ATOMUN YAPISI Nötronlar Atom küre şeklindedir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir.Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
Advertisements

MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
Hazırlayan:Selma Kayaköy
Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir
FEN VE TEKNOLOJİ PROJE ÖDEVİ OKAN DEGİRMENCİ 8-H / 571.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
ATOM ve YAPISI Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir. Atom kendinden başka hiçbir fiziksel ya da kimyasal metotlarla kendinden.
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir. Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
ATOM TEORİLERİ.
Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir.
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
FEN MADDENİN TEKNOLOJİ MADDENİN YAPI TAŞLARI ATOMLAR TANECİKLİ YAPISI.
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir.
MADDENİN YAPISI VE ATOM
Atom ve Yapısı.
ATOMUN YAPISI.
MADDE VE ÖZELLİKLERİ MADDENİN 4. HALİ PLAZMA.
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
Atom ve Yapısı.
ELEKTRİK.
ELEKTRON DİZİLİMİ VE ÖZELLİKLERİ
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
ATOM MODELLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
A.Ç PROTON : Çekirdeğin içinde bulunur ve pozitif ( + ) yüklüdür. NÖTRON : Çekirdeğin içinde bulunur ve yüksüzdür. ( 0 ) ELEKTRON : Çekirdeğin.
Ali DA Ğ DEV İ REN- B. ELEMENTLER VE SEMBOLLER İ.
Büşra Özdemir.
Atomun Yapısı.
Atomun Yapısı.
Atomlar ve Moleküller Her atom, elektrik yükü taşıyan eşit sayıda proton ve elektron ile belli sayıda yüksüz nötron içerir. Proton ve nötronlar.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ATOMUN YAPISI
Maddenin yapısı ve özellikleri
Maddenin Yapısı ve Özellikleri
ELEMENT VE SEMBOLLERİ SAF MADDE: Kendisinden başka madde bulundurmayan maddelere denir. ELEMENT: İçerisinde tek cins atom bulunduran maddelere denir. Yani.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
ATOMUN YAPISI.
ATOMUN YAPISI.
KİMYASAL BAĞLAR VE HÜCRESEL REAKSİYONLAR
ATOM VE KURAMLARI.
KİMYA -ATOM MODELLERİ-.
GENEL KİMYA DOÇ. DR. AŞKIN KİRAZ
ATOM VE YAPISI. Etrafımızdaki bütün maddeler atomlardan oluşmuştur. Atom sözcüğünün ilk ortaya çıkışı yüzyıllar öncesine uzanmaktadır. Democritus adlı.
ATOM KAVRAMLARI. ATOMUN YAPISI Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar. Geri Son sayfaya döner. Sayfa.
Atom ve yapısını inceleyelim
A T O M Camı kırmaya devam edersek.
MEDİKAL KİMYA Atom ve Molekül
Atom Modelleri ve Atom Modellerinin Tarihsel Gelişimi
ATOMUN YAPISI.
Atom ve Yapısı.
ATOMUN YAPISI VE KİMYASAL ÖZELLİKLER
MADDENİN YAPISI VE ATOM
ATOM ve YAPISI Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir. Atom kendinden başka hiçbir fiziksel ya da kimyasal metotlarla kendinden.
Atom ve Yapısı.
ATOMUN YAPISI.
ATOM VE YAPISI.
7.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KİMYA KONULARI
SAF MADDE VE KARIŞIMLAR
Sunum transkripti:

ATOMUN YAPISI Nötronlar Atom küre şeklindedir. Proton, nötron ve elektronlardan oluşur. ATOM İki kısımdan oluşur. ÇEKİRDEK YÖRÜNGELER Protonlar Nötronlar Elektronlar (+) yüklü (pozitif) yüksüz (nötr) (-) yüklü (negatif) 1 akb 1 akb 1/1840 akb p sembol n sembol e sembol

ENERJİ SEVİYELERİ K L M 1. e.s. 2. e.s. 3. e.s. Proton ve nötronlar çekirdekte toplu halde bulunur. Elektronlar ise çekirdeğin etrafında belirli uzaklıklarda belirli sayıda olacak şekilde dolanırlar. Belirli uzaklıktaki hareket bölgelerine yörünge veya enerji seviyesi denir. Enerji seviyeleri çekirdekten dışa doğru 1.E.S, 2.E.S., 3. E. S., şeklinde veya K, L, M, N … harfleri ile belirtilir. K L M 1. e.s. 2. e.s. Var olan elementler incelendiğinde en çok 7 tane yörüngeye sahip olan tespit edilmiştir. 3. e.s.

ELEKTRON DAĞILIMI Elektronlar yörüngelere dağılırken uydukları iki temel kural tespit edilmiştir. 1. Elektronlar yörüngelere n yörünge sayısını belirtmek üzere formülüne göre dağılır 2. Son yörüngede en çok 8 elektron bulunabilir.