BİZ KİMİZ? Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi (DAÜ KAEM) Kuzey Kıbrıs’ta üniversite düzeyinde örgütlenmiş ilk ve tek.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
Advertisements

Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
VİZYONUMUZ Birliğin vizyonu; üye belediyelerin, ortak sorunlarının ortaklaşa çözümünde ilk akla gelen yerel yönetim kuruluşu olmaktır. MİSYONUMUZ Birliğin.
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Sayıştay Konferans Salonu Ankara,
AİLE İRŞAD VE REHBERLİK BÜROSU
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Meriç Belediyeler Birliği
Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırmaları Merkezi’nin amacı disiplinlerarası araştırmalar ve kadın ve toplumsal cinsiyet.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA
Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
HÜKAM Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Merkezin Kuruluş Tarihi: Mart 2010 Danışma Kurulu: 44 ESOGU öğretim üyesi ve 2 kişi üniversite dışından (Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Belediye)
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
Merkezimiz tarihli resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle kurulmuş ve yaklaşık 2 yıldır faaliyet göstermektedir. Kısa adı NAKSAM’dır. NAKSAM’IN.
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
DEĞERLER EĞİTİMİ Prof. Dr. Emin Karip Milli Eğitim Bakanlığı
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
ODTÜ REKTÖRLÜK SUNUMU 9 MAYIS 2014
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları Eser ÇEKER (M.Sc.)
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
1. S ınıf içi süreçlerin geliştirilmesine ve zenginleştirilmesine yönelik olarak materyal geliştirme, ölçme değerlendirme, öğretim yöntemleri gibi alanlarda.
 BİRİMİMİZİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI * Odanın faaliyetlerinin yerel ve ulusal basın aracılığı ile odamızca çıkarılacak bülten ve dergiler aracılığıyla.
31. IFUW (Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu) Kongre ve Konferansı 16 – 21 Ağustos 2013.
AKADEMİA SOSYAL BİLİMLER İNDEKSİ
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ
YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU GÜZ DÖNEMİ FAALİYETLERİ A. Kurullar, Komisyonlar, Toplantı ve Törenler A.1. Kurullar A.2. Komisyonlar A.3. Toplantılar:
T.C. SA Ğ LIK BAKANLI Ğ I İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİ.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
ANKOS AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİVLER ÇALIŞMA GRUBU PROF.DR. UĞUR DEMİRAY (ANADOLU ÜNİVERSİTESİ - DANIŞMAN) GÜLSEVİL AĞCA (YAŞAR ÜNİVERSİTESİ) YASEMİN.
İstanbul Medipol Üniversitesi
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
Hoşgeldiniz ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Kütüphanesi.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
Kaliteli EÇE uygulamalarında hakkaniyet odağı: Toplum temelli yaklaşımlar yoluyla eşitsizliklerin ele alınması MOINHO DA JUVENTUDE.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
24 Mart 2015 Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
2013 YILI ETKİNLİKLERİ. Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (HÜSAM) tarafından davet edilen Dr. Eugene Kogan tarafından "Armenian Foreign.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
ULUSAL VE ULUSLARARASI KURULUŞLAR
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU
Atılım’da Bir Kitap - Bir Konu Programı Etkinliği 28 Mayıs 2013 Hasan U. Akay Provost.
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
Diyanet İşleri Başkanlığının
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ Hazırlayan = Büşra Kocaman
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
ULUSAL AKADEMİK AĞ ve BİLGİ MERKEZİ
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları
1.Uluslar Arası Kooperatifler birliği 2- Uluslar Arası Çalışma Örgütü
Sunum transkripti:

BİZ KİMİZ? Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi (DAÜ KAEM) Kuzey Kıbrıs’ta üniversite düzeyinde örgütlenmiş ilk ve tek toplumsal cinsiyet araştırma ve eğitimi merkezidir.

17 Kasım 1998 yılındaki kuruluşundan bu yana KAEM toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın sorunlarına yönelik duyarlılık geliştirmeye ve bu konuları toplumun dikkatine getirerek farkındalığı yükseltmeye yönelik çalışmalar yürütmektedir.

SLOGANIMIZ HER YERDEYİZ

Bu slogan; Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların her coğrafya ve kültürde varoluşunu ifade etmenin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaşamımızın her alanında olması gerekliliğine ilişkin inancımızı ve bu amaca bağlılığımızı belirtmektedir.

