Panda. anda, memeliler sınıfında otçul bir hayvandır. Fakat dev pandaların hem otçul hem etçil olduğu bilinmektedir. Pandalar nesli tükenen hayvan türlerinden.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
Advertisements

SOYU TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR PINAR ERDEM 5C 131.
Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar.
Çinde Şanghi eyaletindeki Chian şehrinin 120 km
Otçul bir memeli hayvan : at
NESLİ TÜKENEN VE TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
Canlılar.
SOYU TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
HAYVANLARDA ÜREME İnsanlarda olduğu gibi hayvanlardada bir hayat döngüsü vardır. Hayvanlar,beslenme,çoğalma şekli ve yavru bakımı açılarından farklılık.
Büyüme Ve Gelişme Sağlık Bilgisi
1 Yeni doğanda Bedensel Gelişim. 2 Baş: Baş bedenin dörtte biri kadardır.Baş bedenin dörtte biri kadardır. Baş çevresi 33-37cm dir.Baş çevresi 33-37cm.
Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar
Besin Zinciri ve Besin Ağları
Hayvanlarda Beslenme Yaşadıkları Yerler
Karenin Çevre Uzunluğu
GRUP DOĞA SUNAR.
Caretta caretta ve Chelonia mydas Türkiye sahillerine yuva yapıyor.
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Hayvanlar Alemi.
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
Kediler.
EROZYON.
Canlılar Neden Beslenir?
EKOSİSTEM.
İnsanda üreme,büyüme,gelişme
HAYVANLARIN YUVALARI VE ÖZELLİKLERİ
Nasıl Genç Kalırsınız?.
İNSAN VE ÇEVRE EKOSİSTEMLER.
İnsan Sosyal bir varlıktır.Bu nedenle birlikte yaşama birlikte hareket etme ihtiyacı duyarlar. Sizler okulunuzda birlikte hareket ederek yaptığınız.
HAYVANLAR ALEMİ TAVŞAN KUZU KEDİ KAPLUNBAĞA CİVCİV KÖPEK.
BAJAULAR.
Çinde Şanghi eyaletindeki Chian şehrinin 120 km. doğusunda bulunan yaya yolu dünyanın en tehlikeli yoludur.. Huaşan beş kutsal dağdan biri ve en sevilen.
OSMANİYE.
VETERİNERLİK Sonraki sayfa
HAYVANLAR.
KONU HAYVANLAR.
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
Sevdiğim 6 Hayvan Anakonda Panda Mamut Komodo Ejderi Penguen
HAYVANLAR HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER
NESLİ TÜKENEN HAYVANLAR
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
BİYOİSTATİSTİK UYGULAMA II
500 gr. bal için arılar, 3,750,000 defa çiçeğe konup
TÜRKİYE’NİN ORTA NOKTASI
Hazırlayan Zişan AYGÜLER
PANDAAAAAAAAAA Panda yavruları yetişkin pandalara göre çok küçüktür. Doğduklarında ortalama 100 gram ağırlığında olurlar. Başka hiçbir memeli hayvan yavrusu.
Dünyanın En Tehlikeli 10 Hayvanı
Karışık olarak verilen kelimeleri anlamlı cümle olarak yazalım …
Nesibe Polat elmayı 2 sepete eşit paylaştıralım Her sepette elmaların i var.
ÜNİTE : 5 CANLILAR DÜNYASI. CANLILARI SINIFLANDIRALIM Çevremizde birçok canlı vardır. Dünyada ismini sayamayacağımız çok canlı vardır. Kedi Gül.
KEDİLER Kediler memeliler Kediler memeliler grubunda yer alır. grubunda yer alır. Doğurarak çoğalırlar. Doğurarak çoğalırlar. Yavru bakımı vardır. Yavru.
N ESLI TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR SUMATRA KAPLANLARI.
NESLİ TÜKENEN VE TÜKENMEKTE OLAN CANLILAR.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU EKO TURİZM DERSİ Öğr
KONU HAYVANLAR.
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
TÜRKİYE’DE NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR ADI: EFE BEKİR DERS: FEN BİLİMLERİ SOYAD: TÜMGAN NUMARASI: 451 SINIFI: 5-A OKUL: FATİH TEMİZ ORTAOKULU.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
FEN BİLİMLERİ ADI:SELİN ADI:SELİN SOYADI:GÖKÜŞ SOYADI:GÖKÜŞ.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
DÜNYANIN EN İLGİNÇ HAYVANLARI
2018 YILI YAPILAN ÇEVRE ETKİNLİĞİ
ÇEVRE.
Canlılar.
Yerel ve küresel çevre sorunları Nesli tükenen canlılar Nesli tehlike altındaki türler BİYOÇEŞİTLİLİK Anahtar Kavramlar Bizim bölgemizin sorunlarının başında.
TÜRK İ YE’DE NESL İ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR VE B İ TK İ LER.
SDÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji ABD,
Sunum transkripti:

Panda

anda, memeliler sınıfında otçul bir hayvandır. Fakat dev pandaların hem otçul hem etçil olduğu bilinmektedir. Pandalar nesli tükenen hayvan türlerinden biridir. Panda yavruları ortalama 100 gram ağırlığında doğarlar. ”Yavru pandalar yetişkin pandalara göre çok küçüktürler. Yetişkin pandaların boyu yaklaşık olarak 1,5 m’dir. Yeni doğan pandalar 2 saatte bir emzirilme ihtiyacı duyarlar. Üç aylık olduklarında yürümeye başlarlar. Panda yavruları 1.5 yaşına geldiklerinde 50 kg olurlar”. Çünkü artık dişleri bambu yiyebilecek kadar güçlü olur. Yaklaşık olarak günün 14 saatini bambu yiyerek geçirirler.” Vahşi hayatta 1000, hayvanat bahçelerinde ise 100 kadar panda kaldığı düşünülmektedir. Artık nesli tükenmekte olan bu hayvanların çoğu bambu ormanların yoğun olduğu yerlerde yaşamaktadır. Yani Çin’in güneybatısındaki sisli, yağmurlu dağ eteklerinde yaşamayı tercih eder. Etçil panda olan Dev panda ise Himalayalarda yaşar. Pandaların yaklaşık olarak 25 cm boyunda kuyruk uzunlukları

nesli tükenmek üzere olan dev pandalar, normal bir ayı gibi korkunç ya da tehlikeli değildir. Çin ve Tibet ormanlarında yaşayan pandaların nesli tükenmek üzere olduğu için özellikle Çin’de koruma altına alınmışlardır. 1,5 metre boyunda ve 100 kilo ağırlığındaki dev pandaların en sevdiği şey bambudur. neredeyse bambudan başka hiçbir şey yemeyen pandaların neslinin tükenmek üzere olmasının sebeplerinden biri de budur. çünkü Çin ormanlarında her zaman bambu bulamayabiliyorlar. oldukça hantal ve tembel olan dev pandalar günlerinin 12 saatini bambu yemekle geçirir, geri kalan zamanı ise uyuyarak geçirirler. nesillerinin tükenmek üzere olmasının diğer nedeni de budur. çünkü tembellikleri yüzünden gerektiği kadar