NESLİHAN AKÇER PSİKOLOG STRESS & BAŞETME YÖNTEMLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE KURUM ve AİLENİN ÖNEMİ
Advertisements

UZ. DR. GÖNÜL ERDAL DAĞISTANLI
STRES YÖNETİMİ.
ÖFKEYLE BAŞ ETME.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
STRES YÖNETİMİ.
Şİddet Muhammet GÜLER.
STRES YÖNETİMİ.
EDİRNE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Psikolog Mehmet PİROĞLU Ebe Nevin ÖZDEMİR.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
SINAV KAYGISIYLA BAŞAÇIKMA
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
STRES.
STRES YÖNETİMİ Stres Nedir ? Stresin Belirtileri Stres Kaynakları
ÖRGÜTSEL STRES VE STRESLE BAŞETME YOLLARI
STRES & STRESLE BAŞA ÇIKMA
Uzm.Psk.Dan.Sinem TARHAN
ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI
SINAV KAYGISI VE BAŞ ETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI KAYGI KAYGI; üzüntü, sıkıntı, korku, başarısızlık duygusu, sonucu bilememe ve yargılanma gibi heyecanların birini veya çoğunu içerebilir.
STRES VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KARS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SINAV KAYGISINI NASIL YENERİZ ?
Psikolog Şenel KARAMAN Bedeninizin yaşam tarzına cevap veriş şeklidir. Büyük ölçüde fiziksel kaynaklıdır. Hepimiz stresle birlikte.
Bu sunuda TBM için hazırlanmış olan «Alkolsüz Bir Hayat İçin» adlı (Metin: Uğur Evcin, 2014, İstanbul: Yeşilay Yayını) broşürden yararlanılmıştır. Sunudaki.
Psk.Birkan BUZOL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
SINAV KAYGISI DENİZLİ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
AİLE İÇİ ŞİDDET.
Kaygı Nedir? Nedeni belirsiz korkuya kaygı denir. Kaygıda korkudan farklı olarak fiziksel açıdan tehdit eden bir uyaran söz konusu değildir. Kaygı.
BEYİN VE STRES.
ERGENLİK DÖNEMİNDE RİSKLER ve SORUNLAR
STRES VE STRES TEPKİLERİ
İletişim E Posta göndermek için tıkla Adınız Soy Adınız
SINAV KAYGISI İLE NASIL BAŞEDEBİLİRİM?
STRES YÖNETİMİ Stres Nedir? İngiliz dilinde stres:İnsan tecrübesi
STRES YÖNETİMİ.
Yakın Doğu Üniversitesi Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu
STRES VE STRESLE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
STRES VE STRESLE BAŞA ÇIKMA TEKNİKLERİ 1.
STRES.
ÖFKE NEDİR? Bireyin haz alma dünyasını engelleyen herhangi bir durum, olay veya kişi ile karşılaştığında oluşan duygudur. İstediğini alamama, haksız davranışlara.
DAVRANIŞ VE DAVRANIŞIN BİYOLOJİK TEMELLERİ
Rehber Öğretmenler Mail Grubu # Rehber Öğretmenler Mail Grubu #
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
STRES YÖNETİMİ Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN.
Sınav Nedir ? Sınav bir değerlendirme sürecidir Öğrenilen bilgi ve becerilerin düzeyini belirlemek için yapılan ölçme sistemi değerlendirme Sınavın amacı,
SAĞLIKLI YAŞAMIN KORUNMASI Hazırlayan = Yakup Çelik
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
BAĞIMLILIK YAPICI MADDELER VE ETKİLERİ
Fiziksel hastalıklara ruhsal tepkiler
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
STRES YÖNETİMİ
TRAVMATİK OLAYLARDA PSİKOLOJİK DESTEK
 Stresi yönetebilmek için önce yöneteceğimiz şeyin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor.
SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN ZİHİNSEL,DUYGUSAL VE SOSYAL SAĞLIĞIN ERGEN BİREYLER AÇISINDAN ÖNEMİ.
STRES YÖNETİMİ.
ESRA ÇELİK 12/A Şiddet, bireyin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik yönden zarar görmesiyle ya da acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
STRES YÖNETİMİ.
GELİŞİM EVRELERİ VE ERGENLERLE İLETİŞİM. B üyüme Vücutta bulunan organların zamana bağlı hacminin artmasıdır.
Sunum transkripti:

