Liflerin Fiziksel Özellikleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Advertisements

KONUMUZ BİLİM FELSEFESİ.
Prof.Dr.Mehmet Tunç ÖZCAN
ÖLÇME TEKNİĞİ HAFTA 3. ÖLÇME TEKNİĞİ HACİM ÖLÇME Bir maddenin uzayda kapladığı yere onun hacmi denir. Hacim, ölçülebilen bir büyüklüktür. Cisimlerin hacimleri.
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
BU SUNUMUN İÇERİĞİ OLDUKÇA YETERSİZDİR. SAYFADA YAYINLANAN KRİTERLERE VE DERSTE KONUŞTUKLARIMIZA GÖRE BU SUNUM İÇERİKLERİNİ UYGUN BAŞLIKLAR ALTINDA DETAYLI.
6.SINIF FEN ÖDEVİ. Uygulanan yalıtım kalınlığına ve kullanılan malzemenin ısı iletkenliğine bağlı olarak, ısı kaybı % oranında azaltılır. Yoğuşma.
Yrd. Doç. Dr. Muharrem Aktaş 2009-Bahar
FAKÜLTEMİZ ÇOKTAN SEÇMELİ SINAVLARINDA YAPILAN ANALİZLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Ölçme-Değerlendirme Kurulu Ve Sınav Merkezi.
PLASTİK ŞEKİL VERME YÖNTEMİ
- BASİT MAKİNELER -  .
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
KUVVET VE HAREKET Çevremizde birçok varlık görürüz.Bu varlıkların bir kısmı canlı,bir kısmı ise cansızdır. VARLIKLAR Canlı Varlıklar Cansız.
FATİH MERCAN GÖKSU İ.Ö.O 5/B SINIFI ÖĞRENCİSİ SİLİFKE/MERSİN
Jominy (Uçtan Su Verme) Deneyi
KUVVET VE HAREKET FEN VE TEKNOLAJİ. HAREKET Konumda meydana gelen değişiklik. Yer değiştirme. Bir cisim, hareketsiz olduğu farz edilen bir noktaya göre.
Bölüm 6 Yapısal Analiz 4/28/2017 Chapter 6.
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
Bölüm 4 EĞİLME ELEMANLARI (KİRİŞLER) Eğilme Gerilmesi Kayma Gerilmesi
Bilimsel Araştırma Yöntemleri De ğ işkenler İ smail GÜLEÇ.
MAYOZ BÖLÜNME. Mayoz bölünme bitki, insan ve hayvanlarda üreme hücrelerinin (sperm, yumurta ve polen) oluşturulmasını sağlar. Canlıların üreme organlarında.
GÖRÜŞ GELİŞTİRME TEKNİĞİ
MAYOZ BÖLÜNME. MAYOZ BÖLÜNME:Bitki, insan ve hayvanlarda üreme hücrelerinin (Sperm, Yumurta ve Polen) oluşturulmasını sağlar. Canlıların üreme organlarında.
İçindekiler Ünitenin Özeti Ünite Kazanımları OHM Kanunu Akımın kollara ayrılması Direncin bağlı olduğu faktörler, eşdeğer direnç Elektrik motoru Kaynaklar.
TESVİYE EĞRİLERİNİN ÇİZİMİ
İÇ VE DIŞ KUVVETLER, GERİLME, ÇUBUK SİSTEMLER
FİLAMENT İPLİK ÜRETİMİ
Altı Şapkalı Düşünme Tekniği Edward De Bono'nun 1985'te yayınlanan kitabıdır. Yazar ,insanların düşünme alışkanlıkları ile kendilerini kısıtlayarak, sadece.
DEPREMLER İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
COĞRAFİ KONUM.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
Bölüm 11: Çembersel Hareket. Bölüm 11: Çembersel Hareket.
ÖRGÜTSEL DEĞERLER VE VARSAYIMLARDAKİ DEĞİŞİM
İMAL USULLERİ PLASTİK ŞEKİL VERME
Öğretimin Uyarlanması
Deneme Modelleri Neden-sonuç ilişkilerinin sorgulandığı araştırma türleridir. Deneme ve tarama modelleri arasındaki fark nedir? Deneme modellerinde amaçlar.
ÇEMBER VE DAİRE YUNUS AKKUŞ-2017.
Adezyon ve Kohezyon.
©McGraw-Hill Education, 2014
BİTKİSEL LİFLER (Keten)
YAPI STATİĞİ II Düğüm Noktaları Hareketli Sistemlerde Açı Yöntemi
Kumaşların Sınıflandırılması/Dokuma Kumaşlar
1-HETEROJEN KARIŞIMLAR (ADİ KARIŞIMLAR):
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI
Bölüm 4 İKİ BOYUTTA HAREKET
PERSPEKTİF Perspektif, doğadaki iki boyutlu ya da üç boyutlu cisimlerin bizden uzaklaştıkça küçülmüş ve renklerinin solmuş gibi görünmesine denir.
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkol
NET 103 ÖLÇME TEKNİĞİ Öğr. Gör. Taner DİNDAR
ZTM321 MAKİNE ELEMANLARI 3.hafta
TARIM EKONOMİSİ İSTATİSTİĞİ
NET 103 ÖLÇME TEKNİĞİ Öğr. Gör. Taner DİNDAR
Basit makineler.
MİMARLIK BÖLÜMÜ STATİK DERSİ
Maddeler doğada karışık halde bulunur
ANALİTİK KİMYA DERS NOTLARI
MAKİNE ELEMANLARI DERS SLAYTLARI
TEKSTİL HAMMADDELERİ TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI
BÖLÜM 13 STATİK ELEKTRİK. BÖLÜM 13 STATİK ELEKTRİK.
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
KALITIM VE ÇEVRE I. Kalıtım II. Çevre
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HEYELANA ETKİ EDEN FAKTÖRLER
YAYLAR.
Ölçme Sonuçları Üzerinde Test ve Madde İstatistiklerini Hesaplama
Metallere Plastik Şekil Verme
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
TS 43 tekstil yer döşemeleri- el dokuması halılar- Türk halıları
Sunum transkripti:

Liflerin Fiziksel Özellikleri Mukavemet

Mukavemet Bir lifin üzerine uygulanan kuvvetlere karşı göstermiş olduğu direnç o lifin mukavemetini gösterir Tekstil alanında her lifin bir mukavemetinin olması gerekir Liflerde çekme, kopma, sürtünme gibi değişik mukavemetler söz konusudur

Liflerin mukavemeti kuru ve yaş olmalarına göre değişir Bir lifin kopma anında göstermiş olduğu değerin gr-kuvvet olarak ifadesi o lifin MUTLAK MUKAVEMET’i olarak tanımlanır

Lifin sadece mutlak mukavemetine bakarak lif hakkında karar vermek yanıltıcı olabilir bu yüzden mutlak mukavemet değerleri basit bir hesaplama tekniği ile lifin birim alanının mukavemet değeri belirlenir, bulunan bu değer rölatif mukavemet olarak ya da nisbi mukavemet olarak bilinir

Mukavemet ölçme yöntemleri Tek liflerde Demet halindeki liflerde Pressley Demet halindeki liflerde Steleometer Demet halindeki liflerde Schopper Tek liflerde Instron tek ve demet halindeki liflerde