Pompalarda GGG40 Uygulaması

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GELENEKSEL OLMAYAN YAPIM YÖNTEMLERİ
Advertisements

Örnek Sorular Kapalı Alanlarda Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği Basınçlı Kaplarla Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği.
NEDEN İNVERTERLİ KOMPRESÖR?
MESLEK SEÇMELİ I DERSİ BİTİRME ÖDEVİ
Konu Başlıkları 1. Gerçek Gazlar 2. ideal Gaz Varsayımından Sapmalar
Demir-Karbon Denge Diyağramı
Daire İstasyonları ile Merkezi Sistemlerde Anlık Sıcak Su Üretimi
Sorular ve Cevaplar.
METAL KALIBA DÖKÜM YÖNTEMİ
TİTANYUM ALAŞIMI DENTAL İMPLANTLARI
MEKANİK TESTLER MEKANİK TESTLER.
İMALAT YÖNTEMLERİ-II Yrd. Doç. Dr. Bülent AKTAŞ.
DÖKÜM PRENSİPLERİ ve TEKNİKLERİ DOÇ. DR. MUZAFFER ZEREN
Demİr ve demİrdIŞI metaller
Silisyum Karbür Refrakterleri
PULTRÜZYON YÖNTEMİ CİHAT OKTA YAVUZ ÜNAL
BÜKME KALIBI İLE HAVA KANALI PLAKASI ÜRETİMİ (PLATE, AIR DUCT) Karabük Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği Olgu.
SU JETİ İLE KESME Su Jeti Nedir ?
DÖKÜM PRENSİPLERİ VE TEKNİKLERİ DERSİ
Bal Peteği (honeycomb) Kompozitler
Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Müh. Bölümü
DURALUMIN.
Kompozit Malzeme Üretiminde Maksat
BİLGİ TOPLUMU.
1 2 3 GÜVENLİK İÇİN ÖNCELİKLE RİSKİ YOK EDİLMELİDİR. RİSKİ YOK EDEMIYORSANIZ KORUNUN KKD; SİZİ KAZALARDAN KORUMAZ, SADECE KAZANIN ŞİDDETİNİ AZALTIR.
JANBU ŞEV STABİLİTE ANALİZİ
ORTEZ.
MAKİNE ELEMANLAR DERSİ YILİÇİ PROJESİ
İMALAT YÖNTEMLERİ Bölüm- 3 Endüstrİ Ürünlerİ TasarImI bölümü.
STAVROLİT.
Comidat Ürün Tanıtım Kataloğu.
Aşındırıcı su jeti ile işleme
BASINÇLI TÜP İLE ÇALIŞMA TALİMATI
3. MALZEME PROFİLLERİ (MATERIALS PROFILES)
BÖLÜM 17 SU DEPOLAMA VE DAĞITMA SİSTEMLERİ. BÖLÜM 17 SU DEPOLAMA VE DAĞITMA SİSTEMLERİ.
ELEKTRİK İLETİM SİSTEMLERİ
Hidrojenin motorlarda yakıt olarak kullanılması durumunda petrol kökenli motor yakıtlara oranla birçok önemli avantaj saglanmaktadır. Yüksek alev.
Bölüm 1 Yapısal Tasarım Çeliğin Malzeme Özellikleri Profiller
Yrd. Doç. Dr. Nesrin ADIGÜZEL
ÇEKME DENEYİ.
Refrakter Metaller Toz Metalurjisi ve Sinterleme.
İMAL USULLERİ DÖKÜM.
HOŞGELDİNİZ GALVANİZLİ ÇELİKLERİN KAYNAK KABİLİYETİ K K ayna ayna
LİF DonatILI BETONLAR Fiber NOva.
DEMİRDIŞI METALLER.
1 Trabzon Merkez 80.Yıl Endüstri Meslek Lisesi Soğutma İklimlendirme Bölümü Elektrik Ark Kaynağında Kullanılan Elektrodların Standartları Trabzon 2006.
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Düktil Boru kesme aparatı ; Düktil Boruların parçalı imal edileceği yerlerde boruların düzgün kesilmesi önem az etmektedir.
Deneme 1. Deneme 2 Deneme 3.
CH-102B Doğrayıcı 320W güçlü motor
Kompozitlerin Kullanım Alanları
SAAB OTOMOBİL HALİDİN SÖNMEZ
E-CAMI S-CAMI VE C-CAMI
MİM Platform kuruluşudur.
FM TRANSMITTER KT-7307 Su Isıtıcısı Genel Özellikler 2200 W güç performansı ile kısa sürede su kaynatabilme 1,7 lt kapasiteli, modern ve şık tasarımlı.
kontrol altına alınabilmelidir.
POLYESTER.
HİDRO ŞEKİLLENDİRME Hazırlayanlar: 1-)Taylan YILDIRICI ( )
METAL ESASLI DIŞ CEPHE KAPLAMALARI
Jeotermal Kuyulardan Hızlı Üretim Yapmanın Olumsuz Etkileri
ZTM321 MAKİNE ELEMANLARI 14.hafta
KAT ISITMASI Kat kaloriferi.
ISITMA SİSTEMLERİNİN GELİŞİMİ
ZTM321 MAKİNE ELEMANLARI 5.hafta
HİDROLİK SUNUM 7 KAVİTASYON.
DENEME.
DENEME
Sunum transkripti:

