TARLADAN SOFRAYA DEĞER ZİNCİRİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hollanda Gıda Vadisi Kümesi Üniversite-Sanayi İşbirliği
Advertisements

KOLAYLAR Taze Meyve-Sebze Dünyası
Gıda Güvencesi ve Beslenme için Sürdürülebilir Gıda Sistemleri
ORGANİK TARIM.
Sunumu izlemek için bir tuşa tıklayarak ilerleyiniz. Sunum seslidir.
Tohumculuk Sektörünün Hedefleri ve Vizyonu
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Göç Nedir? İnsanların, doğdukları yerden başka yerlere geçici ya da sürekli olmak üzere taşınmasına GÖÇ denir.
KÜRESEL ISINMA VE DOĞALGAZ KULLANIMI
T.G.K. BUĞDAY UNU TEBLİĞİ VE T.G.K. EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ
KOOPERATİFLERDE ETKİNLİK
ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR EKONOMİSİ
Avrupa Birliği Ortak Tarım Planı -AB OTP-
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı?
Türkiye Un Sektörü Vizyonunda Değer Zinciri Yaklaşımı
Kazanım 1. Ülkemizin kaynaklarıyla ekonomik faaliyetlerini ilişkilendirerek bunların ülke ekonomisindeki yerini ve önemini değerlendirir.
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
Avrasya’da Ekonomik İşbirliği İmkanları: Riskler ve Fırsatların Konsolidasyonu Mustafa Aydın Ankara, 30 Mayıs 2006 TOBB – Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi.
Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL
Büyümenin Bileşenleri Yada Belirleyicileri
COĞRAFYA İÇERİSİNDEKİ YERİ
İlk Küresel Sektör... “TARIM”...
GIDA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? GIDA MÜHENDİSLİĞİ, gıdaların üretiminden tüketimine (tarladan sofraya) kadar ki bütün süreçlerde mesleki bilgi ve deneyimleri.
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
TİCARET, YENİLİK VE TEKNOLOJİ BİR ADIM ÖTENİZDE. Ege İhracatçı Birliklerine üye 7000’in üzerinde ihracatçı firma 12 sektörde, 181 ülkeye 7 milyar $’ın.
TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
BİYOTEKNOLOJİNİN GELECEĞİ, FIRSATLAR,
İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi
Tarımsal Üretici Birlikleri ve Kooperatifler Açısından Biyodizel
KENT VE TARIM ÇALIŞMA EKİBİ Zir. Müh. Sertaç HEKİM
7. büyük tekstil ve hammaddeleri 6. büyük hazır giyim ve konfeksiyon
TARIMDAKİ GELİŞMELER.
Su Kaynakları Potansiyeli ve Kullanımı
DERS : KAMU ÖLÇMELERİ ARAŞTIRMA KONUSU : Arazi Toplulaştırmasını gerekli kılan nedenler ve Arazi Toplulaştırmasının faydalarının araştırılması DERS SORUMLUSU.
2014/15 SEZONU ÖNCESİ KARADENİZ BÖLGESİ DURUM DEĞERLENDİRMESİ
TÜRKİYE’DE TARIM VE HAYVANCILIK
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı ?
MİKROEKONOMİ YRD. DOÇ. DR. ÇİĞDEM BÖRKE TUNALI
Küresel Gıda Endüstrisi Zorluklar ve Fırsatlar Christine AGNES Elanco Hayvan Sağlığı EMEA Kurumsal İlişkiler Avrupa Gıda Endüstrisi Lideri.
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
KIRSAL KALKINMA ve ÖRNEK PROJELER
Denetim Faaliyetlerinde İklim Değişikliği Ersin Çelik - Mustafa Keleş Yasama Uzmanları Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı – Denetim Bürosu.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
İNSAN FALİYETLERİNİN EKOSİSTEMLERİN SÜRDÜREBİLİRLİĞİ ÜZERİNE ETKİLERİ
KÜRESEL TİCARET.
Küresel Ticaretin Üç Elemanı
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Dağılışı
Tarımda Teknoloji Kullanımı
2017 OCAK-NİSAN AYLARI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma.
Capacity Building Sorun ve Çözüm Önerileri
KOOPERATİFLERDE DOĞRU YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMI NASIL SEÇİLİR?
EKOLOJİK (= ORGANİK) TARIM TANIMI, İLKELERİ
TEB Tarım Bankacılığı.
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
İŞLETMELERİN KURULUŞ YERİ SEÇİMİ
ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
Gen Mühendisliği ve Veteriner Hekimlikte Biyoteknoloji
Türkİye Yumurta Sektörünün Genel Sekreter YardImcIsı
A-ÜRETİMİ ETKİLEYEN BEŞERİ FAKTÖRLER A-ÜRETİMİ ETKİLEYEN BEŞERİ FATÖRLER 1.SERMAYE 2.İŞ GÜCÜ 3.TARIMSAL FAALİYETLER 4.TEKNOLOJİK GELİŞMELER 5.SANAYİNİN.
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
İYİ TARIM UYGULAMALARI NEDİR?  İnsan sağlığına zararlı maddelerin, fiziksel kalıntılar barındırmayan,çevreyi olumsuz şekilde etkilemeyen, doğal.
İklim Değişikliğinin Tarıma Etkileri/ MERSİN
Uluslararası İşletme Yönetimi
Tarım sektörünün önemi
Sunum transkripti:

TARLADAN SOFRAYA DEĞER ZİNCİRİ Kasım 2009

İnsanoğlu var olduğu sürece, beslenmek için tüketecek, tüketim olduğu sürece, “tarım” olacaktır...

Tarımsal üretim aynı hızla artamıyor. Gittikçe artan Dünya nüfusu nedeniyle gıda ihtiyacı her geçen gün artıyor... Ancak; Tarımsal üretim aynı hızla artamıyor.

Dünya nüfusunun, 2050 yılında 6,7 milyardan Dünya nereye gidiyor? Dünya nüfusunun, 2050 yılında 6,7 milyardan 9,1 milyara çıkması bekleniyor Kaynak: FAO: “2050’ de dünyayı nasıl besleyeceğiz” RAPORU

Dünya nereye gidiyor? Dünya nüfusunun açlık sınırında yaşayan bölümünün gelirindeki küçük artışlar dahi, söz konusu grubun “üretmeden tüketen” yeni bir tüketici kimliğine bürünmesini sağlayacak Kaynak: FAO: “2050’ de dünyayı nasıl besleyeceğiz” RAPORU

Dünya nereye gidiyor? Dünya nüfusunun beslenebilmesi için, küresel gıda üretiminin önümüzdeki kırk yıl içinde % 70 oranında artması gerekmekte Kaynak: FAO: “2050’ de dünyayı nasıl besleyeceğiz” RAPORU

Dünya nereye gidiyor? İklim değişikliği, kuraklıklar ve seller gıda üretimini olumsuz etkileyecektir. Kaynak: FAO: “2050’ de dünyayı nasıl besleyeceğiz” RAPORU

Dünya nereye gidiyor? Toprak, su ve bio çeşitlilik gibi doğal kaynakların azalması gibi sorunların ortaya çıkmasıyla gıda krizi gündeme gelecek Kaynak: FAO: “2050’ de dünyayı nasıl besleyeceğiz” RAPORU

Dünya nereye gidiyor? Daha fazla arazi tarıma açılmadığı takdirde, yüzyılın yarısına gelindiğinde yaklaşık 400 milyon insanın kıtlıkla karşı karşıya kalması bekleniyor. Kaynak: FAO: “2050’ de dünyayı nasıl besleyeceğiz” RAPORU

“Gıda açığı” ile karşı karşıya kalıyoruz... Bunun sonucunda: “Gıda açığı” ile karşı karşıya kalıyoruz...

Tarımsal arazilerin verimli kullanılması Çözüm; Tarımsal arazilerin verimli kullanılması

Tarım arazilerini verimli kullanmanın yolları Tarım arazilerinin ekonomik büyüklükler haline getirilmek suretiyle işlenmesi Doğru teknolojinin toprakla buluşması Know-how Arazi için en uygun ürün desenini oluşturulması Kaliteli, doğru ve yeterli girdi kullanımı (tohum, gübre vb.) Sulu tarım Münavebeli ekim

Gıda endüstrisinin geçirdiği evreler; Dünya nüfusunun üretime dahil olup, tarım ürünlerini işlemeden tükettikleri evre Kentleşmenin sonucunda nüfusun büyük bölümünün tarımsal üretime katılmadan tükettikleri; giderek artan sayıda tüketicinin işlenmiş gıdaya yöneldiği evre

Gıda endüstrisi “pazara” ve “teknolojiye” dönük Bunun sonucunda; Gıda endüstrisi “pazara” ve “teknolojiye” dönük hızlı bir gelişim kaydediyor Ve fakat; Hammaddesini sağladığı tarımsal gelişim süreçlerine yeterince konsantre olmuyor.

Gelinen nokta; Son 30-40 yıl içinde farklı alanlarda görünen gelişmişlik seviyesine oranla, tarımın verimli şekilde yapılması noktasında tatmin edici bir ilerleme süreci yaşanamamıştır.

Doruk Şirketler Grubu olarak, tarlaya atılan tohumdan buğdaya ve una, unlu mamuller ve perakendeciliğine kadar, sürecin her aşamasında gelişime liderlik ediyoruz.

Tarladan Sofraya Değer Zincirimiz...

Doruk Şirketler Grubu olarak, kuruluşumuzdan bugüne varlık sebebimiz, “tarladan sofraya, tahıldan lokmaya, tüketiciye en kaliteli ve sağlıklı ürünü sunmak” oldu...

Doğru Tohum-Doğru Buğday-Doğru Un-Doğru Ekmek Değirmencilik alanında son teknolojileri kullanıyor, yeni yatırımlara imza atıyoruz... Doğru hammadde kullanarak, tüketicilerimiz için en doğru ve sağlıklı ürünler üretiyoruz...

Değirmencilik alanında son teknolojileri kullanıyor, yeni yatırımlara imza atıyoruz... 2009 yılında üçüncü fabrikamızı 13 milyon USD yatırım yaparak un sanayinin hizmetine sunduk.

Doğru hammadde kullanarak, tüketicilerimiz için en doğru ve sağlıklı ürünler üretiyoruz... 1990 yılında kurulan UNO, ekmek sektörüne evrensel standartlarda üretim anlayışı getirerek, ekmek üretimine yepyeni bir boyut kazandırmıştır

Doğru hammadde kullanarak, tüketicilerimiz için en doğru ve sağlıklı ürünler üretiyoruz... Komşufırın, Doruk Şirketler Grubu olarak 30 yıldan bu yana un ve unlu mamuller sektörüne verdiğimiz emeğin, gösterdiğimiz özenin tüketiciyle buluştuğu son noktadır...

Tarımsal Gelişim Girişimi ( Doruk Tarım) Amaç: Köylü ve çiftçiyi halkanın içinde tutarak, “tarımsal yapıyı geliştirme modeli” oluşturarak, gıda endüstrisinin nitelikli tarımsal ürün ihtiyacını sürekli ve düzenli şekilde sağlamak.

Tarımsal Gelişim Girişimi ( Doruk Tarım) Sektöre Kazandıracağı: Bilgi ve sermayeyi toprak ile buluşturarak gıda sektörünün kaliteli hammadde ihtiyacının sürekli olarak tedarik edebilmesine imkân sağlamak.

Tohumculuk “ Buğdaya göre un değil, una göre buğday”

Tohumculuk Neden Önemli? Nitelikli tohum, Verimde (ortalama %15-20), dolayısıyla üretimde artış Üretim riskinde azalma Çiftçi gelirlerinde artış Sanayici için ucuz ve kaliteli hammadde … anlamına gelir.

“Doğru tohum” için Doruk’ un rolü ve yaptıkları: Anadolu’da uygun bölgelerde temizleme, selekte etme,ilaçlama ve paketleme tesisleri kurmak. Yeni çeşit araştırma ve islahları yaparak, hem çiftçimizi hem de un sanayimizi memnun edecek yeni çeşitler üretmek. Uzun vadede küresel ısınmaya karşı, kuraklığa, değişen iklim şartlarına uygun tohum çeşitleri geliştirmek.

“Doğru tohum” için Doruk’ un rolü ve yaptıkları: Ukrayna Odessa Tohum Enstitüsü’nün Türkiye’deki tek temsilcisi olarak faaliyet gösteren Marmara Un Sanayi, enstitü ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda 3 çeşit ekmeklik buğday tohumunu Türk çiftcisi ile Türk un sanayiciliğinin hizmetine sunuyor. Krasnodar-Lukyenenko Tohum Enstitüsü’nün ülkemizdeki tek yetkili temsilcisiyiz...

TARLADAN SOFRAYA DEĞER ZİNCİRİ Teşekkürler...