Teknoloji ve internet bağımlılığı nedir? Teknoloji bağımlığının belirtileri nelerdir? Nedenler ve Özellikler Bireysel yaklaşım Aileye yaklaşım.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgisayar ve Internet Bağımlılığı
Advertisements

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VELİ SUNUMU
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
MADDE BAĞIMLILIĞINDA BİZE DÜŞENLER
Güvenli İnternet Kullanımı
Şİddet Muhammet GÜLER.
ANA BABA VE ERGENLİK.
AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.
Ş İ D D E T ŞEHİTKAMİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
İlkokul Çocuklarının Özellikleri ve Ailelere Öneriler
ÇEVRİMİÇİ VE ÇEVRİMDIŞI İLETİŞİM VE SONUÇLARI.  Teknolojik imkânlar ve bu bağlamda internet imkânları sayesinde sosyal, psikolojik ve nörogelişimsel.
Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Sağlık
Bu sunudaki içeriğin daha ayrıntılı hâline Yeşilay tarafından ilkokul çağı öğrencilerine ve çocuklara yönelik hazırlanmış aşağıdaki kitapçıktan ulaşabilirsiniz:
Çocuk Psikolojisi Hazırlayanlar TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM
Uzm.Psk.Dan.Sinem TARHAN
İnternette Güvenlik. Güvenlik O Günlük hayatta tanımadığınız kişilerle konuşmak, onlara kendiniz ve aileniz hakkında bilgi vermek, onlardan yiyecek içecek.
Tutum Kişinin herhangi bir olaya ve kişiye karşı olan tutumu onun kişiliği doğrultusunda gerçekleşir. Genellikle ev dışındaki ortamlarda yaşıtları tarafından.
Ş ÜKRAN ÖZTÜRK PS İ KOLOJ İ K DANI Ş MAN ET İ HOLD İ NG İ LKÖ Ğ RET İ M OKULU PDR SERV İ S İ
TEKNO-UYUM AİLEMLE MUTLUYUM
İLÇEMİZ S.B.S BAŞARISI. TÜRKİYE ORTALAMASI İLÇEMİZ ORTALAMASI TÜRKÇEMATEMATİK FEN BİLİMLERİ SOSYAL BİLİMLERİNGİLİZCE
AKRAN ZORBALIĞI.
İNTERNETTE SOHBET ETMEK. Kontrol edilemeyen sohbetler. Anne babalar çocuklarının arkadaşlarını ve hatta arkadaşlarının ailelerini tanımaya gayret ederlerken,
BİT KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZZ
TV VE İNTERNETİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Bu sunuda TBM için hazırlanmış olan «Teknolojiye Bağımlı Yaşamamak İçin» adlı (Metin: Mehmet Dinç, 2014, İstanbul: Yeşilay Yayını) broşürden yararlanılmıştır.
ÇOCUK VE GENÇLERDE İNTERNET BAĞIMLILIĞI
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VELİ SUNUMU
EKRAN BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ
ERGENLİK DÖNEMİNDE RİSKLER ve SORUNLAR
TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
İnternet, cep telefonu vb
BİT’İN SOSYAL KÜLTÜREL KATKILARI
ANNE BABA TUTUMLARI VE OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ÖNEMİ
A.PAKSOY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
RİSKİ YÖNETMEK.
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Sunar. ÇOCUĞUN GELİŞİM DÖNEMLERİ 0 – 2 YAŞ BEBEKLİK DÖNEMİ 2 – 6 OYUN DÖNEMİ 6 – 12 OKUL DÖNEMİ 12 – 18 ERGENLİK.
OKUL KORKUSU VE BAŞ ETME YOLLARI
ERGENLERDE MADDE KULLANIMI Sosyal Hizmet Uzmanı Ercan Mutlu
BAĞIMLILIK TÜRLERİ 1-TEKNOLOJİ 2-TÜTÜN 3-MADDE 4-ALKOL 5-KUMAR
ŞİDDET eğilimi olan ve SUÇA itilen çocuk ve gençler
ÇOCUĞUMUN OKUL BAŞARISININ ARTMASI İÇİN NELER YAPMALIYIM?
İNTERNET VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
EĞİTİM BAŞARISINI ARTIRMADA AİLENİN ROLÜ
Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Sağlık
Ailenin Çocuğun Başarısındaki Rolü ,Sağlıklı İletişim ve Aile Sağlığı
Yazdırma: Yazıcınız bizim yazıcılarımız gibi yazdırmayabilir; bu nedenle birkaç deneme baskısı yaptığınızdan emin olun. Nesneler tam anlamıyla hizalanmıyorsa,
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız Bilim ve teknoloji sayesinde bir yerden bir yere kolaylıkla gidebiliyoruz. Son derece hızlı haberleşebiliyoruz. Dahası.
ÇOCUK ve TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
MEDYA NEDİR?. MEDYA NEDİR? ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
Yrd. Doç. DR. Tülay KUZLU AYYILDIZ ERGENLİK DÖNEMİ SAĞLIK SORUNLARI
Bİlİşİm Teknolojİlerİ VE YazIlIm Dersİ
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
Teknoloji Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı
ANA BABA VE ERGENLİK.
AİLEMİZDEKİ AFACAN : İNTERNET
BAŞARIYI ARTIRMADA AİLEYE DÜŞEN GÖREVLER REHBER ÖĞRETMEN HABİB TAŞAN
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ Psikolojik Danışman Serpil KARACA
Bilgisayar Ve Cep Telefonunun Zararları. KONULAR Göz problemleri Okuldaki ders durumumuzu düşürme Sosyalleşme üzerinde etkisi Beyin hücrelerini öldürür.
SANAL ORTAM VE SOSYAL MEDYANIN İLKOKUL ÇOCUKLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
OKUL REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI OKUL REHBER ÖĞRETMENİ ZEHRA KOCA
Yeşilay, sigara, alkollü içki  ve diğer uyuşturucu madde gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve gençlerin korunması.
Teknolojinin zararları ve faydaları. Teknolojinin faydaları 1.Teknoloji sayesinde bilgi alışveriş kolaylaştı. Dünyanın öteki ucunda gerçekleşen bir olaydan.
SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN ZİHİNSEL,DUYGUSAL VE SOSYAL SAĞLIĞIN ERGEN BİREYLER AÇISINDAN ÖNEMİ.
Sunum transkripti:

