 İNSANLARI TURİZME YÖNELTEN NEDENLER  Turizmin öznesi olan insan yüzyıllardır seyahat etmektir.  Sanayi devrimine kadar dini, askeri ve ticari amaçla.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
Advertisements

Dogu Anadolu Kaplanları
Hayat Biçimini Seçmektir
Meteorolojinin Günlük Hayatımızdaki Yeri, Önemi ve Etkileri
Televizyon ve okul başarısı
EVİMDEYİM GÜVENDEYİM U.
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
Bodrum’da turizm Yakın zamana kadar Bodrum Turizminin referans unsurları; Deniz, kum ve güneş, Balık ve yöresel yemekler Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro,
Hazırlayan Yard.Doç.Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
PAZARLAMA KARMA ELEMANLARI:
KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU
Hazırlayan Yard.Doç.Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
TURİZMİN GELİŞMESİNE ETKİ EDEN UNSURLAR
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
ANTROPOLOJİ.
TURİZM COĞRAFYASI.
“DOKA’DAN TURİZME BÜYÜK DESTEK”
PAZAR RAPORLARI_2013.
Doğal unsurlar ve olayların insanlara etkileri
Işık kirliliği ve deniz kaplumbağaları
SAĞLIKLI YAŞLANMA: SOSYAL BİR OLGU
DÜNYA’NIN HIZLA GELİŞEN ENDÜSTRİSİ: TURİZM
Ülkemizin Doğal Kaynakları
HOBİLERİMİZ VE BİZ Kazanım: Hobilerin insan hayatındaki önemini belirtir. 11. Sınıf 26 nolu kazanım etkinliği.
TANITMA NEDİR Turizmde tanıtma; yurt içinde veya yurt dışında insanların ilgilerini bir ülkenin bölgenin ya da turistik bir yerin turistik ürünleri üzerine.
GİRİŞ A) TANIM Turizm hukuku, turisti ve turizm endüstrisi kuruluşlarını ilgilendiren kurallar topluluğudur. B) NİTELİKLERİ Evrensel nitelikli kurallar.
TARİHSEL SÜREÇTE ŞEHİRLER
SURRAM.
Hepimizin DünyasI 1. Dünya Çocukları.
 1- Okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının,
kayaköy KAYAKÖY KAYAKÖY Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli.
AMAÇLARIM VE KAYNAKLARIM
Turizm Nedir ? Başka yerleri görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek ve alıveriş yapmak için yapılan gezilerdir. Bu gezilere katılanlara turist denir. Turizm;
HATİCE ARSLAN GÜLTEN ERGÜL
Turizm Pazarlaması Çevresi
KONGRE TURİZMİ VE FUAR ORGANİZASYONU
Kongre ve Fuar Organizasyonu (4.Hafta)
REKREASYONEL SPOR Öğr. Gör. Hasip CANA 2016.
KONGRE ve FUAR ORGANİZASYONU(2.Hafta)
KONGRE FUAR ORGANİZASYONU 3.Hafta
 Sözün, cümlede genel anlatıma aykırı olması. Bu hastalığa yakalananların küçük bir kısmının ölüm şansı vardı.  Yakın anlamlı ya da öyle görünen kelimelerin.
Yardımlaşma ve iş birliği
SPOR ETKİNLİK ENDÜSTRİSİNİN ÖZELLİKLERİ
GİRİŞ GİRİŞ Turizm ve seyahatin geleceğine bakmak, dumanlı kristal bir küreye bakmakla eş değer anlam taşımaktadır. Sizlere geleceği gösterebilmemiz.
ERGENL İ K DÖNEM İ MUĞLA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
GİRİŞ Bu noktaya kadar size turizm endüstrisinin farklı hizmet sağlayıcılarıyla ilgili bilgiler verildi. Eğlenceden ulaşıma kadar her hizmet sağlayıcı,
GİRİŞ Ülkenizde ya da coğrafi bölgenizde turizm ne kadar önemlidir? Şehrinizde ya da kasabanızdaki mevcut istihdamın ne kadarlık kısmı turizm ile.
“Tüm hayatım boyunca dolaştım, seyahat de ettim
8 GRADE UNIT 6 ADVENTURES VOCABULARIES
Hep Birlikte Ünitesi.
Nesli Tükenen Hayvanlar
Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
MERAK ÖZENTİ ARKADAŞ BASKISI FARKLI GÖZÜKMEK SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAMAK BEĞENİ TOPLAMAK İLGİ, SEVGİ VE ŞEFKAT YOKSUNLUĞU.
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
ÖĞRENME, BELLEK, DÜŞÜNME İnsanlar öğrenme dürtüsüyle doğarlar. Öğrenmeye karşı merak ve bundan duyulan zevk insanın doğasında vardır. W. E. Deming (Deming)
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
KONGRE TURİZMİNİN DİĞER TURİZM TÜRLERİ İLE İLİŞKİLERİ
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Özel İlgi Turizmi Tanımları
Özel İlgi Turizmi Tanımları
ÖZEL İLGİ TURİZMİ (Alternatif ve Sürdürülebilirlik Kavramları)-2
TUI-2.
ERGENLİK DÖNEMİ ANNE-BABA SORUMLULUKLARI
Yaşlı Bakımı Turizminde
YAZ TATİLİ.
Meteorolojik Olayların Günlük Hayata Etkileri Meteorolojik Olayların Günlük Hayata Etkileri.
REKREASYON. BÖLÜM: 1 ZAMAN VE BOŞ ZAMAN DEĞERLENDİRMEYLE İLGİLİ KAVRAMLAR.
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
Sunum transkripti:

 İNSANLARI TURİZME YÖNELTEN NEDENLER

 Turizmin öznesi olan insan yüzyıllardır seyahat etmektir.  Sanayi devrimine kadar dini, askeri ve ticari amaçla yapılan seyahatler, sanayi devriminden sonra yerini teknolojiye – ulaşım araçlarındaki gelişmelerden ve sosyal değişimlerden vb. dolayı eğlenme, dinlenme, kültür, spor vb. amaçlarla gerçekleştirilmeye bırakmıştır.

 Burada turizm olayına katılacak insanı ( turist) turizme yöneltecek faktörler önem kazanmaktadır.  Her turist farklı sebeplerle seyahati gerçekleştirebilir.  Bu sebepler : merak, kültür, dinlenme, eğlenme, spor, sağlık,inanç, ziyaretler, kongreler ve toplantılar, macera, hobiler, alışveriş şeklinde sıralanabilir.

 Merak etmek, diğer bir ifadeyle insanın bilmediğini sorgulaması ve öğrenmek istemesi asırlardır devam etmektedir.  Bilmediği bir yeri görmek isteyen insanlar bu sebeple seyahat etmektedirler.

 Kültür, insanların yaşadığı çevreye göre şekillenen, zamanla bireyin yaşam şeklini alan ve birçok unsurdan oluşan değerler sistemidir.  Bulunduğu çevreye göre değişiklik gösteren kültür, birçok turist için çekicilik yaratır.Bölgesel veya ulusal kültürel değerler (yemekler,müzikler,düğünler vb.) insanların ilgisini çekmektedir.Bu sebeple insanlar,yeni kültürler görmek ve tanımak için seyahatlere katılmaktadırlar.

 Aşırı şehirleşme ve çalışma hayatının yüksek temposu insanların boş zamanlarını dinlenmeye ayırmasına sebep olmuştur.  Şehirlerde,kalabalıkta yorulan insan dinlenme faaliyetinin yoğun olduğu tatili seçmektedir.

Hayatının rutinliğinden sıkılan insan dinlenmenin aksine diğer bir rahatlama ve stres atma yöntemi olan eğlenmeyi tercih etmektedir. Bu sebeple, eğlenme faaliyeti yoğun turizme yönelmektedir.

 Hareketsiz yaşamından sıkılan herhangi bir spor dalını hobi olarak yapan veya izleyen kişiler spor amaçlı seyahat yapmaktadırlar.  Kayak yapmak için Sarıkamış Kayak Merkezi’ne gitmek veya Formula 1’i izlemek için Avustralya’ya gitmek bu tür seyahatlere örnektir.

 Sağlık amacıyla yapılan seyahatler son dönemlerde artış göstermektedir.  İnsanlar artık kendilerini daha iyi hissetmek sağlık sorunlarına bir çözüm aramak ve iyileşmek için seyahatlere katılmaktadır.

 Sosyalleşme insan için bir ihtiyaçtır.  Bu sebeple insanlar ailelerini,dost ve akrabalarını ziyaret etmek isterler.  Dost, akraba ve aileleri ziyaret insanları turizme yönelten sebeplerden bir tanesidir.

 Macera tutkunu insanlar, yeni maceralar yaşamak için turizm faaliyetine katılırlar.  Rafting ( akarsuda bot ile yolculuk yapmak),yamaç paraşütü, dağcılık, bungee jumping ( yüksek bir yerden esnek bir halatla atlama) vb. macera severlerin katılmak istediği seçeneklerden bazılarıdır.

 Hobiler bireylerin turizm faaliyetine yönelten sebeplerdendir.  Özel ilgi turizmi de denilen bu turizm türüne hobi sahibi insanlar katılmaktadırlar.  Örneğin;  Caretta caretta kaplumbağalarının yumurtadan çıkışını izlemek için Muğla’nın Ortaca ilçesinin İztusu sahiline gitmek hobi ( öz ilgi) amaçla yapılan seyahatlerdir.

 karşılamak ve hediye almak gibi amaçlarla turizme yönelirler.  Burada; seyahatteki temel amaç alışveriş yapmaktır.  Alışveriş severlerin tercih ettiği Dünya da önde gelen merkezlerden bazıları; New York,Paris,Madrid,Roma,İstanbul,Kuala Lumpur,Moskova ve Pekin ‘dir.

 ESRA ÖZKAN  SEMİHA ARSLAN

 EDİTÖR ÖĞR. GÖR. MURAT KILIÇBEY