İZİN İRTİFAK İŞLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Özer KAYA İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçisi
Advertisements

LİSANSLI GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALI PROJELERİ İÇİN EPDK TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ARAZİ EDİNİM VE KAMULAŞTIRMA İŞLEMLERİ Gazi EKİCİ Yönetim Hizmetleri Uzmanı EPDK.
ORMAN KADASTRO KOMİSYONLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ
T.C. DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Özel İdare Müdürlüğü 2010 YILI FAALİYET RAPORU.
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
MEKÂNSAL PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İmar Planlama Dairesi Başkanlığı
İMAR , PLANLAMA ve KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı
İZİN VE İRTİFAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ, İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
YURT MADENCİLİĞİNİ GELİŞTİRME VAKFI EĞİTİM SEMİNERİ
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
İZMİR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
KBS MALİ İSTATİSTİK UYGULAMASI
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
3 Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORMAN KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ- ORKABİS
Strateji Geliştirme Başkanlığı
1- KİRALAMA İŞLEMLERİ 1.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H
MÜLKİYET İŞLERİNDE ORKABİS
STRATEJİK PLANLAMA Dr. Yüksel VARDAR Antalya, Haziran 2014
KURUMUMUZCA YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER;
11 ÖNCELİKLİ E-DEVLET PROJELERİ VE DİĞER PROJELER
T.C. ÇAMLIHEMŞİN KAYMAKAMLIĞI İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN YILI ÇALIŞMALARI Mustafa UZUN İlçe Özel İdare Müdürü V.
Prof. Dr. Sedat ALTIN Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi
GAP BÖLGESİ SEL PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI
Mükelleflerin İzahat Talepleri
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ TAHSİS DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
TEDAŞ TARAFINDAN YAPILAN KABUL İŞLEMLERİ
TEST – 1.
SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ (SSB)
GELİNEN NOKTANIN DEĞERLENDİRİLMESİ BU KONULARDA
olarak tanımlanmıştır.
NAKİT TALEP AKTARIM SİSTEMİ (NTAS)
KESİN HESAP.
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
Kıyı ve kumsallarımızda günübirlik tesis düzenlemeleri Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi İztuzu kumsalı İlandan önce İlandan sonra
SANAL DEVLET.
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı 1 T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME.
EMLAK İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar
2008 Yılı Analitik Bütçe Sınıflandırması T.C. MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇE ÇALIŞMALARI ARALIK 2007.
DÖNER SERMAYELİ İŞLETMELER KONSOLİDE ANALİZ RAPORU
Türkiye’de Sağlik Hizmetlerinin FinansmanI ‘SağlIk hizmetlerinin finansman modelleri, sosyal sağlIk sigortasInIn önemi 25 Ekim 2015, Hacettepe Üniversitesi.
1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TÜRK ÜNİVERSİTELERİNDE SPOR YÖNETİMİ.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
8. H AFTA İdari Sözleşmeler. H EDEFLER İdari sözleşmelerin tanımını yapacak. İdari sözleşmeleri, idarenin özel hukuk sözleşmelerinden ayıracak İdarenin.
KADASTRO
KİRALAMA-İRTİFAK HAKKI VE KULLANIM İZNİ(İNTİFA HAKKI)
HASAN YENİCE Sayıştay Başdenetçisi
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Türkiye’de Ormansızlaşma
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Baraj.
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

İZİN İRTİFAK İŞLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı

İZİN İRTİFAK SIKÇA SORULAN SORULAR CEVAP 1- Devlet Ormanlarında arıcılık yapmak amacı ile izin verilebilir mi? 6831 Sayılı Orman Kanununun 5192 Sayılı Kanunu ile değişik 17/3 üncü maddesi gereğince “Savunma, ulaşım, enerji, haberleşme, su, atık su, petrol, doğalgaz, altyapı ve katı atık bertaraf tesislerinin; sanatoryum, baraj, gölet ve mezarlıkların; Devlete ait sağlık, eğitim ve spor tesislerinin ve bunlarla ilgili her türlü yer ve binanın Devlet ormanları üzerinde bulunması ve yapılmasında kamu yararı ve zaruret olması halinde, gerçek ve tüzel kişilere bedeli mukabilinde Çevre ve Orman Bakanlığınca izin verilebilir. Devletçe yapılan ve/veya işletilenlerden bedel alınmaz.” Hükmü çerçevesinde orman sayılan alanlardaki talepler değerlendirilerek izne konu edilmektedir. Görüldüğü üzere mevzuatımız gereğince orman sayılan alanlarda arıcılık yapmak amacı ile izin verilememektedir. OGM Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı 2010