Teknoloji ve internet bağımlılığı nedir? Teknoloji bağımlığının belirtileri nelerdir? Nedenler ve Özellikler Bireysel yaklaşım Aileye yaklaşım

Zaman içinde bireylerin veya cocukların teknolojiyi (internet, telefon, sosyal medya vs) kontrolsüz ve ölçüsüz olarak kullanmasına kısaca teknoloji bağımlılığı diyebiliriz.

BELİRTİLERİ ve ZARARLARI Birkaç dakika diyerek, saatler harcamak İnternetin ve teknolojik aletlerin başında geçirdiği zaman hakkında yalan söyleyebilirler, Mahrum kaldıklarında huzursuz ve öfkeli olabilirler, Yeme bozuklukları görülebilir.( hemen yuttuğu için) Okul saatlerinde ve uyku saatlerinde gecikmeler yaşarlar, Fiziksel ağrılar yaşayabilirler.

Çocuk her seslenildiğinde dönüp bakmayabilir, Çocuk yüzyüze ilişkiden kaçabilir Konuşma bozuklukları görülebilir. Çocuğun ebeveynleri ile ya da arkadaşları ile ilişkisini olumsuz etkileyebilir ya da derslerinde başarısızlık, ödev yapmak istememe, yazı yazmaktan sıkılma şeklinde tezahür edebilir.

Çocuklarda teknoloji bağımlılığı, ergenlik döneminde içe kapanma, teknoloji dışı etkinliklere katılmak istememe, aile ve arkadaş ilişkilerinde bozulma görülebilmektedir. ÖNEMLİ!!

ÇOCUGUN HAYATINA DAHİL OLMAK

SİZCE ÇOCUKLARDA Kİ İNTERNET YÖNELİMİNİN FAZLA OLMASININ NEDENLERİ? Aile arası yetersizlik olabilir ; Çocuklarla kaliteli bir zaman geçirememe Herhangi bir spor, sanat ve sosyal etkinliklerde bulunmaması.

AİLELER NE YAPMALI ? Anne babalar öncelikle kendi teknoloji kullanım alışkanlıklarını gözden geçirmelidir. Unutulmamalıdır ki çocuklar öncelikle kendi anne babalarını örnek alırlar

Aileler çocuklarının teknoloji kullanımına süre kısıtlaması getirmeli ve uygulamalıdır. Ebeveynin çocuğun hangi sanal ortamlarda bulunduğunu, seyrettiği içeriğin yaşına uygun olup olmadığını daha rahat kontrol edebilmesi için küçük çocukların telefon ve bilgisayar kullanımı ailelerin yanında ortak alanda olmalıdır. Çocukla birlikte hareket etme

Teknoloji ile çok fazla vakit geçiren, teknoloji olmadığında ne yapacağını bilemeyen, elinden alınmak istendiğinde verdiği tepkiler dolayısıyla ailelerin kısıtlanma uygulamasının zorlaştığı durumlarda bir uzmandan yardım almakta fayda bulunmaktadır. Bu tarz durumlarda ileride çocuklarda teknoloji bağımlılığı rahatsızlığının ortaya unutulmamalıdır. Ailelerin bu durumda mutlaka yardım almaları gerekmektedir.