FONKSİYONEL GIDALAR
FONKSİYONEL GIDA NEDİR? Gerekli besin elementi ihtiyacını karşılamasının yanı sıra bir sağlık faydası sağlayan, çeşitli bileşenler eklenmiş normal gıda tipidir.
Vitamince veya kalsiyumca kuvvetlendirilmiş gıdalar bunlara örnektir
Rekombinant insan laktoferrini: Sütün demir bağlayıcı proteini olan laktoferrin bebekler için gerekli yetişkinler için de yararlı biyolojik faaliyet göstermektedir.
Bu yararlı etkileri göz önüne alındığında, insan beslenmesinde laktoferrinin ekzojen kaynaklarına geniş ilgi duyulur.
Laktoferrin üretmek için birçok tragenik yaklaşımlar sağlanmıştır Laktoferrin üretmek için birçok tragenik yaklaşımlar sağlanmıştır. Ancak heterolog laktoferrin aktivitesi taklit etmek için özdeş homolog protein kabul edilemez.
Mayalardan, transgenik ineklerden ve prinçten elde edilen laktoferrin yapısal benzerlik, yüksek verim kriterleri ve protein eldesi kolaylığına sahiptir.
Aspergillus awamonis den elde edilen laktoferrin, devam eden klinik çalışmaların ileri aşamaları ile teropotik kullanımlara yönelik olmuştur.
Buna karşılık transgenik ineklerden ve prinçlerden elde edilen laktoferrin gıdalarda kullanıldığında net bir avantaj sağlar.
Celia Conesa Miguel Coluo Lourdes Sanchez Biotechnology advances volume 28, issue 6