Dünyanın büyüklerı bugün nerede?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAVGA sk - per KONTROL İZLEYİCİDE.
Advertisements

VATAN SEVGİSİ.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
ÖĞRETMENİN ADI-SOYADI:
Vakıf Nedir? Vakıf, kurumlaşmış bir YARDIM ANLAYIŞI ‘nı ifade eder.
İLK ÇAĞ UYGARLIKLARI.
VAHİY Allah’ın peygamberlerine gönderdiği bilgilere ve mesajlara vahiy denir. Vahiy meleği Cebrail’dir.
ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
MISIR MEDENİYETİ.
İsa Mesih hakkında peygamberlik sözleri
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
PEYGAMBERLERE VE İLAHİ KİTAPLARA İMAN
Hristiyanlık Günümüzde Yaşayan Dinleri Tanıyalım
MISIR MEDENİYETİ.
Gülay ERYENTÜ 10 FB-B 31 09/11/ Nisan Şakasının Kökeni Nedir?
23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlu Olsun 
EVLERİNİN YANIDAKİ TAPINAKLAR
Herkes cennete gitmek ister, ama kimse ölmek istemez.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
OSMANLI DEVLETİ.
CEYHUN YILDIZ 7/C&955 KONU:VARLIKLAR ALEMİ.
MELEKLERE İMAN CİN VE ŞEYTAN.
MELİKE KARACA FİZİKOKİMYA.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
Beşinci Borazan (9:1-12) “ 1 Beşinci melek borazanını bağırtırdı. O zaman gökten yeryüzüne düşmüş bir yıldız gördüm. Ona dipsiz çukurun anahtarı verildi.
Yedi Borazan (bölüm 8-9) Yedi mühür Yedi borazan Yedi tas I. 1. beygir
PEYGAMBERLERE ve İLAHİ KİTAPLARA İNANÇ
Frohe Weihnachten! Mutlu Noeller!. İsa'nın doğum İncil, Luka 1+2 türkisch İsa'nın Doğumu Önceden Bildiriliyor Elizabet'in hamileliğinin altıncı.
100. YIL MAŞI VE ANADOLUNUN SESİ
Sesi açın ve sayfayı değiştirmek için fareyi tıklayın… …LÜTFEN SONUNA KADAR İZLEYİN.
MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.
HAZIRLAYAN:LÜTFULLAH CEM TOSYALI. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkenti Washington DC ’dir. En büyük şehri New York City ’dir. Para birimi Amerikan Doları’dır.
Kelime Türleri.
'Nişanlı' ne demek olurdu? - Erkek ile kızın ailesi arasında evlenmek için bir sözleşme yapılırdı. Ama ikisi daha bir yerde yaşamazdılar. - Bu sözleşme.
Matta'nın asıl adı Levi idi önce GÜMRÜKÇÜ idi insanlar onlardan nefret etti, çünkü kendi halkını Romalılara satardı İsa onu çağırdı, öğrencisi olsun (skandal)
ÇOCUK YAYINLARINDA ULUSALLIK
Çin düşünürü Lao Tzu'nun öyküsü
Hz. İsa Prof. Dr. Şadi Eren.
1) Tekstler en birinci nasıl yazıldı?
3. ÜNİTE: VAHYE DAYALI DİNLER
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
Cumhuriyet Bayramınız
HIRISTIYANLIK. Hristiyanlık, 1.YY da Hz. İ sa’nın tebli ğ iyle ba ş lamı ş tır. Hz. İ sa’nın do ğ du ğ u yıllarda Filistin, Roma’nın hâkimiyeti altında.
Hıristiyanlığın İnanç Esasları
NESİLDEN GELEN GÜNAHLAR
İsa'nın dirilişi Matta 28 1) İsa kadınlara görünüyor - 28:1-10
Ibraniler Davud'un Yildızı.
HZ.ADEM İ N HAYATI Hz. Adem;ilk Peygamber ve ilk insandır. Allah O’nu topraktan yaratmı ş, sonra ruhundan üfleyerek can vermi ş tir.
1) Tekstler en birinci nasıl yazıldı?
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
ÜÇ DÜZEN KAVGASI: ANKARA SAVAŞI ve SONRASI ANADOLU
Güdücülerin işine 3 bakış
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İNSAN NE İÇİN YARATILDI ?
YAHUDİLİK Yahudilik, MÖ. XIII. yüzyılda Hz. Musa’ya gelen vahiyle başlayıp gelişen bir dindir. Kur’an-ı Kerim’de bu dinin mensubu olan Yahudilerden çokça.
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
Yalnizken Lesson 4 for April 27, 2019.
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
MISIR’DAN TAM öZGÜRLÜK
Dört İncil Neden 4 tane? Bir tane yetmez miydi?
(sonra ‘Ovanes Avetaranyan’)
Ruhsal yetki nasıl kazanılır ?
Ebeveynlik Dönemi Lesson 8 for May 25, 2019.
ROMALILAR mektubu ders 1 Rom 1:1-17.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2 - DEDELER ZAMANI İBRAHİM'in hayatı Yaratılış bölüm
Asisili Françesko
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?  Eskiden devletimizin adı OSMANLI devletiydi.  Osmanlı devleti zamanın en güçlü devletiydi.
Sunum transkripti:

Dünyanın büyüklerı bugün nerede?

“Öğret bize günlerimizi saymayı, "İnsan soyu ot gibidir, bütün vefası kır çiçeği gibidir. RAB'bin soluğu esince üzerlerine, ot kurur, çiçek solar.” (Tevrat / Yeşaya 40:6-8) “RAB önderlerin soluğunu keser, korku salar yeryüzü krallarına.” (Zebur / Mezmur 76:12) “Öğret bize günlerimizi saymayı, öyle ki anlayış dolu bir yürek edinelim.” (Zebur / Mezmur 90:12)

Tek bir şey sormak istiyoruz: Tarih boyunca büyük adamlar krallıkları kurup kendileri için büyük ad yapmışlar. Başkaları müzik ya da başka bir mesele ile popüler oldular. Büyük dinlerin kurucuları milyonlarca insanlar etraflarına topladılar. Tek bir şey sormak istiyoruz: BUGÜN ONLAR NEREDE?

Dünyanın büyükleri bugün nerede? FİRAVUNLAR Eski Mısır’ın kralları -3200 - -30 Nasıl öldüler: Ölümlerinden sonra ceset-lerini mumya-laştırdılar Mezarları: Kahire (Mısır) Halka buyurdular, tanrı olarak tapılsınlar

32 yaşında iken ağladı, ele geçirecek devletler kalmadı diye. Dünyanın büyükleri bugün nerede? BÜYÜK İSKENDER En kısa zamanda en büyük emperatorluğu kurdu -356 - -323 Nasıl öldü: Generallerin biri onu zehirledi Mezarı: soyuldu (taş tabudu: İstanbul'da) 32 yaşında iken ağladı, ele geçirecek devletler kalmadı diye.

Dünyanın büyükleri bugün nerede? CENGİZ HAN Mongol emperatoru 1162 - 1227 Nasıl öldü: Beygirden düşüp yaralandı Mezarı: Ordos (Mongolya)

Dünyanın büyükleri bugün nerede? ŞARLMAN (Karl Veliki) Almanya ve Fransa'nın emperatoru 742 - 814 Nasıl öldü: Akciğeri iltihabından (enfeksyasından) Son sözleri: “Bir adam bütün dünyayı kazanıp da kendi canını kaybederse, ona ne fayda?” Mezarı: Aachen (Almanya)

Dünyanın büyükleri bugün nerede? FATİH SULTAN MEHMET Osmanlıların en önemli padişahı 1432 - 1481 Nasıl öldü: Ansızdan - ya artrit ya da zehirlen- mekten Mezarı: İstanbul'da

Dünyanın büyükleri bugün nerede? ELİZABET I. İngiltere'nin en büyük kraliçesi 1533 - 1603 Nasıl öldü: Depresyondan Son sözleri: “Bütün var- lığımı veririm ömrümü bir an uzattırmak için” Mezarı: Londra (İngiltere)

Dünyanın büyükleri bugün nerede? NAPOLEON Fransa’nın emperatoru 1769 - 1821 Nasıl öldü: Antlantik'te bir adaaya sürgün edildi, yalnızlık içinde öldü. Mezarı: Paris (Fransa) Son sözleri: “Önce Fransa, sonra ordu, sonra Yosefina (karısı)”

Dünyanın büyükleri bugün nerede? ATATÜRK Türkiye’nin kurtarıcısı 1881 - 1938 Nasıl öldü: Karaciğer sirozundan (içki yüzünden) Son sözleri: “Saat kaç?” Mezarı: Ankara

Dünyanın büyükleri bugün nerede? ELVİS PRESLEY Rock and Roll müziğinin kralı 1935 - 1977 Nasıl öldü: Tuvalette kalp krizi geçirdi Mezarı: Tenesi (Amerika)

“Biz artık İsa Mesih'ten daha popüler olduk!” Dünyanın büyükleri bugün nerede? JOHN LENNON ‘Beatles’ müzik grubunun önderi 1940 - 1980 Nasıl öldü: Sokakta bir kişiden silahlan vuruldu. Mezarı: New York (Amerika) “Biz artık İsa Mesih'ten daha popüler olduk!”

“Din sadece halk için bir uyuşturucudur.” Dünyanın büyükleri bugün nerede? KARL MARX Komünizmin kurucusu 1813 - 1883 Nasıl öldü: Bronşitten Mezarı: Londra “Din sadece halk için bir uyuşturucudur.”

Dünyanın büyükleri bugün nerede? BUDA Budizmin kurucusu -563 - -483 Nasıl öldü: Et ya da mantardan zehirlendi. Son sözleri: “Çok uğraşın kendi kendinizi kurtarasınız.” Mezarı: İslamabad (Pakistan)

Dünyanın büyükleri bugün nerede? KONFÜÇYÜS Çinlilerin dininin kurucusu -551 - -479 Nasıl öldü: Oğullarının ölümünden sonra depresyona düştü. Mezarı: Kufu (Çin) Son sözleri: “Anlayışlı kral yok... kimse benden akıl almıyor.”

Dünyanın büyükleri bugün nerede? MUHAMMED İslamiyetin kurucusu 570 - 632 Nasıl öldü: Etten zehirlenip üç sene sonra öldü. Mezarı: Medine (Suudi Arabistan) Son sözlerinden biri: „Allah Yahudileri ve Hristiyanları lanet etsin!”

Dünyanın büyükleri bugün nerede? İSA MESİH Kralların kralı ve Rablerin Rabbi Onun mezarı BOŞ

Rab İsa gerçekten dirildi

İsa’nın dirilişi tarihte bir hakikattır ... Haçta acı çeken İsa Mesih idi - başkası olamaz: Ona en yakın olan öğrenciler, hatta kendi anası orada idi. Haçta ölen kişi bir kere olsun demedi: “Yanlışlık yaptınız, ben İsa değilim!”

İsa’nın dirilişi tarihte bir hakikattır ... İsa Mesih haçta öldü - bayılmadı: onun yüreğini mızrakla deldiler. askerler İsa'yı ölmeden önce haçtan indirseydiler, onlara ölüm cezası verilecekti.

İsa’nın dirilişi tarihte bir hakikattır ... İsa Mesih’in cesedi- ni kimse çalmadı: mezarın ağzında kocaman taş vardı. onun üstüne mühür koydular. mezarın önünde, mezarı kollamak için askerler dururdu.

İsa’nın dirilişi tarihte bir hakikattır ... İsa’nın öğrencileri hayal görmediler: Mezar gerçekten boş idi; yoksa İsa'nın düşmanları cesedini gösterebilirdi. İsa birçok defa ve değişik yerlerde göründü. a

İsa’nın dirilişi tarihte bir hakikattır ... YAKUP İsa’nın öğrencileri bunu uydurmadılar Çünkü hepsi bunu öğrettikleri için öldürüldü. İsa’nın dirilişi öğrencilerin yaydığı en önemli haber idi; sonradan meydana çıkmadı. TOMAS PETRUS

İsa, dirilmekle Şeytan'ın başını ezdi “Öyle ki, ölmekle ölümün kuvvetine sahip olanı, hani Şeytanı, yensin. Öyle ki, insanları serbest etsin, çünkü ölümden korktukları için hayat boyunca esir idiler.” (İncil – İbraniler 2:14-15)

İsa, dirilmekle RAB olduğunu ilan etti “Ama kutsallık ruhuna göre kuvvetle ve ölülerden dirilmekle Allahın Oğlu olarak ilan edildi.” (İncil – Romalılar 1:4)

İsa, dirilmekle herkesin dirileceğini gösterdi “Nasıl Adem'de herkes ölüyor, öyle Mesih'te herkes dirilecek.” (İncil– 1.Korintliler 15:22)

İsa, dirilmekle herkesi davalayacağını gösterdi “Allah o günde dünyayı doğrulukla davalayacak. O vazifeyi bir adama verdi, ve herkes ondan emin olsun diye, Onu ölülerden diriltirdi.” (İncil – Apostolların İşleri 17:31)

İsa, dirilmekle herkesi çağırıyor “Korkma, birinci ve sonuncu ben'im! Diri olan ben'im! Ben ölmüştüm, ama bak, sonsuzlara kadar yaşıyorum! Ölümün anahtarı, ölüler devletinin anahtarı bendedir.” (İncil – Açıklama 1:17-18)