NEYZEN TEVFİK vasfiayaz 24 Mart 1879'da Bodrum'da doğdu,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEYZEN TEVFİK vasfiayaz 24 Mart 1879'da Bodrum'da doğdu,
Advertisements

Çelebi Grubu.
Neyzen Tevfik'e doktor içkiyi men etmişti
ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.
CÜMLE ÖGELERİ Cümle, bir duyguyu, düşünceyi veya olayı anlatan sözcük ya da sözcükler topluluğudur. Cümlede her sözcüğün bir görevi vardır. Cümlede görevli.
2-A SINIFI BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ Yarışmada; Hayat Bilgisi 5 soru Türkçe 6 soru Matematik 5 soru ve Genel kültür 4 soru olmak üzere Toplam 20 soru.
Avukatlık sözleşmesi. Sözleşmenin tarafları Bu sözleşmenin tarafları; baro levhasına kayıtlı ve işten yasaklanmamış avukat ile ondan hukuksal yardım talep.
Yıl Ocak gece yarısı. Mustafa Kemal’in özel treni Eskişehir’e doğru gidiyor. Bu yolculuk bir kamuoyu yolculuğu olacak ve Gazi, savaş sonrası.
AHİLİ K Güçlü bir sivil toplum örgütü. ESKİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ; AHİLİK Bilindiği gibi Türklerin tarih sahnesine çıkışı neredeyse insanlık tarihi.
Cümlenin öğelerini temel ve yardımcı olmak üzere iki grupta inceleyebiliriz. Temel öğeler Yardımcı öğeler yüklem özne nesne Z.T. D.T Edat tamlayıcısı.
Güçlü ve kararlı ol. Tanrın RAB'bin verdiği görevleri yerine getir. Onun yollarında yürü ve Musa'nın yasasında yazıldığı gibi Tanrı'nın kurallarına, buyruklarına,
©McGraw-Hill Education, 2014
EYÜP SULTAN. Medineli müslümanlardan ve hicret sırasında Hz. Peygamber'i evinde misafir eden sahâbidir... Bütün Müslümanlar Peygamber efendimizi kendi.
Hazırlayan: Filiz BİLİCİ Hatice Seyit Çeker İlkokulu Nizip/Gaziantep
Her gün şehit haberleri duymaktan yüreğimizde açılan yaralar bir türlü kabuk bağlamıyor. Bu son olur ümidimizi de yitirttiler bize. Bölgenin en büyük.
Hazırlayan:Yasin Tantürk,Alaattin Dalkıran
Tel: Bu Nasıl Ayrılık Hangi sevgili var ki, senin kadar duyarsız ve kalpsiz? Ve hangi sevgili var ki, benim kadar çaresiz? Hangi ayrılık.
KONUŞMA VE BİZ Emin ÖZDEMİR. Bizi biz kılan konuşma gücümüzdür.Bu gücü yitirdiğimizde, dilsizleştiğimizi düşünelim. Suskunun dayanılmaz köleliğine düşeriz.Dış.
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?
Hikmet SIRMA.
ZAMANLARINA GÖRE FİİLLER. Sınava dün girdik. Biz film başlamadan gelmiştik. At dört nala koşuyordu. Senin geldiğini önce o görmüş. Yukarıdaki cümleleri.
ACELE KARAR VERMEYİN S.S..
Biraz Sonra Göreceğiniz Resimler 10 Kasım saat 09:05’te çekilmiştir…
Tel: İstanbul'u Dinliyorum İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Önce hafiften bir rüzgar esiyor; Yavaş yavaş sallanıyor Yapraklar ağaçlarda;
Yıllar önce bir Millî Eğitim Bakanı’nın makam odasının kapısı çalındı. İçeriden kararlı ve tok bir ses, ''Girin'' diye seslendi. Oldukça mütevâzı’ döşenmiş.
Zaten onlarla adaştı... Adı : Gül 'dü...
SELANİK Thessaloniki Cem Yurtsev
8 mart dünya kadınlar günü ile karikatürler 1
ASKIDA KAHVE.
Teknoloji Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı
ASKIDA KAHVE.
Hz. İsa Prof. Dr. Şadi Eren.
MURATHAN MUNGAN’ DAN.
KALP MERİDYENİ.
İNCE BAĞIRSAK MERİDYENİ
AY.
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
Tanrı’yla Konuşmalar Ömer Hayyam (Müzikli) Derleyen:
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
Meksika'da Inka tapınaklarına çıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog,  birkaç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden  uzun.
Spiritüellik.
Yaşlanmanın ayrıcalıkları …
CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi
SERVETİFÜNUN EDEBİYATI
Bireysel Konularda İstişare
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
Yaşlılar için felsefe George Carlin 102 yaşında (Sevimli bir ihtiyarcık) TÜRKÇEYE ÇEVİREN : ONUR AYANGİL SONUNA KADAR OKUMAZSANIZ, YAŞAMINIZDAN BİR GÜN.
ZAMİRLER “Sen ve ben ve deniz Bizi anlamayan bir nesle aşina değiliz”
Kırınım, Girişim ve Müzik
Sevgi çiçekleri.
Bir Bakan Ve İki Çocuk.
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
ASKIDA KAHVE.
ÇAĞRI KİTAPLARI (TOMARLARI)
Ne ararsın Tanrı ile aramda?
NEYZEN TEVFİK vasfiayaz 24 Mart 1879'da Bodrum'da doğdu,
Bedirhan Gökce'nin Siir Albümünden
Bu bir gizli eğitimdir…
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Bir varmış bir yokmuş. Büyüdüğü zaman ne olacağını çok merak eden bir çocuk varmış…
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ODTÜMİST MENTORLUK PROGRAMI
Ünite Konuları için tıklayınız
3. Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Yusuf (a.s.)
ПРИЛОЗИ.
OKÇULUK RUMEYSA ÇETİN.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Annesini Arayan Kardan Adam
Sunum transkripti:

