Vaazlar, dersler, ziyaret, kutlamalar, finans ... v.s.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAVGA sk - per KONTROL İZLEYİCİDE.
Advertisements

Hz. Muhammed’in Sözleri
Sınavlar; Öğrenci ve Veliler
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, birçok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, bir çok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
ÇOCUKLA İLETİŞİMDE KULLANILAN DİL.
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
SEN YİNE DE SESLİ İZLEYİNİZ. ÇEVREN KÖTÜ VE KÖTÜLÜK YAPMAYI ADET EDİNMİŞ İNSANLARLA DOLU OLABİLİR. SEN YİNE DE İYİ OL VE İYİLİK YAPMAKTAN ASLA VAZGEÇME.
BİYOLOJİK VE PSİKOLOJİK, SEVECEN VE KARARLI ANNE BABA OLMAK
Sözünde Durmak Dürüst ve Güvenilir Olmak
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
Bazı gerçekleri görmek istemeyiz..
Sen hangisini seçerdin?
KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
İBRETLİK BİR HİKAYE.
AİLEM VE DİN pedagojiformasyon.com.
DEĞERLERİMİZ SELAMLAŞMA SEVGİ HOŞGÖRÜ. DEĞERLERİMİZ SELAMLAŞMA SEVGİ HOŞGÖRÜ.
Beşinci Borazan (9:1-12) “ 1 Beşinci melek borazanını bağırtırdı. O zaman gökten yeryüzüne düşmüş bir yıldız gördüm. Ona dipsiz çukurun anahtarı verildi.
T.C MEB MUSTAFA PARS İLKOKULU EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI
NİSAN AYI DEĞERİ SIDK:DOĞRULUK SADAKAT: GÜÇLÜ DOSTLUK
Kur'an Doğru Bilgiye Önem Verir
İslam’da Bilginin Kaynakları
2. İnanca Bağlılığı.
Rasulullah (sav) buyurdular ki ;
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Hazırlayan: İsmail TÜRKMENOĞLU
Kur'an'da Bilgi Edinme Yolları
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
Frohe Weihnachten! Mutlu Noeller!. İsa'nın doğum İncil, Luka 1+2 türkisch İsa'nın Doğumu Önceden Bildiriliyor Elizabet'in hamileliğinin altıncı.
DEVLET BAŞKANI ZALİM OLURSA. Abdullah bin Abbâs -radıyallâhu anhümâ- anlatıyor:
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
SAYGI VE SEVGİYE DEĞER BİR VARLIK İNSAN
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
6. Akrabalarımıza Karşı Sorumluluklarımız
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
Güçlü ve kararlı ol. Tanrın RAB'bin verdiği görevleri yerine getir. Onun yollarında yürü ve Musa'nın yasasında yazıldığı gibi Tanrı'nın kurallarına, buyruklarına,
Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
'Nişanlı' ne demek olurdu? - Erkek ile kızın ailesi arasında evlenmek için bir sözleşme yapılırdı. Ama ikisi daha bir yerde yaşamazdılar. - Bu sözleşme.
Matta'nın asıl adı Levi idi önce GÜMRÜKÇÜ idi insanlar onlardan nefret etti, çünkü kendi halkını Romalılara satardı İsa onu çağırdı, öğrencisi olsun (skandal)
1) Evlilik konuları - 19: öğrenci hanesine dikkat ediyor 2) Zengin genç adam - 19: öğrenci herşeyi terk ediyor 3) Öğrencinin karşılığı - 19:27-30.
Bu India’dan gelen TANTRA.
Helal ve Haram.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR HAZIRLAYAN MİNE AKTAŞ
KENDİNİ SEV.
Sen hangisini seçerdin?
PEYGAMBERİMİZİN SÜNNETİNE UYMANIN ÖNEMİ
NESİLDEN GELEN GÜNAHLAR
İsa'nın dirilişi Matta 28 1) İsa kadınlara görünüyor - 28:1-10
1) Tekstler en birinci nasıl yazıldı?
Güdücülerin işine 3 bakış
70 Y ıLLıK B IR H AYAT Orhan ÇELİK. N ASıL B IR İ NSAN Erkek Üniversite Mezunu Üniversite Mezunu 24 Yaşında Namaz Kılmaya Başladı 25 Yaşında İş hayatına.
Kutsal Ruh'un vergileri
1., 2. Тимотейус ве Титус мектупларънда Павлус’тан гюдюджюлере акъл
Yalnizken Lesson 4 for April 27, 2019.
Dört İncil Neden 4 tane? Bir tane yetmez miydi?
Ara parçası – ve kalabalık
Ruhsal yetki nasıl kazanılır ?
Ebeveynlik Dönemi Lesson 8 for May 25, 2019.
ROMALILAR mektubu ders 1 Rom 1:1-17.
Asil Aşk Ezgisi Lesson 6 for May 11, 2019.
2 - DEDELER ZAMANI İBRAHİM'in hayatı Yaratılış bölüm
ÇOBANLIK Rabbin yüreğine göre ...
Sunum transkripti:

Vaazlar, dersler, ziyaret, kutlamalar, finans ... v.s. Topluluk nasıl güdülür ? Vaazlar, dersler, ziyaret, kutlamalar, finans ... v.s.

Çoban olmak isteyenlere KORKU ve KURAJ Dikkat edin: çobanlık oyuncak değildir Yuhanna 10:9-10 İyi çoban koyunlar için canını veriyor. Ama diyelim var kiralanmış bir işçi: o asıl çoban değil, koyunlar da onun değil. O gördü mü, kurt yakınlıyor, koyunları brakıp kaçacak. Kurt da onları kapacak ve koyunları dağıtır-acak... çünkü ancak kiralanmıştır ve kendi koyunları için düşünmez. Koyunları tehlike- lerden korumaz Koyunlardan sade faydalanıyor Sade kendi keyfini düşünüyor

Çoban olmak isteyenlere KORKU ve KURAJ Dikkat edin: çobanlık oyuncak değildir 1.Timoteyus 3:1 Şu söz çok doğrudur: "Bir kişinin merağı var mı, topluluğun güdücüsü olsun, demek iyi bir iş istiyor." 1.Petrus 5:4 Ve Başçoban ne zaman ortaya çıkacaksa, o zaman solmaz bir şanlılık tacı alacanız.

Güdücü olmak için şartlar 1.Petrus 5:1-4 Değil zorluktan imiş gibi, ama Allahın istediği gibi Değil kazanç için, ama merakla ZORLAN GÜZELLİK OLMAZ! Değil size emanet edilen kişilere zorbacıık yapmakla, ama sürüye örnek olmakla Başçobana sorumlu оlarak

Güdücü olmak için şartlar 1 Kusursuz Aklı başında 11 BEN bu göreve uygun muyum ? Titus 1:5-9 ve 1.Tim. 3:1-7 2 Bir kadının kocası Dürüst 12 3 İmanlı kızanları var Allaha bağlı 13 Hep kendi kafasına göre gitmesin 4 Kendini zaptedebilen 14 5 Hemen öfkelenmesin Sağlam öğretiş veren 15 6 İçkici değil Ağırbaşlı 16 7 Kavgacı değil Kendi evini iyi güdüyor 17 8 Paranın peşinden koşmasın Yeni imanlı değil 18 9 Misafirleri kabul etmeyi seven Dışarıdakiler de onu iyi biri olarak tanıyorlar 19 10 İyiliği seven

Güdücü olmak için şartlar Titus 1:5-9 ve 1.Tim. 3:1-7 1 Kusursuz Ağırbaşlı 11 2 Hep kendi kafasına göre gitmesin Allaha bağlı 12 3 Hemen öfkelenmesin Kendini zaptedebilen 13 4 İçkici değil 14 5 Kavgacı değil 15 6 Paranın peşinden koşmasın 16 7 Misafirleri kabul etmeyi seven 17 8 İyiliği seven KARAKTER ile ilgili şartlar 18 9 Aklı başında 10 Dürüst ARTLAR 19

Güdücü olmak için şartlar Titus 1:5-9 ve 1.Tim. 3:1-7 1 Bir kadının kocası 11 6 - “Yeni bir imanlı da olmasın. Yoksa gururlanacak ve böylelikle aynı Şeytan gibi suça düşecek.“ 2 İmanlı kızanları var 12 3 Kendi evini iyi güdüyor 13 4 Yeni imanlı değil 14 5 Dışarıdakiler de onu iyi biri olarak tanıyorlar 15 6 1.Tim 3:4-5 “Kendi evini de iyi gütmeyi bilen - kızanlarına tam bir saygınlıkla söz geçiren (Çünkü bir kişi kendi hanesini gütmeyi bilmedi mi, Allahın topluluğuna nasıl bakacak?) 16 7 z 17 8 18 9 TECRÜBE ile ilgili şartlar 10 19