Pompalarda GGG40 Uygulaması Genci Prevazi

Pompalarda kullanılan malzeme TBA 318/2-R/GS ( Kod BA231 00157)    Ürün yapısı: - Gövde sfero pik GGG40.3, - Elemanlar, odalar, rulman odası ve ilk emiş impelleri sfero pik GGG40.3 - İmpellerlar pirinç - Mil paslanmaz çelikten kalite AISI 420 TBA 318/2-R/GP (Kod BA231 00042)    Ürün yapısı : - Gövde sfero pik GGG40, - Elemanlar, odalar, rulman odası ve ilk emiş impelleri sfero pik GG25

Standartlar GGG40: EN-GJS-400-15 EN 1563 - DIN 1693 GGG40   GGG40.3:   EN-GJS-400-18-LT    EN 1563 - DIN 1693 GGG40.3 GG25:   EN-GJL-250      EN 1561 - DIN 1691 GG25 GGG40 ve GGG40.3 arasında mekanik ve termik farklılıklar oluşturmaktadır (GGG40.3 çok rahat -20°C altında da görebilir). Daha iyi anlamak için ekteki tablolar bu farklılıklar gözetebilir (Bunlar standartlara göre ayrışmışlar EN-GJS-400-15, EN-GJS-400-18-LT, EN-GJL-250 )  

GG25

GG40

GG40

Neden kullanılmaya başladı GG malzemeler PN25 üstünde basınçlar için uygundur. Pik maalesef çelikten daha çok kırılgandır ama avantaj olarak daha da ucuzdur. Bu nedenle pompalarda çok sık kullanılmaktadır. Kırılganlık dezavantajını kömpanse etmek için emniyet seviyesi daha sık tutulmaktadır ( Emniyet faktörü 7 ) oysa aynı uygulamada çelik kullanırsanız emniyet faktör seviyesi 2 olarak yeterli dır. Yeni GGG malzeme geliştirmesi ile pikte yeni uygulamalar da geliştirdi. GGG sfero döküm dökme çelik ile aynı özelikleri taşımaktadır ve özelikle Avrupa ve Almanya'da yaygın kullanımı vardır.GGG40 yüksek basınçlı ortamlarda kullanılabirliği dikkate alınmış yeni normları belirlenmiş ve PN63 flaşlar için bu normları istediği oranlarına göre üretim çoktan başlatılmış.

Özet ÖZET Yüksek uzama özelliği sayesinde çelik malzemenin yerine aday gösterilen küresel grafitli dökme demirin (GGG 40.3) zamanla kullanımı artmıştır. K.G.D. demir içerisinde çeliğe en yakın uzamayı sağlayan GGG 40.3, dayanıklık açısından daha cazip olmaya başlamıştır. 400 N/ mm2 çekme dayanımında ve oldukça yüksek bir uzamaya (% 27-18) sahiptir. Döküm malzemeleri içerisinde çelik çentik yönünden en yüksek değeri veriyor. Ancak GGG 40.3 deneme dökümlerde -40 °C'de 14 N/mm2 dayanımına ulaşınca dikkat çekti. Tehlikeli ortamlarda basınç yüksekliği ve düşük sıcaklıklarda direnci Avrupada yaygın kullanımını başlatıldı. Buna göre yeni standartlar ve normlar elde edildi . Önümüzdeki yıllar için bu normlara göre genellikle vanalarda ve pompalarda standart zorunlu olacağı görüşü ağırlık kazanmış pompa ve vana üreticileri çoktan üretimleri bu gruba göre şekillendirmeye başlatılmıştır.