ATATÜRK’ÜN SPOR ALANINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR Atatürk’ün de desteklediği asker i bir spor kulübü olan Muha fızgücü kuruldu. Çok önemli başarılara.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“Merhaba çocuklar, İsmim ……… Kızılay’da …………….. Olarak görev yapıyorum. Sizlere bugün Türk Kızılayı’nı anlatacağım.“
Advertisements

Spora Tarihsel Bir Bakış
ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI
BAŞLIK METNİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN 25. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI ERZURUM 2011 VE BRANŞLARI HAKKINDAKİ.
ACIBADEM SAĞLIK GRUBU.
SPOR VE ÇEVRE KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN SPORA ETKİSİ
Adı : Büşra Soyadı :KARAŞAHİN Sınıf : 9-A No : 1267 Ders: Beden Eğitimi Konu: Olimpiyatların Tarihçesi Adı :Gülizar Soyadı :KORKMAZ Sınıf : 9-A No : 1257.
Fenerbahçe Spor Kulübü
ÖZEL İSİMLER CİNS İSİMLER
Özboyacı İlköğretim Okulu
BAYRAMLARIMIZ.
İSRAİL MASONU BU SLAYT GÖSTERİSİNDE İSRAİL MASONU İLE İLGİLİ BİLGİLER YER ALMAKTADIR. BU BİLGİLER GERCEK BİR NİTELİK TAŞIMAMAKLA BİRLİKTE BİR İNTİKAM SAVAŞIDIR.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
TEKMİL. TEKMİL BAYRAK TÖRENİ İzci Sopasına imza.
Süleyman Demirel Üniversitesi
KONTROL İZLEYİCİDE Her şeye rağmen muhakkak bir Nur’a doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ.
SABİHA GÖKÇEN.
Bocce Beden Egitimi Dersi.
MUDANYA ATEŞKES ANTLAŞMASI (11 Ekim 1922)
 DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın önemli birer parçalarıydı.
Türkiye’de sporun başlangıcı ve gelişimi
İÇİNDEKİLER 23 NİSAN BAYRAMI 23 NİSAN’NIN ÖNEMİ ŞİİRLER KAYNAKÇA
SAB İ HA BENGÜTA Ş VE HAYATI İŞ TE GERÇEK B İ R ÖYKÜ…
HALİM FOÇALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
MİLLİ (ULUSAL ) BAYRAMLARIMIZ
ATATÜRK’Ü TANIYALIM Ayten IŞILDAĞ.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
EĞİTİM KURULU SPORCU DEĞERLENDİRME ANKETİ ANTALYA-2009.
“Merhaba çocuklar, İsmim ……… Kızılay’da …………….. Olarak görev yapıyorum. Sizlere bugün Türk Kızılayı’nı anlatacağım.“
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TÜRK ÜNİVERSİTELERİNDE SPOR YÖNETİMİ.
1922 SALİHLİ GENÇLİK ve SPOR KULÜBÜ
BESYO.
VAN SPOR LİSESİ.
OKUL AİLE BİRLİĞİ Eğitim- Öğretim; öğrenci – öğretmen ve velilerin birlikte hareket etmesi suretiyle gerçekleştirilmesi gereken bir faaliyettir.
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor? TOK İ MEHMET AK İ F ERSOY OKULU.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
BATMAN YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİ
ADI:CANER SOYADI.YILMAZ SINIFI:5/H NUMARASI:241 DERS:TÜRKÇE KONU:ATATÜR’ÜN SPORA VER- DİĞİ ÖNEM.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel ve Yabancı Dil Alanlarında Eğitim Almak Mümkündür. Öğrencileri ilgi, yetenek ve başarılarına göre yükseköğretim programlarına.
Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz. Vatanımızı,milletimizi çok severiz. BAYRAMLARIMIZ.
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ OKUL TANITIMLARI. BATMAN SPOR LİSESİ 2.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ YUNUS EMRE ÇAY YUNUS EMRE ORTAOKULU ESRA KABADAYI Yunus Emre ÇAY1.
BİYOGRAFİ NEDİR? Hikmet SIRMA.
DÜNYA'DA ATLETİZM DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın.
TÜRKİYEDE VETERAN MASA TENİSİNİN GELİŞİMİ
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
ŞEHİT ÖZCAN KAN FEN LİSESİ
KANUNİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
CUMHURBAŞKANALRIMIZ TÜRKİYE TÜRKİYE.
OKULUMUZA BURDAN BAŞLAYALIM.
BİSİKLET SPORU NEDİR ? İki tekerlekli bisikletin gelişmesiyle oluşmuş bir spor dalıdır. Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmıştır. Her yaştan insan bu sporu.
Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi Tanıtım Semineri
SEVGİLİ ARKADAŞLAR; TAE; Ayak, KWON; El anlamına gelmektedir. DO ise, ahlak ve fazilete ulaşmak için takip edilmesi gereken düşünce ve davranış biçimidir.
Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu
Hazırlayan ÖMER ÇAKIR.
TÜRK BEŞLERİ.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
OSMAN HAMDİ BEY HAZIRLAYAN AHMET REŞİT BOSTANOĞLU.
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
 Vücudumuzun gücünü artıran, zi­hin güçlerimizi geliştiren, aynı zamanda eğ­lendiren, hoş vakit geçirten işlerdir. Deniz­cilik, avcılık, binicilik, kayak,
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ
1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda.
Sunum transkripti:

ATATÜRK’ÜN SPOR ALANINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR

1920 Atatürk’ün de desteklediği asker i bir spor kulübü olan Muha fızgücü kuruldu. Çok önemli başarılara imza atan bu kulübü Ulu Önder yakından takip etti.

1924 Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Türkiye, katıldığı Olimpiyatlarda devlet statüsünde değer görmüyor sadece sporcular kişisel olarak değerlendiriliyordu yılındaki olimpiyatlara katılan Türkiye, savaş suçlusu olarak gösterilip Olimpiyat süresince boykot edildi. Ancak Ulu Önder’in uzun süren çalışmalarının ardından Türkiye, 1924 Paris Olimpiyatları'na devlet statüsünde ilk kez katıldı. Oysa Birinci Dünya Savaşı’nı kaybeden ülkeler, kendilerine sunulan her dayatmayı kabul etmiş ancak ülkemiz Ulu Önder’in üstün çabalarıyla bu dayatmalara şart koştu ve öneriler de bulundu. Bunun Lozan’da bu şartları ve önerileri kabul edilen tek ülke Türkiye oldu.

1926 Ulu Önder sporda sadece erkekleri değil kadınları da görmek istiyordu. Bunun üzerine 1926 yılında Ömer Besim Koşalay ile birlikte çalışmalar yaparak ilk bayan atletler faaliyetlere başladı. Bu süreçte Nermin Tahsin, Emine Abdullah, Mübeccel Hüsamettin gösterdikleri başarılarla ilk Türk bayan sporcular oldu.

1927

1930 Atatürk bir gün Galatasaray Lisesi ziyaretinde okulun spor salonu olmadığını görünce okul yönetimine büyük bir öfkeyle kızdı. Lisenin hemen yakınında cami olduğu için mescit yapımını iptal ettirerek yerine spor salonu yapılmasını emretti.

1935 BeşiktaşBeşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Fetgeri'nin Atatürk’ e 19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak her yıl kutlanma önerisinde bulundu. Bu öneriyi Ulu Önder duyar duymaz kabul ederek Fergeri’ye teşekkür etti. Türk Havacılık sporuna oldukça önem veren Atatürk, bu alanda çok önemli gelişmelerin yaşanmasını sağlayacak olan Türk Kuşu'nu kurdu.

1936 Atatürk, Fenerbahçe Kul -übü'nün Kalamış Koyu'na bakan kısmına spor tesisi dışında hiçbir tesis yapılmamasını emretmiş ve günümüzde Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bugün o bölgede sahip olduğu tesisler, Atatürk'ün vasiyeti sonucu oluşmuştur.Fenerbahçe

yılında binicilikte Mussolini Kupası'nı kazanan ekipte dört Türk sporcu yer alıyordu. Bu başarının ardından bu dört sporcu Atatürk'ün süvarileri olarak tarihe geçti.

KAYNAKÇA  

İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER HAZIRLAYAN  ÖZGE NUR DEMİREL  7/B  459