ANTRENÖR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KENDİNİ TANIMAK NEDİR ACABA?
Advertisements

KAYGINI KONTROL ET, ÖNE GEÇ...
FİZİKSEL AKTİVİTENİN ENGELLİ BİREYLER ÜZERİNDEKİ KATKILARI
EĞİTSEL DEĞERLENDİRME VE BEP
PSİKOLOJİK TEMELLER Dr. Fatih DERVENT.
FUTBOLDA YAŞ GRUBU ANTRENMAN İLKELERİ
BASKETBOLDA TEMPOLU OYUN
SPORDA GÖZLEM ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Kondisyon; sporcunun performans durumunun göstergelerinden birisidir
SPORDA BECERİ ÖĞRENİMİ
MÜSABAKA ANALİZİ VE DEĞERLENDİRME
GELİŞİME ETKİ EDEN FAKTÖRLER
BÜYÜME: Vucüdun uzunluk ve ağırlık yönünden artışı anlamına gelen bir terimdir. GELİŞME: Büyüyen organizmanın dokularının yapısındaki olgunlaşmayı.
Zihinsel Yönden Yetersiz Çocukların Özellikleri
HENTBOLDA ALTYAPI KONDİSYON ÇALIŞMALARI Prof.Dr. Yaşar SEVİM.
KUVVET ANTRENMANININ METODİK SIRALAMASI
HENTBOLDE ADAMA DÖNÜK 3:2:1 SAVUNMA SİSTEMİ VE İLKELERİ
SPORDA BECERİ ÖĞRENİMİ
Yeni Bir Akım: Crossfit
HENTBOLDE TEMPOLU OYUN VE SÜRAT ÇALIŞMALARI
OTİZM.
OLİMPİYAT SPORCU EĞİTİM MERKEZİ
ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIK VE GÜVENLİK. Futboldaki rekabet ve yoğun fiziksel aktivite, çoğu zaman beklenmedik yaralanmaları beraberinde getiriyor. Bu yaralanmalar.
TÜFAD SERTİFİKASYON (4) “FUTBOLDA TEKNİK, TEKTİK VE KONDİSYON TESTLERİ” Prof. Dr. Çetin İŞLEGEN
TÜRKLERLE JAPONLAR ARASINDAKİ BAKIŞ FARKI. Türk ve Japon şirketleri arasında bir kürek yarışı düzenlenmesine karar verildi. Her iki takımda performanslarının.
TÜFAD İZMİR ŞUBESİ Seminer-3 “Türkiye’de Gençlik Geliştirme Programlarında Yapılan Hatalar ve Dünyadan Örnekler” ÖNERİLER Prof. Dr. Mustafa Ferit ACAR.
UYUMSUZ ÇOCUKLARIN TANINMASI VE TEŞHİSİ
Uzm.Psk.Dan.Sinem TARHAN
YILLIK ANTRENMAN PLANLAMASI
İYİ ANTRENÖR OLMANIN SIRLARI (BAŞARILI ANTRENÖRLÜK İÇİN 50 İPUCU)
ERGENLİK DÖNEMİNDE ARKADAŞ ETKİSİ
TÜFAD İZMİR ŞUBESİ SERTİFİKASYON PROGRAMI – 2 GENÇLERDE YAŞ GRUPLARINA GÖRE TAKTİK ANTRENMANLAR “GENÇ MÜSABAKALARININ GELİŞİMİ” 01 Nisan 2013 – İZMİR Prof.
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
KENDİMİ TANIYORUM Kazanım: Kendini tanımanın ders seçimindeki önemini fark eder. 9. Sınıf 74 nolu kazanım etkinliği.
Vücudumuz Bilmecesini Çözelim
OKUL BAŞARISIZLIĞI.
ÇOCUĞUN OKULA UYUM BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
ERGENLİK DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ VE SORUNLARI
Hayat Biçimini Seçmektir
SINAV KAYGISI BÜYÜKÇİĞLİ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
İNCİRLİOVA SPOR LİSESİ EĞİTİMDE KOÇLUK SİSTEMİ SUNUSU
DERS NO: 5 ANTRENMAN DEĞİŞKENLERİ (ÖĞELERİ)
DİĞER TUTUMLAR.
DERS NO: 1 ANTRENMANIN TEMELLERİ
DİNLENME VE TOPARLANMA
ANTRENMAN BİLGİSİ DERS NO 4 ANTRENMANA HAZIRLIK.
ANTRENMAN BİLGİSİ “Sürat ve Sürat Antrenmanı” Doç.Dr. Ertuğrul GELEN
ANTRENMAN BİLGİSİ “Eklem Hareket Genişliği ve Antrenmanı”
Ailenin Çocuğun Başarısındaki Rolü ,Sağlıklı İletişim ve Aile Sağlığı
TÜRK HALK OYUNLARINDA ANTRENMAN
ANTRENMAN BİLGİSİ “Sürat ve Sürat Antrenmanı” Doç.Dr. Ertuğrul GELEN
 Meslek seçimi konusunda gerçekçi ve doğru karara ulaşabilmek için öncelikle kendinizi tanımalısınız.
ENGELLİLER VE SPOR  Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler.
Kuvvet Antrenmanlarının Fazları
MASA TENİSİNDE MOTİVASYONUN ÖNEMİ
SINAV KAYGISI DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ.
ANTRENMAN BİLGİSİ “Kuvvet ve Kuvvet Antrenmanı” Doç.Dr. Ertuğrul GELEN
BÖLÜM-6: YAŞAM BOYU SPORDA AEROBİK EGZERSİZLER YAŞAM BOYU/HERKES İÇİN
Spor; birey yada grupların sağlık, eğlence veya gösteri amacı ile yaptıkları fiziksel ve / veya beyinsel aktivite gerektiren, bazı kurallar içinde uygulanan.
Sporcuların performanslarını artırma düşüncesi geçmişten günümüze uzanan süreçte bilim adamları ve antrenörlerin en önemli çalışma konularından birini.
Sizce beden eğitimi ve sporun amaçları nelerdir?
Sporda Performans Prof Dr Süheyla Ünal.
Kondisyon; Kondisyon; sporcunun performans durumunun göstergelerinden birisidir. Diğer bir deyişle; organizmanın ve kasların enerji oluşum sürecinin etkileşimi.
Yaşam Boyu Spor ve Aerobik Egzersiz
KOORDİNASYON (BECERİ)
Spor hareketleri dönemi
SPOR AMAÇLI KURULMUŞ DERNEKLER
ATLETİZM.
BECERİ ÖĞRENİMİ.
Sunum transkripti:

ANTRENÖR

ANTRENÖR 1-Ekibine düzgün kürek çekmeyi öğretmek. 2-Ekibi yarışlara hazırlamak üzere antrene etmek. 3-Ekibine yarış taktikleri ve tekne ayarları konusunda bilgiler vermek. 4-İşler kötüye gitmeye başladığında onları akılcı bir yoldan cesaretlendirmek.

5-Kendilerine çokça güvenip büyüklük duygusuna kapıldıklarından ve bu nedenle tembelleşmeye başladıklarında, ekip üzerindeki otoritesini bir kamçı gibi kullanarak onları doğru yola sokmak. 6-Antrenmanların ağırlığından ekibin sinirleri gerginleşmeye başladığında onları gevşetmek ve mutlu kılmaya çalışmak. 7-Antrenmanlar sırasında onları uğraş zevkini ve kazanma isteğini aşılamaya çalışmak ,

Ekibin dışında olup ta ekiple en fazla ilgilenen ve ekip hakkında yansız kararlar verebilecek tek kişi o ekibin antrenörüdür. Antrenörün yapması gerekli olan, antrenmanın bütün ögeleri arasında uygun bir denge sağlayabilmektir. Antrenör yarış kazanmaz çünkü kürek çeken kendisi değil ekiptir.

Ekibin başarısı antrenör için en büyük mutluluklardan birisidir. Başarısızlık üzüntüsü ise en az ekibin üzüntüsünün on katı kadardır. Antrenörün ilk işi ekibi her zaman için daha sıkı antrenman yapmaya ve kürek çekmeye istekli halde tutmaktır. Antrenör ekibin hatasını daha ekip farkına varmadan görebilme yeteneğine sahip olmalıdır.

Kişilik ve Hayranlık yaratabilme yeteneği bir antrenör için altın değerinde olan şeylerdir. Antrenörün ekibinden ve ekibin de antrenörden istediğini elde edebilmesi için, bireylerin antrenöre inanması gerekir. İyi kürek çekmenin yarı sırrı antrenöre güvenmektir. Antrenör , Suyun durumu, kara antrenmanı için tesis ve malzeme yetersizliği , ekip bireylerinin yaşları, deneyimleri, yapıları, zihinsel ve bedensel yetenekleri, küreğe karşı tutumları, sosyo – ekonomik düzeyleri, eğitim düzeyleri, kişilikleri ve daha birçok faktörleri göz önünde bulundurmalıdır.

ANTRENÖRLÜK SORUNLARI EKİP SEÇİMİ : -Kara antrenmanları haricinde teknede ekip Seçimi küçük teknelerde yapılmalıdır. -Küçük teknelerde devamlı olarak iyi performans gösteren bir sporcu her teknede başarılı olabilir. - Günümüze de damgasını vuran kürek antrenörlerinden Doğu Alman Karl Adams Efsane olan sekiz tek ekibini tek çifte yarışları sonrası başarılı tek çiftelerden kurmuştur.

