Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İntihar Oranı En Yüksek 10 Ülke

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İntihar Oranı En Yüksek 10 Ülke"— Sunum transkripti:

1 İntihar Oranı En Yüksek 10 Ülke
Berat Köse

2 10. Finlandiya 2007’den bu yana yapılan çalışmalar ile intihar oranı azaltılsa da Finlandiya hala listenin 10. sırasında. En büyük sebeplerden biri olarak ülkedeki yüksek alkol kullanımı gösteriliyor.

3 9. Kazakistan Sovyetler Birliği’nden ayrıldıktan sonra düzelmeyen bir ekonomi, otoriter bir rejim, %70’i müslüman olan ve müslüman olmayanlara baskı yapan bir ülke. İntihar oranı özellikle gençlerde çok yüksek olması devletin buna karşı çeşitli müdahaleler yapmasını zorunlu kılmış. Oran ’de 28.

4 8. Ukranya İlginç olarak bu ülkedeki intihar sayıları şehirlerden daha çok kırsal kesimlerde yaşanmakta. Yüksek alkol kullanım oranı, eğitimin ve aile bakımının kötü olması gibi sebeplerden dolayı intihar oranının yüksek olduğu düşünülüyor.

5 7. Slovenya 92’de bağımsızlığını ilan eden eski doğu bloğu ülkelerinden. Ekonominin bir türlü düzelememesi intihar sebeplerinin başında geliyor. İntihar oranı ’de 30.

6 6. Macaristan 1989’da bağımsızlığını ilan edip parlamenter sisteme geçen Macaristan, turizm sayesinde gelirlerini oldukça arttırmış ve görece olarak ekonomisini düzeltmiş olsa da intihar oranlarında herhangi bir düşüş yok ’de 32’lik senelik intihar oranı bu güzel ülkenin en kötü taraflarından.

7 5. Estonya Bağımsızlıklarını kazanmadan önce olan intihar oranı bağımsızlıktan sonra büyük bir artış göstererek 33.2’ye çıkmış. Ekonomik darboğaz, sosyal hayatın değişimi ve adaptayon sıkıntıları bu intiharların en büyük sebeplerinden.

8 4. Letonya “Bekar annelerin ve intihar eğilimli erkekler”in toprağı. Bu küçük Baltık ülkesinde intihar oranı ’de 34’ün üzerinde ve bu intihar eden kişilerin çoğunluğu erkek.

9 3. Belarus Erkeklerin intihar oranının kadınlardan 6 kat daha fazla olduğu yine bir eski demir perde ülkesi. Erkeklerde oran ’de 66’dan fazla. Alkol kullanımının çok fazla olması ülkedeki intihar sebeplerinden biri olarak gösteriliyor.

10 2. Rusya Özellikle ergen yaşlarda intihar vakalarının çok olduğu bir ülke olan Rusya’da bunun sebeplerini, alkol, aile içi şiddet ve kötü ebeveynlik olarak sıralıyorlar. Ayrıca bu kadar büyük olan bir ülkede izolasyon, yabancılaşma ve yalnızlık da büyük bir problem.

11 1. Litvanya Şok edici bir intihar oranına sahip ülkede yılda nüfusun ’de 42'si bu yolla hayatına son veriyor. Komunizm’den kapitalizme geçişte adaptasyon sorunu yaşayan ülke ekonomik açıdan çok büyük problemleri olmamasına rağmen son 10 senede ikiye katlayan intihar oranlarına bir çözüm bulamamış.

12 SON


"İntihar Oranı En Yüksek 10 Ülke" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları