17 Adımda test çözme teknikleri 1. Bir konuyla ilgili soruları çözmeden önce o konuyu iyi öğreniniz. Soru çözerek de öğrenip öğrenmediğinizi hem kontrol.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sınav ve Test Tekniği Her işin bir tekniği vardır.
Advertisements

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Ercüment EŞSİZ.
SINAV KONUŞMALARI: “SINAVDA NEDEN YAPAMIYORUM?”
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
TED ANTALYA KOLEJİ PDR VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME SERVİSİ
REHBERLİK ÇALIŞMALARI
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
Konu testlerini çözerken soru köklerini dikkatle okuyup, yönlendirmeleri iyi takip edin.
“Sınav Başarısı İçin” tüyolar TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
REHBERLİK SERVİSİ GÜLGÜN SÜYÜR
Yerleştirme sınavları test tekniğine dayalı sınavlardır.
HAZIRLAYAN: MURAT CİVELEK
Verimli Ders Çalışma Yöntemleri
HOŞ GELDİNİZ.
Çanakkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü www. canakkaleram
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE PARAGRAF SORULARI HAKKINDA İPUÇLARI
ÇÖZDÜĞÜNÜZ HER SORUNUN DOĞRU ÇIKMASI İÇİN;
zamanı belirlenmiş amaçlar ve saptanmış öncelikler doğrultusunda programlı kullanmak. eğlenme dinlenme aile sevdiklerim hobilerim Yeni reçete…….. Etkili.
(Sınavdan önceki 1-2 gün) Pikniğe gitmenizi tavsiye etmiyoruz.
REHBERLİK SERVİSİ. SINAV KAYGISI  SINAV KAYGISI NEDİR? Sınav öncesinde öğrenilen bilgilerin, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel.
Matematik Dersine Nasıl Çalışmalıyız??
 Girdiğiniz dersin sınavına odaklanın.  Soruyu anlamadan çözüme başlamayın.  Eleme metodu kullanın.  Soruyu cevaplamada doğru cevap olmayacak şıkları.
SINAV TAKTİKLERİ GÜCE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı.
Test Tekniğinde Başarılı Olmak İçin Altın Kurallar.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ 15 ADIMDA TEST ÇÖZME: 1.Çözeceğiniz testin konusunu önceden mutlaka okuyun… 2.Testi hazırlayan kişinin ne demek istediğini düşünüp.
SINAV STRATEJİLERİ VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
SINAV TAKTİKLERİ.
YGS-LYS Esnasında Nelere Dikkat Edilmelidir. 1. Sınava başlamadan önce soru kitapçığına göz gezdirin. 2. Sınavda en iyi olduğunuz alandan başlayın. 3.
GÖLCÜK RAM RPDH BÖLÜMÜ SBS çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. Bu sorular, bilginin yanında sunulan metni ya da grafiği yorumlayabilme, uygun.
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
18 Adımda Test Çözme Becerisi
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER
Özlem DÜZGÜN Psikolojik Danışman. Yerleştirme sınavları içerik bakımından oldukça fazla konu kapsayan, psikolojik olarak ise bireyde gerginlik yaratan.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Özcan SULU Rehber ve Psikolojık Danışman
Test Çözme Teknikleri.
SBS'DE BAŞARI İÇİN ALTIN ÖNERİLER.  Sınavdan bir gün önce kuru baklagiller gibi gaz yapıcı besinler tüketmeyin.  Midenize ağır gelebilecek çok yağlı.
YGS TESTLERİNDE YERALAN SORULAR ZORLUK DÜZEYLERİNE GÖRE 5’E AYRILMAKTADIR.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. Sınav yaklaştıkça kaygınız iyice artar. Fakat unutulmamalıdır ki bu kaygıyı tek başınıza yaşamıyorsunuz. Herkes sizin yaşadığınız.
REHBERLİK SERVİSİ YAYINIDIR
HOŞ GELDİNİZ  REHBERLİK SERVİSİ. TEST ÇÖZME TEKNİĞİ.
 REHBERLİK SERVİSİ YAVUZ ÖCAL REHBER ÖĞRETMEN.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ŞAHİNBEY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Psikolojik Danışman Gamze UĞUR.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
TEST TEKNİĞİ. Test tekniğine dayalı sınavlarda başarısızlığın nedeni bilgi eksikliğinin yanında sorulara yaklaşım tarzından veya soru stiline aşina olmamaktan.
 her sorunun bir doğru cevabı, bir çeldiricisi iki tanede kendi içinde doğru fakat kesinlikle cevap olamayan şıkkı vardır.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ÇANKIRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
EĞİTMEN KOLEJİ VERİMLİ ÇALIŞMA VE TEST TEKNİKLERİ.
TURLAMA YÖNTEMİ Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine göre 5’e ayrılmaktadır. göre 5’e ayrılmaktadır.
 Fen Liseleri  Anadolu Liseleri  Sosyal Bilimler Lisesi  Anadolu Teknik Ve Meslek Liseler  Anadolu İmam Hatip Liseleri  Sağlık Meslek Liseleri 
YGS’ye doğru… Psikolojik Danışman.
PSİKOLOJİK DANIŞMA & REHBERLİK SERVİSİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ 2006
Test Çözme Teknikleri.
H. A. AKINCI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Sunum Akışı Neden test ve deneme sınavı çözüyoruz?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA, MOTİVASYON VE BAŞARILI OLMA
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YGS ve LYS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
SINAVLARDA BAŞARILI OLMA YOLLARI
REHBERLİK ÇALIŞMALARI
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE PARAGRAF SORULARI HAKKINDA İPUÇLARI
Sunum transkripti:

17 Adımda test çözme teknikleri

1. Bir konuyla ilgili soruları çözmeden önce o konuyu iyi öğreniniz. Soru çözerek de öğrenip öğrenmediğinizi hem kontrol ediniz hem de tekrar ediniz. İşlemediğiniz veya bilmediğiniz konuların sorularını çözmeyiniz! 2. Amaç sınavda başarılı olmak ise sınavın niteliğine uygun sorular çözmeye çalışınız.

3. Soruları kendinize zaman tanıyarak çözünüz. Çünkü gerçek sınav sadece bilginizi değil bilgi kullanma hızınızı da ölçmektedir. 4. Soruları ayırt etmeyin. Her sorunun size sınavda sorulabileceğini düşünerek yanıtlamaya çalışın. 5. Çözemediğiniz veya yanlış çözdüğünüz soruların mutlaka doğru çözümünü öğreniniz. 6. Bir soruya çok fazla takılarak zihninizi bulandırmayınız ve böylece durduk yere kendinizde stres oluşturmayınız.

7. Soruyu daha kolay çözmenizi sağlayacak önemli kelimelerin altını çiziniz. Sorudaki her şeyin altını çizmeyiniz. 8. Her gün belirli miktarda soru çözmeye çalışınız ve zamanla bu soru miktarlarını aşama aşama arttırınız. 9. Öncelikle soruyu daha sonra verilen bilgileri okuyunuz. Soruyu ve verilen bilgileri anlamadan asla şıkları okumaya başlamayınız. 10. Bütün şıkları mutlaka okuyunuz. Şıkların hepsini okumadan doğru olduğuna inandığınız şıkkı işaretlemeyiniz. *11. Yanlış olduğuna kesin emin olmadıkça, ilk işaretlediğiniz cevabınızı değiştirmeyiniz.

12. Doğru çözdüğünüzden emin olmadığınız soru ve sorular varsa tekrar göz atmak için işaret koyup sınavın en sonuna bırakınız (turlama yöntemi). 13. Yanlış çözdüğünüz sorulardan ötürü ümidinizi kaybedip asla karamsarlığa düşmeyiniz. 14. Çözemediğiniz soruları düşünerek stres yapmayınız. Her öğrencinin çözemeyeceği sorular mutlaka çıkabilmektedir. 15. Uzun paragraftan oluşan soruları “uzun soru zordur” yargısında bulunarak o soruyu okumadan geçmeyiniz. Unutmayın! Uzun paragraf türündeki sorular daha kolay sorulardır ve genelde cevaplar paragrafın içinde gizlidir.

16. Doğru cevaba daha kısa sürede ulaşmak istiyorsanız yanlış olduğuna inandığınız şıkları hemen eleyiniz. 17. Sayısal sorularda işlemleri mutlaka kaleminizi kullanarak yapınız. Hafızanızdan işlem yapmak hem sizi hataya sürükleyecek, hem de size daha fazla zaman kaybı sağlayacaktır.

HAZIRLAYAN: SEL İ N TANLAK