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ ORTAK SORUNUMUZDUR İNANCIMIZ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ ORTAK SORUNUMUZDUR

Çok sesliliğe olan inancımız Merkezimizin yapısında da kendini göstermektedir. KAEM, Başkan ve Yönetim Kurulu’nun yanı sıra Danışma Kurulu, Merkez Birimleri ve Proje Gruplarından oluşmaktadır.

Danışma Kurulu, üyeleri aracılığıyla, Üniversite içinden ve/veya dışından Merkez’in amacı doğrultusunda çalışma yapan kişi ve/veya kurum temsilcilerinin farklı görüş ve önerilerini KAEM’e aktarır. Merkez Birimleri ve Proje Grupları da KAEM’in akademik araştırma, geliştirme ve eğitim çalışmaları ve faaliyetlerinin koordinasyonuna katkı koyar.

HEDEFLERİMİZ

Toplumsal cinsiyet konularında toplumda duyarlılık ve farkındalılık yaratmak/arttırmak. Toplumsal cinsiyet alanında disiplinlerarası araştırmalar yapmak ve desteklemek. DAÜ’de Kadın Araştırmaları alanında Yüksek Lisans Programı başlatarak alanda çalışma yapan uzman sayısını ve çalışmaların niteliğini arttırmak. Yapılan araştırmaları, eğitim çalışmalarını kitap ve dergi ve/veya seminer, atölye çalışmaları aracılığıyla toplumun, karar alıcıların, politika ve yasa yapıcıların kullanımına sunmak.

Toplumda kadının konumunu yükseltmeye katkıda bulunacak her tür etkinliği teşvik etmek Kadın sorunları ile ilgili yerel kurum ve kuruluşlar arası iletişime katkı koymak ve iletişim içinde bulunmak. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın sorunlarının çözümüne yönelik politika belgelerine ve önerilerin geliştirilmesine katkı koymak. Toplumsal cinsiyet alanında araştırmacıların yararlanacağı bilgi ve belge arşivi oluşturmak.

HEDEFLERİMİZE ULAŞMAK İÇİN NELER YAPIYORUZ?

Toplumsal cinsiyet konularında araştırma yapmak ve yapılmasını teşvik etmek. Okullarda, merkezi yönetim ve/veya merkezi yönetime bağlı kurumlarda, sivil toplum örgütlerinde ve medyada toplumsal cinsiyet farkındalığı yaratmayı hedefleyen eğitim programları hazırlamak ve uygulamak. Süreli yayın, konferans, çalıştay ve kitap yayınları yapmak ve alandaki bilimsel verileri paylaşmak.

Konferans, kongre, çalıştay, atölye ve seminer çalışmaları düzenlemek ve organize etmek. DAÜ’de Kadın Araştırmaları alanında Yüksek Lisans Programı başlatarak alanda çalışma yapan uzman sayısını ve çalışmaların niteliğini arttırmak. Ulusal ve uluslar arası organizasyon ve kurumlarla işbirliği ve ortak eğitim çalışmaları gerçekleştirmek.

FAALİYETLERİMİZ

DERGİ KAEM yayını olan uluslararası Kadın/Woman 2000 Dergisi 2000 yılından beri yayınını sürdürmekte ve kadınlara yönelik disiplinlerarası çalışmaları biraraya getirmektedir. Yılda iki kez olmak üzere Türkçe ve İngilizce makaleler yayınlayan dergi, hakemli bir dergi olarak birçok süreli yayın veritabanı ve indekste yer almaktadır.

KADIN/WOMAN 2000 ‘İN TARANDIĞI VERİ TABANLARI Veri Tabanı İsmi Taranmaya Başladığı Yıl EBSCO host Current Abstracts, 2/1/2008- MLA International Bibliography (Modern Language Association) 2001 Poetry & Short Story Reference Center 1/1/2004- TOC Premier (Table of Contents) Women's Studies International, Gale Academic One File 6/2000- Book Review Index, 6/2001- Diversity Studies Collection, Expanded Academic ASAP, General OneFile, InfoTrac Custom, Student Resource Center College (w/ Expanded Academic ASAP), ProQuest GenderWatch, 06/01/2000-12/01/2003 Asos İndeks 2010 ULAKBİM Ulusal Veri Tabanı (sosyal bilimler veri tabanı) 2011

KONFERANS KAEM; 2004, 2006, 2009 ve 2012’de dört uluslararası kadın araştırmaları konferansı düzenlemiştir. II. Kadın Araştırmaları Konferansı: Tabuları Aşmak

2015 yılında Kadın Araştırmaları Konferansı’nın beşincisi düzenlenecektir. IV. Kadın Araştırmaları Konferansı: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Hukuk III. Kadın Araştırmaları Konferansı: Yol Ayrımında Toplumsal Cinsiyet

ÇALIŞTAY KAEM, kadın sorunları konusunda “kamuoyu” oluşturma sorumluluğunun bilinciyle bir çalıştay düzenlemiştir. “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Yerel Yönetim ve Sivil Toplum Örgütlerinin Rolü ve Sorumlulukları” konulu çalıştay 8 Mart 2014 Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilmiştir.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE YEREL YÖNETİM VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN ROLÜ VE SORUMLULUKLARI ÇALIŞTAYI

CİNSEL TACİZE VE CİNSEL SALDIRIYA KARŞI DESTEK BİRİMİ DAÜ öğretim üyeleri ve elemanları, idari ve sözleşmeli personeli ve öğrencileri olmak üzere üniversite mensuplarını; karşılaşabilecekleri cinsel saldırı ve cinsel taciz olayları konusunda bilgilendirmek, hukuki ve psikolojik destek vermek konularında çalışacak; KAEM bünyesinde faaliyet gösterecek birimin hayata geçmesi için çalışmalar Rektörlük düzeyinde sürdürülmektedir. Bu bağlamda Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nde de bir takım düzeltmelerin yapılması için katkı koyulmuştur.

ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİĞİ KINAMA Sözlü yazılı veya sosyal medya aracılığı ile laf atmak, cinsel içerikli şaka yapmak, kişinin cinsel yaşamı ile ilgili dedikodu yapmak vb. davranışlar ile bir kişiyi rahatsız etmek Kişiyi rahatsız edecek düzeyde davranışlar ile flört etmeye çalışmak.  KISA SÜRELİ UZAKLAŞTIRMA (1-15 gün uzaklaştırma) -Yukarıdaki iki maddeki davranışları uyarılara rağmen ısrarlı ve sürekli bir şekilde tekrarlamak. UZUN SÜRELİ UZAKLAŞTIRMA: (31 günden- bir yarıyıla) -Tehdit, şantaj veya herhangi bir vaad ile kişinin davranışlarını kontrol etmeye çalışmak suretiyle cinsel tacizde bulunmak. -Sarılmak, ellemek vb. cinsel amaçlı davranışlar ile bir kişinin rızası olmaksızın onun cinsel dokunulmazlığını ihlal etmek. SÜREKLİ UZAKLAŞTIRMA: (Atılma) -Zorla cinsel ilişkiye girmek veya girmeye teşebbüs etmek -Uzun süreli uzaklatırmadaki iki yeni düzenlemedeki fiileri 18 yaşından küçükler e karşı işlemek. Disiplin yönetmeliğinin “çeşitli hükümler” başlığı taşıyan kısmına da, -“Cinsel suçları konusunda soruşturmacı olarak atananlar üniversitenin kurulmuş- kurulacak olan “Cinsel tacize ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi”nden bilirkişi olarak destek alır.” Biçimde bir madde ekledik.

ÜNİVERSİTELERARASI İŞBİRLİĞİ KAEM, Türkiye’deki diğer üniversitelerin Kadın Araştırma Merkezleri ile birlikte, üniversitelerde toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ve şiddetin önlenmesine yönelik çalıştaylara katılarak bilgi ve deneyim paylaşımını aktif biçimde yürütmektedir. Bu kapsamda, “Üniversitelerde Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Neler Yapılabilir?” konulu çalıştaylarından birisine ev sahipliği yapmıştır.

TOPLUMSAL CİNSİYET FARKINDALIĞI EĞİTİMİ (21- 22 Şubat 2008) Toplumsal cinsiyet eğitimi birçok ülkede ve birçok kurumda uygulanmakta olup daha eşitlikçi bir çalışma ortamı yaratılmasında etkili olmuş bir yöntemdir. Bu yoldan hareketle Doğu Akdeniz Üniversitesi personelinin toplumsal cinsiyet konusunda bilgilendirilmesi ve biliçlendirilmesi amacıyla “Toplumsal Cinsiyet Eğitimi – Pilot Çalıştayı” düzenlenmiştir. Eğitim interaktif bir yöntemle genelde toplumsal cinsiyet bakış açısının kazandırılması, özelde ise formlarda yer alan cinsiyet ayrımcılığı yapan ifadelerin düzeltilmesini sağlamıştır.

KADINA KARŞI ŞİDDETİN ENGELLENMESİ EĞİTİM PROGRAMI DAÜ Rektörlüğü ile Duhok Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Müdürlüğü arasında yapılan anlaşma gereğince KAEM olarak “Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı Eğitimi” adı altında, Haziran 2013 tarihinden başlayarak 3 eğitim programı uygulamış bulunmaktayız. Katılımcılardan gelen istek doğrultusunda programın devamını gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığını oluşturmak ve kadına yönelik aile içi şiddeti önlemek amaçlı interaktif yöntemlerin kullanıldığı eğitim programı, kurum ziyaretleri ve atölye çalışmaları ile desteklenerek yürütülmektedir.

KADINA KARŞI ŞİDDETİN ENGELLENMESİ EĞİTİM PROGRAMI

DİĞER ETKİNLİKLERİMİZ ‘ Müzik Tarihimizde 3 Kadın Yolcu ’ adlı panel, Kıbrıs tarihinde önemli yer etmiş ve ilklere imza atmış kadınlarımızın adına birer ağaç dikilmesi, ‘Sandıktaki Hazine’ adlı kadın el sanatları sergisi, Kadınlar BARIŞ umudunu yeniden yeşertmek amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlarının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında, Kıbrıs'da yaşayan ve çalışan tanınmış profesyonel müzisyen kadınların yer aldığı klasik müzik konser, DAÜ’de kadına yönelik şiddetle uluslararası mücadele günü sempozyumu,

DİĞER ETKİNLİKLERİMİZ ‘Bilgi Üretiminde Toplumsal Cinsiyet’ adlı Panel ‘Çocuk Gözüyle Kadın ve Doğa’ konulu ilkokullar arası resim yarışması, ‘Kadın Olmak…...Kıbrıs’ta Kadın Olmak’ adlı Panel “Kıbrıslı Kadın Şairler Buluşması III”; ‘Sancılı Toprak’ konulu şiir dinletisi etkinlikleri bulunmaktadır.

8 MART ETKİNLİKLERİ Şiddete Hayır yürüyüşü Müzik Tarihimizde Sergi: Sandıktaki Hazine Mormenekşse Kadınlar Birliği Müzik Tarihimizde 3 Kadın Yolcu

KAMPÜSTE 8 MART 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde 6-8 Mart 2013 tarihleri arasında “Kampüste 8 Mart Etkinlikleri” adı altında bir dizi etkinlik düzenmiştir. kampüste farkındalık oluşturarak öğrencilerin ve çalışanların da aktif olarak yer almasının sağlandığı etkinlikte film gösterimlerinin yanı sıra “21. Yüzyılda Cinsiyet Rolü” ve “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi İle İlgili Yasal Düzenlemeler ve Uygulamalar” adı altında iki tane panel de düzenlenmiştir. Etkinliğin son gününde ise uluslararası öğrenci birliklerinin standlar açarak kendilerini ifade ettiler.

KAMPÜSTE 8 MART

RESİM ETKİNLİĞİ PROJESİ ÇOÇUK GÖZÜYLE KADIN- ERKEK ROLLERİ : ÇOCUKTAN AL HABERİ Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi Resim Etkinliği Projesi ile, ilkokul 4. ve 5. sınıf çocuklarının gözünden kadın-erkek (toplumsal cinsiyet) rollerinin nasıl anlaşıldığını, şekillendiğini, kadın ve erkeklerin çocukların okul, ev ve sosyal yaşantılarında nasıl bir yer edindiğini çocukların çizimlerinden yola çıkarak gözlemlemiş ve bu gözlemlerini toplumla paylaşmıştır. Etkinlik iki aşamada gerçekleştirilmiştir. Birinci aşamada kadın erkek rollerinin irdelendiği bir sunum düzenlenmiştir. İkinci aşamada ise resim yapma etkinliği yer almıştır.

TOPLUMSAL CİNSİYET FARKINDALIK ATÖLYESİ (2009) 9-10 YAŞ ÇOÇUK GÖZÜYLE KADIN- ERKEK ROLLERİ : ÇOCUKTAN AL HABERİ

ÇOCUKTAN AL HABERİ

Aramızdaki olumsuz ayrımcılıklara konu olan farkların ortadan kalktığı ya da ayrımcılık konusu olmaktan çıkarıldığı, zenginliğimiz sayılması gereken farklarımıza sahip çıkılıp, saygı duyulmasının sağlandığı günlere...

İletişim Bilgilerimiz: Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi  Mağusa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Telefon: 0392 630 2269 Faks: 0392 365 1017 E-posta: cws-kaem@emu.edu.tr http://cws.emu.edu.tr