Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

STEPHEN CURRY HAZIRLAYAN AHMET EM İ R AYTEK İ N STEPHEN CURRY 14 Mart 1988 tarihinde do ğ an Wardell Stephen Curry, NBA takımlarından Golden State Warriors.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "STEPHEN CURRY HAZIRLAYAN AHMET EM İ R AYTEK İ N STEPHEN CURRY 14 Mart 1988 tarihinde do ğ an Wardell Stephen Curry, NBA takımlarından Golden State Warriors."— Sunum transkripti:

1

2 STEPHEN CURRY HAZIRLAYAN AHMET EM İ R AYTEK İ N

3 STEPHEN CURRY 14 Mart 1988 tarihinde do ğ an Wardell Stephen Curry, NBA takımlarından Golden State Warriors forması giyen Amerikalı profesyonel basketbolcudur. 1.91 boyunda 86 kg a ğ ırlı ğ ında bulunan Curry, oyun kurucu pozisyonunda görev almaktadır. Fakat Amerikalı oyuncu takımı zorda kaldı ğ ında gerekti ğ i zaman Ş utör gard pozisyonunda da oynayabilecek kapasiteye sahiptir. 2011 yılında Ayesha Curry ile evlenmi ş, Riley ve Ryan Carson adında iki kız çocu ğ u olmu ş tur.

4 STEPHEN CURRY Curry üniversite kariyeri boyunca 2006-2009 yılları arasında Davidson Koleji'nde basketbol oynayıp e ğ itimini tamamlamı ş tır. Amerika'lı oyuncunun 2008-09 sezonunda gösterdi ğ i maç ba ş ına 28.6 sayılık harika performansı onun ülkenin en yüksek skor ortalamasına sahip kolej oyuncusu olmu ş tur. Ayrıca NCA konferansında yılın 5'ine seçilme ba ş arısı göstermi ş tir. Curry Davidson kariyerinde 2 kez Yılın en iyi Güney Konferansı oyuncusu seçilmi ş ve John R. Wooden Ödülünü kazanma ba ş arısı göstermi ş tir.

5 STEPHEN CURRY Curry Davidson kariyerinde 2 kez Yılın en iyi Güney Konferansı oyuncusu seçilmi ş ve John R. Wooden Ödülünü kazanma ba ş arısı göstermi ş tir. Ayrıca bir maçta en çok faul sokan oyuncu 30 kere bir sezonda en çok üçlük sokan oyuncu rekorlarını kırmı ş ve üniversite tarihine geçmi ş tir. Stephen Curry, eski NBA oyuncusu Dell Curry ve eski voleybolcu Sonya Curry'nin o ğ ludur.

6 STEPHEN CURRY 23 Nisan 2009'da Stephen Curry 3 yılını geçirdi ğ i kolejden ayrılıp 2009 NBA Seçmeleri'ne katılaca ğ ını duyurmu ş tur. 25 Haziran tarihinde seçmelerde 7. sıradan Golden State Warriors takımı tarafından seçilmi ş tir. Curry 27 Ş ubat, 2013 tarihinde New York Knicks'e kar ş ı 54 sayı atarak kariyer sayı rekorunu kırmı ş tır. 2012-13 sezonunda normal sezonda tam 272 adet üçlük atarak NBA rekoru kırıp bir sezonda en fazla üçlük atan oyuncu olarak tarihe geçse de 2015-16 sezonunda tam 402 üçlük atarak rekorunu 130 üçlük geli ş tirmi ş tir.

7 STEPHEN CURRY Ayrıca Curry Türkiye'de düzenlenen 2010 FIBA Dünya Basketbol Ş ampiyonası'nda mücadele etmi ş olan ABD kadrosunda yer almı ş ve turnuvada iyi performans sergilemi ş, ülkesinin ş ampiyon olup altın madalya almasında katkıda bulunmu ş tur.2016-17 sezonunda New Orleans Pelicans kar ş ısında attı ğ ı 13 üçlükle bir maçta en fazla üçlük atma rekorunu kırdı.


"STEPHEN CURRY HAZIRLAYAN AHMET EM İ R AYTEK İ N STEPHEN CURRY 14 Mart 1988 tarihinde do ğ an Wardell Stephen Curry, NBA takımlarından Golden State Warriors." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları