ÇAGRI MERKEZİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgisayar Ağları ve İnternet
Advertisements

Toplu SMS Toplu MMS Hedefli Mesaj Sesli Mesaj / IVR Akıllı Yetenekler
Bilgi Edinme Birim Amiri
İNTERNET HABERLEŞME ARAÇLARI
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
AKÇAM BİLGİSAYAR VE OTOMASYON SİSTEMLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
KAMU ÇAĞRI MERKEZLERİNDE PROAKTİF YAKLAŞIM 24 Eylül 2012.
BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ. BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ.
CWIZ CALL CENTER.
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?
Amaç Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca "Ülkemi Seviyorum.
İnternet Siteleri Yönetimi
Votel İletişim Hizmetleri A.Ş.
İNTERNET.
İNTERNET.
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
KBS TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ
KARAÇAY İLKOKUL/ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
TC ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2011 – 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ.
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 4 BİLGİ İŞLEM SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ.
ADRES BİLGİLERİNİN TUTULMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 18 AĞUSTOS 2006 Mustafa DÖNER Genel.
KESTEL BELEDİYE BAŞKANLIĞI.  Kestel Belediyesi adlı kablosuz ağa bağlanılması gerekir.  İstemcilerin IP, Ağ Geçidi ve DNS ayarlarını otomatik alması.
NÜFUS VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇAĞRI MERKEZİ
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
İLETİŞİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇAĞRI MERKEZİ
NEVŞEHİR VALİLİĞİ GÖRE İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
SİLİFKE İLÇESİ MUSTAFA ÖZCAN İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
İLETİŞİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇAGRI MERKEZİ
SİNOP AYANCIK İMAM HATİP LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ AKILLI ŞEHİR UYGULAMALARI
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
ÇEVRİMİÇİ ÇEVRE İZİNLERİ
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADRES DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSAL ADRES VERİ TABANI.
SANAL DEVLET.
PERSONEL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
GAZİEVRENOS İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
100. YIL İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
8383 MEB MOBİL BİLGİ SERVİSİ
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
İNTERNET VE İLETİŞİM İnternet Bağlantı Şeması
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Ege Üniversitesi Yeni Bilgi Sistemi
BULANIK ANADOLU LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
Muhtar Bilgi Sistemi.
NEVİŞET KAMEROĞLU ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Enformatik Bölümü Ar-Ge Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Alt Yapı & Uygulama Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
Mehmet ÖZDEMİR Rehber Öğretmen. Bize neler söylendi? Biz neler söylüyoruz? “Meslek seçimi çok önemlidir..” “Bu karar bütün hayatını etkiler..” “Yaşamda.
YALIHÜYÜK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 6 İlköğretim Diploması 1.Sözlü Başvuru 15 Dk 7 Merkezi Sınav İşlemleri (TEOG)1.
ŞEHİT KEMAL İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kayıt İşlemleri.
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Tablet Uzaktan Yönetim Yazılımı (Mobil Device Management)
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
VBT Bilgi Teknolojileri
ÜGD MEVZUATI ve TAREKS - II
Okullarımızda FATİH Projesi 2
KARAYAHŞİLER ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
ELEMENT BİLGİSAYAR İNSAN KAYNAKLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
VBT Bilgi Teknolojileri
Sunum transkripti:

ÇAGRI MERKEZİ

ÇAGRI MERKEZİ TANIMI KURUMUN KENDİSİ İLE TEMAS ETMESİNİ İSTEDİGİ TÜM TARAFLARIN (WEB,FAX,E-MAİL VS) İLETİŞİM KANALLARINI KULLANARAK ETKİLEŞİM İÇİNDE OLMASINI SAGLAYAN İLETİŞİM MERKEZLERİNE VERİLEN ADDIR.

ÇAĞRI MERKEZİ TARİHSEL GELİŞİMİ TELEFONUN İCADI (1876) GRAHAM BELL TELEVİZYONUN İCADI (1884) İLK SANTRALLER (1940) İNTERNET (1969) PC- (1973) ÇAĞRI MERKEZİ (1980) WORD WİDE WEB(1989) ÇOK KANALLI ÇAĞRI MERKEZİ (2001)

