Amerika, Birleşik Krallık ve Avrupa’da Okumak

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SBS VEDAT METİN ÇEŞMEKOLU PEDAGOG – PSİKOLOJİK DANIŞMAN BİL DERSHANELERİ REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Advertisements

ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU. 1. Adım: KAYIT.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen adresine .
TERAKKİ VAKFI OKULLARI
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
YURT DIŞINDA ÖĞRENİM Ertan Pekşen KOU Müh. Fak Jeofizik Müh. Bölümü
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
Yurtdışı Yüksek Lisans ve Doktora Başvuru Süreci
DERS SEÇİMİ Ne Zaman Nasıl.
Bilinçli Tercih Seminerine HOŞGELDİNİZ İÇERİK 1.Tercih listesini oluşturmadan önce yapılması gerekenler 2.Sıklıkla yapılan tercih hataları 3.Tercihlerinizi.
BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 14 MAYIS 2010, ANTALYA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
BAĞIL DEĞERLENDİRME Arş. Grv. Recep KARA Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı.
MESLEK NEDİR Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler bütünüdür.
FİNLANDİYA EĞİTİM SİSTEMİ
SINAV KAYGISI.
REHBERLİK SERVİSİ.
Sait Gürsoy’la Başarıya Doğru. Bakış Açısı 1950’li yıllar: “Ne bulursam onu alırım.” 1970’li yıllar: “Neyi alabilirsem onu alayım.” 2010’lu yıllar: “Ne.
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ Hazırlayan Aysel Akpolat
HANGİ ALAN-HANGİ MESLEK?
Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN. Bologna Süreci nedir? Pek çok uluslararası kuruluşun işbirliği ile Türkiye’nin de dahil olduğu 47 üye ülke tarafından.
Ahmet SARI Rehber Öğretmen
HAZIRLAYAN MELTEM PİROĞLU
Hoşgeldİnİz!…=).
NASIL BİR GELECEK İSTİYORUM?
Yurtdışı Eğitim Şartları-Diploma Denkliği
9. sınıfı başarısı hangi meslek = uygun dersler istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan Ders seçimi sisteminde öğrenim gören bir öğrencinin alanı.
H.Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
Hayat Biçimini Seçmektir
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
Karlıova YBO Rehberlik Servisi
AMERİKA’NIN BAĞIMSIZLIĞI VE FRANSIZ DEVRİMİ
DERS SEÇ İ M İ. NEDEN NASIL NE ZAMAN  Ders seçimi 9. sınıfın sonunda ders kesiminden itibaren haziran ayının son iş günü mesai bitimine kadar.
Alan-Ders Seçimi Seminerine HOŞGELDİNİZ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN
REHBERLİK SERVİSİ motivasyon semineri.
Öğrenci Dekanlığı Pervin Merdan Öğrenci Dekanı
YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIK OFİSİ’NİN YAZ OKULLARI SUNUMUNA HOŞGELDİNİZ.
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen
Alaşehir Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Rehberlik Servisi.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
BAŞVURU VE HAZIRLIK SÜRECİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ MESLEKLER VE KARİYER PLANLAMA
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAV SİSTEMİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
LKS (Liselere Kayıt Sistemi)
Türk Hava Kurumu Üniversitesi
Erasmus Staj Hareketliliği
ABD Üniversiteleri BaŞvuru Süreci
Kayıtta kullandığınız mail adresine gelen bilgileri giriniz.
SLAYT.
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER LGS YKS Sınav Kaygı Motivasyon Zaman
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİNE YURT DIŞINDAN BAŞVURU YAPACAK ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ.
Sunum transkripti:

Amerika, Birleşik Krallık ve Avrupa’da Okumak

Alınması Gereken Sınavlar: Genel sınavlar: SAT veya ACT Alan sınavları: SAT Subject Tests Advanced Placement Exams (AP) Dil Yeterlilik Sınavları: IELTS (İngiltere) TOEFL (ABD)

Profilin Oluşturulması *Extracurricular Activities ·         Spor ·         Sanat ·         Kişisel gelişim ·         Sosyal sorumluluk projeleri ·         Girişimcilik ·         Staj ·         Araştırma Projeleri ·         Yaz Okulları *Essays ·         Personal Statement ·         Supplemental Essays

