Mütekaip Görüşme (Follow Up)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
Advertisements

HIZLI OKUMA VE NOT TUTMA
İLETİŞİM NEDİR? İletişim,nesnel kriterlere dayalı aktaranın ve algılayanın,algısından bağımsız olan bilginin ve kişilerin özelliklerinin ifadesi olan duygu.
PATRONU ONDAN MEMNUN.
Bireysel Çalışma Teknikleri
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
BUGÜN BENİM EN İYİ GÜNÜM! Randevu alma Ve SATIŞ
ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA ÖNEMLİSİNİZ!!!
Sunum & Follow teknikleri Sunum & Follow – Ataner Şapçı.
İlk 100 Hayır!
İletişim Nedir? Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır.
- Bilgi Taassubu Önler BİLGİ TAASSUBU ÖNLER.
DİNLEME VE ÖĞRENME BECERİLERİ
Zor insanla başa çıkma yolları
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
İLETİŞİM Mİ ? KOLAY !!! SOSYAL HİZMET UZMANI F. BURÇİN KARPUZ
ÖZGÜVENİ GELİŞTİREN ETKENLER
Zarflar Zarf: Eylemleri, eylemsileri, zarfları, kimi zaman da ekeylemle yargı anlamı kazanmış sözcükleri türlü yönlerden (durum, zaman, yön…) tamamlayan.
İLETİŞİM ENGELLERİ.
GAYRET EDEN BAŞARIR ,BAŞARAN KAZANIR
KİŞİLER ARASI İLETİŞİM -1-
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
Yorumla-Yansıt İfadeleri (YYİ)
İLETİŞİM.
SINAV KAYGISI VE GİDERİLME YÖNTEMLERİ
Mahmut Fehime Güleç İlköğretim Okulu
Etkili İletişime Giriş
ADIM ADIM BAŞARIYA Yeni Distribütör Oryantasyonu
ANLAMLARINA GÖRE CÜMLELER
ANAOKULUNA UYUM SÜRECİNDE ANNE ÇOCUK İLİŞKİSİ
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
Değerli Dostlar, bizim gibi “orta yaş” delikanlılarının daha ileri yaşlarda hafıza ile ilgili problemler yaşamaması için uzmanlar fırsat buldukça sayısal.
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
ÇOCUĞA OLUMLU DAVRANIŞ KAZANDIRMA
TAKDİR ETMEK Kazanım: Başkalarının başarılarını ve olumlu davranışlarını takdir eder. 10. Sınıf 42 nolu kazanım etkinliği.
BAŞARI VE MOTİVASYON.
9. SINIF KİŞİLERARASI İLİŞKİLER 20. ETKİNLİK
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
HOŞGELDİNİZ.
İLETİŞİM BECERİLERİ KARATAY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
SINAV KAYGISIYLA BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE GİDERİLME YÖNTEMLERİ
SINAV KAYGISI.
NASIL BAŞARILI OLUNUR?.
DÜZCE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Seyhan ÖZCAN Okul Psikolojik Danışmanı “VERİMLİ” ÇALIŞIYOR MUYUZ? 2014.
GAYRET EDEN BAŞARIR ,BAŞARAN KAZANIR
KAYGI NEDİR. Büyük felaketler büyük insanların yetiştiği okuldur
Neyi Öğreneceğiz? Çarpma işleminin,toplama işleminin daha kolay ve daha hızlı bir yolu olduğunu öğreneceğiz.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
Biraz zamanınızı alacağım Seyredin, dinleyin ve OKUYUN.
Pozitif psikoloji İletişim becerileri.
Sınav Kaygınızı Azaltın
HAYIR DEMEK HERŞEYİ ÇÖZERMİ?
ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA ÖNEMLİSİNİZ!!!
ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ALAY ETME İLE BAŞEDEBİLME
YETİŞKİN EĞİTİMİ VE İLETİŞİM BECERİLERİ
Verimsiz Çalışma Her işte olduğu gibi doğru ders çalışmayı da bilmek gerekir. Sınıfları geçmek, öğrendiklerini unutmamak, notları yükseltmek için etkili.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.  Bahanelerle kendinizi küçültmeyin  Sizi engelleyen tek şey kendinizsiniz  Kendinizi engellemeyeceğinize söz verin Birbirinizden.
HOŞGELDİNİZ. YOL HARİTASI BELİRLEMEK AKILLI TECRÜBEDEN YARARLANIN !
ÇOCUKLARDA CİNSEL GELİŞİM
HAKAN KIRBAŞ- PSİKOLOJİK DANIŞMAN1 SINAV KAYGISI VE GİDERİLME YÖNTEMLERİ.
KAYGILISINIZ Çünkü anne-babasısınız ve çocuğunuzun başarılı olmasını istiyorsunuz.Ne var ki şunu da çok iyi biliyorsunuz ki diğer ailelerde çocukları.
Zamirler OĞUZ DİLBER. İsim olmadıkları hâlde isimlerin yerine kullanılan sözcüklerdir. Zamirler bir varlığın adı değildir, geçici olarak o varlığın adının.
Diksiyon ve Güzel Konuşma 1. Hafta
SINAVLARDA BAŞARILI OLMA YOLLARI
MALAZGİRT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BU SUNUMDA EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.
İletişim nedir Temel İletişim. Bir aklın, başka bir aklı etkileme sanatıdır. İletişim.
Sunum transkripti:

Mütekaip Görüşme (Follow Up)

NEDEN? Bu işin olmazsa olmazıdır. Olmadığı veya yapılmadığı takdirde kayıt (satış) ihtimali %5 tir. Ürünü alması veya işe girmesi için yapılan birkaç hamledir. 1. aşama Takip etmek, kişinin sorularını cevaplamak ve kaygılarını gidermektir. 2. aşama kişinin satın almasına karar vermesidir.

ÖNEMİ! İş veya ürünle ilgili ‘evet’ ya da ‘hayır’larını duymak. Kişinin ‘Hayır’larını ‘Evet’e çevirmek. Kişiyi Doğru bir şekilde bilgilendirdiğimiz ve kaygılarını giderdiğimiz zaman bu kadar güçlü bir ürüne ve bu kadar ciddi bir kazanca hayır demeyecektir. Diğer konulara dikkat ediyorsanız, bu konuya çok daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor.

FOLLOW AŞAMASI Randevu Görüşme

FOLLOW İÇİN NASIL RANDEVU ALINIR? Sunumdan hemen sonra CD Broşür veya kitap vermek ‘İki Oturum’ Taktiği

FOLLOW’DAN HEMEN ÖNCE Görüşmede inanç her yerinizden aksın… Proaktif duruş… CD Broşür ve Kitap temin etmek… Her görüşmeden önce yol haritasında ki soruları okumak… Kişinin duygusal, fiziksel ve düşünce tarzını üst kolunuza anlatın… Takibin niçin yapıldığını hatırlayın! Gerçekten o kişiyi ekibinize almayı istiyor musunuz? Cevabı üst kolunuza iletin…

Müteakip Görüşme (Follow Up) Hâl Hatır sorduktan sonra konuyla ilgisi olmayan muhabbetlerden uzak durun!(din,siyaset,futbol v.s) Lideriniz ile tekrar tanıştırma Ne çok özgüven ne çok gurur (ÖZGÜVEN = GURUR) Konuşurken siz daha çok dinleyin, daha önce nasılsanız hareketleriniz ses tonunuz aynı olsun…

Kişinin Sorduğu soruları not alın… Prestiji ve inancı her daim koruyun… Hiçbir zaman arkadaşınıza öfkeli ve tepkili olmayın Heyecan bulaşıcıdır! Heyecanlı ve Kendinizden emin konuşun…

SORU SOR! Kapalı sorular sorun Cevabı ‘evet’ ya da ‘hayır’ olan sorular Cevabı ‘evet’ olan sorular sormaya çalış. Kişi ‘evet’ demeye biraz alışsın. 

Açık Sorular Sorun Ne, Nasıl, Neden, Nerede gibi sorular yöneltin. Karşı tarafa açıklama yaptırma zorunluluğu ve diyaloğu kontrol.

MAZERETLER BİZE LAZIM Her mazeret ‘evet’ demek için açılan bir kapıdır. Örnekler, Ürün Çok Pahalı Neden Pahalı Neye Göre Pahalı? Ürünün Fiyatının değerinde olduğunun açıklaması; Garanti Şartları Ürün sonrası Hizmet Eğitimler İş imkanı Ürün

Param Yok Seni hazırlıksız yakalamış olabiliriz. Anladığım kadarıyla şuan yeterince paran yok gibi cümleler ile yaklaşın Kendinden örnek ve para kazanmak için yaptığınızı hissettirmek.

Düşüneyim Ürünü neden alması gerektiğini Böyle bir şeye ihtiyaç duymadığını hissediyor demektir. Websitenin önemini faydalarını açıklamalıyız

Kararsız ise Hemen karar vermemesini söyleyin Güven ver, kazanacağını garantisini arkadaşına sun. Ben sana gel diyorum “sorun yoksa şüphelenme“ gibi rahatlatıcı cümleler kurun

İşten hoşlanmadı ise Tam olarak hangi bölümünden hoşlanmadın? Sana göre ne yanlış? Atatürk methodunu uygula!

Deneyimim yok Çok kolay öğrenildiğini ve nasıl öğrenildiğini anlat Bu işi çoğu insan ilk defa duyuyor ve kolay öğreniyor Suya girmeden yüzmeyi öğrenemeyiz

SATIŞ SİNYALLERİ ALMAYA BAŞLADIĞIMIZDA Garantisi var mı? Servis var mı? Güvenilir mi? Websitesini kendime alabilir miyim? Ben iki kişiden fazla satarsam ne olur? İlk paramı ne zaman kazanırım?

BAZI TEKNİKLER Soruya soruyla cevap vererek Neden iki kişi bulamazsın? İlerde nasıl tıkanır? Arkadaşların neden seninle beraber çalışmaz? Parası olmayan kişiler neden para bulamasın?

Ya – Ya da tekniği Kredi Kartı ya da Nakit ile mi? Tek hisse ya da üç hissemi? İki alternatifinde satışa bağlanması gerekir.

Ya Tutarsa tekniği İşten örnekler vererek Kazanan insanların çalışma şekliyle İnsanların bu işe başlarken nasıl para bulduğu Eliminasyon Tekniği empati kurarak karşıda ki insanı anlama Seni çok iyi anlıyorum Senin korkuların bende de vardı Başlamadan önce bende aynı bişeyleri düşündüm.

Rıcaat tekniği (Geri çekilme Tekniği) Satışın olmayacağını hissettiğinizde bir adım geri çekilin karşınızdaki insana kendiniz için soru sorun. Bu iş benim hayatımı devam ettirmem için elime geçen en iyi fırsat ve bu ürünü sana satamadım. Sonuçta nerede hata yaptım senden öğrenmek istiyorum. Bana hatalarımı söyler misin? Hatalarını söylerse tekrardan satış imkanı doğacak