Böylece dağılan dikkat ve azalan verim tekrar kazanılır. ZAMANINIZI GERİ GETİREMEZSİNİZ ÇÜNKÜ. Çalışmalarınızdan yeterince verim alabilmek için dengeli ve düzenli beslenmeli, özellikle sabah kahvaltılarınızı düzenli ve yeterli kaloriyi alacak şekilde yapmalısınız.

 Ders çalışmaları mutlaka belli bir yerde sakin bir ortamda bir masa üzerinde yapılmalıdır. Ders araç ve gereçlerini çalısmaya baslamadan önce hazırlamalı, unutulmamalıdır ki araç ve gereç ihtiyacı olduğunda temin edilmeye çalışılırsa hem zaman kaybına hem de dikkat dağılmasına neden olur.

4- Çalışma Ortamınızı Seçiniz Unutmayınız ki ; dağınık oda = dağınık zihin. Sıcaklık Işık Havalandırılmış Oda

5- Ders Çalışırken Aynı Anda Birden Fazla İş Yapmayınız

6.Tekrarlar Yaparak Unutmayı Önleyiniz Zihin izleme stratejisi: “Neyi biliyorum?” “Neyi bilmiyorum?” Tekrar yaparken; sadece okumak degil, şemalarla, grafiklerle not çıkarmak, anahtar kavramları belirleyip tekrar etmeniz etkili olacaktır

7- Etkili ve Verimli Okuyunuz

Önemli fikir ve paragrafların aynen yazılmasında fayda vardır. 8- Not Tutunuz. Not tutarken ;   Anlatılanlar öğretmenin ağzından çıktığı gibi değil, anlaşıldığı gibi yazılmalıdır.   Öğretmenin anlattığı konunun ana fikri ve anlamları kavranıncaya kadar beklenilmelidir. Zamanın çoğu yazmakla değil, dinlemekle, fikirleri kavramaya çalışmakla geçmelidir. Konu; grafik, şekil, istatistik vb. bilgilere dayalı olarak anlatılıyorsa notlar arasına bunlarda alınmalıdır. Önemli fikir ve paragrafların aynen yazılmasında fayda vardır. Yazıların düzgün ve okunaklı olmasına önem verilmelidir. Önce müsvette yapma, sonra temize çekilme yoluna gidilmelidir.

9- Diğer Kaynaklardan Yararlanınız

DERSİ DERSTE DİNLEMEK Derste anlaşılmayan konu, dersten sonra da soğuk gelecek, çalışılmayacak, bu şekilde konular birikecek, önünüzde büyü bir yığın olacaktır.

Konunun başlığını, önemli noktalarını gözden geçirmektir. Bu şekilde kafanızda soru işaretleri belirebilir, bu da dersi daha dikkatli dinlemenize kolaylık sağlar.

VERİMLİ DERS ÇALIŞMAYI ENGELLEYEN TUZAKLAR   Gözlerinizi yapamadıklarınıza çevirmek,   Müzik eşliğinde çalışmak, Zorlanılan derslerin dışlanması, Aşırı kaygı(güvensizlik), Yatarak(uzanarak)çalışmak,       

Uzayıp giden telefon konuşmaları yapmak, Çalışmayı tamamlamadan bırakmak, Arkadaşlara “hayır!” diyememek, Televizyona takılıp kalmak,

Dersler,konular hakkında yetersiz bilgi sahibi olmak, Düzenli tekrarlar yapmamak, Plansız, programsız çalışmak, Kendinizi başkalarıyla kıyaslamak, Zamanı denetleyememek,

Yanlışlardan ders almamak,eksikleri gidermemek, Sınav bilgi ve tekniklerini yeterince bilmemek, Motivasyon eksikligi, isteksizlik.

YARARSIZ VE YARARLI DÜŞÜNCELER Biliyorum bu sınavda başarılı olamayacağım. Başarmak için elimden geleni yapacağım!

YARARSIZ VE YARARLI DÜŞÜNCELER Bu bilgiler çok gereksiz ve saçma. Nerede ve ne zaman kullanacağım ki? Yapabildigimin en iyisini yapmamın bana ne zararı olabilir? Ne kaybederim?

YARARSIZ VE YARARLI DÜŞÜNCELER Yeterli zamanımın olmadığı doğru. Ancak olan zamanımı en etkili şekilde nasıl kullanabilirim? Sınava hazırlanmak için gerekli zamanım yok ki!

YARARSIZ VE YARARLI DÜŞÜNCELER Sınavlar niye yapılıyor, ne gerek var? Yapmam gereken nedir?

YARARSIZ VE YARARLI DÜŞÜNCELER Tüm kaynakları çalışamasam bile, önemli bölümlere öncelik vererek sınava hazırlanabilirim, hiç olmazsa bu bölümlerden puan kazanırım. Çok fazla konu var, hangi birine hazırlanabilirim ki?

Dinlediğiniz için Teşekkür ederim Ömer CİMEM Detaylı bilgiyi Rehberlik Servislerinden alabilirsiniz. Dinlediğiniz için Teşekkür ederim Ömer CİMEM