Kamu özel ortaklığı nedir ?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

Genel sekreterlik Genel Sekreterlik, bir Genel Sekreter ile en çok iki Genel Sekreter Yardımcısından ve bağlı birimlerden oluşur. Genel Sekreter, üniversite.
YEN İ TEŞV İ K S İ STEM İ 2012 Edanur AKSOY ’e kadar ’ten sonra ’e kadar 2 yıl ’ten sonra TL cinsi – kredi.
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
TRABZON FATİH DEVLET HASTANESİ
Pratisyen Hekimlerin Hukuksal Sorunları --- Av
Uz.Dr.İsmail TEMİZ Tıbbi Hizmetler Başkanı.
ÖZEL HASTANELERİN SINIFLANDIRILMASI TASLAK ÇALIŞMANIN AMACI
SAĞLIK KURULUŞLARINDA ATIK YÖNETİMİ
T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü
Dr Hüdai Kara  23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı en yüksek.
Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu
TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu 2012 Yıl Sonu
Dr Hüdai Kara Temmuz  23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
HASTANELER ARASI NAKİLLER
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI AVRUPA YATIRIM BANKASI
MENKUL KIYMETLER ÜNİTE 7
Türkiye KAMU Çağrı Merkezleri
Devlet hastanelerinde Laparoskopi de sıkıntılarımız ve beklentilerimiz
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 2 İDARİ VE MALİ İŞ VE İŞLEMLER HAKKINDA SORUNLAR.
Finansal Planlama Birimi Sorumlusu HOŞGELDİNİZ
BİR DEVLET HASTANESİNDE HASTA BAĞIMLILIK DÜZEYLERİNE GÖRE YAPILAN HEMŞİRE İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI UYGULAMASI   Özcan Selma, Tanrıöver Funda , Akın Bihter.
Üniversite Hastanelerinin Finansal Yönetim Sorunları
KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI Dr. Özgür Karacan.
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Mapsec İsveç’te Performans Yönetimi Allan Gustafsson Ankara, 10 Ocak 2005.
ÜNİVERSİTE HASTANE İŞLETMECİLİĞİ - MARMARA ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
DÖNER SERMAYE BÜTÇE VE MUHASEBE İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü İSTANBUL 30 EKİM 2014.
ÇALIŞANLAR AÇISINDAN SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM
2008’ in Sağlık Ortamında Üniversite Hastaneleri Dr. Zafer SINIK.
ENERJİDE VERİMLİLİK AHMET SEFEROĞLU KAYSERİ OSB ELEKTRİK DANIŞMANI
Hastane Odaklı Enerji Verimliliği Uygulamaları
SAĞLIK. Kamu Kesimi Tarafından Yapılan Toplam Sağlık Harcaması (Milyon TL) Kaynak: Sağlık Bakanlığı.
İhtiyaçların Toplu Alım Yöntemleri ile Karşılanması
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ……… Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Değerlendirmesi 2015 MUŞ.
İZMİR İLİ KUZEY KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
Bağımsız Denetime (ve TMS’ye) geçişte Tecrübe Paylaşımları
Okulumuz Nallıhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Kasım 1989 tarihinde 2 şube olarak Hemşirelik Bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır.
PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI
İLLER BANKASI.
25-MADDİ DURAN VARLIKLAR
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
ARABAN İLÇE DEVLET HASTANESİ
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü.
Türkiye’de Sağlik Hizmetlerinin FinansmanI ‘SağlIk hizmetlerinin finansman modelleri, sosyal sağlIk sigortasInIn önemi 25 Ekim 2015, Hacettepe Üniversitesi.
Ali AFACAN Merkez Döner Sermaye Saymanlığı KAYNAKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE NEMALANDIRMA Kamu Haznedarlığı Uygulaması Kamu Haznedarlığı Uygulamasının.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
25-MADDİ DURAN VARLIKLAR
PROJE KONULARI KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş.
YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ
UYGULAMA 4: FETA BİSİKLET  FETA Bisiklet 2004 yılında iki ortaklı bir limited şirketi olarak Ankara’nın Ulus semtinde kurulmuştur.  Faaliyetlerine ilk.
2010 YILI BÜTÇE SUNUŞ KONUŞMASI (TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu) Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı 26 Ekim 2009.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMASI)
Prof. Dr. Nermin ÖZGÜLBAŞ
FİNANSAL KİRALAMA İŞLEMİ VE MUHASEBE KAYDI
Hayrullah DOĞAN Erdal MALKOÇ Mehmet APAN
Tıp Fakültelerinde ve Üniversite Hastanelerinde Durum Değerlendirmesi
ANKARA YATIRIM TEŞVİKLERİ
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
Maddi Duran Varlıklar ve Amortisman
Sunum transkripti:

Kamu özel ortaklığı nedir ? Devletin bir özel şirket grubuyla uzun süreli (49 yıla kadar) sözleşme ilişkisi kurması kamu hizmeti verilecek tesisin (hastane, okul, hapishane, otoyol vb) özel şirketler tarafından inşa edilerek devlete kiraya verilmesi, yanı sıra “çekirdek hizmet” dışındaki hizmetleri bu şirketlere devretmesi ….. İhaleyi alan şirketlere hangi hastanelerin arazileri devredilecek?