NESLİHAN AKÇER PSİKOLOG STRESS & BAŞETME YÖNTEMLERİ ERGANİ DEVLET HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ NESLİHAN AKÇER PSİKOLOG STRESS & BAŞETME YÖNTEMLERİ

Stres nedir? Organizmanın fiziksel ve ruhsal sınırlarının tehdit edilmesi ve zorlanması ile ortaya çıkan fizyolojik ve psikolojik bir durumdur. Bizi zorlayan,kısıtlayan,engelleyen olaylar ve durumlar karşısında verdiğimiz tepkilerin tümüdür.

Stres temel olarak bedenin tehlikelere verdiği bir tepkidir Stres temel olarak bedenin tehlikelere verdiği bir tepkidir.Canlı, hayatta kalmak için stres tepkisini verir.Stresli bir durumla karşılaştığımızda vücudumuz adrenalin ve kortizol hormonlarını salgılar.

Stres AnInda Ne Olur? SAVAŞ KAÇ

STRESİ OLMAYAN BİR HAYAT YAŞAMAKTA: ÇOK CİDDİ BİR STRES KAYNAĞIDIR !!!

STRES ÇEŞİTLERİ Negatif stres Pozitif stres Bireyin kaynaklarını ve baş etme yeteneklerini tüketen durumlar Yaralanma, boşanma, kayıp vs Pozitif stres Sonucunda kazanç veya keyif sağlayan durumlar Başarı sağlamak, işe girmek vs

Stres durumunda bedende oluşan tepkiler *Kan akımı beyine ve kaslara yönelir, düşünce ve hafıza keskinleşir *Göz bebekleri büyür *Kalbin atım sayısı artar, kan basıncı yükselir *Tükürük artar *Ter bezi faaliyetleri artar,soğuk ter boşalır *Kan pıhtılaşma mekanizması harekete geçer *Solunum sayısı artar *Sindirim yavaşlar, mide asidi artar *Depolanmış yağ ve şeker kana karışır

Strese karşı verilen tepkiler uzun bir zaman dilimi içinde kronik hastalıkların gelişmesine zemin hazırlar. Bu hastalıklar baş ağrısı, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları gibi bedensel hastalıklar olabildikleri gibi, psikolojik hastalıklar da olabilir.

İnsanlar edinmiş oldukları davranış kalıplarına ve zihinsel özelliklerine göre stres karşısında psikolojik tepki olarak geri çekilme, kabullenme, karşı koyma korku, endişe, depresyon gibi duygusal problemler ortaya çıkabilir.

Stres Altında İnsanların Yaptığı En Sık Yanlışlar -Önemli veya önemsiz, daha önceden kolaylıkla verilebilen kararları vermekte güçlük, -Alışılmış davranış biçimlerinde önemli değişiklik, -En iyi olanı değil, garanti olanı seçmek,

Stres Altında İnsanların Yaptığı En Sık Yanlışlar -Uygun olmayan durumlarda ortaya çıkan öfke, düşmanlık ve kızgınlık dalgaları, -Sigara ve içki içme eğiliminin artması, -Kişisel hata ve başarısızlıkları sürekli düşünmek, -Ara sıra hayal kurmak, sık sık düşünceye dalıp gitmek,

-Duygusal ve cinsel hayatta düşüncesiz davranışlar, Stres Altında İnsanların Yaptığı En Sık Yanlışlar -Duygusal ve cinsel hayatta düşüncesiz davranışlar, -Birlikte olunan kimselere aşırı güven (veya güvensizlik), -Alışılmıştan daha titiz veya işin gerektirdiğinden daha fazla çalışmak,

Stres Altında İnsanların Yaptığı En Sık Yanlışlar -Konuşma ve yazıda belirsizlik ve kopukluk, -Nispeten önemsiz konularda aşırı endişelenme veya tam tersine gerçek problemler karşısında ilgisizlik ve kayıtsızlık, -Sağlığa aşırı ilgi, -Uyku bozukluğu (zor uyuma veya gece boyu sık sık uyanma)

teşekkürler