İZİN İRTİFAK SIKÇA SORULAN SORULAR CEVAP 2- Orman Sayılan alanlarda hastane ve hastaneye entegre sağlık hizmetleri kompleksi yapılması amacı ile izin verilebilir mi? 6831 Sayılı Orman Kanununun 5192 Sayılı Kanunu ile değişik 17/3 üncü maddesi gereğince “Savunma, ulaşım, enerji, haberleşme, su, atık su, petrol, doğalgaz, altyapı ve katı atık bertaraf tesislerinin; sanatoryum, baraj, gölet ve mezarlıkların; Devlete ait sağlık, eğitim ve spor tesislerinin ve bunlarla ilgili her türlü yer ve binanın Devlet ormanları üzerinde bulunması ve yapılmasında kamu yararı ve zaruret olması halinde, gerçek ve tüzel kişilere bedeli mukabilinde Çevre ve Orman Bakanlığınca izin verilebilir. Devletçe yapılan ve/veya işletilenlerden bedel alınmaz.” Hükmü çerçevesinde orman sayılan alanlardaki talepler değerlendirilerek izne konu edilmektedir. Görüldüğü üzere mevzuatımız gereğince orman sayılan alanlarda 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Merkez Yönetim Bütçesi içinde ve bu Kanuna ekli (I) sayılı cetvelde yer alan Devlet İdarelerine sağlık amacı ile izin verilebilmektedir. OGM Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı 2010

İZİN İRTİFAK SIKÇA SORULAN SORULAR CEVAP 3- Orman Sayılan Alanlarda halı saha, spor kompleksi yapımı amacı ile izin verilebilir mi? 6831 Sayılı Orman Kanununun 5192 Sayılı Kanunu ile değişik 17/3 üncü maddesi gereğince “Savunma, ulaşım, enerji, haberleşme, su, atık su, petrol, doğalgaz, altyapı ve katı atık bertaraf tesislerinin; sanatoryum, baraj, gölet ve mezarlıkların; Devlete ait sağlık, eğitim ve spor tesislerinin ve bunlarla ilgili her türlü yer ve binanın Devlet ormanları üzerinde bulunması ve yapılmasında kamu yararı ve zaruret olması halinde, gerçek ve tüzel kişilere bedeli mukabilinde Çevre ve Orman Bakanlığınca izin verilebilir. Devletçe yapılan ve/veya işletilenlerden bedel alınmaz.” Hükmü çerçevesinde orman sayılan alanlardaki talepler değerlendirilerek izne konu edilmektedir. Görüldüğü üzere mevzuatımız gereğince orman sayılan alanlarda 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Merkez Yönetim Bütçesi içinde ve bu Kanuna ekli (I) sayılı cetvelde yer alan Devlet İdarelerine ve Orman Kanununun Ek-9 uncu maddesine göre Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce yapılacak spor tesislerine izin verilebilmektedir. OGM Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı 2010

İZİN İRTİFAK SIKÇA SORULAN SORULAR CEVAP 4- Orman emvali bulunmayan orman sayılan alanlarda meyve bahçesi tesisi yapılması amacı ile izin verilebilir mi? Mevzuatımız gereğince orman sayılan alanlarda meyve bahçesi yapımı amacı ile izin verilememektedir. OGM Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı 2010

İZİN İRTİFAK SIKÇA SORULAN SORULAR CEVAP 5- Orman sayılan alanlarda küçük çaplı dinlenme ve turizm tesisi yapımı amacı ile izin verilebilmekte midir? Mevzuatımız gereğince orman sayılan alanlarda dinlenme ve turizm tesisi yapımı amacı ile izin verilememektedir. Turizm alan ve merkezi sınırları dahilindeki talepler Kültür ve Turizm Bakanlığınca değerlendirilmektedir OGM Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı 2010

İZİN İRTİFAK SIKÇA SORULAN SORULAR CEVAP OGM Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı 2010

İZİN İRTİFAK SIKÇA SORULAN SORULAR CEVAP OGM Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı 2010

İZİN İRTİFAK SIKÇA SORULAN SORULAR CEVAP OGM Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı 2010

İZİN İRTİFAK SIKÇA SORULAN SORULAR CEVAP OGM Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı 2010

İZİN İRTİFAK SIKÇA SORULAN SORULAR CEVAP OGM Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı 2010

İZİN İRTİFAK SIKÇA SORULAN SORULAR CEVAP OGM Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı 2010

İZİN İRTİFAK SIKÇA SORULAN SORULAR CEVAP OGM Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı 2010

İZİN İRTİFAK SIKÇA SORULAN SORULAR CEVAP OGM Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı 2010