Sadece hastane mi yapılacak? Bakanlığın yapmakla yükümlü olduğu ek binalar dâhil sağlıkla ilgili diğer tüm tesisleri. Entegre sağlık kampüsü, eğitim araştırma ,devlet , özel dal , gün hastanesi, sağlık ocağı, otel, rehabilitasyon merkezi, kanser araştırma merkezi, aşı eğitim, üretim, araştırma-geliştirme merkezi, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezi, toplum sağlığı merkezi, organ ve doku bankası, bölgesel kan merkezi, kan ürünleri üretim tesisi, ağız ve diş sağlığı merkezi, tüm kara, hava ve deniz teçhizatları dâhil olmak üzere 112 acil servis komuta kontrol merkezi

Sağlık hizmetine etkisi ne olmuş? Gizli Özelleştirme Kanada ve İngiltere uygulamalarında kamu özel ortaklığı Klinik hizmetlerin sayısının azalması, İşten çıkarmaların yaygınlaşması

Bu yatırımlar daha ucuza yapılabilir miydi KÖO modeli ile yapılması planlanan 1.500 yataklı Kayseri entegre sağlık kampüsünün yıllık kirası 137.73 Milyon TL’dir. Yani 1.5 yıllık kirayla 1.200 yataklı hastane yapılabilir.

Tıbbî destek hizmetleri İhaleyi alan şirketlere devredilecek hizmetler nelerdir? Tıbbî destek hizmetleri görüntüleme ve Laboratuar bilgi işlem,hasta danışmanlığı,sterilizasyon, arşivleme çamaşırhane, temizlik, güvenlik, yemekhane, aydınlatma, asansör, ısıtma, soğutma, havalandırma, tıbbî gaz, su ve enerji temini, atık ve atık su uzaklaştırma olmak üzere binaların tamiri, bakımı ve işletilmesi, park ve bahçe bakımı ve kara, hava, deniz ambulans hizmetleri ile morg ve gasilhane hizmetleri taşeronlara da vermelerinin önü açılmaktadır

Kira bedelleri nedir? (2012) Sekizi için öngörülen sabit yatırım tutarı toplamı 3.880.513.591 TL, yine bu sekiz ihalede belirlenen 25 yıllık kira toplamı ise 30.381.468.450 TL’dir. Sonuç olarak bu sekiz ihalede belirlenebilen toplam kamu zararı, (şirketlerden hizmet satın alma bedelleri hariç) 26.500.954.859 TL’dir.

Sağlık Bakanlığı Tüm Birimlerinde Kiracı, Çalışanlar İşçi Yeni Hastaneler Mevcut Hastanelerin Kapatılmasıyla Yaptırılacak Yeni Yatak Kapasitesi Kazandırılmıyor-Yenileme Yapılıyor Doluluk Garanti-Hasta Olmak Garanti

-Devlet tarafından en az 25 yıl boyunca ve 49 yıla kadar kira” adı altında kamu kaynaklarının şirketlere ödenmesi sağlığa ayrılması gereken payı azaltmaktadır. -Kira ödemeleri nedeniyle hastaneler mali olarak zorda kalmaktadır. -Kiralarını karşılamakta zorluk çeken hastaneler çalışanları işten çıkarmaktadır. -Kâr amaçlı şirketlerin işlettiği bu hastanelerde, getirisi yüksek olmayan klinik hizmetler verilmemektedir. -Sağlanan hükümet garantileri nedeniyle kamu kaynakları israf edilmektedir.

-Şirketlerin inşaat için aldığı krediler, kamu borçlanmasına göre yüzde 83 pahalıya gelmektedir. -Kamu özel ortaklığı ihaleleri rekabet kurallarına aykırı yapılmaktadır. -Şirketlerle yapılan sözleşmeler kamuoyundan saklanmaktadır. -Sağlık hizmeti adı altında sağlanan vergi indirimleri nedeniyle ülke ekonomisi zarara uğramaktadır. -Şirketler maliyeti düşürmek amacıyla hastaların yatış süresini kısaltmakta, yatak sayısını azaltmaktadır.