Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ArkadaşlIk.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ArkadaşlIk."— Sunum transkripti:

1 ArkadaşlIk

2 Arkadaşlık Nedir? Birbirlerine karşı sevgi ve anlayış gösteren kişilere arkadaş denir. İnsanlar arasında arkadaşlık olabildiği gibi, hayvanlar ile insanlar arasında da arkadaşlık olabilir. Hatta bazı insanlar oyuncaklarla (bebek) veya çiçeklerle arkadaşlık kurabiliyor. İnsanlar doğası gereği yalnız yaşamayı beceremez. Daima diğer kişilere, dostlarına veya yakınlarına gereksinim duyar. Dostlarımız ve yakınlarımız olmasaydı yaşadığımız mutlulukların veya acıların bir manası olmazdır. Çünkü mutluluklar paylaşılırsa artar, acılar da paylaşılınca diner.

3 1924 yılında Tokyo Üniversitesi'nde görev yapan Japon profesör Ueno, Japonya'da ''sekiz tane'' anlamına gelen Hachiko adını koydu minik köpeğine... Profesör Akita cinsi köpeğiyle olan beraberliklerinin yalnızca bir yıl süreceğini bilmiyordu. Ama onlar dünya tarihine konu olacak, kitaplara ve filmlere konu olabilecek muhteşem bir ilişki yaşadılar.. Hachiko, her sabah üniversiteye gitmek için evden tren istasyonuna yürüyen sahibine eşlik etti. İstasyonun dış kapısına kadar getirdiği sahibini uğurladıktan sonra tekrar evine döndü. Çok geçmeden bir akşam üniversite dönüşünde Profesör, Hachiko'yu istasyon çıkışında kendisini beklerken gördü ve çok şaşırdı. Ondan sonraki bir yıl boyunca her sabah sahibini istasyona kadar götürdü, her akşam iş çıkışında da istasyonun önünde karşıladı. Saatini bir dakika olsun şaşmadı. Ne olursa olsun o istasyonun önüne sahibini karşılamaya gitti.

4 Ama... bir akşam  sabah neşeyle uğurladığı Profesör, iş çıkışında o trenden inmedi. Hachiko, bütün gece istasyonun karşısındaki her zamanki yerinde biricik sahibini bekledi. Bir sonraki akşam yine yoktu Profesör.  Üçüncü akşam açılan istasyon kapısından yine gelmedi. Dört, beş, altı... o masum köpek, Profesörün üniversitede kalp krizi geçirip öldüğünü nereden bilebilirdi ki... Hachiko, her akşam istasyonun karşısında bekliyordu. Sahibi o tenden inip, yanına gelecekti. Her zamanki gibi ona sarılacaktı. Sonra birlikte eve döneceklerdi...  Haftalar, aylar geçmek bilmedi. Hackiko, her gün sahibini o istasyonun önünde bekledi. Tam 10 yıl boyunca....!! Ama sahibi ona geri dönmedi. Ve Hachiko, 12 yaşında o tren istasyonunun önündeki soğuk kaldırımlarında sahibini beklerken, öldü.

5 DOST DEDİĞİN Dost dediğin Dostun yüreğinden geçeni bilmeli Dost dediğin Dostunu karşılıksız sevmeli Dost dediğin Verecekse almadan vermeli Dost dediğin Yüreği kan ağlarken, dost için gülmeli Dost dediğin Sığınacak yerin yoksa kucağını açabilmeli Gerektiğinde bir kalkan olabilmeli Dost dediğin Velhasıl dost olduğunu bilmeli Dost dediğin

6

7

8

9

10


"ArkadaşlIk." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları