Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KÜSMEYELİM KÜSTÜRMEYELİM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KÜSMEYELİM KÜSTÜRMEYELİM"— Sunum transkripti:

1 KÜSMEYELİM KÜSTÜRMEYELİM
ARKADAŞLIK KÜSMEYELİM KÜSTÜRMEYELİM

2

3 Arkadaşlık, tek bir tanımı olmayan bir kavramdır Paylaşmak, güvenmek, fedakârlık ve açık sözlülüktür. Hayat, dümdüz bir yol değildir. Herkesin hayatında dönem dönem inişler ve çıkışlar vardır. Bu yüzden her gün mutlu ve neşeli olamayabiliriz Bazı günler kendimizi mutsuz ve kötü hissederiz. Bugünlerde ise, en çok ihtiyaç duyduğumuz olan şey bir Arkadaştır Çünkü Arkadaşlarımızla sorunlarımızı ve problemlerimizi paylaşabiliriz; ama önemli olan gerçek bir Arkadaş bulabilmektir Mutlu olduğunuz zaman yanınızda birçok insan bulabilirsiniz; peki ya mutsuz ve üzgün olduğunuzda da o insanlar yanınızda mıdır? İşte Arkadaşlık bir mum ışığına benzer, ortalığa karanlık hâkim olduğunda ancak belli olur. Arkadaşlık, bir insanla her gün telefonda 3-4 kez konuşmak, bir kişin hayatını ve yaşadıklarını derinlemesine bilmek değildir, ya da sürekli görüşmek de değildir Başı gerçekten sıkıntıdaysa, yardıma koşacak ilk kişiysen, aynı şekilde onun da öyle olduğunu biliyorsan işte bu gerçek Arkadaşlıktır. Arkadaşlığın insan hayatındaki değeri bir ekmek, su kadar değerlidir Artık kimsenin birbirine güveni kalmadığı şu zor hayatta gerçek bir Arkadaşımız varsa eğer kıymetini bilmeliyiz Çünkü tanıdık çok bulunur; ama Arkadaş zor bulunur.

4 Arkadaşlığın Önemi Şiir’i
Arkadaşımdan ayrıldım, Bir hüzün doğdu içime. Arkadaşıma kavuştum, Sevinç güldü yüzüme. Biliyorum bazen kavga ediyoruz, Biliyorum bazen paylaşıyoruz. Ama arkadaşlığın önemini Hepimiz biliyoruz...

5 Atasözleri Üzüm üzüme baka baka kararır Her zaman bir arada bulunan, arkadaşlık eden, bir çevrede yaşamaya çalışan kimseler birbirlerinden etkilenirler; birbirlerinin özelliklerini, huylarını ve alışkanlıklarını kaparlar. Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur İnsanlar gezen, dolaşan, hareket eden varlıklardır. Bir yerden kalkıp başka bir yere gidebilirler. Arkadaşlar, dostlar, tanıdıklar birbirlerinden ne kadar uzakta olurlarsa olsunlar, günün birinde, bir yerde karşılaşabilirler; hatta hiç karşılaşmayacaklarını sanan insanlar dahi birbirlerine kavuşabilirler. Can canın yoldaşıdır İnsan yaratılışı gereği tek başına yaşayamaz. Bir arkadaşa, bir dosta mutlaka ihtiyaç duyar. Bu, gerek iş yapması, gerek sorunlarını çözmesi, gerekse konuşup dertleşmesi için zorunludur.

6 Arkadaşımıza Küsmeyelim Arkadaşımızı Küstürmeyelim
Nisa VARDAR Sevgiyle Kalın… 13 Kasım 2014


"KÜSMEYELİM KÜSTÜRMEYELİM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları