YAZI KARAKTER ANAL İ Z İ GOTHAM FONT:. Gotham, yirminci yüzyılın ba ş larındaki en ba ş arılı yazılardan biridir. Gotham, oldukça yüksek x uzunlu ğ una.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİSAYARDA KULLANILAN FAYDALI PROGRAMLAR
Advertisements

MUSTAFA UYSAL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL MERKEZİNDE EĞİTİM SEMİNERİ
1. Copyright Türk Konferans Odası 2 Dr. Yagi ve onun Yagi Anteni (Photo: Hitachi Kokusai Electric, Inc. Yagi Antenna Division) Yagi Anten Tasarımı.
Madde : Ölçme değerlendirme ve test tekniğinde her bir soru için kullanılan terimdir. Madde analizi temelde; belli niteliklere sahip olması gereken bir.
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYAN HÜLYA AYTEK İ N GÜNDÜZ-A 2.SINIF.
 HAZIRLAYAN : MEHMET RAC İ KILIÇ.  Anne ve babalar!  Genellikle çocuklarımızın çok zeki oldu ğ unu dü ş ünürüz; ancak okulda bazı derslerden ba ş.
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTE PLANININ ÖNCESİ VE SONRASININ İNCELENMESİ
Mail açarken dikkat edilmesi gerekenler
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EVLER
İşletim Sistemi Temel Bilgiler
Web Tasarımı Temelleri ve Teknikleri
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Microsoft Word’de Sayfayı Düzenleme
BU DERSTE ÖĞRENECEKLERİMİZ Web sayfası oluşturma teknikleri Bir siteyi yönetmek Tablolarla çalışmak Stil sayfaları oluşturmak Katmanlarla çalışmak Form.
Yönetimin Özü Seyit Ahmet MIRIK.
LOLİUM PERENNE (İNGİLİZ ÇİMİ).
VERİ ÇEŞİTLERİ Doç. Dr. Turan SET
EVRİM BİLGİSAYAR LOGO BRİEF
Programlar Sabit diskte saklanır Sabit diskten veri okumak çok yava ş oldu ğ u için programlar çalı ş tırılmadan önce RAM’e yüklenir.
TÜRETİLMİŞ VERİLER VE HASTALIK ÖLÇÜTLERİ
Yapılan Hizmetlerin Bilgisayara İş lenmesi Klinikten toplanmı ş olan hizmet formlarını klinik sekreterli ğ ine getirip bilgisayarda islenmektedir. Yapılan.
DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi
Brüksel.
IPad Uygulamasi TASARIM SURECI. iPad oranları: 3x-4x Kullanılan programlar: FireWorks Photoshop Illustrator iPad retina display resolution: 2048 x 1536.
STADYUM BİNALARI Stadyum güncel olarak, çeşitli spor müsabakalarının yapılabilmesi için uygun fiziksel mekanı sağlayan spor tesisine verilen isimdir. Tarihten.
GİRİŞ ve ÇIKIŞ BİRİMLERİ
HAZIRLIYANLAR: TALHA ÖZALP HASAN AKYILMAZ
Font Özellikleri Web sayfamızdaki metinlerin font ailesini, boyutunu, kalınlık ayarlarını, büyük-küçük harf olmasını ve stilini değiştirmek için kullanılır.
Psikoloji.
ARILARIN MATEMATİĞİ.
KONU Bilgisayarlı tomografi
OKUL TEKNOLOJ İ PLANI. OKULUMUZ PE Ş LER İ NDEN G İ DEB İ LECEK CESARET İ N İ Z VARSA BÜTÜN RÜYALAR GERCEK OLAB İ L İ R.
Ba ş kent HATTU Ş A Ş ’tır.
OLTA İLE BALIK TUTMA UYGULAMASI
ADRES DEFTERİM.
Master in Advanced European and International Studies.
OLTA İLE BALIK TUTMA UYGULAMASI
Kuzey Kıbrıs’ta artık bir sembol olmu ş olan Acapulco Resort Convenion SPA Otel m2’lik alan üzerine kurulmu ş olup denize sıfır ve 1 km uzunlugunda.
TOP SEKTİRME UYGULAMASI
TOP SEKTİRME UYGULAMASI-2
EKO OKULLAR PROJESİ.
KÜBRA GÜLTEN KAYNAKLAR: 1)Mimarlık tarihi ders notları 1
Seçim kampanyası nasıl yürütülür? EEkip oluşturma  kamuoyu araştırmalarının yapılması SSeçim konvoyunun örgütlenmesi SSeçim otobüsünün hazırlanması.
GİRİŞ ve ÇIKIŞ BİRİMLERİ
ITAS 213 SUNUM TEKNİKLERİ Konu; İç Mekan Örneği
Frank Lloyd WRIGHT Ulas YILDIRIM (TOBB ETU-Sanat ve tasarım)
PowerPoint Tasarım İpuçları
Dijital Büro İstanbul Mayıs ADK Kampanyaları.
TOPLUMSAL HAREKETLİLİK
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.

İNTERNET ADRESLERİ.
YAZI KARAKTERİ Bir yazı karakteri, aynı belirgin tasarıma sahip karakterlerin, harflerin, rakamların, sembollerin, noktalama işaretlerinin (vb.) bir.
TAVLA.
 İş lemci bilgisayarımızın beynidir tüm i ş lemler ondan sorulur.
İNTERNET ADRESLERİ.
TRABLUSGARP VE BALKAN SAVA Ş LARI AFYONKARAH İ SAR NASUF TANRIVERDİ.
Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor.
PAYAS KALESİ (CİN KULESİ). Hatay'ın En Önemli Kıyı Üssü "Cin (Payas) Kulesi" Payas Kalesi de denilen Cin Kulesi Hatay (Antakya) ilinin Payas ilçesinde.

PINAR KARTALO Ğ LU.  Belirli sayıda i ş lemlerin tekrarlanması için kullanılan döngülerdir. for döngüleri ba ş langıç ve biti ş de ğ erleri arasında.
AD ve SOYAD : Batuhan Ş AHBAZ NUMARA : 7164 KONU: Erwin Schrödinger.
İNTERNET ADRESLERİ. İNTERNET NEDİR? İnternet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir iletişim.
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYANLAR MEN Ş URE DÜZGÜN S İ MGE ALP EL İ F NUR TURAN.
STEPHEN CURRY HAZIRLAYAN AHMET EM İ R AYTEK İ N STEPHEN CURRY 14 Mart 1988 tarihinde do ğ an Wardell Stephen Curry, NBA takımlarından Golden State Warriors.
K Bu başlık sayfasını kendi iletinizle özelleştirin! Mektubu seçin ve kendi metninizi ekleyin. Her slayt için bir karakter kullanın.
Sunum transkripti:

YAZI KARAKTER ANAL İ Z İ GOTHAM FONT:

Gotham, yirminci yüzyılın ba ş larındaki en ba ş arılı yazılardan biridir. Gotham, oldukça yüksek x uzunlu ğ una ve geni ş aralıklara sahip orta geni ş bir plana sahiptir.

Gotham, 2000 yılında Amerikan tipi tasarımcı Tobias Frere-Jones tarafından tasarlanan yaygın olarak kullanılan geometrik sans-serif dijital yazı tiplerinden olu ş an bir ailedir. Gotham'ın mektup formları, yirminci yüzyılın ortalarında popülerlik kazanmı ş bir mimari tabela biçiminden esinlenmi ş tir.

Yaratılı ş tan bu yana, Barack Obama'nın 2008 ba ş kanlık kampanyasında yaratılan büyük miktarda kampanya malzemesi ve Avustralya İş çi Partisi'nin 2016 federal seçim kampanyası da dahil olmak üzere birçok önemli yerlerdeki görünümü nedeniyle Gotham oldukça görünür hale geldi

One World Trade Centre'ın, New York'taki eski Dünya Ticaret Merkezi'nin sitesinde in ş a edilen kulenin kö ş e ta ş ı olarak da kullanılmı ş tır. Ayrıca, ABD'deki film fragmanları için MPAA (Amerikan Sinema Filmleri Derne ğ i) ba ş lık kartlarında kullanılacak mevcut yazı tipidir.

Profesyonel kullanım için geli ş tirilen Gotham, dört geni ş lik, sekiz a ğ ırlık ve ekran görüntüsü için ayrı tasarımlara sahip son derece geni ş bir ailedir.

TOBIAS FRERE-JONES KIMDIR ? Tobias Frere-Jones 28 A ğ ustos 1970 do ğ umlu New York’ta çalı ş an bir tasarımcıdır