HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Canlılar.
Advertisements

HAYVANLAR ALEMİ İçerik : Huriye KORKMAZ Sınıf Öğretmeni.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI YAŞAM GRUBU ÜNİTE SUNUMU.
CANLILARI TANIYALIM Hz:İSMAİL BAŞPINAR.
İnsanlar neden hayvanlar grubuna girer?
HAYVANLAR 1. HAYVANLAR Çevremizde yaşayan hayvanlar vücut yapılarına göre OMURGALI HAYVANLAR ve OMURGASIZ HAYVANLAR olmak üzere iki bölümü ayrılır.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, ÖĞRENELİM
KONULAR 1-BİTKİLER 2-HAYVANLAR 3-MANTARLAR 4-MİKROSKOBİK CANLILAR.
HAYVANLARI SINIFLANDIRMA
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM VE TANIYALIM
CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI MANTAR BİTKİ HAYVAN HAKAN GÜZELANT KEŞAN MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENİ.
GİRİŞ ETKİNLİĞİ Aşağıdaki sorularla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Yağmur niçin yağar? Sıcak havalarda yağmur yağarken, soğuk havalarda kar yağmasının.
HAYVANLAR ALEMİ RESİMLER RESİMLER METİNLER METİNLER.
ÜNİTE : 5 CANLILAR DÜNYASI. CANLILARI SINIFLANDIRALIM Çevremizde birçok canlı vardır. Dünyada ismini sayamayacağımız çok canlı vardır. Kedi Gül.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
HAYVANLAR ALEMİ Hayvanlar Aleminin Özellikleri.  1.Besinlerini dışarıdan hazır alır.  2.Aktif olarak hareket eder.  3.Bitkiler genellikle sınırsız büyümekte.
BİYOM BİYOM; aynı iklim koşullarının yaşandığı ve bunun paralelinde aynı bitki örtüsüne sahip olan geniş coğrafi alanlardır. Canlıları ve yaşadıkları ortamı.
Mısır danatında resim ve heykel
Tek hücreli canlılarda ve çok hücreli olup da hücreleri dış ortamla sıkı ilişkide olan canlılarda (hidra, planarya) özel bir dolaşım sistemi yoktur. Çünkü.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
4-MİKROSKOBİK CANLILAR
OMURGALI HAYVANLAR Omurgalı hayvanlar Omurgalıların Genel Özellikleri
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
Hazırlayan: Musa Yıldız Hazırlayan: Musa Yıldız Erciyes Üniversitesi Biyoloji Bölümü Erciyes Üniversitesi Biyoloji Bölümü.
Çöl Biyomu Ve Tundra Biyomu
Adı=Kaplan Beslenme Şekli=Etçil Yaşadığı Yer=Kara Üreme Şekli=Doğurmak Çoğu kaplan kamuflajlarının uyduğu yerde yaşar Büyük kediler arasında iyi yüzücüdür.
BİTKİ VE HAYVANLARDA, BÜYÜME VE GELİŞME
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
BİTKİLER ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU 5-B SINIFI HAZIRLAYANLAR
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI. SU HALDEN HALE GİRER İlkbaharda hava sıcaklıkların artması ile yükseklerde bulunan karlar az almaya başlar.Eriyen karlar.
HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar omurgalı ve omurgasız olmak üzere sınıflandırılır. Vücutlarında kemik yada kıkırdaktan yapılmış bir omurga bulunan.
YARIŞMADA 20 ADET FEN SORUSU SORULACAKTIR..
ÖĞRETMENİMİZ:GÜNER KORKMAZ
BESİN ZİNCİRİNDE ENERJİ AKIŞI
YÜZEY GERİLİMİ KILCALLIK
BİR BİTKİDE ÇİÇEKLİ ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Canlıların Çeşitliliği
Toprak nasıl oluşur Fen konusu.
Fen Ve Teknoloji ÜNİTE 1 : Vücudumuz Bilmecesini Çözelim
DÜZKANATLILAR Turgay DÜVENCİOĞLU
Kartallardan Hayat Dersi
HALİM GÜNEŞ.
Maddenin Ayırt Edici Özellikleri
İş Ortamındaki İnsanlar.
BESİN ZİNCİRİNDE ENERJİ AKIŞI
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
Fare Biyomedikal çalışmalarda için uygun ve en çok kullanılan türdür. 400’ün üzerinde farklı soyu vardır. Başlıca kanser, antikor, ilaç ve aşı araştırmalarında.
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer.Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner.Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle buharlaşır.
………….İLKOKULU Fen Bilimleri Sınavı Canlı Varlıklar Ad-Soyad : No :
CANLILAR 1-Bitkiler;çiçekli bitkiler, çiçeksiz bitkiler. 2-Hayvanlar;omurgalı hayvanlar,omurgasız hayvanlar. 3-Mantarlar;şapkalı mantarlar,maya mantarları,kültür.
İSKELET SİSTEMİ MURAT AKYÜZ
HAYVANLARIN YUVALARI VE ÖZELLİKLERİ
ÖRDEK YETİŞTİRİCİLİĞİ
Hayvanlar Hayvan yetiştirme sistemlerinin yerini belirtirken en çok göz önüne alınması gereken iklim elemanlarından biri yağıştır.
DOLAŞIM VE VÜCUT SAVUNMASI. DOLAŞIM VE VÜCUT SAVUNMASI.
KALITIM VE ÇEVRE I. Kalıtım II. Çevre
HAYVANLAR ALEMİNİ GEZELİM , GÖRELİM, ÖĞRENELİM..
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
Canlılar.
Çiçekli Bitkilerde Üreme 2
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEMEL İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ.
Sunum transkripti:

HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI

OMURGALI HAYVANLAR 1.KUŞLAR SICAK KANLI 2.MEMELİLER SICAK KANLI SOĞUK KANLI 3.SÜRÜNGENLER 4.KURBAĞALAR SOĞUK KANLI 5.BALIKLAR SOĞUK KANLI Omurga iskeletin temel kısımlarından biridir.iskeletin diğer kısımları omurgaya bağlanır. Omurga boyundan başlayıp kuyruk sokumuna kadar uzanan bölümdür. Omur adı verilen kemiklerin üst üste dizilmesinden meydana gelmiştir.

O M U R G A

Timsah Omurgası

KUŞLAR Vücutları kıllarla kaplıdır. Ağız yerine gagaları vardır. Uçmalarını sağlayan kanatları vardır. Bazı kuşların kanatları olduğu halde uçamazlar. ( Tavuk,hindi,deve kuşu,penguen) Yumurta ile çoğalırlar. Akciğer solunumu yaparlar

MEMELİLER Omurgalı hayvanların en gelişmiş grubudur. Doğurarak çoğalırlar. Akciğer solunumu yaparlar. Çoğunlukla karada yaşarlar. Yunus,fok,balina suda yaşayan memelilerdir.

Memelilerin bir kısmı etle beslenir.(aslan,kaplan,çakal vb.) Memelilerin bir kısmı otla beslenir. (inek, fil,at,deve,zürafa,geyik vb.)

Memelilerin bir kısmı hem ot hem de etle beslenir. (fare,ayı,maymun vb.) Uçmalarına rağmen yarasalar da memeli hayvandır.

SÜRÜNGENLER Ayakları köreldiği için sürüngenler adı verilmiştir.Yılanların hiç ayakları yokken kaplumbağa,timsah ve kertenkelelerde küçük ayaklar vardır. Vücutları sert pullarla kaplıdır. Yumurta ile çoğalırlar. Akciğer solunumu yaparlar. Suda ve karada yaşayan çeşitleri vardır.

KURBAĞALAR Hem karada hem suda yaşarlar. Vücutları nemli ve kaygandır. Akarsu ve göl kenarlarında sinek ve böcekleri yapışkan dilleriyle avlayarak beslenirler. Yumurtayla çoğalırlar. Yavrular solungaçlarıyla,yetişkin kurbağalar akciğer ve deri solunumu yaparlar.

BALIKLAR Suda yaşar,solungaçlarıyla solunum yaparlar. Kuyrukları ve yüzgeçleriyle hareket ederler. Sudaki küçük canlılar ile küçük balıkları ve bazı su bitkilerini yiyerek beslenirler. Köpek balığı,hamsi,alabalık,palamut,kefal gibi değişik adlarla anılan birçok çeşidi vardır.

Soğukkanlı Hayvanlar Kalp yapıları nedeni ile vücutlarında(damarlarında) kirli ve temiz kanın karışık halde bulunduğu canlılardır. Bu hayvanlarda kan yeterince oksijen taşıyamadığı için vücut sıcaklığı ortama bağlı olarak değişir. Bu nedenle bu canlılar sıcak havalarda aktif ve hareketli, soğuk havalarda ise genellikle uyku halindedirler. Balıklar, kurbağalar ve sürüngenler bu gruba girerler

Sıcakkanlı Hayvanlar Bu hayvanlar vücutlarında kirli ve temiz kanın ayrı ayrı damarlar içerisinde dolaştığı canlılardır. Kalp yapıları sayesinde kirli ve temiz kan kalpte karışmaz. Bu sayede, kan yeterli düzeyde oksijen taşıdığı için vücut ısıları sabittir, ortama bağlı olarak değişmez. Bu nedenle yaz-kış sürekli aktif ve hareketlidirler. Kuşlar ve memeliler bu gruba girer.

OMURGASIZ HAYVANLAR Canlılar aleminin en zengin grubudur, İskelet sistemi olmayan hayvanlardır. Canlılar aleminin en zengin grubudur, Beslenme şekilleri de çok farklıdır. Yaşama ortamları çok çeşitlidir (Denizler, göller, akarsular, kara, toprak altı), Sinek,böcek,kelebek,arı,karınca ve örümcek gibi hayvanlar eklemli bacaklarıyla hareket ederler.

KARINCA YENGEÇ AHTAPOT www.egitimhane.com DENİZ YILDIZI Kene SALYANGOZ