Kanunun şümulü, terimler, vazifeliler ve selahiyetliler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
5766 SAYILI KANUN İLE 6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUNUN ÇEŞİTLİ MADDELERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER VE ANILAN KANUNA EKLENEN.
Advertisements

6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN UYGULAMASI
AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN
1. 2 Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı 01.Eylül Eylül.2008 tarihi itibariyle vadesi dolmuş, 30.Ekim Ekim.2008.
ÖDEME-TECİL GECİKME ZAMMI
İKİNCİ KISIM Amme alacağının cebren tahsili
GAYRİMENKUL MALLARIN HACZİ VE SATIŞI
ÜÇÜNCÜ KISIM Zamanaşımı, terkin, yasakları ve cezalar ve son hükümler
6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN UYGULAMASI
HARCIN TANIMI HARÇ: “Kamu kurumları ve hizmetlerinden yararlanmalar karşılığında yapılan ödemelerdir.” Buna göre, bir hizmetin harç konusu olabilmesi için;
M, 30 ha’lık tarlasının 20 ha’ını ölüme bağlı tasarrufla bırakmak istemektedir. M’nin eşi (E) ve iki çocuğu (A ve B) vardır. Bu tasarrufu yapabilir mi?
Diğer korunma hükümleri
İKİNCİ KISIM Amme alacağının cebren tahsili BİRİNCİ BÖLÜM Cebren tahsil ve takip esasları.
İCRA TAKİBİNİN ESASLARI
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÖDEME.
MENFİ TESPİT VE İSTİRDAT DAVASI
İCRA VE İFLAS HUKUKU Prof. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
Amme alacaklarının korunması
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
6552 Sayılı Kanun Kamu Alacaklarının Yapılandırılması
MENKUL MALLARIN HACZİ VE SATIŞI
SORUMLULUK Mükellef, vergi kanunlarına göre kendisine vergi borcu terettüb eden gerçek veya tüzel kişidir. Vergi sorumlusu, verginin ödenmesi bakımından,
Kartal Belediyesi KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI FAALİYETLERİ.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM SON HÜKÜMLER. Kaldırılan kanun ve hükümler: Madde 116 – Aşağıda yazılı kanun ve hükümler yürürlükten kaldırılmıştır: 1. 5 Ağustos 1325 tarihli.
TECİL, TEHİR, GECİKME ZAMMI
Mükelleflerin İzahat Talepleri
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
6552 SAYILI YASA ÇERÇEVESİNDE
ÖDEME, TECİL VE GECİKME ZAMMI
6183 SAYILI KANUNA GÖRE KAMU ALACAĞININ KORUNMASI HÜKÜMLERİ
Ticari İş ve Ticari Yargı
Gümrük Vergilerinin Tahakkuku, Tebliği ve Ödenmesi
6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN
KAMU ALACAKLARININ CEBREN TAHSİLİ
VERGİ HUKUKUNUN GENEL ESASLARI
Teminat Gümrük Kanunu ( ).
HUKUK KURALLARI HUKUK KURALLARI HUKUKUN MÜEYYİDESİ HUKUK TÜRLERİ
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
VERGİLENDİRME SÜRECİ ÖN TESPİTLER
VERGİ BORCUNUN SONA ERMESİ
İCRA TEŞKİLATI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
1 BAZI VARLIKLARIN MİLLİ EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUN TASARISI ANKARA-2008.
TECİL VE TAKSİTLENDİRME
6183 SAYILI KANUNLA İLGİLİ DEĞİŞİKLİK ÖNERİLERİ HAZİRAN 2003 ANKARA.
(Genel) Vergi Hukuku.
Vergi Hukukunda Süreler
Vergi Ödevi.
MALİ HUKUK BİLGİSİ.
Döner Sermaye Bütçe ve Muhasebe İşlemleri Daire Başkanlığı
1 KARAMAN DEFTERDARLIĞI Ekim Maliye Bakanlığı, - Belediyeler - Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdareleri.
İCRA GİDERLERİ, TEBLİGAT, TATİL VE TALİKLER
İCRA TAKİBİ TARAFLARI VE TAKİP YOLU DEĞİŞİKLİĞİ
6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN UYGULAMASI
İTİRAZIN İPTALİ DAVASI(İİK m. 67 vd)
FİNANS YÖNETİMİ.
Vergi İcrası.
MALİ TATİL İHDAS EDİLMESİ HAKKINDA KANUN Mustafa Dündar Gelirler Başkontrolörü.
DAVA İŞLEMLERİ 17 – 21 EKİM 2016.
Vergi İcrası. Vergi Alacağının Değerinin Korunması Gecikme Zammı Gecikme Faizi.
7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
Vergi Ödevi.
VERGİ USUL KANUNU Vergi İdaresi ve Teşkilatı
6102 SAYILI TTK’YA GÖRE ORTAKLARIN KİŞİSEL ALACAKLILARININ DURUMU. Yrd
6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN
Vergi Hukukunda Süreler
SERVET VERGİLERİ Servet; -Gerçek veya tüzel kişi
TİCARİ İŞLEMLERDE GEÇ ÖDEMELER
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
ÜCRET GARANTİ FONU UYGULAMASI
Sunum transkripti:

Kanunun şümulü, terimler, vazifeliler ve selahiyetliler AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN BİRİNCİ KISIM Genel esaslar BİRİNCİ BÖLÜM Kanunun şümulü, terimler, vazifeliler ve selahiyetliler

Kanunun şümulü: Madde 1 – Devlete, vilayet hususi idarelerine ve belediyelere ait vergi, resim, harç, ceza tahkik ve takiplerine ait muhakeme masrafı, vergi cezası, para cezası gibi asli, gecikme zammı, faiz gibi fer'i amme alacakları ve aynı idarelerin akitten, haksız fiil ve haksız iktisaptan doğanlar dışında kalan ve amme hizmetleri tatbikatından mütevellit olan diğer alacakları ile; bunların takip masrafları hakkında bu kanun hükümleri tatbik olunur. Türk Ceza Kanununun para cezalarının tahsil şekli ve hapse tahvili hakkındaki hükümleri mahfuzdur. Tahsili, Tahsili Emval Kanununa atfedilen alacaklar: Madde 2 – Muhtelif kanunlarda Tahsili Emval Kanununa göre tahsil edileceği bildirilen her çeşit alacaklar hakkında da bu kanun hükümleri tatbik olunur.

Madde 3 – Bu kanundaki amme alacağı terimi: Kanundaki terimler: Madde 3 – Bu kanundaki amme alacağı terimi: 1'inci ve 2'nci maddeler şümulüne giren alacakları, Amme borçlusu veya borçlu terimi: Amme alacağını ödemek mecburiyetinde olan hakiki ve hükmi şahısları ve bunların kanuni temsilci veya mirasçılarını ve vergi mükelleflerini vergi sorumlusunu, kefili ve yabancı şahıs ve kurumlar temsilcilerini, Alacaklı amme idaresi terimi: Devleti, vilayet hususi idarelerini ve belediyeleri, Tahsil dairesi terimi: Alacaklı amme idaresinin bu kanunu tatbik etmekle vazifeli dairesini, servisini, memur veya memurlarını, Yalnızca mal olarak geçen terim: Menkul, gayrimenkul "gemiler dahil" mallarla, her çeşit hak ve alacakları, Para cezaları terimi: Amme, tazminat inzibati mahiyette olsun olmasın bütün para cezalarını, Takibat giderleri terimi: Cebri icradan mütevellit muameleler sırasında yapılan zor kullanma, ilan, haciz, nakil ve muhafaza giderleri gibi her türlü giderleri, ifade eder

Selahiyetliler ve mesuliyetleri: Madde 4 – Amme idarelerinin bu kanunu tatbike selahiyetli memurlarının vazifelerini teşkilat ve vazife kanunları veya bu konu ile ilgili diğer kanun veya nizamname ve talimatnameler, mesuliyetlerini de; mesuliyeti tesis eden kanunlar tayin eder. Takibata selahiyetli tahsil dairesi: Madde 5 – Takibat, alacaklı amme idaresinin mahalli tahsil dairesince yapılır. Borçlu veya malları başka mahallerde bulunduğu takdirde, tahsil dairesi borçlunun veya mallarının bulunduğu mahalde yapılacak takipleri o mahaldeki aynı neviden amme idaresinin tahsil dairelerine nıyabeten yaptırır.

Yardım mecburiyeti: Madde 6 – Tahsil dairelerince bu kanuna göre yapılan tebliğ ve verilen emirleri derhal yapmaya ve neticesini geciktirmeksizin tahsil dairesine bildirmeye alakadarlar mecburdurlar. Makbul ve özre dayanmadan bu mecburiyeti ifa etmiyenler hakkında Cumhuriyet Savcılığınca umumi hükümlere göre doğrudan doğruya takibat yapılır. Borçlunun ölümü: Madde 7 – Borçlunun ölümü halinde, mirası reddetmemiş mirasçılar hakkında da bu kanun hükümleri tatbik edilir. Borçlunun ölümünden evvel başlamış olan muamelelere devam olunur. Terekenin bir mahkeme veya iflas dairesi tarafından tasfiyesini gerektiren haller bu hükmün dışındadır. Mirasın tutulan defter mucibince kabulü halinde, mirasçı, deftere kaydedilmemiş olsa dahi amme alacağından mirastan kendisine düşen miktar ile mesuldür. Defter tutma muamelesinin devamı müddetince satış yapılmaz.

Tebliğler ve müddetlerin hesaplanması: Madde 8 – Hilafına bir hüküm bulunmadıkça bu kanunda yazılı müddetlerin hesaplanmasında ve tebliğlerin yapılmasında Vergi Usul Kanunu hükümleri tatbik olunur.