Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NESİLDEN GELEN GÜNAHLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NESİLDEN GELEN GÜNAHLAR"— Sunum transkripti:

1 NESİLDEN GELEN GÜNAHLAR
GÖKSEL MAHKEME-4 NESİLDEN GELEN GÜNAHLAR İlerleyebilmek için geriye gitmek

2 Tanrının Benzeyişinde

3 KANIMIZ BOZULDU

4 Rom_5:12 Günah bir insan aracılığıyla, ölüm de günah aracılığıyla dünyaya girdi. Böylece ölüm bütün insanlara yayıldı. Çünkü hepsi günah işledi.

5 Atalarımızdan gelen kalıtsal günahlar

6 İbrahim ishak-yalan ve korku
Atalarımızın ektiklerini bizler biçiyoruz. Can korkusu Korku ve Yalan Avram (İbrahim) yaptı Yaratılış 12:11-13 ve sonra oğlu ishaka geçti. Yaratılış 26:6-10 Karıları Güzel olduğu için kızkardeşleri dediler.

7

8 Bizler Günah işleyen atalarımızın suç kayıtlarını DNA mızda taşıyoruz
Bizler Günah işleyen atalarımızın suç kayıtlarını DNA mızda taşıyoruz. Günah işleyenlerin ölmüş olması onların yaptığı antlaşmaları ve suçları geçersiz kılmaz. Sorumluluk alıp kendimizi Tanrıya yaraşır bir sunu olarak vermeliyiz.Atalarımız adına Tövbe etmeli yaşadığımız yere bereket getirip geleceğimizi düşmanın elinden almalıyız.Bu işlem uzun sürer ve sabırla yapılması gerekir.

9 Onlar yok –Biz varız Neh_1:6 Ya RAB, halimi gör, gece gündüz kulların İsrail halkı için ettiğim duaya kulak ver. İtiraf ediyorum, İsrail halkı günah işledi, ben ve atalarım günah işledik. Lam_5:7 Atalarımız günah işledi, Ama artık onlar yok; Suçlarının cezasını biz yüklendik.

10

11 Amacımız Tanrının bizim için olan amaç ve planına engel olan atalarımızdan kanbağları aracılığı ile gelen günahları itiraf etmek-tövbe etmek . Bunu yaparak Mesihin kanıyla Bu günahların sonuçlarından ve etkilerinden ruhsal ve fiziksel olarak kendimizi özgür kılmak. Atalarımız adına Başlamadan önce kendi kişisel günahlarımız için sorumluluk almalıyız ve TÖVBE etmeliyiz.

12

13 DUA-TÖVBE Göksel Babam şimdi senin Tahtının önünde göksel yerlerde duruyorum. Kanbağımla bağlı olduğum bütün atalarımın işlediği günahlar için adil yargını istiyorum. Atalarımın işlediği günahlar aracılılığıyla gelen genetik mirasın, Mesihin mirasıyla yer değiştirmesini istiyorum.

14 Atalarımın işlediği günahlar için aracılık edip tövbe etmeyi seçiyorum
Adam öldürme,soykırım,ırkçılık,zina,cinsel günahlar,putlara tapma,can bağları,fal bakma,büyücülük,isyan,hırsızlık,korku,sapıklık,kürtaj, yeminler,küfür ve lanet sözleri,öfke,intihar,zamansız ölüm,bağımlılıklar Kan bağımdaki günah aracılığıyla kötülüğe verilen yerleri geri istiyorum. Mesihin Kanınının soyumun geçmişimdeki günahları Ademe dek! silmesini istiyorum.

15 İsanın kanıyla geçmişte yasal olmayan işleri ve bu işlerin sebep olduğu rahatsızlıkları ve etkileri kesmeni istiyorum.Atalarım adına Sana ve Sözüne karşı kanbağımda olan bu işler için tövbe ediyorum. Senden af diliyorum.

16 Anne ve Babam aracılığıyla bana geçen Bedensel duygusal ruhsal her tür kalıtsal –genetik bozukluk ve hastalığa sebep olan günahlar için Mesihin çarmıhta dökülen kanı ile aklanma ve şifa istiyorum. Kan bağımın yasal mirasını redediyorum.Bana ve aileme kalıtsal olarak geçmesine izin vermiyorum.İsa Mesih aracılığıyla yeni bir soy va kan bağına sahip olduğumu kabul ediyorum.

17 Tanrımız Rab,Kan Bağıyla bağlı olduğum hayatta olan veya olmayan tüm neslimin işlediği günahlar için önünde duruyorum.Bağışlanma diliyorum ve senden beni yıkamanı ve aklamanı istiyorum . İsa Mesihin kanı aracılığıyla yapılan antlaşmaya sahip olduğumu biliyorum. Anne ve Baba tarafımdan gelen nesilsel lanetleri-günahın sonuçlarını kırıyorum üzerimde.

18 Atalarım tarafından Karanlıkta ve gizlide işlenen günahlar için bunların kurbanları adına senden af diliyorum. Mesihin kanının adalet ve bağışlama ve barışma getirmesini istiyorum. Rab İsa Mesihin benim yerime ölerek günahların bedelinin ödendiğine iman ediyorum. İbraniler 9:22 Nitekim Kutsal Yasa uyarınca hemen her şey kanla temiz kılınır, kan dökülmeden bağışlama olmaz.

19 Mesihin kanıyla nesilsel lanetlerden kurtulduğumu ve bereket altında olduğumu kabul ediyorum.
Karanlığa açılan kapıları kapatıyorum.Atalarımın yaptığı bütün ruhsal kontratlerı yırtıyorum ve geçersiz kılıyorum. ışığa kapı açıyorum.Hayatımı ışıkta yaşamayı ve bu günahlara ortak olmamayı seçiyorum. Göksel yerlerde geçmişimin bütün kayıtları imha edilsin bana karşı suçlama ve sesleri kesilsin.

20 Şeytanın elinden bana karşı bütün suçlama ve yargılar düşsün ve Tanrının benim için olan mirası hayatımda görülsün. Yüce Yargıç Tanrımız ,İsa nın kanının açtığı yolda yargı tahtının önünde duruyorum Atalarımın işlediği suçlar yüzünden düşmanın geciktirdiği tüm bereketlerin ve yaşam çağrımın hayatımda yerine gelmesini istiyorum. Mesihin doğruluğu ve suçsuzluğunun iman la benim yerimi aldığını kabul ediyorum.

21 Ailemi ,anne babamı bereketliyorum. Onları onurlandırıyorum
Ailemi ,anne babamı bereketliyorum.Onları onurlandırıyorum.Kan bağımla bağlı olduğum soyumda yaşayan herkesi bereketliyorum.Onlarında Mesihi Tanımalarını ve kurtuluş bulmalarını istiyorum.Onları suçlamıyorum ve yargılamıyorum.kendimi suçlamıyorum ve yargılamıyorum.Rab göksel yerlerde yaptığım bu tövbe kayıtlarını Mesihin kanıyla mühürle.

22 2Ko 5:17-18 Bir kimse Mesih'teyse, yeni yaratıktır; eski şeyler geçmiş, her şey yeni olmuştur.
Bunların hepsi Tanrı'dandır. 1Petrus 1:23 Çünkü ölümlü değil, ölümsüz bir tohumdan, yani Tanrı'nın diri ve kalıcı sözü aracılığıyla yeniden doğdunuz.


"NESİLDEN GELEN GÜNAHLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları