Dünya Tarihine Yön Verenlerden

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan :İ.Durak Sınıf Öğretmeni
Advertisements

babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
Laiklik Laiklik yalnızca devlet ve dinin birbirinden ayrılması anlamına gelmez ayrıca eğitim, kültür ve yasama alanlarının da dinden bağımsız olması.
Doğru- Yanlış Testleri
AĞAÇLAR Cem Yurtsev Müzik: Elvis Presley - Can’t help falling in love with you Cem Yurtsev
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
SELİM İLERİ.
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’TEN ÖZDEYİŞLER
İNSAN HAKLARI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Özel Bilkent Lisesi Matematik Zümresi 4. Genç Matematikçiler Günü
EDİSONUN ÇOCUKLUĞU.
TANZİMAT DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir
Ne senden vazgeçeriz ATAM , Ne senin eserinden...
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
BAYRAMLARIMIZ.
Kitabın konusu: Hayalleri olan bir gencin lise son sınıfta babasını kaybetmesiyle hayallerinin yıkılışı ve beraberindeki hayat mücadelesi.
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
ÖZGE BEŞİKÇİ - ZEYNEP YAŞA
SANATSIZ KALAN BİR TOPLUMUN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR.
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
ANILARLA ATATÜRK.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938) La Mer / Claude Debussy La Mer / Claude Debussy.
Sağol “Warhol”.
Hazırlayan: Şenel Akbaş
BAŞÖĞRETMENİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖZLÜ SÖZLERİ VE FOTOĞRAFLARIYLA ÖĞRETMENLERLER GÜNÜNDE BİZLERLE....
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATINDA ŞİİR
MUSTAFA KEMAL’ E SUİKAST GİRİŞİMİ BİR DEVRİN ANALİZİ: NUTUK
Döneme adını veren Tanzimat Fermanı’nın 1839 da ilan edilmesine rağmen Tanzimat Edebiyatı neden 1860 yılında başlar ??
BİLGİSAYAR DERSİ ÖDEV SLAYTI NECİP FAZIL’ IN TANITIM SLAYTI.
CUMHURİYET VE ATATÜRK.
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’TEN ÖZDEYİŞLER
CUMMHURİYET VE ATATÜRK
ATATÜRK’Ü ETKİLEYEN OLAYLAR
Anneler Anneler ANNELİK ÜZERİNE DÜŞÜNCELER ANNELİK ÜZERİNE DÜŞÜNCELER ♫ Lütfen sesi açıp tıklayınız...!
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
ÇOCUK, YAŞAM VE ÖĞRETMEN
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MAZLUM MİLLETLER
Atatürkçü Düşünce Topluluğu 07 Şubat 2008 tarihinde kuruldu ve kurulduğu günden bugüne Hacettepe Üniversitesi öğrencilerini , öğretim üyelerini.
MUCİTLER ve BULUŞLARI.
ŞUBAT AYI DEĞERLERİMİZ. ÇALIŞKANLIK
NECİP FAZIL KISAKÜREK.
İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER
CUMMHURİYET VE ATATÜRK
CUMHURİYET HALK YÖNETİMİ HÜRRİYET ÇAĞDAŞLIK UYGARLIK DEMOKRASİ EŞİTLİK
NAMIK KEMAL.
SELÇUK TÜREYEN SELÇUK TÜREYEN DERİNCE 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ UZMAN TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI ÖĞRETMENİ.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
NECİP FAZIL KISAKÜREK Rana Önay 11/B 3. YAŞAMI YAŞAMI 26 Mayıs 1905'da doğdu. Maraş'lı bir soydan gelen Necip Fazıl'ın çocukluğu, mahkeme reisliğinden.
ERBAA SINAV DERGİSİ DERSHANESİ. 1. SORU İstanbullu Hoca olarak da anılan Reşit Efendi hangi romanın kahramanıdır?
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Büyük Nutuk
Atatürk Anıtları ve Heykeltıraşları
SANAT DALLARI.
Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları
( ).  1904 yılında İstanbul’da doğmuştur.  Bahriye Mektebi, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde öğrenim gördü.  17 yaşında ‘’İstanbul.
 NECİP FAZIL KISAKÜREK KİMDİR?  Ahmet Necip Fazıl Kısakürek, 26 Mayıs 1904 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Fransız Frerler Mektebi'nde,
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
HALİDE EDİP ADIVAR.
Romantizmin Önemli Temsilcileri
( ) HAYATI Yakup Kadri Karaosmanoğlu, 1889 yılında Mısır’ın Kahire şehrinde doğmuştur. Sanat hayatına Fecriati topluluğunda başlayan sanatçının,
Yaşar Kemal Hayatı  1922’de Osmaniye’nin Hemite köyünde doğdu.  Asıl adı Kemal Sadık Göğceli’dir.  5 yaşında kan davası yüzünden babasını yitirdi.
Sunum transkripti:

Dünya Tarihine Yön Verenlerden 101 E T K İ L İ S Ö Z @yasar

“İnsan söz ile yükseldi sultan oldu, çok söz insanı gölge gibi yere serdi. Söz ölüm oldu, savaş oldu, söz arabuldu, söz sulh etti.” Kutadgu Bilig’den

“Eğer uğrunda ölecek bir amacınız yoksa yaşamayı hakketmemişsiniz demektir…” Martin Luther KİNG (1929–1968) Amerikalı siyah rahip ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmıştır. ‘Bir düşüm var…’ diyerek çıktığı yolda milyonları kendisine bağlamıştır. 39 yaşında haince bir suikasta kurban gitmiştir.

%99 çalışmanın eseridir…” “Dâhilik %1 ilham, %99 çalışmanın eseridir…” Thomas Alva EDISON (1847–1879) İnsanlık tarihinin en büyük mucitlerinden biri olan Edison Electric Light Company'i kurmuştur. Yüksek voltajlı elektrik üreteçlerinden elde ettiği akımla çalışan, karbon Flamanlı elektrik ampulünü üretmiştir. Bunun dışında bini geçkin patentli buluşun da sahibidir.

“Başarısız insanların yollarındaki taşlar, başarılı olanlar için birer basamaktır…” Gustave FLAUBERT (1821–1880) Fransa’nın Rouen bölgesinde dünyaya gelmiş önemli bir yazardır. Natüralizm (Doğalcılık) akımının ilk yazarıdır. Gerçekçilik akımını başlatan kişi olarak gösterilmesinde ünlü romanı Madame Bovary kadar bu mektuplarda dile getirdiği edebiyat ve sanatla ilgili görüşleri de etkilidir. Madame Bovary bugün dünya edebiyatının temel taşlarından biridir.

“Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz “Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız…” Abraham LINCOLN (1809 – 1865) Amerika Birleşik Devletleri’nin 16. başkanıdır. Toplumun sınıfsal ayrıma girmesine (kölelik), bazı insanların doğuştan insan haklarından yoksun olmasına karşı olan Abraham Lincoln 1860’da başkan seçildiğinde, 11 eyalet Birlik’ten ayrılıp bağımsızlık ilân etti. 1776 yılından bu yana Amerikalıları tedirgin eden iki sorunun çözülmesini sağlamıştır. Köleliğe son vermiş ve ülkenin yarı bağımsız eyaletlerin toplamı değil, bölünmez bir bütün olduğunu ortaya koymuştur.

“Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım…” Necip Fazıl KISAKÜREK (1904 – 1983) Türk şair, romancı, hikâyeci, piyes yazarı ve fikir adamı. 12 yaşında şiire başlayan Necip Fazıl'ın ilk şiir kitabı henüz 17 yaşında iken yayınlandı. Paris dönüşü yayımladığı ‘Örümcek Ağı’ ve ‘Kaldırımlar’ adlı şiir kitapları onu çok genç yaşta ünlü yaptı. ‘Bir Adam Yaratmak’ adlı eseri Türk tiyatro tarihinin en önemli eserlerindendir. Türk Edebiyatı Vakfı'nca 1980'de verilen beratla 'Sultan-üş Şuara' (Şairlerin Sultanı) unvanını kazanmıştır.

“Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir…” Blaise PASCAL (1623–1662) Dahi Fransız matematikçi, fizikçi ve aynı zamanda teolojisttir. 19 yaşında, aritmetik işlemlerini mekanik olarak yapan bir hesap makinesi icat etti. Fizikte havanın ağırlığını, sıvıların denge halini ve basıncı hakkında ‘Pascal Kanunları’nı bulmuştur. Üçgenin iç açılarının toplamının 180 derece olduğunu da ispatlamıştır.

“Büyük adamların heykelleri, hayattayken üzerlerine atılan taşlarla yapılır…” Jean COCTEAU (1889 – 1963) Fransız yönetmen. 1889 yılında Paris'te doğan Cocteau gençlik yıllarında şiir ve yazıma ilgi duydu. Dönemin sürrealist ve kübist öncü sanatçılarıyla arkadaşlıklar kurdu; şiirler, piyesler, romanlar ve şarkı sözleri yazdı. Cocteau'nun filmleri yoğun sanatsal ve fikri altyapıları ile fark yaratır. Cocteau modern sanat ve sinema dünyasına çok büyük katkılar da bulunmuştur.

“Başkalarının hayatından ders alın “Başkalarının hayatından ders alın. İnsan bütün hataları kendi yapacak kadar uzun yaşamıyor…” Eleanor ROOSEVELT (1884–1962) ABD'nin 32. Başkanı Franklin D. Roosevelt'in eşidir. Başkan Truman döneminde Birleşmiş Milletler temsilciliği yapmıştır. Burada insan hakları konusundaki çalışmalarıyla büyük saygınlık kazanmış, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin hazırlanmasında ve kabul edilmesinde önemli rol oynamıştır.

“Eğer bir tek kalbin kırılmasını önleyebilirsem, Boşuna yaşamış olmayacağım, Bir yaşamdan acıyı alabilirsem, Ya da acıyı hafifletebilirsem, Ya da bir ardıç kuşunu yeniden yuvasına koyabilsem, Boşuna yaşamış olmayacağım…” Emily DICKINSON (1830 – 1886) ABD'li kadın şair. 1886'daki ölümünden sonra odasına giren kız kardeşi, odasında ondan kalan 1.800 kadar şiir bulmuştur. Ölümünden sonraki dört yılda, yani 1890'a değin, şiirlerinin neredeyse tamamı yayımlanmıştır. 1920'lerde ise ABD'deki en çok sevilen şairlerden biri olmuş ve ünü bugüne değin sürmüştür.

“Büyük bir değerin belirtisi, onu en çok kıskananların da övmek zorunda kalmalarıdır...” La ROCHEFAUCAULD (1613 – 1680) Prens de Marsillac. Fransız dükü. Belirli bir süre sarayda bulunarak krallık yönetiminde görev aldı. Çeşitli entrikalardan nedeniyle saraydan ayrılara hayatının son dönemlerinde kendini sanata adadı. En ünlü yapıtı olan ‘Özdeyişler’ 1965 yılında Hollanda’da yayınlandı.

“Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar…” Mustafa Kemal ATATÜRK (1881–1938) Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanıdır. 4 yıl süren I.Dünya Savaşı sırasında başta Çanakkale olmak üzere büyük zaferler elde etmiştir. Savaş sonrasında 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan ederek Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Ölümüne kadar olan 15 yıllık süre içersinde sayısız devrime imza atmıştır.

Tüm Kitapçılarda…