Güdücü olmak için şartlar Titus 1:5-9 ve 1.Tim. 3:1-7 1 Sağlam öğretiş veren 11 2 12 3 13 4 14 5 15 6 16 7 17 8 YETENEK ile ilgili şartlar 18 9 19 10

‘Anvon hastalığı’ (1) KONUŞMAK'la gütmek mimber Kişiler bizi seslemeye mecburdur; sanki onsuz güdücü olamayız Anvon, sözlerimize otomatik saygınlık kazandırıyоr Çok defa düşüncesiz ve hazırlıksız konuşuyoruz: bulgarca ya da İstanbul türkçesi 'duhovni frazi' - 'anlamsız ruhsal deyimler' Bilgi eksekliğimizi ve hazırlıksızlığımızı azarlamakla örteriz mimber

Vaaz çeşitleri (1) KONUŞMAK'la gütmek 1. VAAZ vermek KONU üzerine vaaz (mesela: “Rabbin sevgisi ve dünyanın sevgisi”) 2) Bir AYET üzerine vaaz (nesela: Yuhanna 14:6 “Yol, Gerçek, Yaşam benim”) 3) AÇIKLAYICI vaaz (mesela: Rom 5:1-5 “Kurtuluşun faydaları”)

Allahın sözünü ne için öğretelim? (1) KONUŞMAK'la gütmek Allahın sözünü ne için öğretelim? 2.Tim 4:2,16-17 Kitabı-Mukaddes'in hepsi Allahın soluğundan geliyor ve... Öğretirmek Günahları göstermek Hayatımızı düzeltirmek Ve doğruluk yolunda terbiye etmek ... için faydalıdır. Öyle ki, Allah adamı tamam olsun, her iyi iş için hazır olsun. BİLGİ - kafa KARAKTER - gözler KARAR - ayaklar KURAJ - eller

Allahın sözünü nerede öğretelim? (1) KONUŞMAK'la gütmek Allahın sözünü nerede öğretelim? Yasa 6:6-7 Bugün sana verdiğim bu buyrukları aklınızda tutun. Onları çocukla- rınıza benimsetin Evinizde otururken, yolda yürürken, yatarken, kalkarken onlardan söz edin.

2. İncil dersleri (1) KONUŞMAK'la gütmek Nerede İncil dersleri verebiliriz: 1) Bütün toplantıda – - mesela: Apo 2:46 “tek bir fikirde Allahevinde” 2) Ev gruplarında - mesela: Apo 2:46 “evden eve” 3) Tek tek - mesela: Apo 18:24-26 “Akvila / Priskila ve Apollos”

ÖĞRETİŞLERİMİZ NEREDEN GELİYOR ? (1) KONUŞMAK'la gütmek ÖĞRETİŞLERİMİZ NEREDEN GELİYOR ? İncil'den mi, ustavdan mı, bir insandan mı (TV, radyo, Youtube) ? Бир ьорнек: девлет никахъ мъ, килисе никахъ мъ?

ЬОРЕТИШЛЕРИМИЗ НЕРЕДЕН ГЕЛИЙОР ? (1) KONUŞMAK'la gütmek ЬОРЕТИШЛЕРИМИЗ НЕРЕДЕН ГЕЛИЙОР ? Bulgaristan'daki türk kiliseler lazım kendi öğretişini, kendi kişiliğini bulsunlar: DOĞUM TÜRKÇE RUHSAL SÖZLER MÜSLÜMANLARA ŞAHİTLİK SÜNNET İLAHİLER BG, TR, EUR ile ilişkimiz DÜĞÜN KOLEDA PASKALYA RUHSAL EĞİTİM CENAZELER

3. КИШИЛЕРЛЕ ТЕК ТЕК КОНУШМАК (1) KONUŞMAK'la gütmek 3. КИШИЛЕРЛЕ ТЕК ТЕК КОНУШМАК 2.Tim 4:2 Allahın haberini yay, Zamanlar uyun olsun, uygun olmasın, sen hazır ol, günahları bildir, azarla, kuraj ver. Bunları tam bir sabırla ve durmadakka öğretirmeke yerine getir.

(2) ÖRNEK OLMAK'la gütmek Konrad Lorents ve kazlar Avusturyalı biolog Lorents hayatını kazlarla geçirdi, onlar hakkında şeyi öğrendi. Kazlar yumurtadan çıkarken, önlerine ne çıkarsa, ona takılıyorlar, onu analarını sanırlar. İmanlı hayatta da öyle: yeni imanlılar bizim sözlerimize dikkat etmeyecekler, ne kadar bizim hareketlerimize. Biz onların standardı oluyoruz.

(2) ÖRNEK OLMAK'la gütmek Kalıp ve plastik iskemle 1.Tim 4:12 Hiç kimse seni gençliğinden için hor görmesin. Ama imanlılara... konuşmakta davranmakta sevgide imanda arınmakta ... örnek ol. Kalıp ve plastik iskemle Güdücü ve topluluktaki imanlılar. Seni her konuda örnek alacaklar !

(2) ÖRNEK OLMAK'la gütmek Kişiler beni nasıl tanıyor? Yavaş mı, yırtıcı mı ? Sinirli mi, sabırlı mı ? Dürüst mü, enterestçi mi ? Sadikan mı, değiken mi ?

(2) ÖRNEK OLMAK'la gütmek Ağzımdan ne çıkıyor? Bereket mi, lanet mi ? Yalan mı, doğruluk mu ? Tatlı sözler mi, acı sözler mi ? Davalayıcı sözler mi, af edici sözler mi ?

(2) ÖRNEK OLMAK'la gütmek İmanla mı yaşıyorum? Gündelik ihtiyaçlarım için Rabbe güveniyor muyum ? İmanım var mı, kişiler ilerlesin ? Rab için hayatta hiç iman adımı attım mı ?

(2) ÖRNEK OLMAK'la gütmek Ben kimi seviyorum? Sadece beni sevenleri mi ? Bende af etmek var mı ? Neden güdücü olmak istiyorum ? Kişileri sevdiğim için mi ? Yoksa saygı görmek için mi?

(2) ÖRNEK OLMAK'la gütmek Bende asıl temizlik var mı? Gözüm temiz mi, pis mi ? Bir imanlı hayatım, bir de dünya hayatım var mı ? Neden temiz yaşıyorum? İnsan korkusundan mı? Allah korkusundan mı ?

(2) ÖRNEK OLMAK'la gütmek YENİ KUŞAK GÜDÜCÜLER YETİŞTİRMEK PAVLUS 2.Тим. 2:2 Birçok şahitlerin önünde benden çok şeyler işittin. Bunları sadikan kişilere emanet et. Ve onlar da bunları başkalarına öğretirmeye hazır olsunlar. TİMOTEYUS Sadikan kişiler Ama NE-RE-DE ? Başkaları

Gençlerimizi anlayalım Bizim gibi büyümüyorlar Bizim zamanımızda nasıl idi? – devlet baba herşeyimizi düşünürdü Okul sitemi Sağlık sistemi İş yerleri tatiller .... bir lafça: Hayatımızın yolu belli idi Belki mahpusta idik ama bari yemek boldu

Gençlerimizi anlayalım Ama bugün durum nasıl? - artık herşey için uğraşmak lazım okul, iş, sağlık sistemi - eskiden insan düşünmeden ve uğraşmadan eahat yaşayabilirdi ama gençlerimiz lazım her konuda karar versinler hayat kafa ağrısı oldu

Gençlerimizi anlayalım Mal sevgisi Boş harcamalar

Gençlerimizi anlayalım Televizyon + internet mülüslük Mal sevgisi pornoğrafya Dövüşlük (agresşvnost) Okuma zayıflığı Kötü insanlar İnsanlarla bağlantı kuramıyorlar

Gençlerimizi anlayalım Uyuşturucu Prostitutsya Gamsızlık Müslümaanlık - fanatiklik

Gençlerimizi anlayalım Kızanlarımız bu hale gelirse ... .... gene de onları sevecez mi?

(2) ÖRNEK OLMAK'la gütmek YENİ KUŞAK GÜDÜCÜLER YETİŞTİRMEK NE LAZIM ? 1. ALÇAK GÖNÜLLÜLÜK Anlayalım ki, aslında güdücülerin şartlarını yerine getirmiyoruz, kvalifitsiran değiliz Geçiciyiz Nerede örnek olamadık ? 2. ANLAYIŞ Gençlerimizden aynı şeyleri beklemeyelim Onların karşılaştığı zorluklarını anlamaya çalışalım 3. YENİ FİKİRLER ve DEĞİŞİKLİK

(3) HİZMET ETMEK'le gütmek Markos 9:35 Oturup onikileri çağırdı ve onlara dedi: "Bir kişi en birinci olmak istedi mi, herkesin içinde en sonuncu o olsun, herkesin hizmetkârı o olsun."

(3) HİZMET ETMEK'le gütmek Маркос 10:42-44 "Bildiğiniz gibi, Allahsız milletlerde şöyle bir sıra var: onlarda güdücü sayılanlar onları bondruğa sokarlar ve ileri gelenler onlara diktatörlük yaparlar. 43 Ama sizin aranızda sıra öyle değil: aranızda kim isterse büyük olsun, o size hizmetkâr olacak. 44 Ve aranızda kim isterse birinci olsun, o herkesin esiri olacak.

(3) HİZMET ETMEK'le gütmek 2.Кор 4:5 Biz kendi kendimizi ilan etmiyoruz, ama Mesih İsa'yı Rab olarak ilan ediyoruz. Kendimizi de sizin hizmetçileriniz olarak ilan ediyoruz.

(3) HİZMET ETMEK'le gütmek Güdücüler karı-koca olarak işliyorlar 1.Kor 9:5 Bizim hakkımız yok mu, bir kızkardeşle evlenip onu gezilerimizde yanımıza alalım? Öbür apostollar ve Rabbin kardeşleri ve Kifas öyle yapmıyorlar mı sanki? 1.Petrus 3:7 sizinle birlikte aynı mirası, hani Allahın bahşişi olan yaşamı paylaşacaklar. Ona göre onlara saygı gösterin. Öyle ki, dualarınıza engel çıkmasın

(3) HİZMET ETMEK'le gütmek GÜDÜCÜLER KARI-KOCA OLARAK İŞLERLER Filipililer 4:2-3 Evodiya ve Sintihe'ye yalvarırım, Rab'de aynı fikirde olsunlar. 3 Sana da yalvarırım, ey hakikat hizmetçi arkadaş, o kadınlara yardım et. Onlar benimle, Klement'le ve başka iş arkadaşlarımla birlikte 'iyi haber'de işlediler. Adları yaşam kitabında yazılıdır.

(3) HİZMET ETMEK'le gütmek GÜDÜCÜLER KARI-KOCA OLARAK İŞLERLER NEDEN ? Çünkü imanlıların yarısı ya da fazlası kadındır - erkek onlara nasıl lazımsa hizmet edemez. NEDEN ERKEKLERE ZOR GELİYOR ? Çünkü kiliseyi gütmek daha fazla 'yetki / vlast' olarak anlaşılıyor, değil hizmet olarak NEDEN KADINLARA ZOR GELİYOR? Kimisinde kuraj yok Kimisi daha Rabbi tanımıyor

(3) HİZMET ETMEK'le gütmek ГЮДЮДЖЮНЮН ХАНЕСИ ЛАЗЪМ СЪРАДА ОЛСУН Kötü örnekler: Miriyam Yezebel Ataliya Eli Samuel Davut Süleyman

(4) ACI ÇEKMEK'le gütmek 1.Кор 4:9-10 Sanıyorum, Allah bizi, hani apostolları, ölümüne gidenler gibi, en sonuncu kişiler olarak ortaya koydu. Bütün dünyaya, hem insanlara hem de meleklere, seyirlik için olduk. 10 Biz Mesih için sersem olduk; siz gene Mesihte bilgili oldunuz. Biz zayıf olduk, siz gene kuvvetli oldunuz. Siz saygılı oldunuz, biz gene saygısız olduk.

(4) ACI ÇEKMEK'le gütmek 2.Кор 4:10-12 Bedenlerimizde her yerde Rab İsa'nın ölümünü taşıyoruz. Öyle ki, İsa'nın yaşamı da bedenlerimizde belli edilsin. 11 Çünkü biz yaşayanlar İsa'dan için her an ölüme teslim ediliyoruz. Öyle ki, İsa'nın yaşamı da ölümlü bedenlerimizde belli edilsin. 12 Demek, bizde ölüm işliyor, sizde gene yaşam işliyor.

(4) ACI ÇEKMEK'le gütmek Kol 1:24 Sizin hatırınıza seve seve çeki çekiyorum. Mesihin çekilerinden geri kalanı tamamlıyorum. Onu kendi bedenimle ve Onun bedeninin hatırına (demek kilisenin hatırına), tamamlıyorum.