Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KUVVET ANTRENMANININ METODİK SIRALAMASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KUVVET ANTRENMANININ METODİK SIRALAMASI"— Sunum transkripti:

1 KUVVET ANTRENMANININ METODİK SIRALAMASI
1 - Kendi vücut ağırlığımızla (şınav) 2 - Eşli alıştırmalarla 3 - Küçük aletlerle (sağlık topları, dambıl)

2 KUVVET ANTRENMANININ METODİK SIRALAMASI
4 - Özel olarak geliştirilmiş makine ve aletlerle yapılan çalışmalar 5 - Büyük ağırlıklarla (halter ve özel ağırlıkları) 6 - Derinlik sıçramaları ve şok çalışmalarıyla Kombine olarak yapılabilmektedir.

3 Temel Spor Eğitimi (7-10 yaş)
Hareket eğitimiyle bağlantılı olarak, oyun karakterinde kendi vücut ağırlığıyla yapılan alıştırmalar Çekme, itme, tırmanma, sallanma, sekme, hayvan yürüme taklitleri gibi. Araçlar: parmaklık, kasa parçaları, tırmanma halatı, çekme halatı, küçük sağlık topları, atlama ipleri, sünger parçaları, cimnastik minderleri gibi.

4 Temel Spor Eğitimi (10-13 yaş)
Temel kas gruplarının gelişimine yönelik, kendi vücut ağırlığı veya küçük ek ağırlıklarla yapılan alıştırmalar. Özellikle omurgayı destekleyen karın ve sırt kaslarının çok yönlü olarak kuvvetlendirilmesi önemlidir. Kuvvette devamlılık ve çabuk kuvvet çalışmalarına yer verilir. Ancak eklemlere ve omurgaya zarar verecek uygulamalardan (yoğun sıçrama antrenmanlarından) kaçınmak gerekir. Kuvvette devamlılık dairesel çalışmalar metodu ile geliştirilebilir. Çabuk kuvvet çalışmalarında daha çok genel alıştırmalar kullanılmalıdır.

5 Gelişim Eğitimi (13-14 ve 16-17 yaş)
Kuvvette devamlılık ve çabuk kuvvet çalışmalarıyla birlikte kontrollü olarak ek ağırlıkla maksimal kuvvet çalışmalarına yer verilebilir. Yüklenmeler basamaklamalı olarak arttırılır. Tüm kas gruplarına yönelik çok yönlü alıştırmalar seçilmelidir. Ek ağırlıkla yapılan çalışmalar 14 yaşından itibaren teknik öğrenim amaçlı olarak sürdürülür, 16 yaşından itibaren de artan yüklerle devam ettirilir.

6

7 ALTYAPI BASKETBOLCULARDA SÜRAT GELİŞİMİ

8 Gelişim Döneminde Reaksiyon sürati hemen hemen yetişkinlerin değerlerine ulaşır. Hareket hızı (aksiyon) da sürekli olarak artış göstermektedir. Dönemin sonuna doğru branşa özgü sürat çalışmaları yaptırılır. Tekrar yüklenme yöntemine göre yoğunluk kullanılmalıdır. Süratte devamlılık antrenmanları çok yoğun olmamak kaydı ile yaptırılabilir.

9 Ergenlik Döneminde Sürat , sinir ve kas işbirliğinin uyum sürecine bağlı ve kalıtımsal özelliktir. Bu süreç ve hareket sürati ergenlik döneminde maksimum değerlerine ulaşır ve gelişimini tamamlar. Özel spor dalının yani basketbolun seçilmeye başlanması ile dala özgü yüklenmelerin başladığı dönemdir. Performansın belirleyici etkisi olarak süratte devamlılık antrenmanı haftada bir programlarda yer alabilir.


"KUVVET ANTRENMANININ METODİK SIRALAMASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları