Sağlıklı Yaşama Kılavuzu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

Evet arkadaşlar şimdi ben size bir kaç metin vereceğim. Size de anladıklarınızı soracağım.
Babam Beni Hiç Sevmedi... Balıkesir'de Asma Ağacı Ve Anılarım.. Kısa Öykü.
 1 – 5 Yaş Grubu  6 Yaş Anaokulu  7 – 16 Yaş İlk öğretim  Lise Eğitimi İSVEÇ EĞİTİM SİSTEMİ.
CÜMLE ÖGELERİ Cümle, bir duyguyu, düşünceyi veya olayı anlatan sözcük ya da sözcükler topluluğudur. Cümlede her sözcüğün bir görevi vardır. Cümlede görevli.
Varlıkların Özelliklerini Belirten Kelimeler (Sıfat – Ön Ad)
Değerli Arkadaşlar, aşağıdaki sorular 7. ve 8. sınıflar için özel hazırlanmış dil bilgisi kitabımızdan yararlanılarak oluşturulmuştur. Kendi okulumuzda.
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu Merhaba, işte bu yeşilcan! Sağlıklı olan ne varsa yapar. Zararlı olan her şeyle savaşır. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostudur.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Öğretmeye bağlı, gerçekçi anlatım türlerinden biri olan günlükler, bir kişinin önemli ve kayda değer bulduğu olayları, gözlem, izlenim,duygu-düşünce.
KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.
Paragraf Nedir? & Herhangi bir yazının bir satırbaşından öteki satırbaşına kadar olan bölümüdür. & Duygu, düşünce, istekleri anlatım tekniklerinden yararlanarak.
GÜNLÜK HAYATTA HZ. MUHAMMED 2. ÜNİTE: GİYİM KUŞAM 1
TAMLAMALAR.
ARAPÇA BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ AHMET ARSLAN.
YAZI TÜRLERİ GURBET DUYMUŞ
Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER. SORU ÇÖZERKEN!!! Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur. Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur.
SIFAT ( ÖN AD) ÖRNEKLER: * Beyaz tahta * Görgülü kişi
GÖRÜŞ GELİŞTİRME TEKNİĞİ
KİŞİSEL HİJYEN.
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
EĞİTİM ORTAMLARININ DÜZENLENMESİ
MİKROPLAR.
B E D İ A C E Y L A N G Ü Z E L C E "Devrim, kadınların gözlerinde başlar. Bir kadın gözlerini deviriyorsa, bir şeyler değişecektir.’’
4 oğul 4 mevsim... SLAYTCAFE.COM
KONU:SIFAT(ÖNAD) Varlıkların Özelliklerini Belirten Sözcükler
TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011.
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
Yeşilcan’la Sağlıklı Yaşam
Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
Problem Çözelim.
7-14 YAŞ DÖNEMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
FİİLLERDE ÇATI.
REHBERLİK SERVİSİ.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
İNANILMAZ AMA GERÇEK. > Okulun ilk gününde 5
ELİ ÖPÜLESİ CAN ÖĞRETMENLERİM KAÇ ALIŞKANLIĞIMIZ VAR DERSİNİZ?
Teknolojİ ve tasarIm dersİ
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Bugün neler öğreneceğiz?
DÜRÜSTLÜK ÜZERİNE BİR HİKAYE
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
ZAMİRLER (ADILLAR).
Kırınım, Girişim ve Müzik
Sağlık Bilimleri Fakültesi
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
2-B İnternet Anketi Sibel Payaslı.
Yrd.doç.Dr. H. Deniz GüllerOĞlu
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Yeşilcan’la Temiz Hava İlkokul
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu
Yeşilcan’la Sağlıklı Yaşam
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
BÖLÜM 2 BİLİŞSEL GELİŞİM.
KELİME TÜRLERİ FİİLLER.
Hazırlayan: Nurhan UZ.
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
Gelişim ve Temel Kavramlar
6. Sınıf 3. Ünite: ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
Yrd. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ
Sunum transkripti:

Sağlıklı Yaşama Kılavuzu Bu sunudaki içeriğin daha ayrıntılı hâline Yeşilay tarafından okulöncesi çağı öğrencilerine ve çocuklara yönelik hazırlanmış aşağıdaki kitapçıktan ulaşabilirsiniz: Yeşilcan ve Sağlıklı Yaşam, Neriman Karatekin, 2014, İstanbul, Yeşilay TBM Alan Kitaplığı Dizisi No: 11.

Ayrıca bakınız: Yeşilcan ve Sağlıklı Yaşam adlı Yeşilay tarafından hazırlanmış kitapçık, s. 4. Öykü metni: Can ve Canan adlarında birbirlerine çok benzeyen iki kardeş varmış. Can ile Canan aynı şeyleri yemekten, aynı şeyleri yapmaktan, aynı şeyleri giymekten çok hoşlanırlarmış. Biri bir şey mi yedi, hemen öbürü de yermiş. Biri bir oyuncağı eline mi aldı, hemen öbürü de alırmış. Biri ayağa mı kalktı, hemen öbürü de kalkarmış.

Ayrıca bakınız: Yeşilcan ve Sağlıklı Yaşam adlı Yeşilay tarafından hazırlanmış kitapçık, s. 5. Öykü metni: Günler geçtikçe bu özellikleri çekilmez bir hâl almış. Biri yemekten önce ve sonra ellerini yıkamamış, diğeri de yıkamamış. Biri tuvaletten önce ve sonra ellerini yıkamamış, diğeri de öyle yapmış. Biri banyo yapmak istememiş, diğeri de öyle. Biri dişlerini fırçalamamış, diğeri de fırçalamamış. Biri yediği çikolatanın kabını yere atmış, diğeri de öyle yapmış. Biri dışarıda giydiği kirli elbisesini değiştirmeden yatağına yatmış, diğeri de öyle.

Ayrıca bakınız: Yeşilcan ve Sağlıklı Yaşam adlı Yeşilay tarafından hazırlanmış kitapçık, s. 6-7. Öykü metni: Bir süre sonra odalarında bir çöp dağı oluşmuş. Odalarından dışarıya yayılan kokudan dolayı evin kedisi Pisican burnuna mandal takarak dolaşmaya başlamış. Evin diğer kedisi Karapati de kokudan rahatsız olmuş ve acı acı miyavlamaya başlamış.

Ayrıca bakınız: Yeşilcan ve Sağlıklı Yaşam adlı Yeşilay tarafından hazırlanmış kitapçık, s. 8-9. Öykü metni: Can ile Canan’ın anne ve babası çok endişelenmişler. Can ve Canan’la konuşmuşlar. Onlara temiz olmanın yararlarını anlatmışlar. Bu anlatılanları biri dinlemeyince öbürü de hiç mi hiç dinlememiş. Can ve Canan bir sabah yataklarının baş ucunda bir mektup bulmuşlar. Biri koşup mektubu annesine uzatmış. Okumasını istemiş. Öbürü durur mu? O da okumasını istemiş. Anneleri mektubu okumuş: Sevgili Can, Sevgili Canan, Duyduk ki sizin odanız tam bize göre bir yermiş. Yerleşmeye geliyoruz. Sevgiler... Bay ve Bayan Mikrop Can ve Canan odalarını mikroplar ile paylaşma fikrinden hiç hoşlanmamışlar. Odalarını mikroplar ile paylaşan çocukların sonunda hastanede bir odaya taşındıklarını biliyorlarmış. Mikroplar insanları hastalandırarak onlara zarar verir ve bundan mutluluk duyarlarmış.

Ayrıca bakınız: Yeşilcan ve Sağlıklı Yaşam adlı Yeşilay tarafından hazırlanmış kitapçık, s. 10-11. Öykü metni: Can ve Canan var güçleri ile aynı anda “Yeşilcan imdat!” diye bir çığlık atmışlar. Yeşilcan hemen uçan pelerinini takmış ve uçup gelmiş. Can ve Canan dertlerini Yeşilcan’a anlatmışlar. Yeşilcan Can ve Canan’ın annelerinden onları yıkamasını istemiş. Çocuklar banyolarını yaparken Yeşilcan hızlıca odadaki çöpleri toplayıp çöp kutusuna atmış. Çocuklar banyolarını yaptıktan sonra hep beraber yatak örtülerini, perdeleri, kirli çamaşırları çamaşır makinesine atmışlar. Camları, yerleri, dolap ve masayı bir güzel silmişler. Kapı kollarını temizlemişler. Odayı bir güzel havalandırmışlar. Yeşilcan, Can ile Canan’a, birer ayna, birer tırnak makası, birer diş fırçası ve birer diş macunu alıp hediye etmiş.

Ayrıca bakınız: Yeşilcan ve Sağlıklı Yaşam adlı Yeşilay tarafından hazırlanmış kitapçık, s. 12.

Ayrıca bakınız: Yeşilcan ve Sağlıklı Yaşam adlı Yeşilay tarafından hazırlanmış kitapçık, s. 13. Öykü metni: Aslında Can ve Canan çok akıllı çocuklarmış. Pis olmanın kendilerine zarar verdiğini fark etmişler. O günden sonra temiz olmak için ellerinden geleni yapmışlar. Yeşilcan’ın kendilerine verdiği temizlik ve sağlık öğütlerini yaşamak için hep birbirlerine örnek olmuşlar. Bay ve Bayan mikrop mu? Onları temiz yerlerde kimse görmemiş.

Ayrıca bakınız: Yeşilcan ve Sağlıklı Yaşam adlı Yeşilay tarafından hazırlanmış kitapçık, s. 14. Etkinlik başlığı: Hangileri Gerekli? Etkinlik yönergesi: Kişisel temizliğimiz için neler gerekli? Haydi daire içine alalım!

Ayrıca bakınız: Yeşilcan ve Sağlıklı Yaşam adlı Yeşilay tarafından hazırlanmış kitapçık, s. 15. Etkinlik başlığı: Sıraya Diz Etkinlik yönergesi: Arkadaşlar, resimlerin sırası karışmış. Haydi, her grubu kendi içinde sıraya dizelim.

Ayrıca bakınız: Yeşilcan ve Sağlıklı Yaşam adlı Yeşilay tarafından hazırlanmış kitapçık, s. 16. Etkinlik başlığı: Hangisi Doğru, Hangisi Yanlış? Etkinlik yönergesi: Arkadaşlarımızın davranışlarını görüyorsunuz. Doğru davranışları yapan çocukların yanındaki kutucuğu yeşile, yanlış davranışları yapanların yanındakini kırmızıya boyayın.

Ayrıca bakınız: Yeşilcan ve Sağlıklı Yaşam adlı Yeşilay tarafından hazırlanmış kitapçık, s. 17. Etkinlik başlığı: Kim Mevsimine Uygun Giyinmiş Etkinlik yönergesi: Hey, şu çocuklara bakın! Nasıl giyinmişler? Sadece birisi mevsimine uygun giyinmiş. Hangisi acaba?

Bu sunu Yeşilay tarafından okulöncesi çağı öğrencilerine ve çocuklara yönelik hazırlanmış aşağıdaki kitapçıktan yararlanılarak oluşturulmuştur: Yeşilcan ve Sağlıklı Yaşam, Neriman Karatekin, 2014, İstanbul, Yeşilay TBM Alan Kitaplığı Dizisi No: 11.

Fotoğraflar ve Grafik Çalışmaları Bu sunu EDAM tarafından YEŞİLAY için hazırlanmıştır. Bu sunu Yeşilay tarafından okulöncesi çağı öğrencilerine ve çocuklara yönelik hazırlanmış aşağıdaki kitapçıktan yararlanılarak oluşturulmuştur: Yeşilcan ve Sağlıklı Yaşam, Neriman Karatekin, 2014, İstanbul, Yeşilay TBM Alan Kitaplığı Dizisi No: 11. Fotoğraflar ve Grafik Çalışmaları Oğan Kandemiroğlu © Yeşilay