İki komşu ülkenin hükümdarları birbirleriyle savaşmazlar ama her fırsatta birbirlerini rahatsız ederlerdi. Doğum günleri, bayramlar da ilginç armağanlar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DİLEK KİPLERİ.
Advertisements

Bunu okursanız iyi olur
ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER.
Sınavlar; Öğrenci ve Veliler
4 eşit parça var. 1 parçası boyanmış
KADIN Tanrı 6.günün geç saatlerine kadar kadını yaratmakla meşguldü
Ressam -B.R.Eyüboğlu – Oto portre
Lagimci.
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
değerli bir hazine !... Arkadaşlığın ...;
YAZILI ANLATIM ÜRÜNLERİ
Acıyla çaldı kapının tokmağı Duruma anlam veremedim yavrum... Hepten çözüldü dizlerimin bağı Kalkıp açmaya varamadım yavrum... Güngören'de gün, göremedim.

DİLEK KİPLERİ.
EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN, ZEKİ VE ÇEKİCİ BİR GENÇ ADAM OLMANIN GURURUNU TAŞIYORDU. EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN,
İlksen Uysal BOZYEL/Türkçe Öğretmeni
Amy kendini iyi hissetmiyordu ama okula gitti. Başağrısı ve nezlesi vardı. Okula geldiğinde sınıfta Natasha’nın yanına oturdu. Ancak Natasha nin da iyi.
Herkes cennete gitmek ister, ama kimse ölmek istemez.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
ANLATMAYA BAĞLI EDEBİ METİNLERDE BAKIŞ AÇISI
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI
Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved ♫ Sesi açıp tıklayınız ♫ Sesi açıp tıklayınız.
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
YEŞİM ÇAKIR 8/A 535.
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
Değerli Dostlar, bizim gibi “orta yaş” delikanlılarının daha ileri yaşlarda hafıza ile ilgili problemler yaşamaması için uzmanlar fırsat buldukça sayısal.
VERİLMEYEN TOPLANANIN BULUNMASI
PEER SUPPORT TEAM.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ÜÇGENLERLE İLGİLİ KURALLAR
TRAFİK SORUNU Çözüm.
1 SINAV KAYGISI Fahrettin DEMİR Kurumsal ve Kişisel Gelişim Danışmanı Tel :
40 Yaşımda ben….
Herkes cennete gitmek ister, ama kimse ölmek istemez.
GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.
ÖĞRENCİNİN; Adı: Şuayip Soyadı: Yıldız Sınıf: 10/B No: 3534 ÖĞRETMENİN; Adı: Alaattin Soyadı: Kudu.
TEK Mİ ÇİFT Mİ? TOPLA YA DA ÇIKAR.
Ü ÇGENLERLE İ LGİLİ K URALLAR Sunuindir.blogspot.com.
9. Sınıf akıllı fizik defteri
Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
SEN DE Mİ BENİ UNUTTUN BEY ?
ÜÇGENLER.
Farklı CD‘ ler FarklI Yazılımlar
ÖDÜLLÜ ZEKA SORULARI 3 adet sorunun çözümünü yapan öğrenciler Cuma günü 3.teneffüste (saat 11: 30 da) md. yard. odasında hazır bulunmalıdır.
ÜÇGENLERLE İLGİLİ KURALLAR
Aşağıda modellerle yapılan çıkarma işlemini inceleyiniz.
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
Neden Kendi Siparişimi Kendim Girmeliyim?
Fiiller (Eylemler).
BİLGELERİN GÖZÜYLE YAŞAMA BAKIŞ Waltz of the butterfly.
Sesli Dinleyiniz İki komşu ülkenin hükümdarları birbirleriyle savaşmazlar ama her fırsatta birbirlerini rahatsız ederlerdi. Doğum.
Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Grubu Webinar Toplantısı (1) 11 Temmuz 2014.
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
Peygamberlerin İnsanlardan Seçilmesinin Nedenleri
Bunu okursanız iyi olur. Bir şey kaybetmezsiniz....
ÜÇGENLER.
Herkesin kendine özel anları, günleri vardır… Ama hepimizin aynı duyguları paylaştığı ortak günleri de vardır…
İntihar Oranı En Yüksek 10 Ülke
ETKİLİ İLETİŞİM SEMİNERİ
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
HORBO ve Babası Çolak Memo!. BİRİNCİ Dünya Savaşı'nda Suriye cephesinde kolundan vuruldu; namı oradan geliyordu. Savaştan sonra dağa çıktı; eşkıya oldu.
Başarıya Giden Yolda Motivasyon
ALAN HESAPLAMALARI Doğru Parçası Milyonlarca Noktanın Birleşmesi ile oluşmuştur. … Şeklin Çevresini Ölçmek için uzunlukları.
GENÇLERDE UYUM.
Beklerim Seni Urla’ya Geleceksin Diye
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI §Yüzyıllar önce Mısır hükümdarı... Ülkesine eşsiz ve asırlarca kalabilecek bir yapıt inşa edilmesini istemiş. Bu eşsiz yapıtın.
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI §Yüzyıllar önce Mısır hükümdarı... Ülkesine eşsiz ve asırlarca kalabilecek bir yapıt inşa edilmesini istemiş. Bu eşsiz yapıtın.
3 boyutlu sanat veya Hacim Sanatları, bir hacmi olan (eni-boyu-yüksekliği) tüm sanatlar; heykel, kabartmalar, asamblaj (üçboyutlu kolaj) vb dir. 3 boyutlu.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
değerli bir hazine !... Arkadaşlığın ...;
Sunum transkripti:

İki komşu ülkenin hükümdarları birbirleriyle savaşmazlar ama her fırsatta birbirlerini rahatsız ederlerdi. Doğum günleri, bayramlar da ilginç armağanlar göndererek karşıdakine zekâ gösterisi yapma fırsatlarıydı. Hükümdarlardan biri, günün birinde ülkesinin en önemli heykeltıraşını huzuruna çağırdı. İstediği; birer karış yüksekliğinde, altından, birbirinin tıpatıp aynısı üç insan heykeli yapmasıydı. Aralarında bir fark olacak ama bu farkı sadece ikisi bilecekti.

Heykeller hazırlandı ve doğum gününde komşu ülke hükümdarına gönderildi. Heykellerin yanına bir de mektup konmuştu. Şöyle diyordu heykelleri yaptıran hükümdar: "Doğum gününü bu üç altın heykelle kutluyorum. Bu üç heykel birbirinin tıpatıp aynısı gibi görünebilir. Ama içlerinden biri diğer ikisinden çok daha değerlidir. O heykeli bulunca bana haber ver."

Hediyeyi alan hükümdar önce heykelleri tarttırdı Hediyeyi alan hükümdar önce heykelleri tarttırdı. Üç altın heykel gramına kadar eşitti. Ülkesinde sanattan anlayan ne kadar insan varsa çağırttı. Hepsi de heykelleri büyük bir dikkatle incelediler ama aralarında bir fark göremediler. Günler geçti. Bütün ülke hükümdarın sıkıntısını duymuştu ve kimse çözüm bulamıyordu. Sonunda, hükümdarı fazla isyankâr olduğu için zindana attırdığı bir genç haber gönderdi. İyi okumuş, akıllı ve zeki olan bu genç, hükümdarın bazı isteklerine karşı çıktığı için zindana atılmıştı.

Başka çaresi olmayan hükümdar bu genci çağırttı Başka çaresi olmayan hükümdar bu genci çağırttı. Genç önce heykelleri sıkı sıkıya inceledi, sonra çok ince bir tel getirilmesini istedi. Teli birinci heykelciğin kulağından soktu, tel heykelin ağzından çıktı. İkinci heykele de aynı işlemi yaptı. Tel bu kez diğer kulaktan çıktı. Üçüncü heykelde tel kulaktan girdi ama bir yerden dışarı çıkmadı. Ancak telin sığabileceği bir kanal kalp hizasına kadar iniyor, oradan öteye gitmiyordu. Hükümdar heykelleri gönderen komşu hükümdara cevabı yazdı:

"Kulağından gireni ağzından çıkartan insan makbul değildir "Kulağından gireni ağzından çıkartan insan makbul değildir. Bir kulağından giren diğer kulağından çıkıyorsa, o insan da makbul değildir. En değerli insan, kulağından gireni yüreğine gömen insandır. Bu değerli hediyen için çok teşekkür ederim."