NEYZEN TEVFİK vasfiayaz 24 Mart 1879'da Bodrum'da doğdu, 28 Ocak 1953 'de İstanbul'da öldü. Neyzen Tevfik genellikle toplum kurallarına uymadan yaşamını sürdürmüştür. Sazını bir geçim kapısı haline geçirmemek için direnmiş, yalnızca içinden geldiği zaman ney üflemiştir Padişah Abdülhamiti eleştiren hicivleri sebebiyle 1908 ikinci meşrutiyete kadar altı sene Mısırda yaşadı Fon müziği eski taş plaktan kalma kendi üflediği Suzinak makamında bir taksimidir. Beşiktaş'taki Heykeli Kime sordumsa seni doğru cevap vermediler Kimi alçak, kimi hırsız, kimi deyyus dediler. Künyeni almak için partiye ettim telefon, Bizdeki kayda göre, simdi o mebus dediler. vasfiayaz

be hey dürzü ne ararsın tanrı ile aramda sen kimsin ki orucumu sorarsın hakikaten gözün yoksa haramda başı açığa niye türban sorarsın rakı, şarap içiyorsam sana ne yoksa sana bir zararım; içerim ikimiz de gelsek kıldan köprüye ben dürüstsem sarhoşken de geçerim işgaldeki hali sakın unutma Atatürk'e dil uzatma sebepsiz sen anandan yine çıkardın amma baban kimdi bilemezdin şerefsiz.. Soruyorlar: --Neyzen,çalarken mi neşelenirsin,yoksa neşeli olduğun zaman mi çalarsın? .Maliye Bakanı hakkında yolsuzluk dedikodularının dolaştığı bir dönemidir. Neyzen: " Maliye Vekili değilim ki,çalarken zevk alayım ".... vasfiayaz

İkinci Mesrutiyet döneminde nazırlığa getirilen bir zat,çok Felek Yamansın her zaman aldattın beni, Kâh düşürdün kâhi kaldırdın felek! Mecnun'sun diyerek Leylâ peşinden, Issız vâdilere saldırdın felek! Rehbersin dedin ben ise kördüm, Elimle başıma çok çorap ördüm. Kendimi bıraktım âlemi gördüm, Hesapsız günahlar aldırdın felek! Şifadır dedin zehir tatdırdın, Gençliğin okunu boşa attırdın, Körlerin yurdunda ayna sattırdın, Çıkmaz sokaklara daldırdın felek! Barışmadı gönlüm merd ile zenle, Ne bir iş bilenle, ne boş gezenle Hicran köşesinde bozuk düzenle, NEYZEN'e her telden çaldırdın felek! Sahra-i cedid 1913 Fasulyeye benziyor İkinci Mesrutiyet döneminde nazırlığa getirilen bir zat,çok geçmeden yeğeninin vali olarak atanmasını sağlar. Karsılaştıklarında,Neyzen: --Maşallah,kardeşinizin oğlu tıpkı fasulyeye benziyor. --Genç yasta vali oldu,neden fasulyeye benzesin? --İste bende onun için benzetiyorum ya. Fasulye de sırığa sarılarak büyür.

Canan Sevdalı akşamlar tekin değildir, Pek dolaşma gönül viranesinde Gururlu güneşler boyun eğildir, Şaka yoktur aşkın efsanesinde. İhtimal vermezsin, hem inanmazsın, Ateşler sarmıştır, sen uyanmazsın, Mestolduktan sonra artık yanmazsın Gönlüm gibi hikmet peymanesinde. Bir serseriyim ki dur aman bilmem, Kalbinden başka bir mekan bilmem, Gök kandil olmuşum, asuman bilmem Bu mavi gözlerin meyhanesinde. ……………………………. Herkesin Bildiğini Basın çevrelerinde tanınmış bir hanım, Neyzen'le karsılaşınca, --Aşkolsun,benim için aşifte filan gibi sözler söylemişsiniz ? Neyzen elini sinek kovalar gibi sallamış; --Hanım,sen beni tanımıyorsun. Ben herkesin bildiği şeyleri söylemem. Felsefemdir kitab-i imânim, Taparim kendi ruhumun sesine. Secde eyler hakikatinim her an, Kalbim ates-i mukaddesine

Göründü memleketin iç yüzü,çöktüyse temel Göründü memleketin iç yüzü,çöktüyse temel. Şimdilik harice karsı yüzümüz olsa dahi Yüzümüz yok bakacak kabrine ecdâdımızın. Tükürür zannederim çehremize, vatanın tarihi. Evin yolu Aksaray'da bir ev kiralar.Yeni taşındığı sıralar,geceleri  meyhaneden dönerken ara sokak içindeki evini bulmakta güçlük çekmektedir. Bir gece,karsısına çıkan bekçiye: --Bekçi baba,Neyzen Tevfik buralarda bir yerde oturuyor .Sen evini biliyor musun? --Neyzen Tevfik sensin ama beyim! --Ben sana kimim diye sormadım, Neyzen Tevfik'in evini sordum... . Gelin gibi... Son hızla giden taksinin şoförüne sesleniyor: --Aman oğlum,n'olur biraz yavaşla. --Merak etme baba,biz bu taksiyle gelin taşıyoruz. --Desene biz de düzülecekler arasındayız Sunu : Vasfi Ayaz-kasım-2007