Zanzibarlı turist rehberim Raşid’le Forodhani Bahçeleri’nde buluşup yola koyulduk. Bu yeşil vahayı ve Hint Okyanusu’na açılan kumsalında suya dalıp çıkan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OSMAN AKÇA EDEBİYAT ÖĞRETMENİ. İSLAMİYETİN KABULÜNDEN SONRA OLAY ÇEVRESİNDE OLUŞAN EDEBİ METİNLER.
Advertisements

Wank Manastırı ( Kızıl Manastır) Garmik Vank
1.TROIA MODA HAFTASI 1.TROIA MODA HAFTASI TANITIM DOSYASI.
Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI Müslüm ÖZCAN tarafından yapılan Külliyenin kurucusu Sultan II. Bayezid büstünün açılışı.
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
İSİM GRUBU. Bu konu için önerilen literatür: 1. İSİM TAMLAMASI: Leyla Karahan, Türkçede Söz Dizimi, Akçağ Yayınları, 2008, İYELİK GRUBU VE İSİM.
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
SU HALDEN HALE GİRER. İŞTE YAĞMURUN OLUŞMASI! Yağmurun oluşmasında 2 işlem gerçekleşiyor. Yoğunlaşma ve buharlaşma. Güneş ışığının etkisi ile her gün.
Gıda ile uğraşan bir işletmenin sahip olması gereken standartlar.
SIFIRIN TAR İ HÇES İ NESL İ HAN KAPLAN Haluk Bingöl CMPE 220-Fall 2010/ /11.
BAĞLAÇ. BAĞLAÇ  Eş görevli sözcükleri, söz öbeklerini, cümleleri birbirine bağlayan ya da çeşitli anlam ilgileri kuran sözcük veya söz öbekleridir. Başlıca.
DERS :FEN VE TEKNOLOJİ KONU:BASİT MAKİNELER
Temiz su kaynakları azalıyor. Dünyanın üçte biri sularla kaplı olmasına rağmen ancak yüzde iki buçuk kullanılabilir temiz su bulunuyor. temiz su kaynakları.
Satın aldığınız mal ve hizmetin ; Ambalajında,etiketinde, tanıtma ve kullanma klavuzun da belirtilen, Satıcı tarafından vaadedilen, Standardında belirtilen,
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
Gitmek İ stedi ğ im BirÜlke FRANSA. KENDİMİ TANITIYORUM KENDİMİ TANITIYORUM Adı:İncilay Soyadı:Baş Sınıfı:4/c No:1121 Okul:Tezer Taşkıran İ.Ö.O. Ders:Bilişim.
S. R. Ranganathan ve Bilgi Hizmetlerinin Geleneksel İlkeleri
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
TÜRKİYE SELÇUKLU DEVLETİ’NİN KURULUŞ DÖNEMİ. Süleyman Şah Dönemi ( ): Türkiye Selçuklu Devleti’nin kurucusu Süleyman Şah’tır. Süleyman Şah,
KONUŞMA VE BİZ Emin ÖZDEMİR. Bizi biz kılan konuşma gücümüzdür.Bu gücü yitirdiğimizde, dilsizleştiğimizi düşünelim. Suskunun dayanılmaz köleliğine düşeriz.Dış.
Beşinci Bölüm EKONOMİK ORGANİZASYON
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Çağdaş Türk sanatını konu alan birçok kaynakta, ulusal ve yöresel Türk resminin kurucusu ve öncüsü olarak nitelendirilen Turgut Zaim, 1906 yılında İstanbul`da.
PNÖMONİ.
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
Mustafa Süreyya SEZGİN Mustafa Süreyya SEZGİN HAT SANATI Arap harfleri çevresinde oluşmuş güzel yazı yazma sanatıdır. Bu sanat Arap harflerinin 6. yüzyıl.
ATLETİZM.
F İ NLAND İ YA EG İ T İ M S İ STEM İ Dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip Finlandiya’da özel okul yok, öğrenciler günde 4 saat ders yapıyor,
Mevlana Celaleddin-i Rumi. Mevlana Celaleddin-i Rumi: Mevlana hazretleri 1207 yılında Horasan'ın Belh şehrinde dünyaya geldi. Asıl adı Muhammed Celaleddin'dir.
 Pamela Spence, 1975 doğumlu şarkıcı, oyuncu. 80ler synth pop tarzını günümüze uyarlayan Spence, Teoman ’ın vokalisti olarak ünlendi. Birçok tiyatro.
CÜMLENİN ÖGELERİ TEOG SORULARI
OYUNUN TARİHÇESİ Doç. Dr. Ender DURUALP.
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
Betül GÜLER
SAHİBİNDEN.COM ve HEPSİBURADA.COM
Bölüm 11: Çembersel Hareket. Bölüm 11: Çembersel Hareket.
Kaldırımlar Yayalarındır
ASKIDA KAHVE.
SÖYLE CANIM BİLİRMİSİN…?
MURATHAN MUNGAN’ DAN.
İSTENEN DAVRANIŞLARIN DESTEKLENMESİ I
Sağlık ve kültür Doç. Dr. Melike KAPLAN.
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
kısa metrajlı yazı ses düğmesini açabilirsiniz

KURT AİLESİ.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
Sporcu beslenmesinde en önemli hedefler
Spiritüellik.
KUDÜS.
Yaşlılar için felsefe George Carlin 102 yaşında (Sevimli bir ihtiyarcık) TÜRKÇEYE ÇEVİREN : ONUR AYANGİL SONUNA KADAR OKUMAZSANIZ, YAŞAMINIZDAN BİR GÜN.
MADDE’NİN AYIRTEDİCİ ÖZELLİKLERİ
DÜNYANIIN YEDİ HARİKASI HAZIRLAYAN:EDANUR CERİTLİ NUMARA:
TÜRKİYE' DE BAĞIMLI ÇOCUK VE ERGENLERİN MADDE SPEKTRUMU
Yazı Sistemleri.
ASKIDA KAHVE.
MADDENİN AYIRTEDİCİ ÖZELLİKLERİ
Dünyanın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
Öğretmenlik Meslek Etiği
İŞ ve Meslek Sosyolojisi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
VELİ SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
Osmanlı’da Eğitim-Öğretim
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ KAZANDIRMA
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Zanzibarlı turist rehberim Raşid’le Forodhani Bahçeleri’nde buluşup yola koyulduk. Bu yeşil vahayı ve Hint Okyanusu’na açılan kumsalında suya dalıp çıkan.
Sunum transkripti:

Zanzibarlı turist rehberim Raşid’le Forodhani Bahçeleri’nde buluşup yola koyulduk. Bu yeşil vahayı ve Hint Okyanusu’na açılan kumsalında suya dalıp çıkan çocukların sevinç çığlıklarını geride bıraktığımız yolda iki önemli yapıyla karşılaştık. Sağımızda, Ummanlı Arapların XVIII. yüzyılın başlarında inşa ettiği Eski Hisar’ın mazgallı duvarları yükseliyor. İç duvarlarının önünde hediyelik eşya tezgâhları dizilmiş. İnip şöyle bir göz attıktan sonra sol tarafta bulunan ve XIX. yüzyıldan kalan Beytü’l-Acaib’e, yani Acayiplikler Evi’ne yöneldik. Bu tören sarayı, Zanzibar’da elektriğin sağlandığı ilk binaymış. Günümüzde müze olarak hizmet veriyor ama yapısal düzenlemeler nedeniyle ziyarete kapalıydı.

Ünlü rock grubu Queen’i ve solisti Freddie Mercury’yi bilirsiniz Ünlü rock grubu Queen’i ve solisti Freddie Mercury’yi bilirsiniz. Raşid beni, asıl adı Farrokh Bulsara olan Zanzibarlı Freddie Mercury’nin çocukluk yıllarını geçirdiği eve götürüyor. Sonra şehrin asıl hazinelerinin gizlendiği kalabalık, gizemli ve eski kalbine geldi sıra... Taş Şehir’in labirenti andıran düzeni ve 150 yıllık yolları, yaşından çok daha eski görünüyor. görünüyor. Bu sokakları yalnızca yayalar ve bisikletliler arşınlıyor. Cellabiye isimli geniş ve uzun kollu yöresel kıyafet giyen yaşlılar Jaws Corner isimli meydanda kahve keyfinde.