Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gıda ile uğraşan bir işletmenin sahip olması gereken standartlar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gıda ile uğraşan bir işletmenin sahip olması gereken standartlar."— Sunum transkripti:

1 Gıda ile uğraşan bir işletmenin sahip olması gereken standartlar.

2  İşletmenin tüketicinin gerek güvenliği gerekse sağlığı açısından çok önemli olan standartlar vardır.Bu standartlara sahip olmadan işletme üretim iznini alamaz.Biz bu slaytta o standartlardan bir kaçını incelicez.

3

4  Eldiven hem üreticinin hem tüketicinin sağlığı ve güvenliği için çok önemlidir.Buna binaen aranan standartlarda il eldiven yer alır.

5

6  Bonenin öneminee dikkat çekecek olursak,üreticinin olası bir saç düşmesi(dökülmesini) önlemek amaçlıdır. Tüketicini sağlığı işletmenin geleceği için çok önemlidir

7

8  Tek kullanımlık olan bu boneler,üreticide olası solunum yoluyla mikroskobik virüsleri uzak tutmayı amaçlar.Standartlar arasında önemi fazladır.

9

10  Mikrobu ve virüsü en fazla barındıran alan ayakkabının tabanıdır.Bu yüzden üretimin olduğu alana taşıyıcı görevi en fazla üstlenen ayakkabılar mutlaka galoşlanmalıdır.

11

12  Önlük yine virüsleri taşıyıcı rölünde oynayan kıyafetlerimizden korur.

13

14  Üretilen ürünün ambalajı çok önemlidir,hava teması en aza indirilmelidir.Bununla beraber en önemli unsur paletlerdir.Ürettiğimiz ürünü bir önceki slaytta gördüğünüz paletin üzerinde korunmalıdır,en az 30 cm kuralı vardır.

15  Bunlar gıda üreticisinin asgari standartlarıdır. Gittikçe sanayileşen çağımızda en sağlıklı ve güvenli üretimi-bu standartların yanında- şüphesiz makinelerdir.Tek tuşla hem seri üretime geçip,hem en güvenli ve sağlık ürün ortaya koyabilinir… Bknz:

16


"Gıda ile uğraşan bir işletmenin sahip olması gereken standartlar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları