Andrej Pucnik 15 th June 2012. İçerik Alanları  Dahili (Klinik) Tıp  Hastalık Durumları  Laboratuvar & Teşhis Süreci  Uyumluluk  Hasta Eğitim Materyalleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
Advertisements

Microsoft Access Bu program Microsoft program paketinin içerisinde yer alan; çok büyük miktarlardaki verilerin depolanabileceği veritabanı oluşturmamıza.
Diş Hekimliği Farmakolojik Bilgileri ve Klinik Referans Çözümleri
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
-Scopus- Uz. Kübra DEMİR
: • Bridgeman Art Library ‘e ait eğitimsel imaj kaynaklarını içeren online bir veri tabanıdır • 530,000.
Oktay ERBEY CRM & B2B Ürün Satış Hizmet Yöneticisi
İLAÇ KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Enfeksiyöz Hastalıkların Tedavisinde Eczacının Rolü
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
Bilişim Teknolojileri ve Yönetim Dersi (IYO 713) Sunumu
Hastane İşletmeciliği Uzmanı GATA Organ Nakli Koordinatörü
Ürolojide Uzmanlık Sonrası Doktora Eğitiminin Yararları
Azrael Online Hasta Takip Programı
YENİ MOBİL YAZICILAR. Mobil Yaşam Gittikçe Büyüyor • çeyrekte toplam akıllı telefon kullanımı 1 milyar cihaza ulaştı. • 2015 yılında bu rakamın.
Eczane ve Finans Yönetimi Sunumu 2014
2 3 ÜST YÖNETİMİN LİDERLİĞİNDE, TAKIM HALİNDE BELİRLENEN HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA, İŞLETME PROBLEMLERİNE GÖRE ÇÖZÜM BULUNMASIDIR. 4.
Daire Başkanı Dr.Ünal HÜLÜR.
AİLE HEKİMLİĞİNDE SAĞLIK OKURYAZARLIĞI
E-Journal A.M.S. (EJAMS) Kütüphaneciler için e-dergi koleksiyonlarının yönetiminde, kullanıcılar için ise bu koleksiyonlardan yararlanmada kolaylık sağlar.
ONKOLOJİ ECZACILIĞINA DOKTOR BAKIŞI
MD Consult Core Collection & Journal Consult Dergileri Kullanım Kılavuzu.
PADOR-Potansiyel Başvuru Sahiplerine Ait Verilerin Online Kaydı
Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
ETİK ve İTİBAR YÖNETİMİ
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
Akademik Yayıncılıkta Elektronik Ortama Geçiş Tamer Başar Automatica Baş-Editörü Beckman Institute, ECE, CAS, CSL, ITI University of Illinois, Urbana,
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
ÜREME SAĞLIĞI ALANINDA
AKILCI İLAÇ KULLANIMI OTURUMLARI İÇİN ÖRNEK SUNUM
Mobil Uygulamalar ve Bilgi Hizmetleri Orçun Madran
Kalp-Damar Sistemi Hastalıkları Hakkında Bilgi
Visible Body: OvidSP Anatomi Eğitim Kaynağı
Ajanda: BMJ Group hakkında Ürünler hakkında: –BMJ Journals BMJ Case Reports YENİ – BMJ Best Practice YENİ (EKUAL) – BMJ Learning Action Sets.
Hafif persistan astımda düzenli tedavi: gerekli değildir Dr. Adile Berna DURSUN Özel Ankara Güven Hastanesi.
Ecz.HİLAL ÖZNUR Uygulama Adı:AKILCI ANTİBİYOTİK KONTROLÜ
Uygulama Ekibi:Antibiyotik Kontrol Ekibi
TEST – 1.
Elsevier Sağlık Bilimleri Klinik Bilgi Sistemi ULAKBIM Konferansı 24 Mayıs, 2011 Awni Battikhi Ortadoğu& Afrika Satış Müdürü.
Enfeksiyöz Hastalıkların Tedavisinde Eczacının Rolü Doç.Dr. Kutay Demirkan Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanı.
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDE DEPRESYON BELİRTİLERİ TAŞIMA DURUMU
Türkiye’den Program Örnekleri. Tıp Bilişimi Eğiticisi Kim Olacak?
EVDE HASTA BAKIMI.
İlaç Sektöründe Ufuk Turu AİFD Tuncay Teksöz Pfizer,Türkiye
HASTANELERİMİZDE AKILCI STOK YÖNETİMİ
GELECEĞİN HASTANELERİNE GENİŞ AÇILI BAKIŞ
Zehra TAŞKIN BBY408 Tıbbi Bilgiye Erişim
KİŞİSEL SAĞLIK KAYDI SİSTEMİ
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Mobil Uygulama Geliştirme
Lexicomp Online  1978 yılında kurulmuş olup, bünyesinde 360 Eczacı ve Doktor barındırmaktadır ve çeşitli ülkelerde ilave bağlantılı doktor ve eczacı.
Kamu Hastaneleri Birliği
Bekir Sami NALBANTOĞLU
USKAF MAYIS 2016 KOCAELİ Nuh Zafer CANTÜRK Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi SAKİD Başkanı SENATURK Başkan Yardımcısı.
SAĞLIK ÇALIŞANLARI: TEST İLAÇLARI. SAĞLIK ÇALIŞANLARI: TEST İLAÇLARI (13 Nisan 2015) 2 SAYI, HIZ VE KARMAŞIKLIK BÜYÜYOR Eczacılık sektörü, yeni ilaçların.
Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm. Ulusal dergilerin,
KIRKLARELİ DEVLET HASTANESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Nisan 2017
Yaşlı Bakımında Veri Yönetiminin Yeri Gelecek Öngörüleri
Yeni Nesil Laboratuvar
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
Medicaltourism.com.tr Nedir ?

Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi (PACS - Picture Archiving and Communication System) Yasin KAYA – Karadeniz Teknik Üniversitesi Enformatik Bölümü.
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Laboratuvar Bilgi Sistemleri
Klinik Bilgi Sistemleri
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Sunum transkripti:

Andrej Pucnik 15 th June 2012

İçerik Alanları  Dahili (Klinik) Tıp  Hastalık Durumları  Laboratuvar & Teşhis Süreci  Uyumluluk  Hasta Eğitim Materyalleri  Tıbbi Hesaplayıcılar  İlaç Tanımlayıcıları  Eczacılık  Pediyatri /Yenidoğan  Bulaşıcı Hastalıklar  Onkoloji  Doğal Ürünler  Farmakogenomik  Toksikoloji

İçerik Alanları- 2  AHFS ® İlaç Bilgileri  Alerji İncelemeleri  Hamilelik & Emzirme  Klinik Uygulama Rehberleri Linkleri  Birincil kaynaklara erişim linkleri

Erişim Seçenekleri Geniş kapsamlı ilaç ve klinik bilgi içerikleri ne zaman nerede isterseniz erişim dahilindedir. OnlineMobil Entegre Basılı Format

Lexicomp Yayıncılık Modeline Genel Bakış  Bağlam  Sağlık alanında çalışmakta olan profesyonellerin sağlık bakımında kullanması için tasarlanmıştır  Kolay yorumlama için formatlanmış bilgilere hızlı erişim  Geniş kapsamlı klinik bilgilere erişim imkanı  İçerik  Sektör aktivitelerinin ve temel literatürün sürekli takibi  Hakemli ve kanıta dayalı bilgiler uzmanlar tarafından sunulmaktadır  Günlük olarak güncelleme  “Pharma-FREE” Açık. Öz. Doğru.

İçerik  Lexicomp içeriği etkileşim bilgilerini de içeren 638,000’den fazla ilaç bilgisini kapsamaktadır (No. 1)  7,900+ ilaç markası  1,900+ monografi  900+ Pediyatrik dozaj monografisi (No. 1)  250+ Yeni doğan dozaj monografisi (No. 1)  … dünya çapında hastane tarafından kullanılmakta …

Açık, öz ve doğru ilaç bilgi kaynağı

İçerik Çözümleri Ekleme Opsiyonları  Formulink SM  Lexicomp Online Formulink entegre özelliği  Lexicomp web ekleme uygulamaları gerçek zamanlı güncellemeler yapılmasına imkan vermektedir  5-Minute Clinical Consult  5-Minute Clinical Consult (5MCC) 900’den fazla hastalığın teşhis, tedavi ve takipinde başucu kaynağıdır. Hastalık ve semptomlara göre arama / gözatma mümkündür. Kanıta dayalı bilgiler ve kanıtlanmış tedaviler içerir.  Martindale ®  Uluslararası İlaç Bilgileri ile ilgili lider kaynak  40 ülke ve bölgeden 180,000’den fazla hazırlık bilgileri Lexicomp Online ™ ile entegre edilmektedir YERELLEŞME, TERCÜME, YEREL İÇERİK

Lexicomp ™ FORMULINK ℠ FORMULINK Klinik Alanları Seçmeli Alanlar  Terapi Abonelikleri  Tedavi Değişimi  İlaç Güvenliği Konuları  Özel Alarmlar  yerelleştirme yetkileri alarmlar/Yerel dilde uyarılar Standart Alanlar  Jenerik İsim  Marka İsimleri  Eş Anlamlılar  Terapi Sınıfı  Formüler Kısıtlamalar  Dozaj Formları  Yorumlar

Lexicomp ™ FORMULINK ℠  Formüler Gelişim  NDC numaralarını içeren mevcut formüler ilaç listesini gönderiniz  Lexicomp formüler veritabanınızı 4-6 hafta içerisinde oluşturacaktır  Formüler veritabanınızı Klinisyenlere sunmadan önce özelleştirme imkanı  Lexicomp tüm işleyiş boyunca size yardımcı olmak için bir Üretim Müdürünü görevlendirecektir.

Lexicomp ™ FORMULINK ℠  Formüler Hizmetler Lexicomp Bilgi Yönetim Sistemi ™ (LIMS)  Web tabanlı formüler veritabanı editörü  Günlük güncellemeler  Editör grubu  Hastanenizin Kural ve Uygulamalarına uygun web linklerini oluşturunuz  Lexicomp Üretim Müdürü size bu konularda yardımcı olacaktır

Sağlık bakım uygulamaları için ilaç veri çözümleri

İçerik Çözümleri - Ekleme Seçenekleri  Entegre Referans Araçları  Lexicomp Online erişim linkini hastene EMR ve İlaç Yönetim sistemine ekleyebilirsiniz  Lexi-Verileri  Makine okuma özellikli Lexicomp verileri mevcut veri sağlayıcınızın yerine kullanılabilir  İlaç etkileşimleri, mükerrer terapiler, doz aralığı kontrolü…vb ile ilgili konularda Klinik Karar Desteği sağlamaktadır

Demo Lexi-ONLINE – Ana Sayfa

Demo Lexi-ONLINE – İlaç Veritabanları

Demo Lexi-ONLINE – Hastalık Veritabanları

Demo Lexi-ONLINE – İlaç Monografileri

Demo Lexi-ONLINE - İlaç Etkileşimleri

Demo Lexi-ONLINE

Demo Lexi-ONLINE – İlaç Tanımlama

Demo Lexi-ONLINE - Hesaplamalar

Demo Lexi-ONLINE – I.V. İlaç Uyumluluğu

Demo Lexi-ONLINE – Hasta Eğitimi

Demo Lexi-ONLINE – Diğer Klinik Araçlar Diğer Klinik Araçlar Karşılaştımalı İlaç İncelemeleri Tek tek ve belirli ilaç sınıflar için İlaç Etkileri ve Tedavi İçindeki Rollerinin Karşılaştırma bilgilerini içermektedir. Bilgiler Facts & Comparions Clinical eAnswers veritabanından sağlanmaktadır Karşılaştırmalı İlaç Tabloları Veri tablolarının yan yana getirilerek karşılaştırılmasını sağlamaktadır. Bilgiler Facts & Comparions Clinical eAnswers veritabanından sağlanmaktadır.

Akıllı telefonlar & mobil araçlar için ilaç bilgileri

İçerik Çözümleri Ekleme Seçenekleri  Mobil Erişim Lisansı  Erişim Kapsamındaki Mobil Paketler  Lexi-Drugs ®, Lexi-Interact ™, Lexi-Calc ™  Lexicomp Clinical Suite  Lexi-Select  Kurumunuz için LİMİTSİZ indirme özelliği sunar  Lexicomp mobil yazılımı iPhone ®, iPod touch ®, Blackberry ™, Android, Palm ® Pre ™, Palm OS ® ve Pocket PC araçları ile uyumlu olarak çalışmaktadır

FAYDALARI  Hastane’den Alınan Enfeksiyonlarda %10.3 azalma  Yan Etki Vakalarında % 17 azalma  Jenerik uyumluluk oranında tavsiye edilen ilaç siparişleri ile birlikte %83’e varan uyumluluk oranı  İlaç dozaj hatalarında %84 azalma  Potansiyel yan etki vakaalarında %60 azalma  Sağlık ocağı randevularında %7 azalma  Klinik personel üretkenliğinde %22 kazanç  Did Not Attends (DNA) % 33 azalma  Ayakta tedavi randevuları bekleme sürelerinde % 16 azalma  İlaç etkileşim hatalarında %41 azalma  Formüler ilaç uyumluluğunda %39 artış  Reçete maliyetlerinde %7.2 azalma  Reçete hatalarında % 15 azalma •GP Sağlı ocağı tarafından görülen hasta sayısında % 10 artış •Akut büyüme hastane giriş oranlarında %9 azalma •Diyabet ölümlerinde % 32 azalma •Kişisel hasta yönetim hedeflerinde % 52 artış •Konjestiyon Kalp Yetmezliği hastalarında 90 gün içinde hastaneye yeniden giriş yapma oranlarında % 83 azalma •Hastane yatış sürelerinde % 7 azalma •Mükerrer labaratuvar/kimya testlerinde % 48 azalma •Kronik hastaların yatış sürelerinde % 25 azalma •Reçetelendirilmiş tıbbi giderlerde %25 azalma •Konjestif Kalp Yetmezliği hastalarının hastane girişlerinde % 55 azalma •Sigara tiryakilerinin sağlık bakım masraflarında % 14 azalma

Açık, öz ve doğru ilaç bilgileri