MERNİS VE ÇAGRI MERKEZİ 1997 İLÇE BİLGİSAYAR SİSTEMLERİNİN KURULMASI 1998 ÇAGRI MERKEZİNİN FAALİYETE BAŞLAMASI 2000 TC KİMLİK NUMARALARININ VERİLMESİ 2001 İLÇELERİN AG BAGLANTILARININ KURULMASI VE İLÇELERİN ON-LİNE ÇALIŞMAYA BAŞLAMASI 2008 WEB TABANLI UYGULAMAYA GECİS VE E-CAGRI PROGRAMININ UYGULAMAYA GİRMESİ

ÇAGRI MERKEZİ NEDEN ÖNEMLİ GENEL MÜDÜRLÜK İLE İLÇE ARASINDA KÖPRÜ İLETİŞİMİN KONTROLLÜ VE KALİTELİ SAGLANMASI DÜZENLİ VE SÜREKLİ VERİ AKIŞI PROGRAM HATALARININ TESPİTİ HATALI VERİLERİN DÜZELTİLMESİ İLÇELERDEN GELEN TALEP VE ÖNERİLER VATANDAŞA HİZMETTE VERİMLİLİK SAGLANMASI

ÇAGRI SÜRECİ Çagrı merkezi Ortamı İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ Teknik Altyapı Veri Analitik Raporlama İş Sonuçları Raporlar Çagrı merkezi yazılımı Çagrı merkezi personeli E-mail www Gelen Çağrı Dış Arama Faks İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ

ÇAĞRI MERKEZİNİN İŞ AKIŞ ŞEMASI İlçe Nüfus Müdürlüklerindeki kullanıcılar E-Çağrı programından Çağrılarını girerler İLÇELERDEN GELEN ÇAĞRILAR HAVUZDA TOPLANIR VE ATAMA OPERATÖRLERİNE ATANIR. Sorun çözüldü mü? HAYIR EVET Yazılım Hatası Ç Ö Z Ü M Bim Donanım Hatası İlgili Firmaya Network Hatası Network Grubu Çağrıların çözümü E-çağrı programına girilerek son kullanıcıya ulaştırılır

E-Çağrı Uygulaması Çağrı Kategorizasyonu Mernis Sorunları Adres Askerlik İşlemleri Boşanma Cüzdan İşlemleri Doğum Evlat Edinme Kayıt Düzeltme Kişi Sorgulama Ölüm ... Donanım Sorunları Hub KGK Laptop Modem PC Switch Sıramatik Sunucu Tarayıcı Yazıcı Bağlantı Sorunları Telekom Network Tanımlar Kullanıcı İşlemleri Şifre İşlemleri

E-çağrı Uygulamasıyla Açmış olduğunuz çağrılara ilişkin; Tekil bir çağrı numarası (2013-000506) alırsınız. Çağrılarınızın durumunu çağrı numarası ile elektronik ortamda takip edebilirsiniz. Çağrılarınız, ilgili gruplara sistem tarafından yönlendirilir ve onlar tarafından çağrınıza ilişkin yapılan tüm aktiviteleri bu sistemden takip edebilirsiniz

Örnek Donanım Sorunları Arıza Bildirimi

Çağrı Takip

Çözülmüş/Kapanmış Çağrılar

İlçenizden Açılmış Diğer Çağrıları

E-Çağrı Yardım

YILLARA GÖRE ÇAGRI SAYILARI ÇAĞRI SAYISI 2009 42464 2010 53772 2011 29391 2012 31152

01/01/2013 – 30/11/2013 ÇAGRI DAĞILIM GRAFİĞİ(31750)

01/01/2013 – 31/12/2013 MERNİS DAĞILIM GRAFİĞİ

01/01/2013 – 31/12/2013 DONANIM ARIZA DAĞILIM GRAFİĞİ

EN SIK GELEN ÇAGRILAR ŞİFRE YAZICI TANIMI CÜZDAN HATALI İŞLENEN KAYITLAR

ARIZAYA MÜDAHALE SÜRESİ BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ OLAN İLLERE BAGLI İLÇELERDE 2 GÜN DİGER İLÇELERDE 3 GÜN

ÇAGRI MERKEZİ Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yeni kimlik kartı verilmesi projesi kapsamında iş süreçlerini web portali ve Alo 199 çagrı merkezi ile yürütülecektir. 24-07-2012 tarihinde BTK tarafından ‘ALO NUFUS 199’ genel müdürlüğümüze tahsis edildi. Cagrı merkezi hizmeti alınması için gerekli teknik altyapı çalışmaları devam ediyor.

Title ÇAĞRI MERKEZİ TOPOLOJİSİ

PROJE BİLEŞENLERİ VE KAPSAMI Communication Manager IP PBX Avaya Voice Portal IVR CMS Raporlama Avaya Interaction Center CTI

ÇAGRI MERKEZİ Nüfus Müdürlüklerinde Kimlik kartı için randevu verilmesi Vatandaş Hizmetleri Şikâyet ve İstek İlgili Kurum ve Kuruluşlara Teknik Destek (İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, KPS Kullanıcısı Kurum ve Kuruluşlar, Belediyeler, Muhtarlıklar vb.)

ÇAGRI HİZMETi Nüfus idarelerinin iş yüküne göre randevuların verilmesi Randevuların iptali veya değiştirilebilmesi Gelen çağrıların yönetimi ve kaydedilmesi Portalden alınan randevulara anlık destek verilmesi Yürütülen projeler kapsamında vatandaşlara bilgi destegi saglamak Nüfus idareleri ve kamu kurumlarına teknik destek saglamak

HİZMET VERİLECEK HEDEF KİTLE T.C Vatandaşı olup Türkiye’de ikamet edenler T.C Vatandaşı olup yurtdışında ikamet edenler T.C Vatandaşı olmayan Türkiye’de ikamet edenler Protokol yapılmış resmi kurumlar Nüfus daireleri

VATANDAŞ ÇAĞRILARI Vatandaş - Bilgi Alma Amaçlı Çağrılar Nüfus cüzdanımı kaybettim nasıl alırım? Vatandaşlık başvurumun ne aşamada olduğunu öğrenmek istiyorum. Yabancı ülkedeyim, nasıl işlem yaptıracağım? TC Kimlik Numaramda hatalı bilgi çıkıyor, ne yapmam lazım? Adres değişikliğimi nereye bildireceğim? Başka bir şehirdeyim, nüfus cüzdanı almak için başvurabilir miyim? Soyağacımı öğrenebilir miyim? Eski nüfus kayıtlarıma nereden ulaşabilirim? Veraset ilamı çıkartmak için ne yapmam lazım? Çok dilli belge isteniyor, ne yapmam lazım? Vb.

VATANDAŞ ÇAĞRILARI Diğer Kurumlardaki İşlemlerine Bağlı Çağrılar Notere gittim, adres bilgim yanlış görünüyor. Düzeltmek için NVİ’yi aramamı söylediler. Banka Kredi Kartı sorgulamasında evlilik durumum görünmüyor. Kaydınız hatalı, NVİ’ye başvurup düzeltin dediler. Pasaport Dairesindeyim, bilgilerim yanlış çıkıyor. ..... vefat etmişti, ancak buradaki kayıtta hayatta görünüyor .....

KURUMLAR Protokol kapsamımızda hangi hizmetler var? Protokol kapsamına yeni hizmet eklemek için ne yapmalıyız? Servisleri hazırladık, ancak çalıştıramadık, destek istiyoruz. Servis çalışmıyor, acil destek istiyoruz. Bazı servislerden bilgi alamıyoruz, destek istiyoruz. IP numaramız değişiyor, güncelleme yapılmasını istiyoruz. Vb.

NÜFUS DAİRELERİ ..…. Uygulamasında ….. işlemini nasıl yapacağız? Vatandaş …… yaptırmak istiyor, mevzuata uygun mu? Daha önce …… işlemini yapabiliyorduk, ancak şimdi yapamıyoruz. Yeni bir sürüm gelmiş, ….. Işlemini artık nasıl yapıyoruz? Sistemde ….. Bölümü çalışmıyor, acil destek istiyoruz. İletişim hatlarında sorun var sistem çalışmıyor.

GENEL MÜDÜRLÜK BİRİMLERİ Genel Müdürlük çalışanlarının bazı telefonları internette çağrı merkezi numarası olarak yer alıyor. Vatandaş telefonla Genel Müdürlükteki herhangi bir kişiyi arayıp sorunu anlatıyor, çözüm istiyor. Vatandaş telefonla Bilgi İşlem Dairesi’ndeki yazılımcıları doğrudan arayıp sorunu anlatıyor, çözüm istiyor. Kurumlar, protokol kapsamlarını sormak, güncellemek veya başvurmak için Genel Müdürlükteki herhangi birini arayıp bilgi istiyor.

HEDEFLERİMİZ Gelen Çağrılara En kısa sürede cevap vermek Hızlı ,standart ve kaliteli hizmet sunmak Ölçülebilen ,analiz edilebilen bir alt yapı kurmak Maksimum derecede Vatandaş memnuniyeti sağlamak.

TEŞEKKÜRLER