SEKİZ TEK DÜMENCİLİ EKİBİ 1 NUMARA (HAMLA); - Ekibin en önemli kişilerinden birisidir. - Hamlanın Ritim duygusu çok kuvvetli olmalıdır. - Yarışmayı seven bir kişiliğe sahip olmalıdır. - Ekibin kapasitesinin ne olduğunu , nerede neyi yapıp yapamayacağını bilmelidir. - Ekibin şefi durumundadır. Kararları önemlidir. - Tekniği en mükemmel kişi olmalıdır. Kondisyon bakımından da ekibin en kötüsü olmamalıdır. - Hamla aynı zamanda zeki olmalıdır.

2 NUMARA : En az hamla kadar önemli bir kişidir. Hamladan aldığı ritmi ve tempoyu arkaya iletmesini bilmelidir. Bir başka değişle hamla sırtı sol tarafın hamlasıdır. Çoğu yarışlarda hamla sırtı yarış ortasında hamlalığı devraldığı görülür. Hamla sırtı çok iyi bir kürek tekniğine ve yarışma ruhuna sahip birisi olmalıdır. Hamla sırtı istediği zaman istediği uzunlukta kürek çekebilen birisi olmalıdır. Teknede sağlam oturmayı bilmelidir.

3 NUMARA : Hamlanın ritim ve temposunu sağ tarafa iletecek olan kişidir. Fizik kondisyonu yüksek düzeyde, kuvvetli ve çabuk hareketli biri olmalıdır. Hamla sırtından sonra hamlanın en büyük yardımçısıdır. İyi zaman ayarlama duygusuna sahip olmalıdır. Kuvvetli küreğini yarış boyunca çekebilmelidir.

4,5,6 NUMARALAR : Bunlar kelimenin tam anlamıyla teknenin hamallarıdır. En iri yapılı ve dolayısıyla en ağır hareket eden adamlar bu yerlere konmalıdır.

7 ve 8 NUMARALAR : Teknenin dengesini bulmasına ve korunmasına en çok katkıda bulunacak kişilerdir. Temiz denilen tipte kürek çekebilmeli ve refleksleri kuvvetli olmalıdır. 7 numara ekibin en elastik yetenekli, çabuk hareketli olmalıdır. 8 numara ekibin tekne dengesi duygusu en fazla olan birey olmalıdır.

Sekiz tek için yapılan tekne seçimi dört tek ve dört çifte için de uygulanmalıdır. İki çifte ve iki tek genelde aynı ağırlıkta olanlardan kurulmalıdır. Zaruret varsa kilosu ağır olan hamlaya oturtulmalı veya diğer hamlalık yeteneklerine bakılmalıdır. Yeni kürekçilerde hiçbir zaman sağ veya sol kürekçiyim duygusu oluşmamalıdır. Bir kürekçi her yerde çekebilmelidir. Antrenör için en önemli şey deneyip ekibin dizilişinde en iyiyi bulmak tek yoldur.

BİR EKİBE BİR ANTRENÖR KURAMI Bir ekibi bir tek antrenörün çalıştırmaya başlayıp , hiç değilse o mevsim sonuna kadar götürülmesini sağlayabilmek için elden gelen her şey yapılmalıdır. Bir ekibi farklı antrenörlerin çalıştırması hem sporcuda devamsızlığa hem de verimsizliğe yol açar. Kürekçinin ruhsal hazırlanması bedensel hazırlanması kadar önemlidir. Bir kürekçi yarışlara girebilecek düzeye geldiğinde, yarışlardan hemen önce rakiplerinden ve yarıştan korkmayacak duruma gelmiş olmalıdır. Bu unsur yarıştan beş dakika önce konuşmalarla elde edilemez . Bütün yıl boyunca sporcuya bu konu işlenmelidir. Sporcuya Kendisine güvenmelidir.

İnsan vücudu gelişimini 25 yaşına kadar sürdürür İnsan vücudu gelişimini 25 yaşına kadar sürdürür. Bu nedenle sporcular 25 yaşına vardıklarında en iyi sonuçlara ulaşmış olmaları beklenebilir. Fakat bütün dünyada yapılan araştırmalar ; İnsan maksimum Çabukluğa 23 yaşında, İnsan maksimum esnekliğe 30 yaşında, İnsan maksimum kuvvete 35 yaşında, İnsan maksimum dayanıklılığa 40 yaşında ulaşır.

İyi bir antrenör ayrı yaş gurupları için hiçbir zaman aynı antrenman sisteminin uygulanmasına önermemelidir. Antrenör kürek sporu dışında diğer ana spor dallarının temelleri konusunda da bilgi sahibi olmalıdır. Antrenmanlar , antrenörün kendilerini denediği bir sınavdır.