Esen EYRİBAŞ – Oktay AYDIN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Advertisements

Yrd.Doç.Dr.Mustafa EVREN OMÜ Fen Bilimleri Enstitüsü
UML Unified Modeling Language
Atatürk Üniversitesi - K. K. Eğitim Fakültesi - BOTE
DİCLE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (AKADEMİKWEB)
Web Sitesi Yapılış ve Yayınlanma Aşamaları
YZM Yazılım Doğrulama ve Geçerlileme
İnternet Siteleri Yönetimi
MIT505 İnternet ve Web Programlama: Web Şablonları ve Web düzenleme
Örnek Web Sitesi Tasarım Dökümanı
Okul Web Sitesi Yönetim Paneli
Kafe!ndirim.com (!herhangi) bir Web2.0 projesi Berk Tatlıses.
Web Tasarımı Temelleri ve Teknikleri
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
DUYURULAR Stajer alımları başlamıştır. Daha Fazla bilgi almak için.... İşe alımlar başlamıştır. Daha fazla bilgi almak için.... Bu bölümlerde yeni duyuru.
TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
MEDYA Medyayı Tanımak - Medya Okuryazarlığı -.
Yaşar Tonta, İrem Soydal 2. Uluslararası Değişen Dünyada Bilgi Yönetimi Sempozyumu,22-24 Eylül 2010, Ankara Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi.
Bizim İçin Kendini Anlatmak Çok Kolay…
Web Sayfası Bilgilendirme Toplantısı
IT 504 İnternet ve Web Programlama Tanıtım Yrd. Doç. Yuriy Mishchenko.
 Thinkquest; öğretmenlerin kendi eğitim müfredatına, planına,thinkquest eğitim projesini ekleyip,gelişen ve değişen 21 yüzyıla ayak uydurmasında yetenek.
Nesneye Dayalı Programlama
109/06/08 VIVA Eğitim İlişkileri Yönetimi. 209/06/08 Ajanda Hedefler & Gerçekleşenler Proje Yönetimi AR - GE Sistem Testler Sonuç Demo Sorular & Yorumlar.
EDM Araç Kiralama Paketi. EDM Web Paketi EDM Web Paketini satın alan müşterilerimiz kendi web sitelerini hem de en gelişmiş dizayn özellikleri ve en zengin.
Microsoft’ta Devrim Visual Studio 2010 Kariyer Üstü Prestij.
EV GÜVENLİK VE TAKİP SİSTEMİ UYGULAMASI
DERS YAZILIMLARININ TASARIMI, DE Ğ ERLEND İ R İ LME YAKLAŞIMLARI VE SEÇ İ M İ 1.
Web Sitesi Hazırlama.
Veri tabani nedir? Veritabanı basit olarak bilgi depolayan bir yazılımdır. Bir çok yazılım bilgi depolayabilir ama aradaki fark, veritabanın bu bilgiyi.
MİMİO Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur
YAPIM KUŞAĞINI TANIYALIM.
ENDÜSTRİYEL TASARIM Endüstriyel Tasarım eğitimi, tüketim pazarına yönelik, seri üretilebilecek her türlü kullanım eşyasının tasarımını içerir. Otomotiv.
KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR.
Ders Yazılımlarının Geliştirilmesi
Proje Web Sitesi ve IPPC Envanter Veri Tabanı Onur Mat
Mimio İle İnteraktif Eğitim
Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
E- Ticaret Altyapısı.
WEB PROGRAMCILIĞI.
KOBİ’LERE YÖNELİK TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ İÇİN
WEB 2.0 ARAÇLARI Semra ACAR
DERSİMİZİN ADI NEDİR?.
Görsel Tasarım İlkeleri
Tanıtım webinarı: Tanıtım eğitimi anket sonuçları 11 Mart 2015.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Onur TAT Yasin ARMUTÇU Dursun ÜLKER
Web Tasarım Nedir? Web tasarımı, bir ürünü ya da hizmeti veya bir bireyin reklam ve tanıtımını yapmak üzere veyahutsa toplumu eğitici ve öğretici çalışmalarla.
ADI : AYDIN SOYADI : ARIDURU BÖLÜMÜ: TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ NUMARASI : DERSİN ADI : BİLGİSAYAR 2.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
Ben bir Yazarım Her öğretmen bir yazardır TPE-M ve TPE-M Sınıflarında Marka Tescili yapılmıştır.
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir.
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
Fazilet Hazal Burmabıyık
Tarayıcı Sorunları ve Çözümleri
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
Numarabiz nedir? Nasıl Kazandırır?. 3 BASİT ADIMDA BAŞLA! 2 Üye Ol Numar a Talep Et Reklam Yap & Kazan.
Numarabiz nedir? Nasıl Kazandırır?. 3 BASİT ADIMDA BAŞLA! 2 Üye Ol Numar a Talep Et Reklam Yap & Kazan.
Akademik Özgeçmiş Tabanlı Fakülte Bilgi Sistemi
Web Kaynaklarının Değerlendirilmesi
Sunum transkripti:

Esen EYRİBAŞ – Oktay AYDIN EĞİTİM KORKULARIMIZI YENME PROJESİ Esen EYRİBAŞ – Oktay AYDIN

Öğrencilerin Eğitim Korkuları Nelerdir? Gelecekte işsiz kalma kaygısı. Özel sektörde yapılan işler hakkında yeterince bilgi sahibi olunmaması. Öğrencilerin, yeterince özgüvenlerinin olmaması. Mühendislik çözümleme özelliğinin öğrencilerde gelişmemesi. Öğrenciler hayatlarının sadece belirli kısımları için planlar yapması.

Eğitim Korkuları Nasıl Çözümlenir? ->Öğrenciye, öğrenim sürecinde öğrendiği bilgiyi iyi kullanabilme özelliği katılabilir. ->Özel sektörde yapılan işler hakkında bilgi sahibi olan öğrenci, özgüven kazanacaktır. ->Mühendislik çözümlemeleri üzerine yazılmış makale, dergi, kitap gibi eserlerin tanıtımı yapılabilir. ->Kişisel gelişime yönelik çalışmalar öğrencilere sunularak, geleceğe yönelik hedeflerinin belirlemesine yardımcı olunabilir.

Eğitim Korkularından Kurtulan Öğrenci Gelecek kaygısından kurtulabilecek. Öğrenci kalitesi artacak. Özgüven kazanacak. Özgüvenini kazanan öğrenci daha başarılı çalışmalar yapabilecek.

Eğitim Korkularımızı Nasıl Yenebiliriz? Proje kapsamında, ülkemizde olan tüm öğrencilere ulaşabilmek, hizmet verebilmek ve yardımcı olabilmek için web sitesi üzerinden çözüm düşünüldü.

Web Sitesinde Hangi Konulara Değinilmelidir? Mühendislik eğitimini türkçe olarak gören öğrencilere, türkçe kaynak sağlayabilmek. Gönüllü olarak bu projeye katkı sağlamak isteyen firmalarla irtibata geçilerek, piyasada yapılan işleri döküman olarak öğrencilere sunabilmek. Mühendislik çözümleme ile ilgili yapılan makale gibi çalışmaları öğrencilere sunabilmek. Öğrencilerin yapmış oldukları, projelerin reklamlarını sağlayabilmek. Öğrencilerle, birebir iletişime geçerek sıkıntı ve sorunlarına çözümler getirebilmek.

Web Sitesinin Diğer Eğitim Sitelerinden Farkı Ne Olmalıdır? Sıradan bir web sitesi olmamalıdır. Dikkat çekici olmalıdır. Kurumsal nitelikler taşıyabilmelidir.(logo, beyanlar, hedefler) Web sitesinde diğer bilimlerden yararlanılarak yapılarak daha faydalı hale getirilebilir.

Web Sitesinde Diğer Bilimlerden Nasıl Faydalanılabilir?

Sitenin İsmi Anlamsız kelimeden oluşturmak veya sitenin ismini şifreleyerek kullanıcılara merak uyandırılabilir. http://www.tikgep.com

Logo Siteye ciddiyet, görsellik ve kalite kazandıracaktır.

Sitenin Renk Seçimleri Renkler insanların piskolojilerine etki edebilmektedir. Sitenin tasarımında kırmızı, beyaz ve gri renkler kullanılacaktır. Kırmızı renk, insanlarda heyecan uyandır. Beyaz, masumiyet rengidir. Eğitimde temiz bir gelişim alanıdır. Gri renk de kuralcı, tutucu, ve kararlı bir etkisi vardır.

Bilinç Altı Mesaj Bilinç altı mesajlar iyi araştırılıp, olumlu neticeler alınabilecek şekilde kullanıldığında kullanıcı sayısı artırılabilir. Bunun üzerine tasarım çalışmaları devam etmektedir.

Sitenin Yazılımı Sitenin yazılımında CodeIgniter Framework kullanıdı.Bu Frameworkun kullanılmasının sebebi MVC Çatısına sahip olması ve OOP(Object-oriented programming ) yapısının kullanılmış olması,güvenlik problemlerinin kısmen çözümlenmiş olması, kolay ve anlaşılır olmasıdır. Sitenin arayüzde html, css yardımıyla genel şablon ve görsellik oluşturuldu. Menulerin oluşturulmasında html-jQuery-css kullanıldı.

Sitenin Yazılımı Üst menu kontrol paneli sayesinde anasayfa, hedeflerimiz, beyanlar, proje çalışmaları, fikir geliştirme, anlaşmalı şirketler, hakkımızda bölümleri dinamik olarak yönetilebilir halde yapıldı.

Sitenin Yazılımı Sol Menu kontrol panelinden yüklenmiş olan örenkler doğrultusunda dinamikleştirildi.

Sitenin Yazılımı Beyanlar bölümünde, yasal prosedürleri ihmal etmemek için amaçlar ve gerekçeler belirtildi.

Sitenin Yazılımı İletişim bölümünde ise smtp mail server ile mail alımı gerçekleştirildi.

Sitenin Yazılımı Sitenin kolay yönetilebilir olması için kontrol paneli hazırlandı. Veri tabanı olarakta MySQL kullanıldı.

Sitenin Geliştirilmesi Profesyonel çalışmayla, anket ve istatiksel çalışmalar yapılarak eğitim korkularında daha doğru tespitler yapılabilir. İhtiyaca göre sitede yeni bölümler açılabilir. Mühendislik dışında diğer alanlar üzerinde çalışmalar yapılarak, sitenin içeriği genişletilebilir. İçerik ve tasarım daha kaliteli hala getirilebilir. Reklam ve medya desteği sağlanabilir. Sitenin görsel etkileyiciliği arttırılabilir. Özel sektörün desteğiyle verimli projeler yapılabilir.

Projeden Beklentilerimiz Sosyal sorumluluk çerçevesinde yapılmıştır. Çalışmalarımızada bu bilinçle devam edeceğiz. Gönüllü bir çalışmadır. Gelecekte de herhangi bir maddi destek beklenmemektedir. Eğitime katkı sağlamak amacıyla yapılmış bir projedir. Bu tip projelerde çalışmış insanların tecrübe ve fikirlerini alarak bu yönde eksiklerimizin giderilmesini bekliyoruz.