Döküm.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dünya Güneş Ay.
Advertisements

EL ALETLERİNDE GENEL OLARAK ALINMASI GEREKLİ TEDBİRLER
Ankrajlar Ankraj Nedir?
ISIL İŞLEM TÜRLERİ.
METAL KALIBA DÖKÜM YÖNTEMİ
Yüzey gözeneği (Tozaltı kaynağında)
Doğruların doğrultuları
VAKUMLU KALIPLAMA YÖNTEMİ
DÖKÜM PRENSİPLERİ ve TEKNİKLERİ DOÇ. DR. MUZAFFER ZEREN
Çalışma sırasında kırılma
ÖZGÜR Motor & Generatör ÖZGÜR Motor & Generatör * Demirçelik * Çimento * Enerji * Ağaç * Plastik * Kimya * Sulama, arıtma * Petro.
Manyetik alan kaynakları
KATI CİSİMLERİN ALAN VE HACİMLERİ
Yetersiz nüfuziyet (X-ağzında)
SU JETİ İLE KESME Su Jeti Nedir ?
DÖKÜM PRENSİPLERİ VE TEKNİKLERİ DERSİ
IŞIK Mercekler Mustafa ÇELİK.
DÖVME (Forging) Dövmenin tarihi 4000 yıl veya daha fazlasına dayanmaktadır. Cıvatalar, perçinler, çubuklar, türbin milleri, paralar, madalyalar, dişliler,
Metallere Plastik Şekil Verme
SERAMİK KALIBA DÖKÜM YÖNTEMİ
DÖKÜM TEKNOLOJİSİ ve PRENSİPLERİ
KABUK KALIBA DÖKÜM YÖNTEMİ
AKIŞ ÖLÇÜMÜ.
Uzayda Kapalı Yüzeyler
DÜNYA’MIZIN ŞEKLİ NEYE BENZER?
FİZİKSEL METALURJİ BÖLÜM 5.
VEKTÖRLER YÖNLÜ DOĞRU PARÇALARI :
SICAK PÜSKÜRTME YÖNTEMİ
Yüzey Sulama Yöntemleri
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Döküm Prensipleri.
ONDALIK KESİRLERİ KULLANAN SPOR DALLARI
SPOR DALLLARINDA KULLANILAN ONDALIK KES İ RLER VE BU DALLARIN TANIMI.
KRİSTAL MALZEMELERİN DAYANIMLARININ ARTIRILMASI
G IRDAP AKıMLARı ILE T AHRIBATSıZ T ESTLER Doç.Dr.Faruk Demir.
AYNA ÇEŞİTLERİ.
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
Doç. Dr. Hüseyin UZUN – Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı
İmal Usulleri Fatih ALİBEYOĞLU -8-.
MİKROMETRELER Kumpaslara nazaran daha hassas olan ve okuma kolaylığı sağlayan ölçü aletleridir. Genellikle silindirik parçaların çaplarının ve ya düz parçaların.
İMAL USULLERİ DÖKÜM.
Doç. Dr. Hüseyin UZUN – Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı
Endüstriyel vakum makinası. Delfin MISTRAL 202 DS AIREX endüstriyel temizlik ürünleri endüstriyel temizlik ürünleri Kuru ve sıvı maddelerin vakumlanması.
DÖKÜM PARÇA TASARIM KRİTERLERİ
SERTLİK ÖLÇME YÖNTEMLERİ
SIVI METAL GİRİŞİ İÇİN YOLLUK.
VICKERS SERTLIK ÖLÇME YÖNTEMI Ölçme ve değerlendirme kriterleri aynı Brinell yöntemindeki gibidir. Bu yöntemi Brinelden ayıran özellik kullanılan ölçme.
MALZEME BİLGİSİ Doç.Dr. Gökhan Gökçe 4. METALLER.
KUYUMCULUKTA SÜSLEME TEKNİKLERİ
Gözde Görüntü Oluşumu ve Göz Kusurları
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
MUKAVEMET ARTIRICI İŞLEMLER
Fazilet Hazal Burmabıyık
T A Ş L A M A OTOMOTİV MAKİNE İŞLEMLERİ Yrd. Doç. Dr. Can ÇINAR
KİMYA UYGULAMALRINDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLĞİ KİMYA LABORATUVARINDA KULLANILAN TEMEL MALZEMELER.
TALAŞSIZ ÜRETİM YÖNTEMLERİ -1
DÜĞME NEDİR ? Düğme ; kapama ve süsleme amaçlı giysiye tutturulan üç boyutlu bir malzemedir ve giysiyi kapamak için bir ilikten geçirilir . Düğmeler ,
  Pano montajı yapılırken; elektrik panosuna yerleştirilecek malzemelerin yerleri önceden hazırlanır. Pano malzemelerine montajı yapılacak parçalar.
DİŞ HEKİMLİĞİNDE KULLANILAN TEL MATERYALLER
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
GÜNEŞ SİSTEMİ ve GEZEGENLERİ
1 Amorf katılar  Atom, iyon veya moleküller rastgele düzenlenmişlerdir.  Belirli bir geometrik şekilleri ve e.n. ları bulunmaz.  Örnek: cam, plastik,
Doç.Dr. Turgut GÜLMEZ İTÜ Makina Fakültesi
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
EÜT 242 ÜRETİM TEKNİKLERİ DÖKÜM TEKNOLOJİSİ.
PLASTİK KÜTLE ŞEKİL VERME
Güneş Sistemi ve Tutulmalar
Metallere Plastik Şekil Verme
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Difüzyon Kaynağı.
Sunum transkripti:

Döküm

Döküm konisi Revetman Manşet Döküm yolu Döküm haznesi Dökümü yapılacak obje

Döküm yolu (kanalları) Erimiş metal alaşımın döküm boşluğuna ulaşması için gerekli olan kanala ‘ Döküm yolu’ veya ‘ Döküm kanalı’ adı verilir. Döküm yollukları: Yuvarlak kesitli paslanmaz çelik telden, Prefabrik plastik yolluklardan, Döküm mumlarından yapılabilirler

Tek ve küçük parçalar için yapılması gereken döküm yolluğu ile birden fazla ve büyük parçalar için yapılacak döküm yolluğu birbirinden farklıdır. Tek ve küçük parçalar için bir tane döküm kanalı yettiği için, döküm yolluğu da tek olarak hazırlanır

Seçilen döküm yolluğunun çapı modelajın boyutuna göre 1. 5 veya 2 Seçilen döküm yolluğunun çapı modelajın boyutuna göre 1.5 veya 2.5 mm olmalıdır. Daha ince olursa metalin döküm boşluğuna akması zorlaşır. Daha kalın olursa metal döküm boşluğuna ulaşmadan soğuyabilir.

Döküm yolluğunun yerleştirilmesinde, doğrultusu önemli bir faktördür. Döküm yollukları, erimiş metal alaşımının en kısa yoldan ve keskin dönüşleri yapmadan döküm boşluğuna akmasını sağlayacak biçimde yerleştirilmelidir. Döküm işlemi sırasında erimiş alaşımın yolunun engelsiz biçimde hazırlanması sonucu çok ince ayrıntılar bile, net biçimde elde edilebilir.

Döküm yollukları erimiş metal alaşımının daima kalın bölgeden ince bölgeye akmasını sağlayacak biçimde yerleştirilmelidir. Aksi takdirde ince bölgelerden kalın bölgelere erimiş alaşım akışı olmayabilir ve döküm eksik çıkabilir.

Döküm yolluğu ile modelajın birleşme yeri geniş açı ile oluşturulmalıdır. Bu bölgede yapılacak keskin açılar veya tam birleşme yerinde döküm yolluğunun daraltılması hatalı bir işlemdir. Yapılacak bu tür yanlışlıklar sonucu döküm kanalı ile modelajın birleşme yerinde küçük çukurcuklar(porozite) meydana gelir

Döküm haznesi Tek parça ve küçük modelajIarda, 1.5 veya 2.5 mm çapındaki döküm yolluklarının modelaj ile birleşme yerlerinin 2 mm uzağına 'döküm haznesi" ismi verilen küre şeklinde bir genişleme yapılmalıdır.

Döküm haznesi, manşetin en geç soğuyacak bölümü olan merkeze yerleşecek biçimde döküm konisine tespit edilir. Metalin soğuması sırasında en geç katılaşacak olan bu bölge kontraksiyonu kontrol altına alır, bir anlamda rezervuar görevi görür.

Döküm haznesinin birleşme noktası 4 mm ye kadar kalınlaşmalıdır Döküm haznesinin birleşme noktası 4 mm ye kadar kalınlaşmalıdır. Döküm haznesi ile modelaj arasındaki uzaklık artırılırsa veya bağlantı incelecek şekilde tasarlanırsa, hazne ile modelaj arasındaki bu kısım ilk olarak sertleşir ve döküm haznesi yeterli büyüklükte olmasına rağmen dökülen obje gözenekli olur.

Yüzeyi büyük olan objelerin dökümünde döküm hazneleri kullanılmaz Yüzeyi büyük olan objelerin dökümünde döküm hazneleri kullanılmaz. Döküm yollukları bu durumda direk olarak incelme ve kalınlaşma göstermeden modelaja bağlanmalıdır.

Döküm yolluğu Dökümü yapılacak obje Döküm konisi

Manşetin kenarlarına döküm konisi sabitlenir. DOĞRU YANLIŞ

Karıştırılan revetman manşet içine aktarılır Karıştırılan revetman manşet içine aktarılır. Hassas çalışmalarda modelajın etrafı ve küçük boşluklara revetman daha önceden bir fırça ile sürülür

Ön ısıtma fırınında 300 oC de 30-40 dk süreyle mum uzaklaştırılıyor

Kullanılacak olan metale bağlı olarak revetman 400-1200 oC lere kadar aşamalı olarak ısıtılır.