Her Üniversite Farklı İşliyor! Ne istediğine bağlı olarak seçmek önemli. İngiltere ve Avrupa: 3 yıl, genellikle seçtiğiniz alana odaklanmış bir eğitim (Özellikle İngiltere’de genelde sadece alana odaklı) İskoçya: 4 yıl, İngiliz ve Amerikan sistemlerinin karışımı (75% seçtiğiniz alan dersleri, 25% diğer isteyebileceğiniz dersler) İngiltere dünyanın geriye kalanıyla kıyasla ucuz, Avrupa daha da ucuz! (Ancak burs almak söz konusu olmuyor)

Amerika vs Avrupa Üniversite Anlayışı Amerika: ‘Daha karar vermemiş olabilirsin, sıkıntı değil. Gel ilk sene birkaç alan dene, sonra beğendiğine odaklan.’ Avrupa ve Birleşik Krallık: ‘İstediğin bölüm seçip gerçekten istediğini varsayıyorum. İstemediğin, gereksiz bulabileceğin derslere girmene gerek yok, gel odaklanmak istediğin bölümde kısa sürede öğren.’

Hazırlanmak: İyi bir düşün Çalışmaya başlamadan önce iyi bir düşün, ailenle mutlaka konuş: Kazanmak istediğin bölüm ne olabilir? Ailen yurtdışında okumana izin veriyor mu? Başvurmak istediğin okulları kazanırsan finansal durumun elverişli mi? O okulların Türk öğrenciler için şartları ne? O okulların Amerikalı öğrenciler için şartları ne? (Diğer hangi sınavlara girebileceğini belirlemek için) Bu şekilde planın daha gerçekçi olur, çalışma sürecinde umutsuzluğa kapılmazsın.

Çalışmak Notları yüksek tut, derslere iyi çalış! Transkript önemli. Normalde dersine çalışmıyorsan artık başla. Günde bir iki saat bile yeterli. Öne geçmek için SAT, SAT Subject Test, Advanced Placement (AP) sınavlarına girebilirsin. IBSAT, Princeton Review, TIPPS gibi yurtdışı eğitim odaklı dershanelere katılabilirsin. Amazon’dan “Barron’s”, 5 Steps to a 5, Princeton Review yayınlarından prep book almanı tavsiye ederim gireceksen. Kendi isteğinle yaptığının farkında olarak bundan haz al. Kolay bir iş olmayacak, ama değeceğini sakın unutma.

Başvurmak Birleşik Krallık’ta okumak için en fazla 5 üniversiteye başvurma hakkın var, ÖSYM’nin İngiliz denkliği olan UCAS üzerinden başvuruluyor. Avrupa’da merkezi bir sistem yok, her üniversite başvuruya kendi üzerinden açık. Birleşik Krallık başvurusu için danışman tavsiye ederim, çok ucuz oluyor (hatta temsil ettikleri üniversiteye göre bedava olabiliyor)

Seçimleri yapmak Gerçekten kendi araştırmanı kendi yap! Biz dahil herkesin bilgisi iki üç sene içerisinde geçersiz olabiliyor. Detaylar önemli, girip girmeyeceğini bile belirleyebiliyor. Ranking’ler bir yere kadar işe yarıyor. Genellikle verilen eğitimden ziyade yapılan araştırmaların kalitesine ve citation sayısına bağlı oluyor, dolayısıyla alacağın eğitimi temsil etmeyebilir. Mümkünse düşündüğün üniversiteleri ziyaret etmek için gezi düzenle, üniversitenin içini gez, profesörlerle tanış. Genel bir tüyo, üniversite ranking’de ilk yüz içerisindeyse alacağın eğitimin kalitesi yüksek olacaktır. 20’nci ve 50’inci üniversite arasında düşündüğün kadar bir fark yok: yurtdışında ortalama eğitim kalitesi yüksek oluyor.

Dinlediğiniz için Teşekkür Ederiz Denizhan Akar Mert Zamir Slaytlar için link: denizhanakar.com/eduadvice