CAN DOSTUM SERÜVENDİR YAŞAMAK; NE GETİRİR, NE GÖTÜRÜR BELLİ OLMAZ,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Alt tarafı bir fincan kahve deme!
Advertisements

Bu gece en hüzünlü dizeleri yazabilirim
HAYAL BU YA... Bazen sensizliği düşünüyorum gecenin ıssız o iç ürperten zifiri karanlık sessizliğinde Aniden irkiliyor tüm vücudum . Birden yaşlanıyor.
5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
Yaşamak için zaman kalmıyor
Her şey sende gizli: Yerin seni çektiği kadar ağırsın
KADIN Tanrı 6.günün geç saatlerine kadar kadını yaratmakla meşguldü
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
KUMDA AYAK İZLERİ
DOSTLUK DOSTLUKLAR ÖNEMİ DOSTLUKLA İLGİLİ GÜZEL SÖZLER.
ESKİDENDİ ÇOK ESKİDEN.. Murathan Mungan
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n 2
Benim biricik Canım Babacığım
Ilk göz ağrım.
Aylardan Mayıs,Haziran da kapında Yüreğinde mevsim ilkbahar ve yaz ya.. Özgürlük duyguların kabarmış olmalı.. Sakın kendi kendine sansür koyma.. Bu.
Gönül gözüyle baksan göreceksin şaşırma
BUGÜN HAYAT ÇOK GÜZEL!.
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
Sarayköy Gazi İlköğretim Okulu
ANıLaRıM.
BİR DALDA İKİ KİRAZ alperen dizgi Sesli dinleyiniz ya da tıklayınız.
Keşke tanımasaydım seni Omuzlarıma bu kadar yük binmezdi o zaman Gözlerim ağlamayı bilmezdi O kadar sık kalbim çarpmazdı böyle delicesine, Benim de.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın.
Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın.
DÜNYANIN HAREKETLERİ Dünya uzayda nasıl hareket eder ?
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
MEVSİMLER.
ArkadaşlIk.
SeNi SeVMeK BiR GüL KoKuSuYDu..
GÖRSEL YANSIMALAR ‘’insanların Gözlerinin rengi hep farklı olsada gözyaşlarının rengi hep aynıdır’’; şehirler ülkelerde öyledir…
Yağmurun bir gün dinmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyardan diyara gezdiren rüzgârın bir gün duruvermeyeceğinden.
Beni aramaya çıkarsa düşlerin,
YILIN BÖLÜMLERİ.
Mevsimler tıpkı ruh halimiz gibidir
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Yalnızlık Çemberi Ruhumu Sardı
KAFİYE (UYAK) KAFİYE REDİF.
KÜSMEYELİM KÜSTÜRMEYELİM
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
İ.B.B.PROF.DR.SEBAHATTİN ZAİM İLKOKULU
Ailem dört kişiden oluşuyor.Annem, babam kardeşim Ayla ve ben.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
HASRETİM SANA ....
ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... SENİ KANDIRIR HAVALAR.
Ay Dostlar Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın Dügün olur
Uzaklara Apansız Bil ki sesleniyorum
MAVİYDİ DÜŞLERİM, ÇÜNKÜ BEN ÇOCUKTUM... ÇÜNKÜ SİYAH DEĞİLDİ
ARKADAŞLIK İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. Mevlana.
YAĞMUR İclal AYDIN Ses Düğmesini Açınız.
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
SeNDeN SoNRa.
Ben hiç utanmadımki sevgimden, kendimden
Seni Sevdiğimi Söyleyeceğim Sen bilmiyorsun Bugün ben, Bende olan seni anlatacağım sana! Bazen sevgiyle Bazen acıyla harmanlayacağım sözcüklerimi Ama.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
Sevdiğime söyle Hazırlayan ::: SAHİN65.
ŞAH VE PİYON sesli
ŞÜKRAN AŞKINCI 1/C SINIF ÖĞRETMENİ 1. 2 FEDAKÂR ANNEC İĞİ M; SANA OLAN VEFA BORCUMUZU B İ R GÜNDE ÖDEYEMEY İ Z D İ YEREK YOLA ÇIKTIK.
MEVSİMLER.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D HAYAT BİLGİSİ ÖĞRETİMİ HAZIRLAYAN: EDANUR ALAS.
Atatürk, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine "Çocuk" diye seslenirdi. Çocuk sözcüğünü çok severdi. Bu sözde bir sevgi, bir yaşam ve bir canlılık bulurdu.
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça... Ve ellerim,kelepçede,
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, can paramparça... Ve elerim kelepçede,
SEN DAHA DOĞMAMIŞTIN AYŞE TURKUAZ-CAN AKIN
Arkamdan Bir Silah Sesi,
Beklerim Seni Urla’ya Geleceksin Diye
BiLMeZSiN.
MEVLANA ADI: ZEHRA SOYADI: TOPAK SINIF: 7/F NUMARA: 330 MERHABA ARKADAŞLAR. BUGÜN SİZLERE MEVLANA HAKKINDA BİLGİ VERECEĞİM. EVET İZLİYORUZ……….
Sunum transkripti:

CAN DOSTUM SERÜVENDİR YAŞAMAK; NE GETİRİR, NE GÖTÜRÜR BELLİ OLMAZ, BİR GÜN AĞLAR, BİR GÜN GÜLERSİN. EN UMUTSUZ ANINDA; YAŞLAR SÜZÜLÜRKEN YANAKLARINDAN.

BİRDEN DONUVERİR HATIRLADIĞINDA, IŞIĞIN OLUR KARANLIKLARI DELERSIN. YADA KATILIRKEN KAHKAHALARLA YÜZÜNDE AÇAN GÜLLERİ GÖSTERMEK İSTEDİĞİN BELKİ YANIBAŞINDA BELKİ ÇOK UZAKLARDA AMA BİR YÜREK ATIŞI KADAR YAKINDIR SANA KASVETLİ BİR SABAHA MERHABA DEDİĞİNDE GÜLEREK, YA DA DÜZ YOLDA TÖKEZLEDİĞİNDE ELLERİNİ AVUÇLARINDA HİSSEDERSİN ÇOĞU ZAMAN YALNIZSINDIR KALABALIKLARDA; SAHTE GÜLÜCÜKLERE, SAHTE GÜLÜCÜKLERLE KARŞILIK VERİRSİN İLİŞKİLER VICIK VICIK, MENFAAT, İHANET, RİYA VARDIR HEP ETRAFINDA, TİKSİNİRSİN.

HANİ BAZEN ANLAMSIZDIR YAŞAMAK OT GİBİYİM DER DALAR GİDERSİN, BİR FİLM ŞERİDİ GİBİ GEÇERKEN YAŞADIKLARIN BİR İKİ KAREYE TAKILIR GÖZLERİN, O KARELERDEN SEVGİ AKAR DAMARLARINA BİRDEN CANLANIR, DİRİLİR, GÜÇLENİRSİN. DÖRT ELLE SARILIRSIN SONRA HAYATA MEYDAN OKURSUN KAFA TUTARSIN. DÜNYAYI SIRTLAYIP GİDESİN GELİR BEN DE BURDAYIM DERSİN.

BİR KUCAK AÇARSIN KOLLARIN DÜNYAYI SARAR BİR GÜLÜMSERSİN, İÇİNDE ÇİÇEKLER AÇAR, YÜREĞİNDE MEVSİM İLKBAHAR OLUR.

YANINDA YÜKSEK SESLE DÜŞÜNÜR, EN MAHREM SIRLARINA ORTAK EDERSİN. KİMİ ZAMAN KALBİNİ KIRDIĞIN , KİMİ ZAMAN GÖNLÜNÜ ALDIĞIN OLUR ALMADAN VEREN, ÇAĞIRMADAN GELEN, VEDASIZ GİDENDİR.

GÜN OLUR ARAYA YOLLAR, YILLAR GİRER, AMA HEP TAZE SIMSICAKTIR ANILAR, HATIRLAYINCA GÜLERSİN, KORKMAZSIN..... BUZ ÜZERİNE YAZILI DEĞİLDİR, YİTİP GİTMEZ ONUNLA ALIP VERDİKLERİN, BİLİRSİN, O BENİM ‘’’’’’’’’CAN DOSTUM’’’’’’’DERSİN.