Sanallaştırma Teknolojileri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Advertisements

Sanallaştırma Güvenliği : Tehditler , Önlemler ve Fırsatlar
ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİGİ
Sanallaştırma örnekler, kısa özetler
DESKTOP VIRTUALIZATION
SANALLAŞTIRMA Dr. Cevat Şener ODTÜ BMB
BİLGİSAYAR NEDİR?.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Birtel İletişim Teknolojileri
İÇERİK Ağ İzleme Ağ güvenliği için Tehlikeli Protokoller
BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE KARİYER M. HAKAN CAN. Ajanda  Hedefin Belirlenmesi  Sertifikasyon Eğitimleri  Güncel Sistem Uzmanlık Sertifikasyonları  Çevrimiçi.
Sanallaştırma Teknolojileri
CBS BİRİMİ 03 EYLÜL SBB bünyesinde Bilgi İ şlem Daire Başkanlı ğ ı’na ba ğ lı olarak CBS birimi bulunmaktadır. Mart 2012 tarihinde kurulmuş olup,
Bölüm 1: Introductions (Tanıtım,Tanım)
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
ONLINE ELEKTRİK SAYAÇ OKUMA UYGULAMASI
Eğitimde Bulut Bilişim Uygulamaları
KONU:Sistem sorun giderme ve geri yükleme
Depolama Alan Ağları – SAN Ağa Bağlı Depolama - NAS
Bölüm 1 Ağlar ve Verİ İletİşİmİ
AKILLI ŞEBEKELERDE GÜVENLİK.
Bulut Bilişim M. Hakan CAN.
Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye.
İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. S.Serkan TAN.
AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ
BULUT BİLİŞİM SERVİS MODELLERİ
1. Sistem Yönetimi  Bilişim sistemlerinde ortaya çıkan hızlı değişime ayak uydurmak gerekiyor.  Bakanlığımız Merkez ve Taşra teşkilatı sistem altyapısında.
UBUNTU LINUX KURULUMU Ders-2
, Denizli Akademik Bilişim 2006 YAZILIM GELİŞTİRME SÜRECİNDE OTOMATİK KOD ÜRETİCİLER Çağdaş Can BİRANT Kökten Ulaş BİRANT Prof. Dr. Alp KUT.
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
BTÖ 306 Bilgisayar Ağlarına Giriş Dr. Şirin Karadeniz Çelebi Uluyol.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Ağlar ve Veri İletişimi
Türk Hava Kurumu Üniversitesi
BULUTBİLİŞİM.
Vmware.
Nuri BİNİCİ Proje SANALLAŞTIRMA Nuri BİNİCİ Proje
Bilgi Teknolojileri Araş.Görev. Semih ÇALIŞKAN 2.Hafta.
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Bilişim Ortağınız.
Kurumsal Ağlarda Uzak ve Merkezi İşlem Birimlerinin Sanallaştırılması: Bir Uygulama Emrah ÇOLAK, SGK Aydın ÇETİN, Gazi Üniversitesi ŞUBAT 2016.
İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız intercomp.com.tr.
DİSASTER CENTER FELAKET MERKEZİ. Felaket Kurtarma (Disaster Recovery) Her kurum için, vermekte olduğu hizmeti herhangi bir nedenden dolayı veremez duruma.
Murat Erkan Genel Müdür BÜYÜK VERİ Bulut ve Veri Merkezi Yatırımları.
Muammer Benzeş MVP (IIS) /muammerbenzes.
Muammer Benzeş MVP (IIS) /muammerbenzes.
Hyper V : Live Migration Muammer Benzeş MVP (IIS)
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
SANALLAŞTIRMA ÇEŞİTLERİ VE YAZILIMLARI
SUNUM KONU BAŞLIKLARI->
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMLERİ
Turkcell Kurumsal Satış Direktörü
SANALLAŞTIRMA ÇEŞİTLERİ VE YAZILIMLARI
DİSASTER CENTER FELAKET MERKEZİ Fatma tekin no:
Berkay Ak STORAGE.
BİLGİSAYAR NEDİR?.
haZIRLAYAN: ELİF KARAOĞLU
Windows Server 2016’yı sevmek için 10 neden
SERVER ÇEŞİTLERİ VE ARASINDAKİ FARKLAR
Araş.Görev. Semih ÇALIŞKAN 2.Hafta
Sanallaştırma Çeşitleri ve Yazılımları
Intercomp.com.tr İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız.
Amazon Web Servisleri ve Javascript Dilinin Birlikte Kullanımı
Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi (PACS - Picture Archiving and Communication System) Yasin KAYA – Karadeniz Teknik Üniversitesi Enformatik Bölümü.
BLOCKCHAİN NEDİR ? Blok zinciri, ilk defa Bitcoin ile ortaya konulmuş olan, içerisinde kayıtların birbirine kriptografik elementlerle bağlı olduğu sürekli.
Kütüphan-e Türkiye Projesi BİT Yol Haritası
TEST.
Sunum transkripti:

Sanallaştırma Teknolojileri M. Hakan CAN

Ajanda Sanallaştırma Nedir? Hypervisor Nedir? Sanallaştırma Yöntemleri Nelerdir? Sanallaştırma Platformlarının Yönetimi Nasıl Yapılır? Sanallaştırmanın Avantajları Nelerdir? Sanallaştırmanın Tehlikeleri Nelerdir? Sanallaştırma Teknolojilerinde Kariyer Yapmak

Sanallaştırma Nedir? 1970 li yıllarda IBM tarafından Mainframe sunucuları üzerinde yaptığı bir güncelleme İle hayatımıza girdi.

Sanallaştırma Yöntemleri Nelerdir? Sunucu Sanallaştırma (Server Virtualization) Uygulama Sanallaştırma (Application Virtualization) Masaüstü Sanallaştırma (Desktop Virtualization) Oturum Sanallaştırma (Session Virtualization)

Tip 1 Tip 2 Hypervisor Nedir? Sanal Makine Sanal Makine HYPERVISOR Donanım HYPERVISOR Sanal Makine Donanım İşletim Sistemi HYPERVISOR Sanal Makine

Hypervisor Nedir? Sanal Makine HYPERVISOR Donanım Sanal Makine Parent Partition Sanal Makine Sürücüler Donanım HYPERVISOR Sürücüler Sanal Makine

Sunucu Sanallaştırma Intel-VT AMD-V Execute Disable Bit NX Bit

Sunucu Sanallaştırma

Uygulama Sanallaştırma

Masaüstü Sanallaştırma RDS Session Virtualization (Session Based) VDI (VM Based)

Sanallaştırma Platformlarının Yönetimi

Sanallaştırmanın Avantajları Sunucuların kapasitelerinden tam olarak faydalanılabilmesi sayesinde verimlilik kazanılması Daha az fiziksel sunucunun çalışması sonucu elektrik tüketiminin azalması Elektrik tüketiminin azalması sonucu ortaya çıkan ısının azalması Ortaya çıkan ısının azalması sonucu soğutma giderlerinin azalması Projelerde istenen test ortamlarının hızlı ve yeterli bir şekilde sağlanması sayesinde gereksiz donanım alım maliyetlerinin önüne geçilebilmesi Sanal makinelerin ihtiyaçlar doğrultusunda donanım özelliklerinin çok daha rahat düzenlenebilmesi Yüksek erişilebilirlik imkanları Felaket merkezlerinin çok daha rahat oluşturulabilmesi

Sanallaştırmanın Tehlikeleri Kolay olması Kullanılacak olan sunucu donanımlarının plan çerçevesinde belirlenmemesi Kullanılacak olan depolama sisteminin plan çerçevesinde belirlenmemesi Kullanılacak olan depolama sisteminin yapılandırmasına özen gösterilmemesi Plansız P2V geçişlerin yapılması Sanallaştırma sunucularının, sanal makinelerin, depolama, network ve yedekleme sistemlerinin sağlıklarının takip edilmemesi Yedeklemeye gereken önemin verilmemesi Oluşturulan test sistemlerinin unutulması neticesinde kaynak israfı ve hatta kaynak yetersizliği yaşanması Sistemler üzerinde yapılan değişikliklerin, yaşanan problemlerin ve bu problemlerin çözümlerinin kaydının tutulmaması

Sanallaştırma Teknolojilerinde Kariyer Yapmak Kaynaklardan bol bol okumak Sanallaştırma mimarisine hakim olmak Sanallaştırma platformlarının çevre bileşenlerinin (Storage, networking, blade server vb.) konfigürasyonu ve yönetimi konusunda orta-üst düzeyde bilgi sahibi olmak Test sistemleri üzerinde senaryolar üreterek çalışmak Sanallaştırma platformlarının yönetimi ve izlenmesi için kullanılan uygulamalarda orta-üst düzeyde bilgi sahibi olmak Sanallaştırma ve bulut teknolojileri üzerine gerekli olan sertifikasyonlara sahip olmak Sahip olunan sertifikasyonların hakkını vermeye çalışmak  Sanallaştırma alanında entegratör lerde kişi iş bulabilir Telekominikasyon, savunma sanayiin de kişi iş bulabilir Teknik olarak çalışmanın ardından yöneticilik pozisyonlarına geçiş yapabilir

Teşekkürler M. Hakan CAN mhakancan@gmail.com http://www.cozumpark.com http://www.mhakancan.com