Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÜZCE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Seyhan ÖZCAN Okul Psikolojik Danışmanı “VERİMLİ” ÇALIŞIYOR MUYUZ? 2014.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÜZCE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Seyhan ÖZCAN Okul Psikolojik Danışmanı “VERİMLİ” ÇALIŞIYOR MUYUZ? 2014."— Sunum transkripti:

1 DÜZCE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Seyhan ÖZCAN Okul Psikolojik Danışmanı “VERİMLİ” ÇALIŞIYOR MUYUZ? 2014

2 “Verimli” Çalışıyor Muyuz ??????????

3 A)Oooo…Tabi ki verimli çalışıyorum. C)Ben de her insan gibi çalışsam yaparım.Sonuçta iş isteyip istememekte bitiyor.Yetersizliğim tembel olmamdır. B)Verimli çalıştığımı düşünmüyorum.Bu konunun üzerinde durursak iyi olur.Ne derseniz KABUL.

4 NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR?

5 1- “İNAN”acaksın.

6 2- “KENDİNE GÜVEN”eceksin.

7 3- “EMEK VER”eceksin.

8 4- “BAŞAR”acaksın.

9 1-“İNAN”ırken….. Görev ve sorumluluklarımız ne? Ne yapmak istiyoruz? Bizim ne işimize yarayacak?. “GERÇEKÇ İ NEDENLER ve GERÇEKÇ İ HEDEFLER BEL İ RLEYEL İ M.”

10 2- “KENDİNE GÜVEN”irken… Kendimize güvenmememiz için bir sebep mi var? Şu ana kadar olan başarılarımız… Sahip olduğumuz yetenekler ve içsel motivasyonumuz… “BEN” duygusunu hissettiren her şey… “KEND İ Nizi TANIYIN VE KEND İ N İ ZE GÜVEN İ N.”

11 3- “EMEK VER”irken…  Çalışmaya hazırlık  Çalışma ortamı  Çalışma programı  Zaman yönetimi  Çalışma Yöntemi

12 Çal ış maya Haz ı rl ı k 1.Fizyolojik Hazırlık Çalışmaya başlamadan önce temel ihtiyaçlarınızı giderin. Sağlığınıza Dikkat Edin Olumlu Yüz İfadesi Oluşturun Duruşunuzu Düzeltin

13 Çal ış maya Haz ı rl ı k 2. Psikolojik Hazırlık *Konuyu Netleştirin *İlgili ve İstekli Olun *Yönteminizi Seçin *Harekete Geçin *Konunun Önemini Belirleyin *Okuma Amacınızı Belirleyin

14 ÇALI Ş MA ORTAMI Çalışma ortamı nasıl düzenlenirse işimiz kolaylaşır ?????????

15 Çalışma ortamı nasıl düzenlenirse işimiz kolaylaşır? A)Ben dağınık bir insanım.Çalışırken de dağınık çalışırım. B)Çalışmaya başlamadan önce çalışacağım odayı temizlerim. C)Çalışmaya başlamadan önce gerekli malzemeleri temin eder, gerekli olmayacak malzemelere veda eder çalışırken dikkatimin dağılmasına izin vermem.

16 DERS ÇALIŞIRKEN AYRI BİR ODANIZ VEYA SİZE AİT BİR DERS ÇALIŞMA KÖŞENİZ OLSUN

17 TV İZLEYEREK YADA MÜZİK DİNLEYEREK DERS ÇALIŞMAYIN

18 DERS ÇALIŞIRKEN VERİMLİ OLDUĞUN ZAMANLARI KEŞFET

19 SİZİ ÇALIŞMANIZDAN ALIKOYACAK KİŞİLERE, DURUMLARA “HAYIR” DEMESİNİ BİLİN

20 OLUMLU DÜŞÜNÜN, ÖĞRENMENİN TADINA VARIN

21 Çalışmaya başlamadan önce çalışma sırasında gerekli olacak bütün malzemenin el altında bulunması, dikkatte kopmalara yol açacak kesintileri önlemek açısından yararlıdır.

22 Ders çalışmanızı tamamlamadan hiçbir şekilde kimseyi aramayın. Ders için bir şey soracak dahi olsanız bunu dinlenme aranıza erteleyin. Telefonla konuşmayı kendinize ödül olarak koyun

23 ZAMAN YÖNET İ M İ Çalışırken ideal ders saati: 40 -45 dk ders + 10-15 dk mola

24 ÇALI Ş MA PROGRAMI Çalışma programınız ”Ne zaman çalışmalıyım?, Neyi çalışmalıyım?, Nasıl çalışmalıyım?” sorularını yanıtlamalıdır. Ders çalışma programını dengeli yapınız. Sevdiğiniz derslere ayırdığınız süre kadar diğer derslere de zaman ayırınız.

25 ÇALI Ş MA PROGRAMI Öğrenmekte güçlük çektiğiniz dersleri en iyi öğrendiğiniz zamanlarda çalışmaya özen gösteriniz.. Haftalık programlarınızda sadece ders çalışmalara değil varsa hobilerinize de yer veriniz. Çalışma programı grup halinde uygulandığında daha etkili olmaktadır.

26 ÇALI Ş MA YÖNTEM İ 1-Ders derste öğrenilir.Çünkü;anlaşılmayan konular anında öğretmene sorulabilir. 2-Derste dinlenen konular aynı gün içinde kısa tekrarla pekiştirilir. 3-Tam öğrenilmeyen bölümler öğretmene tekrar sorulabilir. 4-Haftalık toplu tekrarlarla bilgi kalıcı hale getirilir.

27 Kısa Süreli Hafıza Uzun Süreli Hafıza Ö ğrenilen konu D ü zenli tekrarlar bilgi USH kaydedilir ve bilgi unutulmaz

28 NOT TUTMA Derste pasif durumdan aktif duruma geçersiniz Dersi dinlemeye konsantre olmanızı sağlar Dikkatiniz dağılmaz Zaman ve enerjiden ekonomi sağlarsınız Sınavdan önce yaşadığınız kaygı azalır Sınavlarda çıkacak soruların neler olacağını önceden bilirsiniz.

29 ETKİN OKUMANIN 5 PÜF NOKTASI…! İzle (göz atma) Sor (soru sorma) Oku (okuma ve işaretleme) Anlat (sesli anlatım) Tekrarlama (bütün konunun tekrarı)

30 4- “BAŞAR”dığını göreceksin.

31 BENDEN BU KADAR GERİSİ SİZE KALMIŞ. UNUTMAYIN! DESTEK EKİBİMİZ HER ZAMAN YANINIZDADIR. TEŞEKKÜRLER Seyhan ÖZCAN Okul Psikolojik Danışmanı


"DÜZCE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Seyhan ÖZCAN Okul Psikolojik Danışmanı “VERİMLİ” ÇALIŞIYOR MUYUZ? 2014." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları