MAKALE Eren Aluf & Gökhan Esin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Zeynep Lal Kırmızyeşil 11C
Advertisements

İnsanlar; duygu, düşünce ve isteklerini cümlelerle dile getirir. Cümleler ise sözcüklerden oluştuğu için sözcükler, dilin en önemli öğesidir. Sözcükler,
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
Ansiklopedi (Encyclopedia) Tanım : Bütün konularda kısa ve öz bilgi içeren bir çalışmadır. Belirli bir konu ile sınırlı yada genel kapsamlı olabilir.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
ROBOT.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
DİL ve ANLATIM DERSİ 10. SINIF PROJE ÖDEVİ
HERON & ZEPLİN İbrahim KURU SİVAS.
Öğretmeye bağlı, gerçekçi anlatım türlerinden biri olan günlükler, bir kişinin önemli ve kayda değer bulduğu olayları, gözlem, izlenim,duygu-düşünce.
KİRİŞ YÜKLERİ HESABI.
S. R. Ranganathan ve Bilgi Hizmetlerinin Geleneksel İlkeleri
Paragraf Nedir? & Herhangi bir yazının bir satırbaşından öteki satırbaşına kadar olan bölümüdür. & Duygu, düşünce, istekleri anlatım tekniklerinden yararlanarak.
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU
DEDE KORKUT HİKAYELERİ
YAZI TÜRLERİ GURBET DUYMUŞ
Bayramlarımız Hikmet SIRMA.
Türkiye’de yaşayan Suriye vatandaşları için HAYATI OKU PROJESİ.
Çağdaş Türk sanatını konu alan birçok kaynakta, ulusal ve yöresel Türk resminin kurucusu ve öncüsü olarak nitelendirilen Turgut Zaim, 1906 yılında İstanbul`da.
ANLATIMIN VE ANLATICININ TAVRI
Journal, Magazine, Periodical, Bulletin Dergi (Journal) Tanım:  Düzenli aralıklarla yayınlanırlar(haftalık,aylık vb)  Çeşitli yazarlar tarafından yazılmış.
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KATALOGLAMA VE SINIFLAMA EĞİTİM SEMİNERİ.
ŞOK HABER YAZILARI M.ŞAHİN. Haber Yazıları ile ilgili bazı terimler: Gazete: Politika kültür, ekonomi ve daha başka konularda haber ve bilgi vermek için.
METINLERIN SINIFLANDIRILMASI. Metinlerin Sınıflandırılması Metinler; gerçeklikle ilişkileri, işlevleri ve yazılış amaçlarına göre gruplara ayrılır. Buna.
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
Gezi Yazısı. Gezi yazısı bir yazarın gezdiği, gördüğü yerleri edebi bir üslûpla anlattığı bir yazı türü. Gezi yazılarından oluşan esere seyâhatnâme denir.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
Nurullah Ataç.  21 Ağustos 1898’de İstanbul Beylerbeyi’de doğdu. 1957’de Ankara’da yaşamını yitirdi. Türk edebiyatında modern anlamda deneme türünde.
CUMHURİYET ÖNCESİ GRAFİK SANATI GELİŞİMİ
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU’NUN EDEBİ ŞAHSİYETİ
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
MEKTUP.
Metinlerin Sınıflandırması
ABD'de pop sanatı Türkiye'de pop sanatı Başlıca Pop-Art sanatçıları
AHMET HAŞİM ( ).
GÖKTÜRK KİTABELERİ.
SERVET-İ FÜNUN DÖNEMİNDE ROMAN
Tanımı Özellikleri Konuyla İlgili Sorular
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
BİLİMSEL YAZIM TEKNİĞİ
BİLGİ KAYNAKLARININ TÜRLERİ DanIşma kaynaklarI – “Ready reference”
TARİHDE BİLİM BİLİM VE SANAT ÖZGÜRLÜĞÜ
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
SÖZ SANATLARI SUNUSU.
TOSHİBA FLASH DİSK.
...sınırlar çizilmeden, duvarlar örülmeden...
SOSYAL MEDYA VE HALK KÜLTÜRÜ
SERVETİFÜNUN EDEBİYATI
ROMAN NEDİR? Yaşanmış ya da yaşanabilecek olayların, insanlar arasındaki ilişkilerin, insan psikolojisinin uzun bir şekilde yer ve zaman bağlamında anlatıldığı.
BİTOLA veya MANASTIR Evet, yurtdışı seyahatimden sunum için bu şehri neden seçtiğimi bu resimlerde göreceksiniz. Şehir merkezindeki yayaların kullandığı.
LOJ436 Lojistik Yönetimi Ders – I
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
<<<<<<>>>>>>
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu BAŞARI TESTLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Tezin Olası Bölümleri.
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Araştırma Önerisi ve Hazırlanması
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bölüm 1 Giriş. Bölüm 1 Giriş Teknolojik Yeniliğin Önemi Teknolojik yenilik günümüzde birçok endüstrideki rekabet başarısının en önemli tek itici gücüdür.
Gerçek Yaşama Dayalı Durum Belirleme
Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu BAŞARI TESTLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Günlük (Günce).
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI II DERS XI
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
Attila Attila Partide Bize Katılın! Partide Bize Katılın!
Sunum transkripti:

MAKALE Eren Aluf & Gökhan Esin

Makale Nedir? -Temeli düşünce olan yazı türüdür. -Konu sınırlaması yoktur. -Genellikle bir düşünce,toplumsal bir olay,iklimsel bir gerçek,söz sanatları gibi konulardan bahsedilir.

Makalenin Özellikleri -Anlatım yalın ve yoğundur. -Nesnel bir nitelik taşır. -Bir tez ortaya konur. -Öne sürülen düşünce kanıtlanır. -Kısa ve öz olur. -Söz oyunlarına başvurulmaz ve süslü anlatımdan uzak durulur.

Ülkemizde Makale -Makale,ülkemizde gazete ile etkin ve kullanılır bir hale gelmiştir. -Gazete makalelerinin bir diğer adı da köşe yazısıdır.

Türk Edebiyatından Makale Örnekleri -Namık Kemal,Makaalat-ı Siyasiyye ve Edebiyye -Falih Rıfkı Atay,Eski Saat -Cavit Orhan Tütengil,Ağrı Dağındaki Horoz -Nadir Nadi,Cumhuriyet -Nurullah Ataç,Günlerin Getirdiği -Namık Kemal,Mukaddime

Dünya Edebiyatından Makale Örnekleri -David Kirkpatrick,A Deadly Mix In Benghazi -David Brooks,The Quality of Fear -David Aaronovitch,Is Liberty In Peril? -Andrew Rawnsley,Why Both the Tories and Labour are Vainly Yearning for Fantasy Leaders -Emma Brockes,Outbreak of Humility Rocks NY -Duncan Campbell,The Dark End of Fleet Street

ACABA İSTANBUL’DAN NİÇİN VERGİ VE ASKER ALINMAZ? -Yazı yeterince kısa ve öz bir şekilde yazılmış. -Gereksiz anlatımlara yer verilmemiş ve sade bir dil kullanılmış. -Yazar düşündüklerini rahat ve kesin bir şekilde okuyucuya anlatmış. -Yazar ortaya attığı tezi örneklerle destekliyor.

ACABA İSTANBUL’DAN NİÇİN VERGİ VE ASKER ALINMAZ? -Yazar devlette yaşanan siyaset ve yönetim problemleri ile ilgili düşündüklerini özgür ve nesnel ve ayrıca öznel bir şekilde anlatıyor. -Yazısını sadece kanıtlamak ve okuyanları aydınlatmak icin yazmıştır, ayrıca süsleme ve söz oyunlarına başvurmamıştır.